POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: POlitykowanie

11-05-2020, 00:01

Jimmy Boyle pisze:
10-05-2020, 23:48
Triceratops pisze:
10-05-2020, 11:34
W ostatnim Przegladzie jest dosc ciekawa analiza autorstwa Walenciaka chyba, gdzie rozpatruje te triki Gowina i wychodzi mu, ze to co robi Gowin wcale nie jest takie glupie.
Proste, przecie już kawal czasu jest czegoś tam ministrem, wicepremierem, czy innym chujem mujem z ramienia różnych partii, choć czasem bidulek głodem przymiera.
Stara kiwka kredyciarza.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-05-2020, 09:18

WaszJudasz pisze:
10-05-2020, 20:56
- Niy rhozumiem - powiedziała po polsku, z tym swoim uroczym akcentem, moja amerykańska Żona.
- Czego nie rozumiesz, Kochana? - zapytałam po angielsku z moim polskim akcentem. (Żona zna kilka garści polskich słów i zwrotów, ale ciężko z tego skleić całą konwersację.)
- Niy rhozumiem tzo czytam - odpowiedziała po polsku. Spojrzałam na jej iPada, by zobaczyć co czyta. Tekst na ekranie był po angielsku. - Dlaczego nie rozumiesz? - pytam po angielsku więc Żona też przeszła na swój ojczysty język:
- Nie rozumiem czy w Polsce są wybory czy ich nie ma w tę niedzielę.
- Są ale ich nie ma - odpowiadam, zrywam się z kanapy i daję nogę do kuchni. Niestety Żona z pustym kubkiem bieży za mną i drąży temat po drodze:
- Są ale nie są?
- No właśnie TAK!!! - Wyrzucam z siebie tę oczywistość, dolewam jej kawy i mleka i milczę takim najbardziej nonszalancko obojętnym i znudzonym milczeniem na jakie mnie stać. Odstawiam mleko do lodówki i zaczynam grzebać w szufladzie z marchewką i trochę zwiędłym porem. - Wyrzucić? - pytam pokazując Żonie pora i modląc się by zmiana tematu uzyskała potrzebne tarcie.
- Dziś go posiekam, nie wyrzucaj. To mówisz, że są i nie są wybory? To bardzo ciekawe! Co to znaczy? Jak to się robi? Wytłumacz, proszę - popija kawę i sadowi się na stołku przy barku.
Stoję z tym zwiędniętym porem i mu zazdroszczę. On będzie ocalony. A ja idę na stracenie: - No wybory są, ale głosowania nie będzie - mówię i wiem, że lecę w przepaść.
- Jak to? Ludzie bojkotują? - Żona tarmosi temat, jak szczeniak przytroczony do nogawki.
- Ludzie chcieli bojkotować, gdy wybory miały być, ale teraz, gdy wybory są choć ich nie będzie, żeby je zbojkotować trzebaby chyba zagłosować - mówię niepewnie i wiem co Żona myśli. Myśli, że mi się angielski popierdolił.
- Honey!!!??? - Uslyszałabym takie same znaki zapytania podszyte wykrzyknikami, gdybym próbowała tego zwiędniętego pora wsadzić sobie do nosa - What the hell are you talking about?! (Co ty mówisz, do cholery?!) - dopytuje się bez litości.
TRZEBA BYŁO, KURNA, W TYM 2015 RZUCIĆ POLSKI PASZPORT, ZAPOMNIEĆ, ODCIĄĆ SIĘ, NIE PRZYZNAWAĆ! TRZEBA BYŁO DO KOSZA WYWALIĆ tę słowiańską duszę, te malwy i szopeny, te karuzele z Demarczykami, kurki w śmietanie z borowikami, Kuronie i Michniki, kwitnące kasztany i zmrożoną Wyborową, głupie Osieckie i Szymborskie i jeszcze głupsze Mazury, Kulturę, pierogi i bigos bieszczadzkich niedźwiedzi! Zamiast tego zachciało się bawić w opozycję przez ocean i Żonę szeroko i głęboko o sytuacji w Polandzie edukować. No to teraz jemy tę żabę, jemy!
Odruchowo przeżegnałam się w myśli, choć jestem głęboko niewierząca i odciągnęlam zawleczkę:
- No czego tu nie rozumiesz?! Wybory są ogłoszone ale wyborów nie będzie, bo nie zrobi się głosowania, żeby unieważnić te wybory z powodu ich nieodbycia, co się dla odmiany zrobi, żeby ogłosić nowe wybory!!! Proste i tak samo oczywiste, jak to, że wybory robią teraz w Polsce listonosze! Tak, listonosze! Poczta Polska! Dobrze słyszysz, Postal Service! Dlaczego listonosze? A bo ja wiem?! Może strażacy są zajęci!
Kubek Żony wisiał już w powietrzu od jakiegoś czasu więc było mi wszystko jedno:
- Listonosze się jednak od tych wyborów odcięli. Odciął się też minister, który miał listonoszy nadzorować i mówił, że listonosze się nie odetną. Wydrukował im nawet w tajemnicy 30 mln kart do głosowania i też się od nich odciął. Te karty są do pobrania wolno fruwając po ulicach ale nie ma gdzie ich wrzucać, bo komisja, która już tych wyborów nie organizuje też się od nich odcięła i nie da urn. Listonosze nie dadzą skrzynek, bo tych kart oficjalnie nie ma, bo ich nie drukowali tak jak i minister, który je wydrukował przed odcięciem się.
Już mi było naprawdę wszystko obojętne więc zdecydowałam się kontynuować:
- Pani, która ogłosiła te wybory nie mogła się od nich odciąć, więc poprosiła grupę kolegów ze stołówki, która gotuje obiady prezesowi Kaczyńskiemu, by poparli ją w ogłoszeniu tych wyborów w innym terminie. Koledzy nie zdążyli się wypowiedzieć, bo prezes przed obiadem dogadał się z innym posłem, że Sąd Najwyższy unieważni te wybory, których nie będzie czyli unieważni coś czego nie ma i będzie po sprawie. Wtedy ta pani, która ogłosiła wybory i nie może się od nich odciąć będzie mogła ogłosić nowe wybory. No co się tak na mnie gapisz? Wszystko jest pod kontrolą. Jedyny drobny problem jest z tym, że nie do końca wiadomo, kto w tych nowych wyborach będzie kandydował. W tych wyborach, których nie będzie kandydują nawet ci, którzy je bojkotują, a w tych nowych to będą mogli wziąć udział ci co skończyli 35 lat po terminie tych wyborów, w których nie mogli brac udziału bo byli za młodzi i których nie będzie, a które i tak się unieważni przez rozkaz, który dostali niezawiśli sędziowie Sądu Najwyższego. Wybór będzie między wszystkimi, którzy kandydują, bojkotują, mieli 35. urodziny i jednym kandydatem, który ma wygrać i ma pozwolenie na prowadzenie kampanii wyborczej w telewizji, której ostatnio dał pieniądze .
Pierdolnęlam pora z powrotem do lodówki i poszłam sobie. Wytłumaczyć cokolwiek Amerykanom jest jak rąbać kamienie.
Piękne! Bo prawdziwe..., ale... widać światełko w tunelu...
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Triceratops

