POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

04-05-2020, 21:28

nicram pisze:
04-05-2020, 21:11
@ Triceps
Pierwsze - powtarzaj dalej te swoje bzdury jak to tupię nóżką. Może uda ci się ukryć bezsens twojego argumentu. Nadal nie udało ci się udowodnić, że te partie są takie same, wręcz co zdanie strzelasz w kolano swojej tezie.
No to napisz mi tak jak chlopu na miedzy czym sie tak PO rozni od PIS, przeciez to takie proste, zamknij mi morde 3 prostymi zdaniami, ktore obala moj poglad, ze to jedna banda :) No nie daj sie prosic, jezeli to takie oczywiste to dla ciebie to pewnie bulka z maslem.
nicram pisze:
Drugie - nie cytowałeś żadnych danych. Cytowałeś opis ulotki testu, którego nie stosuje się do celów diagnostycznych. Znowu kłamiesz.
No cytowalem tylko opis ulotki, zgadza sie, gdzie tu jakis fake news ;)
nicram pisze:
Trzecie :-) Uśmiałem się. Bardzo ładne bajeczki. Chyba już czas iść spać Tricepsie. Drogi. I pamiętaj rączki na kołderce. Niech ci się śnią koncerny farmaceutyczne. Mam nadzieję, że będzie to wystarczająco złe, żebyś zlał się zimnym potem. :-)
Nie powiedziales jeszcze czy ta sympatia wygasla czy nie xD Historia jest prawdziwa, wisi jeszcze to forum w sieci, to wszystko jest tam do poczytania, dosc znane, ale nie mam zamiaru ci udowadniac, bo do czego mi to potrzebne, nie chce ujawniac kolesia ani miejsc gdzie bywam. paru stad mnie kojarzy w innych miejscach i moze potwiedzic ta akcje. Wg ciebie klamie i niech tak zostanie :D Recepty i historie moich chorob tez mam w szufladzie, ale podejrzewam nawet jakbym ci wkleil badania z instytutu hematologii, testy z calodziennego lazenia z holterem i badania oczu to bys powiedzial, ze to fake z sieci ;)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

04-05-2020, 21:46

Triceratops pisze:
nicram pisze:
@ Triceps
Pierwsze - powtarzaj dalej te swoje bzdury jak to tupię nóżką. Może uda ci się ukryć bezsens twojego argumentu. Nadal nie udało ci się udowodnić, że te partie są takie same, wręcz co zdanie strzelasz w kolano swojej tezie.
No to napisz mi tak jak chlopu na miedzy czym sie tak PO rozni od PIS, przeciez to takie proste, zamknij mi morde 3 prostymi zdaniami, ktore obala moj poglad, ze to jedna banda :) No nie daj sie prosic, jezeli to takie oczywiste to dla ciebie to pewnie bulka z maslem.
Oczywiście, że to bułka z masłem, ale po co mam ci pisać i robić z ciebie jeszcze większego imbecyla niż sam z siebie zrobiłeś? Nie udowodniłeś tezy z którą sam wyskoczyłeś. A jeżeli sam sobie nie umiesz zamknąć mordy, to cierp dalej. :-) Podpowiem ci, twoja teza jest nie do udowodnienia.
Triceratops pisze:
nicram pisze:
Drugie - nie cytowałeś żadnych danych. Cytowałeś opis ulotki testu, którego nie stosuje się do celów diagnostycznych. Znowu kłamiesz.
No cytowalem tylko opis ulotki, zgadza sie, gdzie tu jakis fake news ;)
Ty naprawdę jesteś ułomny intelektualnie czy tylko udajesz?
Triceratops pisze:
nicram pisze:
Trzecie :-) Uśmiałem się. Bardzo ładne bajeczki. Chyba już czas iść spać Tricepsie. Drogi. I pamiętaj rączki na kołderce. Niech ci się śnią koncerny farmaceutyczne. Mam nadzieję, że będzie to wystarczająco złe, żebyś zlał się zimnym potem. :-)
Nie powiedziales jeszcze czy ta sympatia wygasla czy nie xD Historia jest prawdziwa, wisi jeszcze to forum w sieci, to wszystko jest tam do poczytania, dosc znane, ale nie mam zamiaru ci udowadniac, bo do czego mi to potrzebne, nie chce ujawniac kolesia ani miejsc gdzie bywam. paru stad mnie kojarzy w innych miejscach i moze potwiedzic ta akcje. Wg ciebie klamie i niech tak zostanie :D Recepty i historie moich chorob tez mam w szufladzie, ale podejrzewam nawet jakbym ci wkleil badania z instytutu hematologii, testy z calodziennego lazenia z holterem i badania oczu to bys powiedzial, ze to fake z sieci ;)
Sympatia maleje...:-) Trudno wierzyć notorycznemu kłamcy i manipulatorowi. Powołujesz się na jakieś cytaty naukowców, a nie chcesz zmierzyć się z nauką. Prosta sprawa - napisz artykuł i spróbuj go opublikować w dobrym piśmie. Jeżeli to wszystko prawda i masz dowody naukowe na to, że odkryłeś leki, terapie o których głupi Świat nauki i medycyny nie słyszał, to oświeć ten Świat. Przecież z tego co piszesz, to chcesz nieść kaganek oświaty dla nas maluczkich.
all the monsters will break your heart
535

