Wybory 2020 - II tura
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Wybory 2020 - II tura
@535
No tak winny jest Kościół i Andrzej Duda xD
Gdyby nie Kościół to by nie molestował a gdyby prezydentem był Trzaskowski to by nie były zależne od męża z wyrokiem...
Tak by było, na pewno xD
No tak winny jest Kościół i Andrzej Duda xD
Gdyby nie Kościół to by nie molestował a gdyby prezydentem był Trzaskowski to by nie były zależne od męża z wyrokiem...
Tak by było, na pewno xD
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
brawo medrad. brawo.Medard pisze: ↑04-07-2020, 15:18Dziwna sytuacja mimo wszystko, syndrom ofiary, bieda wiele tlumaczy, tylko z czego żyły przez ten czas, gdy facet siedział w więzieniu?
A druga sprawa dwie dorosłe kobiety nie mogą znaleźć żadnej roboty? Bo koleś po pobycie w pierdlu zapewne nie zostanie prezesem dużej firmy, tylko będzie gdzieś robił za grosze.
ten pacjent to myśli ze jak coś będzie powtarzał 10 razy to ludzie to przyjmą jako pewnik. a jest jak widać odwrotnie. im więcej pisze tych debilizmów jak z tym zwolnienie ze względu na kasę to tym więcej ludzi mu pisze żeby w końcu wypierdoli z tego miejsca. obrońca pedofilów.
panowie. on uważasz was za idiotów. i idiota wierzy, że on jak jako idiota przyjął to co pisze za pewnik to zrobi z innych idiotów i tez to przyjmą.
Ostatnio zmieniony 04-07-2020, 15:27 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czyli znowu brniemy w państwo opiekuńcze, które ma zakładać, że obywatel w jakiejś sprawie może sobie zrobić krzywdę wnioskując o konkretną decyzję. Nie ma tu znaczenia, że te panie być może popełniają błąd. Są uprawnione do złożenia takiego wniosku i tyle. Tak samo urzędnika nie powinno interesować dlaczego chcę mieć prawo jazdy czy otrzymać paszport jeśli jestem do tego uprawniony.Lukass pisze: ↑04-07-2020, 14:56To jest właśnie czarno-białe spojrzenie wolnościowca na sprawy, które mają odcienie szarości. Bez cienia zrozumienia choćby tego, jak wyglądają relacje kat-ofiara, co próbował przybliżyć Stary Metal. Ja biorę pod uwagę, że Ty być może nigdy się z tym nie zetknąłeś osobiście i po prostu nie rozumiesz. Może warto spróbować zrozumieć. Panie są przyciśnięte do muru sytuacją ekonomiczną i wybrały jedyną dostępną opcję, która dla psychiki ofiary jest opcją złą. Powie Ci to każdy psycholog, psychiatra i seksuolog, wielu zresztą wyraziło już opinię w tej sprawie. Wybrały tę opcję, bo nasze państwo ma inne priorytety, niż pomoc ofiarom przemocy, w tym przemocy seksualnej. Państwo działające sprawnie dałoby im alternatywę.Pacjent pisze: ↑04-07-2020, 14:46To jest właśnie lewicowy sposób rozumowania o państwie. Ten człowiek pewnie jest zdegenerowany, ale być może się zmienił. Natomiast nie jest rolą państwa przeciwstawianie swojej oceny jego osoby ocenie osób najbardziej tym zainteresowanych czyli żony i pełnoletniej córki. To do nich należy decyzja, podjęły ją, a państwo powinno czym prędzej uszanować ich wolę i podpisać papiery. Państwo lewicowe (opiekuńcze) będzie drążyć, kombinować i dowodzić, że panie się mylą w ocenie własnej sytuacji i będzie dążyć do ich ubezwłasnowolnienia.Lukass pisze: ↑04-07-2020, 14:36To jest taki sposób argumentacji, w którym jeśli ktoś się z Tobą nie zgadza, to od razu jest "lewicowy". Dobrze, że nie "lewacki". Ja się nie dziwię, że już prawie nikt nie ma ochoty z Tobą dyskutować. Nie ma po co. Gdyby w tej sprawie urzędnicy nie zadziałali w swoim czasie, to ten Wasz prawie-że-wzorowy ojciec pewnie by gwałcił córkę jeszcze przez kilka lat.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
