SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SARS-CoV-2

09-10-2020, 19:59

Pan_Kimono pisze:
09-10-2020, 19:51
SODOMOUSE pisze:
09-10-2020, 19:46
Teraz jakiś doktorek napierdalał w Polsat niusy, że śmiertelność w roku 2020
będzie ogólnie niższa niż w ubiegłych latach. Ta światowa. Czyli raki i inne
robale wyjdo dopiero zaś. Tera som nieleczone.
To wlasnie jest dramat. Pytanie czy nie lepiej bylo sie skupic na osobach chorujacych na to paskudztwo niz zamykac gospodarke i kazac umierac ludziom przez cos co ma taka mala smiertelnosc.

I jeszcze jedno - czemu taka cisza w sprawie ryzojadow? Mam nadzieje, ze rusdzy sie po wyborach w USA (oby wygral Trump, bo dziadek z demencja i prokurator ktora poslalaby Komende wraz z rodzina do gazu to bedzie jakas tragikomedia)
zamknięciem gospodarki jest przymus zamykania knajp o 22.00? innych restrykcji w tym momencie nie ma.

reszte zdania o niskiej śmiertelności sobie ładnie podsumujemy pod koniec 2020 roku. nie ma co się denerwować. w kolejne 2,5 miesiąca będzie taki wynik, że tu kilku zamilknie.
Ostatnio zmieniony 09-10-2020, 20:03 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

09-10-2020, 20:01

Wypierdol Medard te onety i wirtualne polskje, weź se lepij kurturalnie zaruchaj kogo
tam lubisz ewentualnie zjeć se gruche na warcaby.
Awatar użytkownika
Ascetic

09-10-2020, 20:12

gripa groźniejsza:

Obrazek

https://pulsmedycyny.pl/sezon-grypowy-2 ... ype-982828

kowid niegroźny według szurów:

Obrazek

xD rzeczywiście zjadliwość kowida znikoma według szurstwa. wynik 62 do 3000
Poro
Awatar użytkownika
nicram

09-10-2020, 20:15

Ascetic pisze:
gripa groźniejsza:

Obrazek

Obrazek

Już wskazywałem na tę różnicę witaminowi jak twierdził, że Covi19 to grypka...ale niektórych nie da się przekonać, nawet gdy stają oko w oko z faktem.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ascetic

09-10-2020, 20:16

Obrazek

no. po maseczkach pora na czyszczonko szurostwa. pewnie jak to potrwa jeszcze miesiące to kozaki co deklaratywnie maseczki będą zakładać tylko w szpitalach mogą mieć problem z ruskim trollingiem w internecie. już pora.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

09-10-2020, 20:18

nicram pisze:
Ascetic pisze:
gripa groźniejsza:

Obrazek

Obrazek

Już wskazywałem na tę różnicę witaminowi jak twierdził, że Covi19 to grypka...ale niektórych nie da się przekonać, nawet gdy stają oko w oko z faktem.
spoko będą mieć to na bieżąco tutaj aktualizowane. jak ich nie zawiną do szpitala to sobie będą mogli te statystyki tutaj regularnie przeglądać. bo to nie jest tak, że sobie cymbał pokrzyczy, od kurew nawrzuca i tyle. niech jak taki figofago pogada z tymi danymi w zestawieniu z ich gripa groźniejsza.
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