04-05-2020, 21:47

Triceratops pisze:
04-05-2020, 21:02

Zas co do tego twojego hejtu (lubisz mnie jeszcze czy nie?) to opowiem ci taka ciekawa historie: na jednym ze sportowych for, na ktorych sie udzielam od lat, przylepili mi etykiete "experta", oczywiscie nie chcialem ale sie uparli. Zdenerwowalo to jednego delikwenta, znanego muzyka z Trojmiasta (pewnie paru stad go zna), ktory twierdzil, ze to co ja pisze na forum sportowym to herezje i klamstwa (zupelnie jak ty). Co chwila wbijal w tematy i trollowal, i sie domagal usuniecia postow itp.On z kolei robil wszystko naukowo i dietetycznie, liczyl, mierzyl, wazyl i efekty mial chujowe, toczylem z niego beke i go to wkurwialo.
Nie chcial nawet sprobowac, az pewnego raz wbil mi na priva, ze jego zona ma problem, ( choroba oficjalnie uznana za nieuleczalna, podloze autoimmunologiczne). I ze jak mu zone wylecze to on mi uwierzy. Opisal mi leki itp. Napisalem mu co o tym mysle choc za nim nie przepadalem, co ja bym zrobil itp. Widac sprobowal, po po jakims czasie wbil z podziekowaniami i ze choc wydaje mu sie to niemozliwe, to jednak zadzialalo. Potem poszlo to tak, ze koles oczywiscie sprobowal tego co ja pisalem w kontekscie diety i cwiczen, i nagle stal sie gorliwym wyznawca, taki typowy radykalizm neofity. Oczywiscie beka z niego jeszcze leciala, bo mu wypominali, ze przed chwila na mnie napierdalal a teraz mnie co chwila cytuje....
Skonczylo sie to tak, ze koles zrobil sobie kurs dietetyki zeby miec papier (choc mi pisal, ze to czego oni ucza na dietetyce kloci sie ze wszystkim co ja mowie) i zostal trenerem personalnym, z tego co wiem mial troche ludzi i w chuj podziekowan.... mysle, jak ktos go zna to skojarzy. W kazdym razie jego page wisi w sieci.

Kłamiesz Triceps. Nergal nie ma żony.
Awatar użytkownika
Triceratops

04-05-2020, 21:56

nicram pisze:
Oczywiście, że to bułka z masłem, ale po co mam ci pisać i robić z ciebie jeszcze większego imbecyla niż sam z siebie zrobiłeś? Nie udowodniłeś tezy z którą sam wyskoczyłeś. A jeżeli sam sobie nie umiesz zamknąć mordy, to cierp dalej. :-) Podpowiem ci, twoja teza jest nie do udowodnienia.
To wlasnie rozmowa z toba na tematy polityczne...moge ale nie potrafie. Napisalem ci, ze wiekszosc dzisiejszego rzadu to byli czlonkowie PO i UW, ze sie wymieniaja itp. Teza zas nie jest moja, jak widac wielu tak samo uwaza, ze Kiszczak byl geniuszem, bo udalo mu sie wmowic, ze to sa rozni ludzie. No dobra, starczy mi tych rozmow z toba, bo widze, ze w temacie polityki rozmawiam z dzieckiem, ktore oglada swiat przez tvn. Chcialbys napisac cos takiego jak drone, ale zwyczajnie nie potrafisz, bo polityke pojmujesz podobnie jak kol trup - zerojedynkowo.
nicram pisze:
Ale ty mnie teraz zaimponowales, rozmowa z toba to intelektualna uczta :D
nicram pisze:
Sympatia maleje...:-) Trudno wierzyć notorycznemu kłamcy i manipulatorowi. Powołujesz się na jakieś cytaty naukowców, a nie chcesz zmierzyć się z nauką. Prosta sprawa - napisz artykuł i spróbuj go opublikować w dobrym piśmie. Jeżeli to wszystko prawda i masz dowody naukowe na to, że odkryłeś leki, terapie o których głupi Świat nauki i medycyny nie słyszał, to oświeć ten Świat. Przecież z tego co piszesz, to chcesz nieść kaganek oświaty dla nas maluczkich.
Nicramie, tak wiem, ze miales artykul w Journal Of Dermathology czy jakos tak, czytalem go nawet . Wiem tez, ze jestes z tego bardzo dumny a twoje ego jest rozdete do granic mozliwosci, co potwierdzasz co chwila wyzywajac wszystkich dookola. Mnie nie interesuje pisanie do jakiegos pisma, ja mialem swoje problemy ze zdrowiem, ktore musialem rozwiazac. Wczesniej nie przyszlo by mi do glowy czytac medycznych ksiazek, bo uwazalem, ze to kurewsko nudne sprawy. I nie - nie wymsylilem zadnego leku ani terapii, zastosowalem sie do tego co jest tam napisane. A duzo dala tez praca z umyslem wg Hawkinsa, jednego z uczniow Junga. I naprawde mam to w dupie co na ten temat sadzisz, mi wystarczy, ze regularnie mi wbija ktos na priva i pyta albo prosi o pomoc. Na razie tylko Karkas napisal ogolnie "triceps:lekarze 1:0), i to mi styka, wyraz uznania na zapizdzialym forum dla wszaruchow. Salony i sympozja zostawiam tobie ;)