ten dalej swoje. składać to se możesz w póki co państwie demokratycznym pismo do zakładu psychiatrycznego aby ciebie w końcu wypuścili. bo rodzina prosi. rodzina tez o to może prosić. tyle, że państwo nie ma obowiązku i nie powinno się przychylać do prośby. bo jesteś zagrożeniem. I tu nie ma znaczenia czy to jest państwo faszystowskie bosaka czy lewackie biedronia.Pacjent pisze: ↑04-07-2020, 15:26Czyli znowu brniemy w państwo opiekuńcze, które ma zakładać, że obywatel w jakiejś sprawie może sobie zrobić krzywdę wnioskując o konkretną decyzję. Nie ma tu znaczenia, że te panie być może popełniają błąd. Są uprawnione do złożenia takiego wniosku i tyle. Tak samo urzędnika nie powinno interesować dlaczego chcę mieć prawo jazdy czy otrzymać paszport jeśli jestem do tego uprawniony.Lukass pisze: ↑04-07-2020, 14:56To jest właśnie czarno-białe spojrzenie wolnościowca na sprawy, które mają odcienie szarości. Bez cienia zrozumienia choćby tego, jak wyglądają relacje kat-ofiara, co próbował przybliżyć Stary Metal. Ja biorę pod uwagę, że Ty być może nigdy się z tym nie zetknąłeś osobiście i po prostu nie rozumiesz. Może warto spróbować zrozumieć. Panie są przyciśnięte do muru sytuacją ekonomiczną i wybrały jedyną dostępną opcję, która dla psychiki ofiary jest opcją złą. Powie Ci to każdy psycholog, psychiatra i seksuolog, wielu zresztą wyraziło już opinię w tej sprawie. Wybrały tę opcję, bo nasze państwo ma inne priorytety, niż pomoc ofiarom przemocy, w tym przemocy seksualnej. Państwo działające sprawnie dałoby im alternatywę.Pacjent pisze: ↑04-07-2020, 14:46
To jest właśnie lewicowy sposób rozumowania o państwie. Ten człowiek pewnie jest zdegenerowany, ale być może się zmienił. Natomiast nie jest rolą państwa przeciwstawianie swojej oceny jego osoby ocenie osób najbardziej tym zainteresowanych czyli żony i pełnoletniej córki. To do nich należy decyzja, podjęły ją, a państwo powinno czym prędzej uszanować ich wolę i podpisać papiery. Państwo lewicowe (opiekuńcze) będzie drążyć, kombinować i dowodzić, że panie się mylą w ocenie własnej sytuacji i będzie dążyć do ich ubezwłasnowolnienia.
tu nikt nie pisał, czy można składać takie prośby czy nie. od wczoraj jest tylko i wyłącznie o decyzji po takiej prośbie.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Bańka. Tak, chyba właśnie to.535 pisze: ↑04-07-2020, 15:14Przecież ten tępak tego kompletnie nie rozumie. Nie przyjmuje do wiadomości, że zmowa milczenia w trójkącie religia-rodzina-ekonomia, jest odwiecznym źródłem patologii i piekłem dla ofiar. Nie jestem za wpierdalaniem się państwa w każdą dziedzinę życia, ale pytam się kto ma w tej sytuacji pomóc? Skoro kościół milczy, rodzina się wstydzi, a ekonomia nie pozwala pierdolnąć drzwiami? Ja wiem, że ludziska żyją w bańkach i udają, że pewne zjawiska nie istnieją, ale akurat przemoc domowa jest często spotykana i to naprawdę nie są fajne historie. Gabinety pełne są ofiar, które nigdy nie otrzymały żadnej pomocy.
