DECEMBER'S FIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DECEMBER'S FIRE
Ja mam wszystkie kasety Kitaro i Andreasa Vollenweidera, prekursorow dung synth
woodpecker from space
a co z TD?Triceratops pisze: ↑01-07-2020, 09:00Ja mam wszystkie kasety Kitaro i Andreasa Vollenweidera, prekursorow dung synth
- Ascetic
ja dalej mam przedni ubaw. jak w latach 90 w metalu to była jakiś tam twist i progres, to niektóre te produkcje a nawet większość współczesnych jak np. ten dsynth o dinozaurach to jakaś słaby żart jest. zresztą. nie tylko to, ale to na inną już sytuację.
ps. pamiętajcie, że jest preorder preorderu na preorder. wiadomo czego.
Poro
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Tak, gdy przesiadywał w sanatorium.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Czy wszyscy śmiali się z Burzum, Summoning i Mortiisa? Nie wiem, nie było mnie tam wtedy, ale też nie doszły mnie takie słuchy. Że śmiali się z December's Fire? Tak, tyle mi wiadomo, ale to przecież tylko przecinek w księdze gatunku porównywalny do roli jaką w black metalu odegrał, dajmy na to, Limbonic Art. Żadna żelazna klasyka, ale ma swoich wielbicieli. Poza tym taki proces reinterpretacji historii zachodzi cały czas na wielu płaszczyznach, wczorajsi bohaterowie zostają czarnymi charakterami, i na odwrót. Kiedyś Wałęsę uważano powszechnie za zbawiciela, dzisiaj ma coraz gorszy PR, tak dla przykładu, albo papa JP2 też... Taka kolej rzeczy. A DS to zjawisko nie tylko muzyczne, ale też socjologiczne, związane z eskapizmem i brakiem pewnych rytuałów w naszej kulturze, które zastępujemy na różne sposoby, dużo można by o tym gadać.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ten cały dino synth to faktycznie jest żart, ale muzyka de facto jest całkiem niezła. Zresztą ten sam gość stworzył wszystkie te projekty pod nazwą comfy synth, i to też był żart, a że niektórym się spodobało, to kimże jestem, by im mówić czego mają słuchać, proszę bardzo. Niemniej to tylko jakieś spin-offy dungeon synthu a nie dungeon synth, mniej więcej tak, jak Bal-Sagoth ma jakieś blackmetalowe elementy, ale nie jest black metalem...Ascetic pisze: ↑01-07-2020, 09:17ja dalej mam przedni ubaw. jak w latach 90 w metalu to była jakiś tam twist i progres, to niektóre te produkcje a nawet większość współczesnych jak np. ten dsynth o dinozaurach to jakaś słaby żart jest. zresztą. nie tylko to, ale to na inną już sytuację.
Co do złośliwości dot. preorderów, to 1st press i tak już za późno, bo 100 sztuk już zostało zaklepanych, wiadomo czego...
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Śmiesznie, nieśmieszne, czy metal nie jest w wielu aspektach śmieszny? Czy te przerysowane trupy, okładki, pomalowane twarze, kompletnie absurdalne tytuły zakrawające o pastisz nie są śmieszne, i czy nie były już od czasów pseudonimów członków Blasphemy? Czy nie śmieszne są w ten sposób wszystkie gatunki muzyczne, jeśli zdobędziemy się na odrobinę cynizmu i zwrócimy uwagę na nadęcie muzyki klasycznej, pospolitość popu, wiejskość disco polo, prostotę punka? Świat jest paletą (nie Wiesławem Paletą), my sobie tyko wybieramy ulubione kolory.
- bartwa
Ja staram się śmiać ze wszystkiego, a metalu słucham bo lubię.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Medard
Dobrze napisane, zgadzam się.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-07-2020, 09:55Śmiesznie, nieśmieszne, czy metal nie jest w wielu aspektach śmieszny? Czy te przerysowane trupy, okładki, pomalowane twarze, kompletnie absurdalne tytuły zakrawające o pastisz nie są śmieszne, i czy nie były już od czasów pseudonimów członków Blasphemy? Czy nie śmieszne są w ten sposób wszystkie gatunki muzyczne, jeśli zdobędziemy się na odrobinę cynizmu i zwrócimy uwagę na nadęcie muzyki klasycznej, pospolitość popu, wiejskość disco polo, prostotę punka? Świat jest paletą (nie Wiesławem Paletą), my sobie tyko wybieramy ulubione kolory.