A z tym klamca i manipulatorem daruj sobie, dla ciebie kazdy, kto ma inne zdanie od ciebie jest klamca i manipulatorem.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

04-05-2020, 21:57

535 pisze:
04-05-2020, 21:47
Triceratops pisze:
04-05-2020, 21:02

Zas co do tego twojego hejtu (lubisz mnie jeszcze czy nie?) to opowiem ci taka ciekawa historie: na jednym ze sportowych for, na ktorych sie udzielam od lat, przylepili mi etykiete "experta", oczywiscie nie chcialem ale sie uparli. Zdenerwowalo to jednego delikwenta, znanego muzyka z Trojmiasta (pewnie paru stad go zna), ktory twierdzil, ze to co ja pisze na forum sportowym to herezje i klamstwa (zupelnie jak ty). Co chwila wbijal w tematy i trollowal, i sie domagal usuniecia postow itp.On z kolei robil wszystko naukowo i dietetycznie, liczyl, mierzyl, wazyl i efekty mial chujowe, toczylem z niego beke i go to wkurwialo.
Nie chcial nawet sprobowac, az pewnego raz wbil mi na priva, ze jego zona ma problem, ( choroba oficjalnie uznana za nieuleczalna, podloze autoimmunologiczne). I ze jak mu zone wylecze to on mi uwierzy. Opisal mi leki itp. Napisalem mu co o tym mysle choc za nim nie przepadalem, co ja bym zrobil itp. Widac sprobowal, po po jakims czasie wbil z podziekowaniami i ze choc wydaje mu sie to niemozliwe, to jednak zadzialalo. Potem poszlo to tak, ze koles oczywiscie sprobowal tego co ja pisalem w kontekscie diety i cwiczen, i nagle stal sie gorliwym wyznawca, taki typowy radykalizm neofity. Oczywiscie beka z niego jeszcze leciala, bo mu wypominali, ze przed chwila na mnie napierdalal a teraz mnie co chwila cytuje....
Skonczylo sie to tak, ze koles zrobil sobie kurs dietetyki zeby miec papier (choc mi pisal, ze to czego oni ucza na dietetyce kloci sie ze wszystkim co ja mowie) i zostal trenerem personalnym, z tego co wiem mial troche ludzi i w chuj podziekowan.... mysle, jak ktos go zna to skojarzy. W kazdym razie jego page wisi w sieci.

Kłamiesz Triceps. Nergal nie ma żony.
Ma, miala tutaj nicka trocky czy jakos tak.

Ale tak szczerze jak wbilem przed chwila na instagram tego kolesia to mocno zaczal przypominac nergala wygladem :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

05-05-2020, 02:38

PO i PiS nie różnią się w kwestiach zasadniczych, jedynie albo retoryką (PO - europejsko-postępowa, PiS - parciano-patriotyczno-kościółkowa), albo drobnymi akcentami (PO - Berlin, Bruksela, PiS - Waszyngton, Jerozolima). PiS jest w tym wszystkim bardziej bezczelny niż Platforma, ale jądro polityki pozostaje identyczne: dostosowanie się do wymogów UE, realizacja agendy globalnych korporacji i walka z wolnością obywateli (gnębienie fiskalne małego biznesu etc.).