Ponownie upraszczasz bardzo skomplikowaną sprawę. Za przeproszeniem, nie sprawiasz wrażenia osoby mało inteligentnej, weź wysil trochę wyobraźnię. W Twoim modelu państwa (bo nasze państwo w tych sprawach działa mniej więcej tak) rola tegoż państwa kończy się na wsadzeniu gościa do pierdla. A to, że jego postępowanie wywołało całą masę negatywnych konsekwencji, to już chuj. Nieważne. Sprawa zakończona. I teraz przez kilka lat udajemy, że wszystko jest fajnie i cacy. Ale nie jest, bo ofiary sobie nie radzą - skoro się zadłużyły, i to poważnie, to najwyraźniej sobie nie radzą. Do matki można mieć pretensje, do córki raczej trudno, przecież ona niedawno dorosła. Najwyraźniej żadnej realnej pomocy nie otrzymały. I Ty teraz piszesz, że przecież dorosłe, samodzielne, mają prawo. A nie przyszło Ci do głowy, że po prostu nie widzą żadnej innej możliwości? Czyli gówno nie prawo, one po prostu sięgają po ostatnią możliwość, jaką widzą. Ostatnie zdanie jest nonsensem - prawo łaski to przywilej, prezydent może z niego skorzystać, ale nie musi, jeśli uzna, że nie ma podstaw.Pacjent pisze: ↑04-07-2020, 15:26Czyli znowu brniemy w państwo opiekuńcze, które ma zakładać, że obywatel w jakiejś sprawie może sobie zrobić krzywdę wnioskując o konkretną decyzję. Nie ma tu znaczenia, że te panie być może popełniają błąd. Są uprawnione do złożenia takiego wniosku i tyle. Tak samo urzędnika nie powinno interesować dlaczego chcę mieć prawo jazdy czy otrzymać paszport jeśli jestem do tego uprawniony.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
Debilu. Sram na udział Andrzeja i Rafałka w tej sprawie, nawet samej sprawy nie analizuję, ba nie wskazuję bezpośredniej winy. W ogóle piszę o czym innym. Ten mechanizm działa bez względu na to kto zarządza korytem. Wstyd, źle pojmowana tradycja i "obowiązki wobec rodziny, boga i religii", wszystko podlane ekonomicznym sosem i strachem przed tym co będzie. Idealny zbieg okoliczności. Takich przypadków jest na kopy. Oczywiście takie ścierwo jak ty udaje, że to nie istnieje, próbując dowcipkować. Jeszcze cię kurwo życie przećwiczy. Poza tym nie zagłosuję na Rafałka nawet wtedy, gdy się okaże, że Andrzejek ma w ogródku zakopane całe przedszkole niekompletnych dzieci. Jestem ponad problemami tych dwóch panów. Wiem, że ty michalkiewiczowski złogu tego nie rozumiesz , ale gdybyś troszkę miał do czynienia z tego typu historiami pewnie rura trochę by zmiękła. Natomiast gówno mieszane w twej głowie przez śmieci pokroju Grzesia i Januszka nie pozwala ci myśleć. Rozważ może eutanazję skurwiała pacynko?
- Ascetic
dorzucę się biletu. może być belgia?535 pisze: ↑04-07-2020, 15:54Debilu. Sram na udział Andrzeja i Rafałka w tej sprawie, nawet samej sprawy nie analizuję, ba nie wskazuję bezpośredniej winy. W ogóle piszę o czym innym. Ten mechanizm działa bez względu na to kto zarządza korytem. Wstyd, źle pojmowana tradycja i "obowiązki wobec rodziny, boga i religii", wszystko podlane ekonomicznym sosem i strachem przed tym co będzie. Idealny zbieg okoliczności. Takich przypadków jest na kopy. Oczywiście takie ścierwo jak ty udaje, że to nie istnieje, próbując dowcipkować. Jeszcze cię kurwo życie przećwiczy. Poza tym nie zagłosuję na Rafałka nawet wtedy, gdy się okaże, że Andrzejek ma w ogródku zakopane całe przedszkole niekompletnych dzieci. Jestem ponad problemami tych dwóch panów. Wiem, że ty michalkiewiczowski złogu tego nie rozumiesz , ale gdybyś troszkę miał do czynienia z tego typu historiami pewnie rura trochę by zmiękła. Natomiast gówno mieszane w twej głowie przez śmieci pokroju Grzesia i Januszka nie pozwala ci myśleć. Rozważ może eutanazję skurwiała pacynko?
Poro
- Drone
W przypadku ofiar pedofilii kościelnej Bloodcult zgłosił pytanie "dlaczego przez tyle lat nikt tego nie zgłaszał?"
Jak tutaj sprawa została oceniona przez sąd, a sprawca skazany, Bloodcult zadał pytanie "a może one go wrobiły?"
Czy wiesz, Bloodcult, że jak się ma za mało wiedzy na dany temat albo za mało subtelności, to lepiej po prostu nic nie mówić, zamiast wyskakiwać z takimi pytaniami?
Jak tutaj sprawa została oceniona przez sąd, a sprawca skazany, Bloodcult zadał pytanie "a może one go wrobiły?"
Czy wiesz, Bloodcult, że jak się ma za mało wiedzy na dany temat albo za mało subtelności, to lepiej po prostu nic nie mówić, zamiast wyskakiwać z takimi pytaniami?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Ascetic
taki bez-styl, który się cwaniakowi wydaje, że jest stylem. koleś jest kompletnym dnem.Drone pisze: ↑04-07-2020, 16:04W przypadku ofiar pedofilii kościelnej Bloodcult zgłosił pytanie "dlaczego przez tyle lat nikt tego nie zgłaszał?"