11-05-2020, 13:00

woodpecker from space
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

11-05-2020, 13:56

Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Triceratops

11-05-2020, 13:58

Przepraszam najmocniej, nie zapuszczam sie w tamte rejony
woodpecker from space
Awatar użytkownika
TheDude

11-05-2020, 16:30

Jak Andy Doodie wkłada pitola w kakę Kaczorowi i potem daje do wylizania to czuje wreszcie troszkę władzy?
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

11-05-2020, 20:58

Ja jebie
Załączniki
part000001.jpg
part000001.jpg (51.89 KiB) Przejrzano 525 razy
Pacjent

11-05-2020, 21:41

mocny2_3 pisze:
Ja jebie
Podwójny błąd w nazwisku :D

Tymczasem socjaliści:
https://polskatimes.pl/ziobro-chce-konf ... maNx8YoZbk
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

11-05-2020, 21:57

Był Janusz to i Andrzeja nie może zabraknąć.

Nie pytają Cię o imię walcząc z ostrym cieniem mgły.
Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

11-05-2020, 22:53

mocny2_3 pisze:
Ja jebie
Dziennikarze mają kilka ważnych pytań do pana Macieja

Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-05-2020, 23:11

iGrinder pisze:
11-05-2020, 22:53
mocny2_3 pisze:
Ja jebie
Dziennikarze mają kilka ważnych pytań do pana Macieja

Jeśli to nie kabaret, to zajebiste. Zakończenie najlepsze :lol:
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-05-2020, 23:26

Nie, to autentyk. Polecam całość. Zniszczenie :)

WHY ARE YOU GAY ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

11-05-2020, 23:29

extended highlights
po minucie i dziewiętnastu sekundach wjeżdża pastor na białym koniu :D
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
Awatar użytkownika
TheDude

12-05-2020, 00:53

^ Oni nie są do końca sprawni umysłowo :)

A co do żartów z pedalstwa to z kumplem z Norwegii mamy pijacki inside joke.

Are you gay?

- No.

But why?
Awatar użytkownika
TheDude

12-05-2020, 00:58

Wasyl pisze:
11-05-2020, 21:57
Był Janusz to i Andrzeja nie może zabraknąć.

Nie pytają Cię o imię walcząc z ostrym cieniem mgły.
Andy kurwa zamknął temat. Udzielił się zabawie mającej na celu zbiórkę pieniędzy na kulejącą służbę zdrowia, która przecież dzięki niemu jest w ciemnej dupie. Trolling na poziomie Andy Kaufmana i oczywiście część kampanii wyborczej. Ciekawe jest to, że Andrzejek, w dupę pierdolony skurwiel, ma w dupie kraj, ludzi i śmieje się nam prosto w ryj. Doceniam :)
Pacjent

12-05-2020, 05:52

Gwoli sprawiedliwości trzeba dodać, że prezydent jest tylko mało znaczącym ogniwem w obszarze służby zdrowia. Ten nieudacznik zastał to co zastał i nawet gdyby był normalny i chciał ją całkiem sprywatyzować to nic by nie zrobił.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

12-05-2020, 06:10

Najpierw na poważne stanowiska wybiera się biedotę, a potem zdziwienie, że biedota jest gotowa na każde kurewstwo. Z dedykacją dla wszystkich wierzących w ideowość Krzysia, Grzesia i winniczka...

https://businessinsider.com.pl/polityka ... ch/zy0t7gd
Pacjent

12-05-2020, 06:59

535 pisze:
12-05-2020, 06:10
Najpierw na poważne stanowiska wybiera się biedotę, a potem zdziwienie, że biedota jest gotowa na każde kurewstwo. Z dedykacją dla wszystkich wierzących w ideowość Krzysia, Grzesia i winniczka...

https://businessinsider.com.pl/polityka ... ch/zy0t7gd
Zatem ludźmi ideowymi mogą być tylko bogaci?
Awatar użytkownika
Triceratops

12-05-2020, 07:19

mocny2_3 pisze:
Ja jebie
Ja pierdole, Korwin powinien nagrac kolejna czesc, o takich zjebach,
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

12-05-2020, 07:44

Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
ODPOWIEDZ