09-10-2020, 20:38

nicram pisze:
09-10-2020, 19:18
Sybir pisze:
09-10-2020, 19:10
W stołecznych szpitalach testowani są wszyscy nowoprzyjęci pacjenci (u mnie dodatkowo także personel, raz w tygodniu). Nie wiem, jak jest poza Warszawą.
Ale on chyba pytał raczej o takich z ulicy. Żeby dostać skierowanie od lekarza na badanie w kierunku Covid19 trzeba mieć objawy. Teraz członków rodziny chorego już nie testują na przykład, albo ludzi na kwarantannie.
Gwoli ścisłości, wszystkie objawy wyszczególnione przez MZ w okólniku dla lekarzy POZ. Jeżeli wypełnia się tylko część kryteriów, wtedy pozostaje opcja testu komercyjnego (ok. 350 złotych). Oczywiście, lekarze POZ coś tam się przed tym bronili, że to kolejny ciężar spadający na ich barki, ale protest był słaby i nic z niego nie wyniknęło. Członków rodziny osób z "plusem" to i drzewiej się nie testowało - zależnie od stacji SANEPID: koleżanka wiosną była kilka tygodni w domu, objęta kwarantanną, w której jednak nie znalazł się ani jej małżonek, ani dzieci, ani też matka - żadne z nich nie miało wykonywanego testu, za to ta koleżanka miała ich zrobionych kilka. Obecnie wykładnia MZ jest taka, że jeśli ktoś przebył 10-dniową kwarantannę, to nie przysługuje mu (jak wcześniej) kontrolny wymaz, tylko traktuje się go z założenia jako ozdrowieńca. Oczywiście, budzi to pewne wątpliwości, bo np. znam przypadek, gdzie pielęgniarka wróciła z kwarantanny i w kolejnym teście, który rutynowo wykonywano w szpitalu u pracowników, znowu wyszedł jej "plus", wobec czego sama zainteresowana oraz kilkoro jej współpracowników wylądowało na kwarantannie. Rodzi to, rzecz jasna, duże problemy organizacyjne, czasami nawet w więcej niż jednym ośrodku (zdrowia) naraz.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Sybir

09-10-2020, 20:43

Pan_Kimono pisze:
09-10-2020, 19:21
Slyszalem o tym, nie wiem na ile to jest prawda. Ael jesli tak jest, to raczej nie dziwne, ze tak wywalilo statystyki. Bardziej od tego wirusa martwi mnie ten burdel w sluzbie zdrowia. Przeciez to:
https://tygodnikbydgoski.pl/polska-i-sw ... -jej-covid
to jakies kompletne kuriozum. Gdybysmy zyli w normalnym kraju ktos juz by pierdzial w pasiak a rodzina dostalaby grube odszkodowanie. Chore, po prostu chore.
O takich właśnie sytuacja mówiło się od samego początku historii nowego koronawirusa na polskich ziemiach, Panie Kolego - wiadomo było, że do czegoś takiego w końcu dojdzie. Inna sprawa, że w normalnym państwie jest raczej normalnie skonstruowany system ochrony zdrowia.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
nicram

09-10-2020, 20:49

Sybir pisze:
09-10-2020, 20:38
nicram pisze:
09-10-2020, 19:18
Sybir pisze:
09-10-2020, 19:10
W stołecznych szpitalach testowani są wszyscy nowoprzyjęci pacjenci (u mnie dodatkowo także personel, raz w tygodniu). Nie wiem, jak jest poza Warszawą.
Ale on chyba pytał raczej o takich z ulicy. Żeby dostać skierowanie od lekarza na badanie w kierunku Covid19 trzeba mieć objawy. Teraz członków rodziny chorego już nie testują na przykład, albo ludzi na kwarantannie.
Gwoli ścisłości, wszystkie objawy wyszczególnione przez MZ w okólniku dla lekarzy POZ. Jeżeli wypełnia się tylko część kryteriów, wtedy pozostaje opcja testu komercyjnego (ok. 350 złotych). Oczywiście, lekarze POZ coś tam się przed tym bronili, że to kolejny ciężar spadający na ich barki, ale protest był słaby i nic z niego nie wyniknęło. Członków rodziny osób z "plusem" to i drzewiej się nie testowało - zależnie od stacji SANEPID: koleżanka wiosną była kilka tygodni w domu, objęta kwarantanną, w której jednak nie znalazł się ani jej małżonek, ani dzieci, ani też matka - żadne z nich nie miało wykonywanego testu, za to ta koleżanka miała ich zrobionych kilka. Obecnie wykładnia MZ jest taka, że jeśli ktoś przebył 10-dniową kwarantannę, to nie przysługuje mu (jak wcześniej) kontrolny wymaz, tylko traktuje się go z założenia jako ozdrowieńca. Oczywiście, budzi to pewne wątpliwości, bo np. znam przypadek, gdzie pielęgniarka wróciła z kwarantanny i w kolejnym teście, który rutynowo wykonywano w szpitalu u pracowników, znowu wyszedł jej "plus", wobec czego sama zainteresowana oraz kilkoro jej współpracowników wylądowało na kwarantannie. Rodzi to, rzecz jasna, duże problemy organizacyjne, czasami nawet w więcej niż jednym ośrodku (zdrowia) naraz.
Wiem oczywiście o wytycznych. Co do testowania, być może co powiat to obyczaj. Mojej doktorantki (która ledwie przeżyła Covid19) rodzinę oraz wszystkich z którymi miała kontakt testowali. Był to miesiąc kwiecień. Poza nią wszyscy pozytywni nie mieli objawów lub byli skąpo objawowi, ale wylądowali na kwarantannie dzięki czemu nie szli i nie zarażali dalej. Jak wskazałeś, ta 10-dniowa kwarantanna jest dość arbitralna, gdyż faktycznie w niektórych przypadkach wirus wykrywany jest przez dłuższy czas. Na przykład znany piłkarz Paulo Dybala, który też lekko nie przeszedł Covidu, chyba po 6 tygodniach od początku objawów był dopiero negatywny.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Medard

