Każdy, kto oglądał "Pulp Fiction" wie o co chodzi, a jest to dość popularny film... Więc to jest akurat wyjątkowo dziwny przytyk... Ja też wiedziałemHatefire pisze: ↑14-06-2020, 21:03Bzdura u mnie zawsze w domu był pies. Zawsze jakiś kundel z schroniska. Niemniej nigdy nie badałem różnic pomiędzy mopsem belgijskim a luksemburskim. Natomiast ty masz wyraźnie emocjonalny stosunek do zjawiska LGBT+ i rozkminiasz różnice między różnymi typami gejów. Zapewne trzeba się nachodzić po gejowskich stronach w internecie, żeby nabyć taką wiedzę.
ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Przecież Butch był 100% heteroseksualny.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-06-2020, 21:43Każdy, kto oglądał "Pulp Fiction" wie o co chodzi, a jest to dość popularny film... Więc to jest akurat wyjątkowo dziwny przytyk... Ja też wiedziałem
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
O kurwa, faktycznie, pojebało mi się z tym drugim, jak mu tam było, całym w skórach. To nie o to chodziło?
- Ascetic
pacjent pisał, że to jest jakaś wiedza tajemna. a jak widać nie jest. a co chodzi z tą definicją?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-06-2020, 21:43Każdy, kto oglądał "Pulp Fiction" wie o co chodzi, a jest to dość popularny film... Więc to jest akurat wyjątkowo dziwny przytyk... Ja też wiedziałemHatefire pisze: ↑14-06-2020, 21:03Bzdura u mnie zawsze w domu był pies. Zawsze jakiś kundel z schroniska. Niemniej nigdy nie badałem różnic pomiędzy mopsem belgijskim a luksemburskim. Natomiast ty masz wyraźnie emocjonalny stosunek do zjawiska LGBT+ i rozkminiasz różnice między różnymi typami gejów. Zapewne trzeba się nachodzić po gejowskich stronach w internecie, żeby nabyć taką wiedzę.
Poro
- Hatefire
Chodziło ci o Pokraka, w takim razieŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-06-2020, 21:49O kurwa, faktycznie, pojebało mi się z tym drugim, jak mu tam było, całym w skórach. To nie o to chodziło?

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
To słowo opisujące jakiś tam kawałek rzeczywistości - rozmawiając z kimś raczej nie potrzebujesz go opisywać używając oczywistych dla was obydwu terminów, prawda Polaku Hatefire?
Guilty of being right
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Tak mi się wydaje, ale może Pacjent sam odpowie, bo teraz to czuję się zagubiony. Zrozumiałbym jakby chodziło o tamtego, to pewnie byłaby mowa o Robie Halfordzie czy coś, a tak to nie wiem.Hatefire pisze: ↑14-06-2020, 21:52Chodziło ci o Pokraka, w takim razieŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-06-2020, 21:49O kurwa, faktycznie, pojebało mi się z tym drugim, jak mu tam było, całym w skórach. To nie o to chodziło?![]()
- Hatefire
No to jaki problem masz w użyciu neutralnego słowa "czarnoskóry"? Nie mówiąc już o tym, że potrzeba określenia koloru skóry innej osoby pojawia się, w przypadku przeciętnego człowieka raz na 20 lat pewnie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Hatefire
Go pytaj. Nikt na forume nie zna się tak dobrze na środowisku gejów i ich subkulturze.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-06-2020, 21:56Tak mi się wydaje, ale może Pacjent sam odpowie, bo teraz to czuję się zagubiony. Zrozumiałbym jakby chodziło o tamtego, to pewnie byłaby mowa o Robie Halfordzie czy coś, a tak to nie wiem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
Zamiana jednego neutralnego słowa na inne neutralne słowo kojarzy mi się z Orwellem.
Pełna zgoda. W ciągu ostatnich dwóch tygodni zamurzynowałem i zaczarnoskórowałem się już chyba na następne 20 lat

Guilty of being right
- Hatefire
Afropolacy piszą, że dla nich m-word nie jest neutralne. Jako człowiek dobrze wychowany, posiadający kulturę osobistą bym go w takim razie nie używał. To nie poprawność polityczna, tylko zwykła uprzejmość.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Bloodcult
- Drone
A to nie jest prawda. To jest herb Watykanu.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Bloodcult
Herb Watykanu niesie prawdę od 1500 lat. Herb Norma Evangelium Diaboli niesie zatracenie od 2003 roku a już poblakł niczym różowa koszula wokalisty Katharsis...