Co nie zmienia mojej poprzedniej opinii o burzum. A do leśnych płyt się nie czepiam, są ok, chociaż właściwie nie slucham.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- maciek z klanu
Czego ten preorder?Ascetic pisze: ↑01-07-2020, 09:17ja dalej mam przedni ubaw. jak w latach 90 w metalu to była jakiś tam twist i progres, to niektóre te produkcje a nawet większość współczesnych jak np. ten dsynth o dinozaurach to jakaś słaby żart jest. zresztą. nie tylko to, ale to na inną już sytuację.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Triceratops
To juz powazna muzyka a nie plumkanie535 pisze: ↑01-07-2020, 09:08a co z TD?Triceratops pisze: ↑01-07-2020, 09:00Ja mam wszystkie kasety Kitaro i Andreasa Vollenweidera, prekursorow dung synth
woodpecker from space
- Ascetic
maciuś. przecież kupiłeś ten preorder preorderu od wiadomo kogo. pytanie, czy z dwoma różnymi okładkami jak w "noise mag."? ja tam dopiero kupię numer dwa w dodruku jak jakiś ns-d-synth się pojawi w no 3 . zarzeka się, że gardzi tym gównem, ale nie byłbym taki jednak pewien ....maciek z klanu pisze: ↑01-07-2020, 10:26Czego ten preorder?Ascetic pisze: ↑01-07-2020, 09:17ja dalej mam przedni ubaw. jak w latach 90 w metalu to była jakiś tam twist i progres, to niektóre te produkcje a nawet większość współczesnych jak np. ten dsynth o dinozaurach to jakaś słaby żart jest. zresztą. nie tylko to, ale to na inną już sytuację.
Poro
- Ascetic
aż tak trzeba bronić?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-07-2020, 09:55Śmiesznie, nieśmieszne, czy metal nie jest w wielu aspektach śmieszny? Czy te przerysowane trupy, okładki, pomalowane twarze, kompletnie absurdalne tytuły zakrawające o pastisz nie są śmieszne, i czy nie były już od czasów pseudonimów członków Blasphemy? Czy nie śmieszne są w ten sposób wszystkie gatunki muzyczne, jeśli zdobędziemy się na odrobinę cynizmu i zwrócimy uwagę na nadęcie muzyki klasycznej, pospolitość popu, wiejskość disco polo, prostotę punka? Świat jest paletą (nie Wiesławem Paletą), my sobie tyko wybieramy ulubione kolory.
chyba niekoniecznie. Tobie się podoba i git.
Poro
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Czy coś konkretnego sprawiło, że piszesz takie głupoty na mój temat, czy to po prostu zmiana klimatu?Ascetic pisze: ↑01-07-2020, 11:00maciuś. przecież kupiłeś ten preorder preorderu od wiadomo kogo. pytanie, czy z dwoma różnymi okładkami jak w "noise mag."? ja tam dopiero kupię numer dwa w dodruku jak jakiś ns-d-synth się pojawi w no 3 . zarzeka się, że gardzi tym gównem, ale nie byłbym taki jednak pewien ....
- Ascetic
jak głupoty to się wycofuję z tego co napisałem. i przepraszam zarazem. <bez ironii>ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-07-2020, 13:25Czy coś konkretnego sprawiło, że piszesz takie głupoty na mój temat, czy to po prostu zmiana klimatu?Ascetic pisze: ↑01-07-2020, 11:00maciuś. przecież kupiłeś ten preorder preorderu od wiadomo kogo. pytanie, czy z dwoma różnymi okładkami jak w "noise mag."? ja tam dopiero kupię numer dwa w dodruku jak jakiś ns-d-synth się pojawi w no 3 . zarzeka się, że gardzi tym gównem, ale nie byłbym taki jednak pewien ....
Poro
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Aha, ok. Nie przepadam za żadną skrajną ideologią, ale w zinie chodzi wyłącznie o muzykę.
- Ascetic
nie chce mi się wchodzić w drążenie sprawy, ale tak jedno po drugim omawiając:ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-07-2020, 14:02Aha, ok. Nie przepadam za żadną skrajną ideologią, ale w zinie chodzi wyłącznie o muzykę.
najważniejsze. tutaj dokładnie to widać. muzyka jako sfera rozrywki powinna być daje zasadniczo tylko rozrywką. stało się jak się stało, że się kilku popierdolił czas i miejsce i jest jak jest. a jak to się ma do zinacza? no ma się tak jak piszesz. osią powinna byc muzyka a nie jakieś gówno-ideologie. te czy inne.
a druga sprawa to to, że odniosłem wrażenie, że polubiłeś prawoskrętną witaminęC. wolałbym nie drążyć dalej.
Ostatnio zmieniony 01-07-2020, 14:27 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑30-06-2020, 19:14
Mmmm piekna kulke z gnoju mi pan krzysztof utoczyl xD coz ona moze zawierac
Ho ho hoho ho xD
rzeczywiscie kulka z gnoju:) co Ty z tym bedziesz robil? do zina dodawal?
niech to miejsce niebawem zniknie
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
11 mam już zaklepanych do wymiany za kasety z pewnej wytwórni w USA;) A kolejne, hm, pewnie dam info po wydrukowaniu że mam jeszcze tego 19 sztuk i mogę za niewielką opłatą dorzucić, jak będzie schodzić to wezmę więcej.