Papierkiem lakmusowym, który pokazuje małe różnice między obu partiami, jest ich stosunek do pan-ściemy. Zauważmy, że PO ani trochę nie krytykuje absurdalnych obostrzeń rządu.
Awatar użytkownika
nicram

05-05-2020, 05:23

Triceratops pisze:

To wlasnie rozmowa z toba na tematy polityczne...moge ale nie potrafie. Napisalem ci, ze wiekszosc dzisiejszego rzadu to byli czlonkowie PO i UW, ze sie wymieniaja itp. Teza zas nie jest moja, jak widac wielu tak samo uwaza, ze Kiszczak byl geniuszem, bo udalo mu sie wmowic, ze to sa rozni ludzie. No dobra, starczy mi tych rozmow z toba, bo widze, ze w temacie polityki rozmawiam z dzieckiem, ktore oglada swiat przez tvn. Chcialbys napisac cos takiego jak drone, ale zwyczajnie nie potrafisz, bo polityke pojmujesz podobnie jak kol trup - zerojedynkowo.
Atakujesz mnie bo nie potrafisz udowodnić swojej bardzo prostej tezy? Na dowód której przytaczasz jedyny argument p.t. "bo sobie swobodnie przepływają"? Przypomnę, że pomimo zakrojonej na szeroką skalę akcji korumpowania senatorów opozycyjnych w tym także tych z PO, nikt do pisu nie przeszedł. To kolejny fakt obalający twój absurdalny argument. Proszę wymień osoby z dzisiejszego rządu, które były w PO. Na razie z Morawieckim i Szydło ci nie wyszło....i naprawdę nie mieszajmy w to UW. Rozmawiamy o pis i PO.
Triceratops pisze:
nicram pisze:
Ale ty mnie teraz zaimponowales, rozmowa z toba to intelektualna uczta :D
Notomiast rozmowa z tobą nie ma nic wspólnego z ucztą. Tym bardziej intelektualną. Napisałem ci chyba już 3 razy co było fałszywego w twoim poście dotyczącym tamtego testu, a ty nadal udajesz głupa.
Triceratops pisze:
nicram pisze:
nicram pisze:
Nicramie, tak wiem, ze miales artykul w Journal Of Dermathology czy jakos tak, czytalem go nawet . Wiem tez, ze jestes z tego bardzo dumny a twoje ego jest rozdete do granic mozliwosci, co potwierdzasz co chwila wyzywajac wszystkich dookola. Mnie nie interesuje pisanie do jakiegos pisma, ja mialem swoje problemy ze zdrowiem, ktore musialem rozwiazac. Wczesniej nie przyszlo by mi do glowy czytac medycznych ksiazek, bo uwazalem, ze to kurewsko nudne sprawy. I nie - nie wymsylilem zadnego leku ani terapii, zastosowalem sie do tego co jest tam napisane. A duzo dala tez praca z umyslem wg Hawkinsa, jednego z uczniow Junga. I naprawde mam to w dupie co na ten temat sadzisz, mi wystarczy, ze regularnie mi wbija ktos na priva i pyta albo prosi o pomoc. Na razie tylko Karkas napisal ogolnie "triceps:lekarze 1:0), i to mi styka, wyraz uznania na zapizdzialym forum dla wszaruchow. Salony i sympozja zostawiam tobie ;)

A z tym klamca i manipulatorem daruj sobie, dla ciebie kazdy, kto ma inne zdanie od ciebie jest klamca i manipulatorem.
Nie wiem co możesz wiedzieć o moim ego i o tym z czego jestem dumny. :-) To raczej ty masz je wydęte do granic absurdu, bo wypowiadasz się na tematy, z których nie masz nawet podstwowej wiedzy. Ja tylko prostuje niektóre twoje brednie. Akurat w niektórych kwestiach biologiczno-medycznych się znam. Przy czym zaznaczę, że tylko w niektórych. :-) Nie rozumiem także twojego toku rozumowania. Świat nauki, medycyna, lekarze są niedobrzy, a teraz twierdzisz, że korzystając z ich zdobyczy udało ci się zastosować skuteczne terapie na wiele chorób. Niestety z niezrozumiałych względów nie chcesz się tymi terapiami ze Światem podzielić. Wybacz, jest to zupełnie pozbawione logiki i sensu. Ba, teraz się okrakiem z tego wycofujesz i piszesz teraz, że to nie są terapie, a tylko co tam jest napisane. To co tam jest napisane właściwie? I co to za książki? Podaj jakieś tytuły. Czy myślisz, że leki, które się stosuje nie są oparte na wiedzy medycznej itd.?