09-10-2020, 21:15

SODOMOUSE pisze:
Wypierdol Medard te onety i wirtualne polskje, weź se lepij kurturalnie zaruchaj kogo
Zwracam tylko uwagę, że Simon ma niemalże satysfakcję, że sprawy obrały obrót jaki przewidział:

Obrazek
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

09-10-2020, 21:17

nicram pisze:
Ascetic pisze:
gripa groźniejsza:

Obrazek

Obrazek

Ja nie oceniam czy cos, ale nie powinniście do statystyk covidowych śmierci liczyć tych stricte na covid?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Ascetic

09-10-2020, 21:23

maciek z klanu pisze:
nicram pisze:
Ascetic pisze:
gripa groźniejsza:

Obrazek

Obrazek

Ja nie oceniam czy cos, ale nie powinniście do statystyk covidowych śmierci liczyć tych stricte na covid?
jak będziesz miał informację, że nie na covid to daj znać. tak samo ja tamte, że nia grypę. najlepiej od patomorfologa. a super będzie jak pokażesz wyniki autopsji. bo w innym razie to znów smętne pierdolenie szurów, że wiedzą lepiej a WSZYSTKO, podkreślam, WSZYSTKO jest zmanipulowane. ale wiesz jest jeszcze jedna sprawa. nawet jakby połowa była przekręcona to dalej masz 60 do 1500. i co? dalej gripa groźniesza? jak widzisz potrzebę kwestionowania wszystkiego, bo tak ruskie onuce podstawiają, to zróbmy ruskim, hehe, targiem, 2/3 na zmanipulowane. i masz 60 do 1000. dalej gripa groźniejsza? może zdjąć więcej? jak chcesz to niech będzie dla Ciebie specjalnie 500 do 60. tyle, że dziś mamy 09.10. do sylwestra uzbiera się z 7000 lekką ręką. i co dalej będzie dyskusja, że wpisują nawet starą babę co ze schodów spadła? maciuś nie bądź szurem. ja Cie proszę. zresztą. kto komu zabroni być szurem. na zdrowie,
Ostatnio zmieniony 09-10-2020, 21:52 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

09-10-2020, 21:24

Medard pisze:
09-10-2020, 21:15
SODOMOUSE pisze:
Zwracam tylko uwagę, że Simon ma niemalże satysfakcję, że sprawy obrały obrót jaki przewidział:

Obrazek
rozpszeczenił Aids, ChiV, zmnieszył populację, to hailsa to jemu. Swoje zaruchał, zaDEADował , zdestabilizował, zaaainfeckalizował,
czy nie jest to importnant bleck metal member? : ) 10 października 2008. Zmar ten wielki czorny luj.
Awatar użytkownika
Medard

09-10-2020, 21:35

Imo wszystkich ich bije ekspert grzesiowski.