Poro
- WaszJudasz
Chciałbym uprzejmie zauważyć, że z trzech osób składających ten wniosek jedna jest winna wieloletniego katowania dziecka i jego wielokrotnego zgwałcenia, druga zaś przez kilka lat nie zdołała na to katowanie i gwałcenie prawidłowo i skutecznie zareagować. To tak w kwestii jej zdolności oceny sytuacji, nie chodzi o potępienie matki, o której nie wiemy, w jaki sposób i w jakim zakresie była wówczas sterroryzowana.. ani jak wygląda jej sytuacja dziś.Pacjent pisze: ↑04-07-2020, 14:46To jest właśnie lewicowy sposób rozumowania o państwie. Ten człowiek pewnie jest zdegenerowany, ale być może się zmienił. Natomiast nie jest rolą państwa przeciwstawianie swojej oceny jego osoby ocenie osób najbardziej tym zainteresowanych czyli żony i pełnoletniej córki.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bloodcult
No tak, za mało subtelne pytania zadaje to mam się nie odzywać.
Ty jeszcze dwie strony temu broniłeś "mało subtelnej" okładki Faktu, bo przecież to Duda to zasłużył, bo przecież jest TVPIS to wolno nie.
Pomyśl sobie teraz co czują te ofiary jak widzą taką okładkę w kiosku ? Subtelne, co ?
Czy może subtelność to kolejny mechanizm dla którego to ja mam się zamknąć bo mówię coś co się Tobie nie podoba ?
Ty jeszcze dwie strony temu broniłeś "mało subtelnej" okładki Faktu, bo przecież to Duda to zasłużył, bo przecież jest TVPIS to wolno nie.
Pomyśl sobie teraz co czują te ofiary jak widzą taką okładkę w kiosku ? Subtelne, co ?
Czy może subtelność to kolejny mechanizm dla którego to ja mam się zamknąć bo mówię coś co się Tobie nie podoba ?
-
- postuje jak opętany!
Spokojnie, to tylko molestowanko. Do żadnego gwałtu nie doszło. Luzik i do przodu.
- WaszJudasz
Pierwsza rozsądna uwaga w tym temacie z twojej strony, jest nad czym pomyśleć.
Na przykład: czy za subtelniejszą uznałyby tę okładkę jakby nie było brukowca, czy może jednak twoją życzliwą sugestię
Jak sądzisz?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bloodcult
Po pierwsze: okładkę zobaczą w kiosku. Mojej wypowiedzi nie.
Po drugie: nie ja zacząłem insynuację że "za szybko mu wybaczyła".
Po drugie: nie ja zacząłem insynuację że "za szybko mu wybaczyła".
- nicram
Ja też i dam kieszonkowe na dziwki, żeby przed zejściem zamoczył wreszcie.Ascetic pisze: ↑04-07-2020, 15:57dorzucę się biletu. może być belgia?535 pisze: ↑04-07-2020, 15:54Debilu. Sram na udział Andrzeja i Rafałka w tej sprawie, nawet samej sprawy nie analizuję, ba nie wskazuję bezpośredniej winy. W ogóle piszę o czym innym. Ten mechanizm działa bez względu na to kto zarządza korytem. Wstyd, źle pojmowana tradycja i "obowiązki wobec rodziny, boga i religii", wszystko podlane ekonomicznym sosem i strachem przed tym co będzie. Idealny zbieg okoliczności. Takich przypadków jest na kopy. Oczywiście takie ścierwo jak ty udaje, że to nie istnieje, próbując dowcipkować. Jeszcze cię kurwo życie przećwiczy. Poza tym nie zagłosuję na Rafałka nawet wtedy, gdy się okaże, że Andrzejek ma w ogródku zakopane całe przedszkole niekompletnych dzieci. Jestem ponad problemami tych dwóch panów. Wiem, że ty michalkiewiczowski złogu tego nie rozumiesz , ale gdybyś troszkę miał do czynienia z tego typu historiami pewnie rura trochę by zmiękła. Natomiast gówno mieszane w twej głowie przez śmieci pokroju Grzesia i Januszka nie pozwala ci myśleć. Rozważ może eutanazję skurwiała pacynko?