To nie jest kwestia, że się nie zgadzamy dlatego cię nazywam manipulatorem i kłamcą. Przecież ci pokazałem gdzie zmanipulowałeś wypowiedź Drone i gdzie okłamałeś wszystkich, że test, który nie jest przeznaczony do diagnostyki, stosuje się do diagnostyki SARS-COV-2. Także dane (które sam podałeś), które miały udowodnić taką samą śmiertelność grypy i COVID19 także pokazały, że jesteś niczym więcej jak zwykłą, zmanipulowaną szczekaczką internetową.
Awatar użytkownika
nicram

05-05-2020, 06:54

moonfire pisze:
PO i PiS nie różnią się w kwestiach zasadniczych
Czyli jakich, bo pod pojęciem "kwestii zasadniczych" to ja na przykład rozumiem podejście do prawa i jego poszanowania. Jest różnica? Moim zdaniem fundamentalna. Druga rzecz - podejście do trójpodziału władzy. Jest róznica? Znowu - fundamentalna. W kwestii centralizacji władzy i gospodarki. Jest róznica? Znowu - fundamentalna. Kwestia podatków. Podatek liniowy vs. 18- i 32-procentowej, potem 18- i 28-procentowej. Jest róznica? Jest.

Trzepiesz tymi komunałami jak z rękawa.

moonfire pisze:
jedynie albo retoryką (PO - europejsko-postępowa, PiS - parciano-patriotyczno-kościółkowa)
Już powyżej ci napisałem jak wygląda kwestia tej retoryki. I jeszcze jedno, czy za tą retoryką szły/idą jakieś działania czy nie? W związku z tym czy to tylko retoryka, czy coś więcej?

moonfire pisze:
, albo drobnymi akcentami (PO - Berlin, Bruksela, PiS - Waszyngton, Jerozolima).
Biorąc pod uwagę, że interesy USA i EU są w dużej mierze sprzeczne to wybór Bruksela/Waszyngton uznajesz za drobny akcent?
moonfire pisze:
Papierkiem lakmusowym, który pokazuje małe różnice między obu partiami, jest ich stosunek do pan-ściemy. Zauważmy, że PO ani trochę nie krytykuje absurdalnych obostrzeń rządu.
Już chyba pisałem, że obostrzenia nie są pomysłem pis, tylko kopią obostrzeń wprowadzanych w innych krajach. Rozumiem, że w innych krajach także pis je wprowadzał? Co do pan-ściemy. Powoływałeś się niedawno na grypę H-K. Bez obostrzeń zabiła 1mln. COVID19 zabił z obostrzeniami już 25% tej liczby, w znacznie krótszym czasie. Jakim trzeba być ignorantem, żeny mówić o tej pandemii, że jest ściemą?
Awatar użytkownika
Triceratops

05-05-2020, 08:10

nicram pisze:
Atakujesz mnie bo nie potrafisz udowodnić swojej bardzo prostej tezy?
Zartujesz sobie? Czy pisalem, ze jestes klamliwym debilem albo cos? Zam zaczales dyskusje ze mna na tematy polityczne co mnei bardzo zdziwilo, ja rozmawiam, ty atakujesz.
nicram pisze:
Rozmawiamy o pis i PO.
No wlasnie, na razie oprocz posilkowania sie postem Drona nic z siebie nie napisales, widac nie potrafisz? Podobienstwa?
Prosze bardzo z wczoraj": jedni i drudzy zajebali dane z bazy PESEL : Ludzie Tuska zrobili to po cichu, kaczory na chama, efekt-ten sam:https://dorzeczy.pl/tylko-na-dorzeczy/1 ... menty.html
No ale moze cos w koncu z siebie wydukasz, przeciwko mojej tezie, ze swobodny przeplyw ludzi miedzy tymi partiami oznacza, ze sie nie roznia, bo ludzie nie musza zmieniac pogladow, Podejrzewam jednak, ze - nie potrafisz :D
nicram pisze:
Notomiast rozmowa z tobą nie ma nic wspólnego z ucztą. Tym bardziej intelektualną. Napisałem ci chyba już 3 razy co było fałszywego w twoim poście dotyczącym tamtego testu, a ty nadal udajesz głupa.
Co bylo falszywego? :D Wkleilem go celowo i mi sie udalo :D
nicram pisze:
Nie wiem co możesz wiedzieć o moim ego i o tym z czego jestem dumny. :-)
No chyba kazdy widzi. Tak lubisz wydawac diagnozy nt innych a na swoje nie lubisz?
Przyklad?
No prosze bardzo:
nicram pisze:
To raczej ty masz je wydęte do granic absurdu, bo wypowiadasz się na tematy, z których nie masz nawet podstwowej wiedzy. Ja tylko prostuje niektóre twoje brednie. Akurat w niektórych kwestiach biologiczno-medycznych się znam. Przy czym zaznaczę, że tylko w niektórych. :-)
A w kwestkiach politycznych tez sie znasz? Bo produkujesz piramidalne brednie i jakos ci nie wstyd, nie potrafisz uzasadnic banalnej tezy, ktora stawiasz, nie napisales ani jednego zdania w temacie.
nicram pisze:
To nie jest kwestia, że się nie zgadzamy dlatego cię nazywam manipulatorem i kłamcą. Przecież ci pokazałem gdzie zmanipulowałeś wypowiedź Drone i gdzie okłamałeś wszystkich, że test, który nie jest przeznaczony do diagnostyki, stosuje się do diagnostyki SARS-COV-2. Także dane (które sam podałeś), które miały udowodnić taką samą śmiertelność grypy i COVID19 także pokazały, że jesteś niczym więcej jak zwykłą, zmanipulowaną szczekaczką internetową.
Nicramie, jestes zywym dowodem, ze ewolucja nie istnieje, rozmawialismy bardzo dawno, od czasow nukleotydow (jezeli bluzganie z twojej strony mozna nazwac rozmowa) i nic sie nie zmienilo ani o jote. Debil, klamca, lgarz, itp to twoje argumenty w rozmowie, mam wrazenie, ze rozmawiam z rozhisteryzowanym dzieckiem.