- moonfire
- zahartowany metalizator
Zwróć jednak uwagę, że również rzeczownik "Żyd" ma kilka znaczeń, w tym z pewnością funkcjonuje jak inwektywa. Wiele zależy więc od kontekstu jego użycia. Martwi mnie w tym wszystkim galopująca inżynieria językowa i ahistoryczne ocenianie dzieł kultury czy wypowiedzi.Lukass pisze: ↑13-06-2020, 23:21
Jak ja generalnie kolegę Moonfire lubię i często się z nim zgadzam, tak uporu w tej sprawie nie rozumiem. To słowo ma tysiąc negatywnych kontekstów w języku polskim, co popularniejsze już wcześniej wymienił chyba kolega Judasz. Oczywiście, takie jego użycie było dość "miękkie", bo większość ludzi w czasie, gdy to się działo, to Murzyna widziało tylko na obrazku. To był taki wygodny, odległy, bezpieczny symbol. Ale w obecnej sytuacji trudno mi sobie wyobrazić, że najpierw powiesz, że jesteś w robocie białym Murzynem, a później będziesz jak gdyby nigdy nic stosował to samo słowo w odniesieniu do konkretnego, czarnoskórego człowieka i będzie to neutralne.
Z jednej strony chucha się i dmucha na mniejszości, by ich nie urazić, stąd wyparował z języka ogólnego "pederasta" (etymologicznie zaś jest to słowo neutralne, oznaczające miłośnika młodych chłopców jak w starożytnej Grecji), teraz wyparowuje "Murzyn". Kto następny poczuje się urażony? Czyje uczucia zostaną zranione? Z jednej strony stwierdza się, że nie można obrazić czyichś uczuć religijnych, a z drugiej w kontekście innych grup ten argument nie działa.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Zwróć jednak uwagę, że odpowiednikiem angloamerykańskiego "niggera" jest polski "czarnuch". W przypadku "Murzyna", co obserwuję już od dobrych kilku lat, nastąpiło wzmocnienie wymowy tego słowa, więc w rezultacie zaczęto walczyć nie z tym wyrazem.WaszJudasz pisze: ↑14-06-2020, 09:31O traktowaniu osób ciemnoskórych w PL i UK, gdzie używanie określenie Murzyn jest tylko wisienką na torcie, którego dolne warstwy tworzy literalne plucie w twarz, zwracanie się do dziecka per "czarna świnio", tłumaczenie dzieciom, że czarnoskórzy są czarnoskórzy, bo pili za dużo kawy oraz podawanie czarnoskóremu płaszcza, bo przecież jak czarnoskóry, to na pewno sługus.
- Hatefire
Zwróć jednak uwagę, że to bzdura. Powołujesz się chętnie na etymologię. Polskie określenia czarnoskórych mają zupełnie inne źródła niż anglosaskie, tym samym nie ma podstaw do twierdzenia, że akurat "nigger"="czarnuch".
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Widzę, że lewica zajmuje się głównie zakłamywaniem rzeczywistości.
https://www.diki.pl/slownik-angielskiego?q=nigger
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Hatefire
No i co to udowadnia. Wiadomo, że czarnuch jest obraźliwe, to nie znaczy, że murzyn nie jest. Chciałbym też zwrócić uwagę, że kiedyś w języku polskim funkcjonowało słowo "negr" i ono byłoby odpowiednikiem "nigger" etymologicznie. Zajmij się badaniem subkultury LGBT+, to ci lepiej wychodzi, jestem pod wrażeniem dogłębnej jej znajomości.Pacjent pisze: ↑15-06-2020, 07:12Widzę, że lewica zajmuje się głównie zakłamywaniem rzeczywistości.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Eeee nie ma czegoś takiego jak "odpowiednik etymologiczny", słowa mogą mieć wspólny korzeń, a tłumaczeniem "negr" nie byłoby "nigger" tylko znacznie łagodniejsze "negro".Hatefire pisze: ↑15-06-2020, 07:18No i co to udowadnia. Wiadomo, że czarnuch jest obraźliwe, to nie znaczy, że murzyn nie jest. Chciałbym też zwrócić uwagę, że kiedyś w języku polskim funkcjonowało słowo "negr" i ono byłoby odpowiednikiem "nigger" etymologicznie. Zajmij się badaniem subkultury LGBT+, to ci lepiej wychodzi, jestem pod wrażeniem dogłębnej jej znajomości.Pacjent pisze: ↑15-06-2020, 07:12Widzę, że lewica zajmuje się głównie zakłamywaniem rzeczywistości.