KREATOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KREATOR
Nie ma dla nich już żadnej nadziei.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- vicek
- zahartowany metalizator
ta melodyjna gitara w refrenie to dobra dla in flames by była ...
Żułek pisze:
"666 - World Divided" marks KREATOR's first recording with bass player, Frédéric Leclercq, who joined the band last summer.
https://www.youtube.com/watch?v=ZelPcA2Dz2c" onclick="window.open(this.href);return false;
- Darekthrone
- w mackach Zła
Chujowizna ten nowy powermetalowy Kreator. Mimo szóstek trzech w tytule.
- Block69
- zahartowany metalizator
-
- weteran forumowych bitew
Do współczesnego Kreatora się nie przemogę (ale niech sobie grają). "Endless Pain" było chyba pierwszą kasetą jaką kupiłem za swoje kieszonkowe. Od "Renewal" kontakt z ich muzyką mi się raczej urwał, chociaż słyszałem jeszcze w całości "Endoramę", "Violent Revolution" i chyba "Enemy of God". Ale tak powyżej "Enemy" to już chyba nie to, nawet tytuły i okładki zaczęły ociekać plastikiem. Jakiś czas temu pojawiły się re-edycje z reanimowanego Noise (chociaż niepotrzebnie "upiększone", w tym tym szpetnym dopiskiem "Remastered"), a wśród regularnych tytułów również kompilacja "Love Us or Hate Us" i chyba dobrze się wstrzeliła w moje (niewielkie dziś) zapotrzebowanie na Kreator. Składak jak to składak, czegoś zawsze może brakować, ale tutaj zabieg z umieszczeniem połowy każdej płyty od "Endless Pain" do "Renewal" wydaje się uczciwy i śmieci nie stwierdzono, szczególnych braków też nie. Oczywiście fanatycy "Pleasure to Kill" czy "Extreme Aggression" nie będą zadowoleni z nieobecności pozostałych numerów, ale dla mnie to wystarczająca doza, więc ogólnie rzecz biorąc taki Kreator w pigułce (a właściwie dwóch, bo europejska wersja to dwa cd).
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
jest jeden brak - Awakening of the Godshelpme pisze: ↑21-08-2020, 08:36kompilacja "Love Us or Hate Us" i chyba dobrze się wstrzeliła w moje (niewielkie dziś) zapotrzebowanie na Kreator. Składak jak to składak, czegoś zawsze może brakować, ale tutaj zabieg z umieszczeniem połowy każdej płyty od "Endless Pain" do "Renewal" wydaje się uczciwy i śmieci nie stwierdzono, szczególnych braków też nie.
zupelnie nie rozumiem dlaczego tego kawałka nie ma na żadnym składaku, przecież jest zajebisty
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
W wypadku powyższej kompilacji pewnie dlatego, że uwzględnia ona wyłącznie pełne płyty.
Chyba jedyny "składak", na którym można znaleźć ten kawałek to "Pleasure to Kill" z bonusem w postaci "Flag of Hate"

- Żułek
i właśnie dlatego mam na półce remastery zamiast składaków 
chociaż dwa mam na kasecie

chociaż dwa mam na kasecie

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Zrozumiałe. Swoją drogą, te ostatnie wznowienia nawet potrafiły kusić cenami, więc jest to rozwiązanie, ale u mnie jednak ciśnienie na Kreatora też nie wysokie.
- Medard
Przecież w większości stare wydania chodzą w normalnych cenach, niewiele drożej od tych remków, nawet sobie kupiłem, a nie mam wielkiego ciśnienia na kolekcjonowanie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Hellion
- w mackach Zła
No nie wiem, ja kupowałem te remastery w media markt za maksymalnie 22 zł, a CfC i renewal za 13,50 więc stare wydania to raczej po tyle nie chodzą:-P
- Medard
Ale patrzę na fan.pl i coma jest teraz po 29.99, a z allegro brałem staroć za jakieś 35-40.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Kreator na początku mojej przygody z ciężką muzyką coś znaczył. Przez te wszystkie lata jednak jego legenda mocno wypłowiała i w zasadzie nie interesuje mnie co tam nowego spłodzili. Żyję w błogiej nieświadomości i w sumie, dobrze mi z tym. Coś z nowszych utworów tam słyszałem, ale to jedynie pojedyńcze kawałki. Tak w zasadzie to raz na ruski rok wracam jedynie do "Coma of souls" , więc w kwestii Kreatora ten album mi w zupełności wystarczy.
- Hellion
- w mackach Zła
-
Jasne, że miałem na myśli ceny na poziomie tych dwudziestu kilku złotych, o których wspomniał Hellion, a 13,50 to już w ogóle okazja. Może gdyby moja i zespołu historia potoczyła się inaczej to z takiego zakupu miałbym niezłą frajdę.
- Żułek
ja z tych nowych mam tylko Renewal i CFC
PTK, i TC mam te pierwsze remastery co były z 2000, jest jakaś różnica z tymi nowymi ?
EA i Come mam pierwsze wydania
debiut styknie na kasecie
PTK, i TC mam te pierwsze remastery co były z 2000, jest jakaś różnica z tymi nowymi ?
EA i Come mam pierwsze wydania

debiut styknie na kasecie

-
Te nowe to chyba tylko digipacki lub digibooki. Są wersje z bonusowymi cd. Do tego dopisek na froncie okładki w kreatorowym, ale krwawo-koślawym stylu "Remastered". To jeśli idzie o zewnętrzną ocenę wizualną na moje oko.
- Żułek
to wiem ale chodzi mi o brzmienie czy się czymś różnią od tych z 2000 

-
Tak się też potem zastanowiłem czy Ci nie chodziło właśnie o brzmienie
Kilka osób kupiło, więc może ktoś ma porównanie.