Co do powodow medycznych podalem ci przyczyny, nic wiecej, NIe chce mi sie juz w sumie udowadniac czegos, czego nie musze, ty za to musisz, bo ci ego zmaleje ;)

Ps. mam nadzieje jednak, ze ciagle masz te niespodziewane poklady sympatii dla mnie, ktore deklarowales ;)
woodpecker from space
bartwa

05-05-2020, 08:17

Macie zdrowie pisać o tym łajnie.
Pacjent

05-05-2020, 08:30

nicram pisze:
05-05-2020, 06:54
moonfire pisze:
PO i PiS nie różnią się w kwestiach zasadniczych
Czyli jakich, bo pod pojęciem "kwestii zasadniczych" to ja na przykład rozumiem podejście do prawa i jego poszanowania. Jest różnica? Moim zdaniem fundamentalna. Druga rzecz - podejście do trójpodziału władzy. Jest róznica? Znowu - fundamentalna. W kwestii centralizacji władzy i gospodarki. Jest róznica? Znowu - fundamentalna. Kwestia podatków. Podatek liniowy vs. 18- i 32-procentowej, potem 18- i 28-procentowej. Jest róznica? Jest.

Trzepiesz tymi komunałami jak z rękawa.

moonfire pisze:
jedynie albo retoryką (PO - europejsko-postępowa, PiS - parciano-patriotyczno-kościółkowa)
Już powyżej ci napisałem jak wygląda kwestia tej retoryki. I jeszcze jedno, czy za tą retoryką szły/idą jakieś działania czy nie? W związku z tym czy to tylko retoryka, czy coś więcej?

moonfire pisze:
, albo drobnymi akcentami (PO - Berlin, Bruksela, PiS - Waszyngton, Jerozolima).
Biorąc pod uwagę, że interesy USA i EU są w dużej mierze sprzeczne to wybór Bruksela/Waszyngton uznajesz za drobny akcent?
moonfire pisze:
Już chyba pisałem, że obostrzenia nie są pomysłem pis, tylko kopią obostrzeń wprowadzanych w innych krajach. Rozumiem, że w innych krajach także pis je wprowadzał? Co do pan-ściemy. Powoływałeś się niedawno na grypę H-K. Bez obostrzeń zabiła 1mln. COVID19 zabił z obostrzeniami już 25% tej liczby, w znacznie krótszym czasie. Jakim trzeba być ignorantem, żeny mówić o tej pandemii, że jest ściemą?
Drogi kolego, zarówno PiS jaki PO naginają prawo, a przykładem ze strony PO niech będzie wybór sędziów TK, skandaliczne podniesie wieku emerytalnego czyli zmiana umowy ubezpieczeniowej bez zgody jednej ze stron czy rozwalenie OFE, o oczyszczeniu posłanki Sawickiej nie wspominam, choć to wspaniały przykład jak traktuje się zwykłych obywateli, a jak swoich. Co do trójpodziału władzy to proszę mnie nie rozśmieszać. Dzieje się podobnie, a zarówno pod rządami PO jak i PiS orzekają sędziowie z przeszłością partyjną w CV i współpracownicy obecnych służb specjalnych. Czy robota dla władzy sądowniczej i wykonawczej jednocześnie jest zaburzeniem trójpodziału? W kwestii podatków jest status quo. Obie partie podwyższają i wymyślają nowe podatki. W sprawie polityki zagranicznej znalazłem różnicę! PiS daje dupy tandemowi Waszyngton - Tel Awiw, a PO dorzuca jeszcze Berlin, ale obie partię nie wyobrażają sobie życia poza UE i dalej chcą budować europejski socjalizm. O zamordyzmie jaki podnieca PO i PiS, co wyszło podczas reżimu kwarantanny, już pisałem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

