CARCASS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: CARCASS
mysle ze mimo wszystko niemce bedą zachwycone ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
wiadomix, to pod nich robio tako srake ;)Żułek pisze:mysle ze mimo wszystko niemce bedą zachwycone ;)
-
Pacjent pisze:Lepiej niż na ostatniej płycie, ale ciężaru to nie ma za grosz. Niestety, ale oni dalej tkwią w błędzie, że "Heartwork" to ich najlepszy album sprzed rozpadu i taki materiał robią. Wolę posłuchać nowego EXHUMED, a przede wszystkim LORD GORE.
Tkwią w tym błędzie, bo swego czasu "Heartwork" znakomicie się sprzedawał, chyba najlepiej z wszystkich ich płyt. Recenzje dostawali bardzo dobre, wszyscy się rozpływali w zachwytach, każdy recenzent chwalił ich nowy kierunek, a czasy były takie, że każda kapela musiała wtedy udowodnić, że potrafi grać inną muzykę niż do tej pory.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Nie będę wchodził w dywagacje czy Heartwork to ich najlepsza płyta, ale gdzie tutaj porównywać nowy kawałek do polotu, melodyjności czy dynamiki kawałków na Heartwork?Pacjent pisze:Lepiej niż na ostatniej płycie, ale ciężaru to nie ma za grosz. Niestety, ale oni dalej tkwią w błędzie, że "Heartwork" to ich najlepszy album sprzed rozpadu i taki materiał robią. Wolę posłuchać nowego EXHUMED, a przede wszystkim LORD GORE.
Guilty of being right
-
- w mackach Zła
Mi ten utwor lezy bardziej niz cokolwiek z Surgical Steel.
-
To nie tak. Nie twierdzę, że oni zbliżyli się do poziomu "Heartwork", ale że próbują grać w stylu z tej płyty. Jak im to wychodzi to inna sprawa. Z drugiej strony gdyby próbowali naśladować "Symphonies..." to na pewno efekt byłby zdecydowanie lepszy.uglak pisze:Nie będę wchodził w dywagacje czy Heartwork to ich najlepsza płyta, ale gdzie tutaj porównywać nowy kawałek do polotu, melodyjności czy dynamiki kawałków na Heartwork?Pacjent pisze:Lepiej niż na ostatniej płycie, ale ciężaru to nie ma za grosz. Niestety, ale oni dalej tkwią w błędzie, że "Heartwork" to ich najlepszy album sprzed rozpadu i taki materiał robią. Wolę posłuchać nowego EXHUMED, a przede wszystkim LORD GORE.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- TheDude
Nigdy nie przesłuchałem w całości żadnego albumu Carcass. Olewam tą reaktywowaną wersję zespołu i mam święty spokój w temacie nowszych nagrań. Hailsa!
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Nowa płyta wyjdzie 7.08.2020
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
-
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Po tych udostępnionych kawałkach mam wrażenie, że będzie ciut lepiej niż na SS. Przewidywalne jak kolejki po karpia przed Wigilią, ale podoba mi się.
-
Nie schodzą z obranej jakiś czas temu drogi. Ten numer trochę długi. Wygląda na to, że to na razie zapowiedź ep "Despicable".
-
Nie wiedziałem nawet, że ma być EP. Widać od dawna, że ścigać z nikim, a tym bardziej ze swoim cieniem, się nie będą i chyba im to pasuje.
-
EP w październiku w Nuclear Blast jak to ostatnio.
-
- w mackach Zła
Nie porywa niestety
-
Są trochę cieniem samych siebie sprzed lat, ale jakieś przebłyski w tym kawałku mają.
-
Tak, coś tam czuć oczywiście. Na SS też było trochę dobrych motywów, ale całościowo ... no nie wiem, mocno średnio.
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- TheDude
Po co Wam, mili panowie, te oczekiwania? Najlepsze materiały już nagrali i nie ma co się łudzić, że jeszcze dadzą ognia jak za dawnych lat. Wystarczy, że koncerty grają i luz.
- vicek
- zahartowany metalizator
Brzmi jak Arch Enemi z Niemrą
- Harlequin
Puscilem se ten wałek na pierdziafonie, brzmiało troche jak krzyzowka "Carnal forge" i "Arbeit Mcfleisch". Nawet to plynęlo przez 3 minuty, ale finalnie calosc za dluga. Brzmienia nie oceniam, bo na telefonoe to gunwo