DISEMBOWEL (Oregon, USA)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

DISEMBOWEL (Oregon, USA)

15-02-2020, 11:15

Trio pałające się klasycznym do bólu metalem śmierci. Dwa demosy i split na koncie, a 6 marca ukaże sie debiut "Echoes Of Terror" w barwach Maggot Stomp. Póki co taśma, ale winyl i CD tez mają być. Kawałek promujący poniżej. Prosto, skutecznie, obrzydliwie klasycznie z "tym" vibem.

Obrazek

https://disembowel-maggotstomp.bandcamp ... -of-terror
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DISEMBOWEL (Oregon, USA)

15-02-2020, 11:51

Śledzę ich deathmetalowe ruchy od początku i bardzo im kibicuję. Każdy z utworów z demówek ma to coś i podobnie jest z kawałkiem z albumu. Doceniam to, że tak naprawdę trudno wskazać jeden z klasyków jakim się inspirują. Na pewno jednak inspirują się osiągnięciami zacnych producentów starych deathmetalowych krążków i w związku z powyższym kupię ten album.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

15-02-2020, 12:04

Aha. To ten Disembowel ze Stanów. Gdy przeczytałem nazwę to mi się od razu skojarzył ten najpierwszy, holenderski. W którym mieszali
goście z mn.Acrostichon czy Spina Bifida. 1989-1992.
Pablo
postuje jak opętany!

15-02-2020, 12:39

bardzo przyjemne mielinie
ursus
w mackach Zła

15-02-2020, 18:20

mogą ostro namieszać
Pacjent

16-02-2020, 11:36

Warto dodać, że 4 z 9 kawałków na albumie pochodzi z wcześniejszych wydawnictw, choć 2 z nich znalazły się na niemal niedostępnym promo z 2017 roku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

16-02-2020, 11:54

Pacjent pisze:tak naprawdę trudno wskazać jeden z klasyków jakim się inspirują.
Wczesne Death, Entombed, Dismember. Ale to nie zarzut. Za to wręcz należy pochwalić. :-)
all the monsters will break your heart
Pacjent

16-02-2020, 12:06

nicram pisze:
Wczesne Death, Entombed, Dismember. Ale to nie zarzut. Za to wręcz należy pochwalić. :-)
Chwalić jak najbardziej, ale tu nawet trudno powiedzieć, że to szwedzka odmiana death metalu. Wg mnie to najwyżej odpryski ww. kapel.
Awatar użytkownika
Harlequin

16-02-2020, 12:08

Ja tu Szwecji mało słysze, echa debiutu Morgoth jak najbardziej
Awatar użytkownika
nicram

16-02-2020, 12:20

Pacjent pisze:
nicram pisze:
Chwalić jak najbardziej, ale tu nawet trudno powiedzieć, że to szwedzka odmiana death metalu. Wg mnie to najwyżej odpryski ww. kapel.
Absolutnie to nie jest szwedzka odmiana death metalu. Tak mi się tylko skojarzyło w tych bardziej melodyjnych fragmentach właśnie z Entombed i Dismember. Tak jak piszesz są to raczej odpryski z bardzo wczesnej twórczości tych zespołów.
all the monsters will break your heart
Pacjent

16-02-2020, 18:43

Panowie, kto obsługuje u nas dystrybucję CD z Maggot Stomp?
Awatar użytkownika
Harlequin

17-02-2020, 10:04

Pacjent pisze:Panowie, kto obsługuje u nas dystrybucję CD z Maggot Stomp?
No własnie nikt.
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

17-02-2020, 19:32

Ich ledwie w Europie można kupić, jak Jesus MSUO dostaje jakieś winyle z MS, a jest chyba jedyny na naszym kontynencie, to po 10 minutach wszystko wyprzedane.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Ascetic

17-02-2020, 22:33

Morbid Marcin pisze:Ich ledwie w Europie można kupić, jak Jesus MSUO dostaje jakieś winyle z MS, a jest chyba jedyny na naszym kontynencie, to po 10 minutach wszystko wyprzedane.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

1/ Magott, DesertWastelands, Headsplit mają to do siebie, że mając generalnie dobre rozeznanie w najbardziej aktualnym z aktualnych trendów w dm + serwują limity na swoje wydawnictwa i dodatkowo brak u nich zainteresowania-opylania swojego staffu w europie

2/ kto ma kupić i pilnuje - kupi. tyle, że trzeba po prostu przyplinować. mi się udało z demo disembowel. na ten przykład.