05-05-2020, 09:38

Triceratops pisze:
05-05-2020, 08:10

nicram pisze:
Nicramie, jestes zywym dowodem, ze ewolucja nie istnieje, rozmawialismy bardzo dawno, od czasow nukleotydow (jezeli bluzganie z twojej strony mozna nazwac rozmowa) i nic sie nie zmienilo ani o jote. Debil, klamca, lgarz, itp to twoje argumenty w rozmowie, mam wrazenie, ze rozmawiam z rozhisteryzowanym dzieckiem.

Co do powodow medycznych podalem ci przyczyny, nic wiecej, NIe chce mi sie juz w sumie udowadniac czegos, czego nie musze, ty za to musisz, bo ci ego zmaleje ;)

Ps. mam nadzieje jednak, ze ciagle masz te niespodziewane poklady sympatii dla mnie, ktore deklarowales ;)
Ostatni raz piszę, bo widzę, że rozmowiam ze ścianą, która nie dość, że nie rozumie co się do niej pisze, to nie potrafi udowodnić swojej tezy, że pis i PO to te same partie. Jedyne co potrafisz to wyjąć z kontekstu niektóre słowa. Z trudem przychodzi ci odpowiedzieć na proste pytania, nie mówiąc już o tym, żeby je uzasadnić. Twoja rozmowa polega na powielaniu bredni i kłamstw takich samym dyletantów internetowych jak ty, wycinaniu i wklejaniu wypowiedzi, żeby pasowały pod twój punkt widzenia. Takie mamy czasy, internet pozwolił głupcom zabierać głos i z tego skrzętnie korzystają. Cóż zrobić?
Awatar użytkownika
Triceratops

05-05-2020, 09:47

Bez zmian xD Dalej to samo. NIe potrafisz wydukac 3 zdan dlaczego POPIS to dwie rozne sprawy. Wolisz dalej pisac o klamaniu w internecie i inne histerczyne wrzaski :D Twoje pojmowanie polityki jest po prostu dziecinne, zerojedynkowe i tyle. Mam od nowa wymienic ci ministrow w rzadzie pis (+prezydent i premier), ktorzy wczesniej byli zwiazani z UW i PO? TO jest argument, ktrorego nie potafisz obalic
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

05-05-2020, 09:49

Pacjent pisze:
Drogi kolego, zarówno PiS jaki PO naginają prawo, a przykładem ze strony PO niech będzie wybór sędziów TK, skandaliczne podniesie wieku emerytalnego czyli zmiana umowy ubezpieczeniowej bez zgody jednej ze stron czy rozwalenie OFE, o oczyszczeniu posłanki Sawickiej nie wspominam, choć to wspaniały przykład jak traktuje się zwykłych obywateli, a jak swoich. Co do trójpodziału władzy to proszę mnie nie rozśmieszać. Dzieje się podobnie, a zarówno pod rządami PO jak i PiS orzekają sędziowie z przeszłością partyjną w CV i współpracownicy obecnych służb specjalnych. Czy robota dla władzy sądowniczej i wykonawczej jednocześnie jest zaburzeniem trójpodziału? W kwestii podatków jest status quo. Obie partie podwyższają i wymyślają nowe podatki. W sprawie polityki zagranicznej znalazłem różnicę! PiS daje dupy tandemowi Waszyngton - Tel Awiw, a PO dorzuca jeszcze Berlin, ale obie partię nie wyobrażają sobie życia poza UE i dalej chcą budować europejski socjalizm. O zamordyzmie jaki podnieca PO i PiS, co wyszło podczas reżimu kwarantanny, już pisałem.
PO się wycofała z wyborów nieuprawnionych sędziów. Zrównywanie grzechów PO, które były duże i nikt z tym nie dyskutuje, z tym co wyprawia pis, ma sztucznie zmniejszyć grzechy pis, czy też sztucznie wyolbrzymić grzechy PO? Efekt jest taki sam. Spłycasz przekaz i właściwie usprawiedliwiasz pis, który szedł ze sztandarami, które ci się tak bardzo podobały:"wystarczy nie kraść". Byłeś zachwycony, tą ekipą. Co się stało? Napisz proszę, że PO także wprowadzała dyktaturę, zabierała władzę samorządom i była wyznawcą centralizmu. Skoro podaje ci różnice w kwestiach podatków, a ty zrównujesz te różnice na poziomie pojęcia, że to są podatki. To o czym my rozmawiamy?
Awatar użytkownika
Triceratops