all the monsters will break your heart
- Ascetic
nicram pisze: ↑04-07-2020, 18:04Ja też iAscetic pisze: ↑04-07-2020, 15:57dorzucę się biletu. może być belgia?535 pisze: ↑04-07-2020, 15:54
Debilu. Sram na udział Andrzeja i Rafałka w tej sprawie, nawet samej sprawy nie analizuję, ba nie wskazuję bezpośredniej winy. W ogóle piszę o czym innym. Ten mechanizm działa bez względu na to kto zarządza korytem. Wstyd, źle pojmowana tradycja i "obowiązki wobec rodziny, boga i religii", wszystko podlane ekonomicznym sosem i strachem przed tym co będzie. Idealny zbieg okoliczności. Takich przypadków jest na kopy. Oczywiście takie ścierwo jak ty udaje, że to nie istnieje, próbując dowcipkować. Jeszcze cię kurwo życie przećwiczy. Poza tym nie zagłosuję na Rafałka nawet wtedy, gdy się okaże, że Andrzejek ma w ogródku zakopane całe przedszkole niekompletnych dzieci. Jestem ponad problemami tych dwóch panów. Wiem, że ty michalkiewiczowski złogu tego nie rozumiesz , ale gdybyś troszkę miał do czynienia z tego typu historiami pewnie rura trochę by zmiękła. Natomiast gówno mieszane w twej głowie przez śmieci pokroju Grzesia i Januszka nie pozwala ci myśleć. Rozważ może eutanazję skurwiała pacynko?
dam kieszonkowe na dziwki, żeby przed zejściem zamoczył wreszcie.

Poro
- Triceratops
-
Ciężki temat.

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
niemiecki Onet nadaje z Lublina:
https://wiadomosci.onet.pl/lublin/wybor ... -u/rytsfk6
a wiewiórki ćwierkają, że może coś obyczajowego się pojawić. już dudeło dzisiaj uzbraja twardy elektorat, że będzie atak na jego rodzine. czyżby V3 miało zostać odpalone?
https://wiadomosci.onet.pl/lublin/wybor ... -u/rytsfk6
a wiewiórki ćwierkają, że może coś obyczajowego się pojawić. już dudeło dzisiaj uzbraja twardy elektorat, że będzie atak na jego rodzine. czyżby V3 miało zostać odpalone?
- Ascetic
taki wpis:
"
W prośbie do prezydenta o umożliwienie skazanemu za pedofilię powrotu do domu żona i córka mężczyzny podkreślały swoje problemy finansowe, dług mieszkaniowy, trudności z utrzymaniem i to, że nie mogą liczyć na niczyją pomoc. Pomagać ofiarom przestępstw powinien Fundusz Sprawiedliwości, którym dysponuje minister Zbigniew Ziobro. Środki z niego nie trafią jednak do żadnej ze znanych i uznanych organizacji, lecz do fundacji założonej przez byłego egzorcystę.
"
a tu rozwinięcie:
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,6 ... 22034.html
czyli ziomeczki blodculta, jakieś katabasowe odpryski zasysają kasę z Funduszu Sprawiedliwości. kato-pisland w pełnej barokowej jak sam skurwysyn okazałości.
Fundacja Profeto.pl - Sercański Sekretariat Na Rzecz Nowej Ewangelizacji. kilkadziesiąt mln cebulionów (niestety nie wiemy, czy 30 czy 60). ładna nazwa taka nie za krótka a mówiąca sporo z kim mamy do czynienia.
"
W prośbie do prezydenta o umożliwienie skazanemu za pedofilię powrotu do domu żona i córka mężczyzny podkreślały swoje problemy finansowe, dług mieszkaniowy, trudności z utrzymaniem i to, że nie mogą liczyć na niczyją pomoc. Pomagać ofiarom przestępstw powinien Fundusz Sprawiedliwości, którym dysponuje minister Zbigniew Ziobro. Środki z niego nie trafią jednak do żadnej ze znanych i uznanych organizacji, lecz do fundacji założonej przez byłego egzorcystę.
"
a tu rozwinięcie:
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,6 ... 22034.html
czyli ziomeczki blodculta, jakieś katabasowe odpryski zasysają kasę z Funduszu Sprawiedliwości. kato-pisland w pełnej barokowej jak sam skurwysyn okazałości.
Fundacja Profeto.pl - Sercański Sekretariat Na Rzecz Nowej Ewangelizacji. kilkadziesiąt mln cebulionów (niestety nie wiemy, czy 30 czy 60). ładna nazwa taka nie za krótka a mówiąca sporo z kim mamy do czynienia.
Poro