3/ rozleniwieni tym, że prawie wszystko z każdego labela fallentemple ściągnie ... jak wyżej

4/ a tak w ogóle i szczególe jak z sedimentum, cavurn, malignant altar, czy wieloma innymi top trendi def metalami, zostaje uzbroić się w cierpliwość. wyjdzie na zielonym , czerwonym i w kropki bordo winylu o cd nie zapominając. takie czasy. do nabycia nie wykluczone, że rzucą w extremely rotten czy jakimś innym europejskim unholy domain. w najgorszym wypadku na discogsie< to opcja nie dla cebulaków-biedaków. bez paniki.

tak i tutaj będzie. w przypadku tego jakże zajebiście zapowiadającego się zepsołu:

Obrazek

" onclick="window.open(this.href);return false;

trzy wersja kasety. ostatnie jeszcze wczoraj była dostępna. teraz czekać na placki, cedeki zostaje. na spokojnie. bez nerwacji
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

17-02-2020, 22:41

^Myślałe że się wpisałe z tego furumu-syfu? No wiesz, może nie wypadać w pewnych
krengach. ....tu być po 40tce....
Awatar użytkownika
Ascetic

17-02-2020, 22:54

SODOMOUSE pisze:^Myślałe że się wpisałe z tego furumu-syfu? No wiesz, może nie wypadać w pewnych
krengach. ....tu być po 40tce....
to, że nie wylewam z siebie wiadra gównianych złotych myśli jak niejaki mend(a)drad, czy nie bredze jak ruski troll wyjety z polskiego internetu, jak niejaki pacjent, to nie znaczy, że nie mam baczenia co się tu odpierdala. a dzieje się niewąsko. aktualnie mam dwa typy: dział z inwestycjami (hitem jest akcja, że gościowi wiszą 2k za wynajem i jest avanti ;-)) ) i połajanki, że wklejamy zdjęcia płyt. najlepiej w odpowiedni anturażu. czekam z utęsknieniem na doprecyzowanie tej kwestii. bo nie wiem jakie tło w moim studiu domowym dobrać do tychże. dlatego też jeszcze się wstrzymuję z fociami.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

17-02-2020, 23:04

No wiesz. Rozumisz. Niektóre talenty, homofobie ujawniają się po latach. Ale dobrze, że jesteś. Pewien Orderrr! jest tutaj wskaźnikiem (ni)jakości.
Awatar użytkownika
Sybir

18-02-2020, 00:58

Ascetic pisze:tak i tutaj będzie. w przypadku tego jakże zajebiście zapowiadającego się zepsołu:

Obrazek

trzy wersja kasety. ostatnie jeszcze wczoraj była dostępna. teraz czekać na placki, cedeki zostaje. na spokojnie. bez nerwacji
Zarówno muzycznie, jak i graficznie, jest to lepsze od tytularnych bohaterów tego wątku.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

18-02-2020, 08:10

Sybir pisze:
Ascetic pisze:tak i tutaj będzie. w przypadku tego jakże zajebiście zapowiadającego się zepsołu:

Obrazek

Zarówno muzycznie, jak i graficznie, jest to lepsze od tytularnych bohaterów tego wątku.
muzycznie jak na ten lichy start w 2020> świetnie. tutaj się niestety powtórzę. obok jednych takich z australii co jak wszystko dobrze pójdzie naocznie sobie zweryfikuję, najlepszy staff dla mnie w dm2020.

Sibirze drogi. okładka dla odmiany mnie się nie podoba. teraz wszędzie prawie jest necro frost. pewnie stąd moje niepodobanie się. poza tym wychodzi chyba poza ramy. tu też mnie się ta zmyłka nie podoba. pierwsze skojarzenie z zupełnie innym stylem dm, czy grajndu nawet. nieładnie pany teksańskie muzykanty.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