05-05-2020, 09:51

Pacjent pisze:

O mozna kulturalnie, sensownie i na poziomie? Mozna, ale nie czekaj, to ty jestes tym zalganym, klamliwym pisiorem, ktory lga jak tylko dotknie kalwiatury XD
woodpecker from space
535

05-05-2020, 10:27

Załgany lekko jest, ani słowem nie wspomniał o wchodzeniu w dupsko kościółkowi. Po same migdałki. Z tym, że jedni robią to jak zwykłe kurwy na ulicy, a inni kulturalnie pod kołderką. Wszyscy , którzy siedzą w parlamencie. Jedna banda. Wczoraj słuchałem przez chwile tego bezdomnego kogucika mieszkającego kątem u brata. Pierdolił coś o oszczędnościach i jak to trzeba zrewidować wszystkie "lewackie" wydatki. Miglanc ani słowem nie zająknął się o obciążeniach budżetu wynikających z konkordatu, pięćset plus i tysiąca innych chuja dających dotacyjek. Ciekawa retoryka i pranie mózgów. Taka akurat dla wszelkiej maści husarzy i półgłówków. Także tutejszych. Być może pan Krzysio nie wie, ale gdy się pali chałupa, to straż pożarna ratuje wszystkich bez względu na barwy klubowe, a gdy tniemy budżet to zostawiamy tylko najważniejsze wydatki.
Awatar użytkownika
trup

05-05-2020, 10:40

Obrazek

nie widzę problemu....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
bartwa

05-05-2020, 10:44

Polska jest po to, żeby dymał ją watykański kościół, co zresztą dzieje się od setek lat. A, i Niemcom potrzebna jest nasza tania siła robocza, żeby robiła to co nam zlecą. Ani to wina kościoła, ani Niemców tylko nasza, bo głupi jesteśmy i dajemy się dymać i po drugie jesteśmy głupi, bo nie potrafimy wymyśleć i produkować rzeczy pożądanych przez cały świat. Poza wódką, ale to trochę za mało. Ot, taki Meksyk Europy.
Awatar użytkownika
trup

05-05-2020, 11:20

o jaki kurwa biedny ten kraj, taki wydymany przez wszystkich... a może to tylko jakieś wchuj duże ego i wielki jak pyta Nerona kompleks? A co ma powiedzieć taka Albania, Czarnogóra, Serbia czy inna Mołdawia? Wszyscy ich dymają....

Głupich ludzi wybierami i głupcy nami rządzą. Tylko tyle i aż tyle. Polak nie powie "Ooo jaka zajebista nowa droga! Jak się nią zajebiście jedzie!' tylko "Ale kurwa droga... tylko dwa pasy i MPSy nie gotowe..."

Ma rację i nie ma. Taka już nasza cecha narodowa. Tu się nie da zbudować niczego trwałego, z dalekosiężną wizją, systematycznym budowaniem, bo jednym po jakimś czasie już się nie chce, a inni przychodzą i rozpierdalają wszystko co zrobili poprzedni. Przy okazji Ci co są w cieniu yumają ile się da bo to może być ostatnia okazjia.... ale u nas ryba wcale nie psuje się od głowy, tylko właśmie od ogona. Bo jak Zdzisek podpierdoli pół kilo sera ze sklepu... to zaradny i tam taka kradzież ro znikoma. Ale jak Zdzisek z innego osiedla podpierdoli to już chuj i złodziej.

---------------------------------------------------

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
bartwa

05-05-2020, 11:26

Jo, moim zdaniem to przypadek stracony. Dlatego podjąłem świadomą obywatelską decyzję i nie chodzę na wybory, bo nie ma znaczenia kto wygra. A to, że biedny kraj bo dymany? No i chuj. Zawsze ktoś musi być dymany, ja tam bym się nie rozczulał. Jak głupiś to cię dymają.
Fraszka Waligórskiego znakomita, to łebski gość był/jest.
ODPOWIEDZ