Czeba brać poprawkę, że szmatławce onety i wp skracajo i przekrecajo wypowiedzi. I nikt już nie dojdzie kontekstu.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

09-10-2020, 21:52

Ascetic pisze:
maciek z klanu pisze:
nicram pisze:

jak będziesz miał informację, że nie no covid to daj znać. tak samo ja tamte, że nia grypę. najlepiej od patomorfologa. a super będzie jak pokażesz wyniki autopsji. bo w innym razie to znów smętne pierdolenie szurów, że wiedzą lepiej a WSZYSTKO, podkreślam, WSZYSTKO jest zmanipulowane. ale wiesz jest jeszcze jedna sprawa. nawet jakby połowa była przekręcona to dalej masz 60 do 1500. i co? dalej gripa groźniesza? jak widzisz potrzebę kwestionowania wszystkiego, bo tak ruskie onuce podstawiają, to zróbmy ruskim, hehe, targiem, 2/3 na zmanipulowane. i masz 60 do 1000. dalej gripa groźniejsza? może zdjąć więcej? jak chcesz to niech będzie dla Ciebie specjalnie 500 do 60. tyle, że dziś mamy 09.10. do sylwestra uzbiera się z 7000 lekką ręką. i co dalej będzie dyskusja, że wpisują nawet starą babę co ze schodów spadła? maciuś nie bądź szurem. ja Cie proszę. zresztą. kto komu zabroni być szurem. na zdrowie,
Tomek ale ja nie twierdzę że ktoś coś kręci czy manipuluje. Zapytałem z ciekawości jak to wygląda w praktyce. Bo covid zaczęli teraz wielce rozdzielać od chorób współistniejących, nie wiem jak jest z grypa. Nie jestem za jakimiś spiskami czy teoriami pacjenta tylko pytam osoby które znają się na tym. Ja niestety się nie znam. Nie było w tym ironii czy chęci ośmieszenia wyników. Ot pytanie kwestii technicznej.
Awatar użytkownika
Ascetic

09-10-2020, 21:57

maciek z klanu pisze:
09-10-2020, 21:52
Ascetic pisze:
maciek z klanu pisze:

jak będziesz miał informację, że nie no covid to daj znać. tak samo ja tamte, że nia grypę. najlepiej od patomorfologa. a super będzie jak pokażesz wyniki autopsji. bo w innym razie to znów smętne pierdolenie szurów, że wiedzą lepiej a WSZYSTKO, podkreślam, WSZYSTKO jest zmanipulowane. ale wiesz jest jeszcze jedna sprawa. nawet jakby połowa była przekręcona to dalej masz 60 do 1500. i co? dalej gripa groźniesza? jak widzisz potrzebę kwestionowania wszystkiego, bo tak ruskie onuce podstawiają, to zróbmy ruskim, hehe, targiem, 2/3 na zmanipulowane. i masz 60 do 1000. dalej gripa groźniejsza? może zdjąć więcej? jak chcesz to niech będzie dla Ciebie specjalnie 500 do 60. tyle, że dziś mamy 09.10. do sylwestra uzbiera się z 7000 lekką ręką. i co dalej będzie dyskusja, że wpisują nawet starą babę co ze schodów spadła? maciuś nie bądź szurem. ja Cie proszę. zresztą. kto komu zabroni być szurem. na zdrowie,
Tomek ale ja nie twierdzę że ktoś coś kręci czy manipuluje. Zapytałem z ciekawości jak to wygląda w praktyce. Bo covid zaczęli teraz wielce rozdzielać od chorób współistniejących, nie wiem jak jest z grypa. Nie jestem za jakimiś spiskami czy teoriami pacjenta tylko pytam osoby które znają się na tym. Ja niestety się nie znam. Nie było w tym ironii czy chęci ośmieszenia wyników. Ot pytanie kwestii technicznych.
ja tego nie wiem. Ty tego nie wiesz.
dla odmiany, szury dla swojej trollowokonfiaraskoruskej potrzeby WIEDZĄ, że dane są zmanipulowane. skąd wiedzą. nikt tego nie wie. ja zakładam, że są prawdziwe. oni, że każdy chce ich oszukać. bo przecież, to jest TAJNY ŚWIATOWY SPISEK. ale jak wcześniej. nawet jakby sobie walili z nami w huja, i uprawiali jakąś MEGA SKOMPLIKOWANĄ INŻYNIERIĘ SPOŁECZNĄ, albo się trywialnie jebnęli na wynikach, i było by te 1500 zimnych kowidków to dalej nijak nie ma się to do ich smętnego pierdolenia, że: GRIPA GROŹNIEJSZA. dla przypomnienia 60 do 1500.

a co do tego co tam wpisują do kart, żeby zarobić te kokosy, hehe. nie bądźmy kurwa śmieszni. z tym zyskiem (kto wiem ile zarabia lekarz ten wie, że to są jakieś śmieszne pieniądze). nie bądźmy śmieszni z tym, że wszyscy manipulują. bo statystycznie się kurwa tak nie da. byłyby już po sieci materiały, które by wskazywały, jak ten wał wygląda. w tych czasach, gdzie informacja zapierdala w prawo i lewo, i jest tyle zaangazowanych ludzi w TĄ MANIPULACJĘ, najzwyczajniej w świecie nie udało by się tego zachować w tajemnicy.

a z grypa nie pisz, że nie wiesz jak jest. bo sobie to w 3 minuty możesz wygooglać. były 62 zgony. w kontekście tego, kowid bardziej gryzie w dupę polaczka.
Ostatnio zmieniony 09-10-2020, 22:06 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
maciek z klanu

09-10-2020, 22:04

Z jednej strony mogą twierdzić że dane są manipulowane przez rząd bo np w tv podają info że w szpitalach w huj miejsc i respiratorów a tutaj koledzy pisali że wiozą kogoś z rodziny kilkaset km bo nie ma łóżek. Więc o huj tu chodzi? Jeśli zakłamują liczbę wolnych łóżek i respiratorów to mogą zakłamywać liczbę przypadkow i zgonów. Zresztą jakim trzeba być idiotą żeby podać liczbę testów błędna o której się wiedziało że coś jest nie tak a jednak się ja podaję...
Awatar użytkownika
maciek z klanu

09-10-2020, 22:07

Nigdzie nie napisałem że grypa jest groźniejsza niż covid.
Awatar użytkownika
Ascetic

09-10-2020, 22:13

maciek z klanu pisze:
09-10-2020, 22:04
Z jednej strony mogą twierdzić że dane są manipulowane przez rząd bo np w tv podają info że w szpitalach w huj miejsc i respiratorów a tutaj koledzy pisali że wiozą kogoś z rodziny kilkaset km bo nie ma łóżek. Więc o huj tu chodzi? Jeśli zakłamują liczbę wolnych łóżek i respiratorów to mogą zakłamywać liczbę przypadkow i zgonów. Zresztą jakim trzeba być idiotą żeby podać liczbę testów błędna o której się wiedziało że coś jest nie tak a jednak się ja podaję...
mówisz? przy tych powiedzmy 7000 zgonach w grudniu też będziesz twierdził, że połowę, czyli 3500 dopisali? bo oszukują z ilością łóżek? to jest już kwestia szurostwa. jutro będziesz gadał jak katol, że maryjapannazawszedziewica nigdy nie miała bolca, choć wszyscy Ci mówią, że bolec jest potrzebny do tego, żeby powstała zygota, którą można wyskrobać. choć inni też mówią, że od wsadzenia bolca już nie można skrobać, bo to, życie, przecie. trochę zdrowego rozsądku. prosz. bo jak zaczniesz nikomu nie wierzyć to będziesz jak wariaci z tego forum. fanatyk i pacjent. klasyczne czuby. nie mają żadnych dowodów, ale nie wierzą, bo ktoś im napisał, że też nie wierzy.

wiesz, sorry za osobiste wycieczki. jak żona powiedziała, że wydała u kosmetyczki 150 zł, a wydała w rzeczywistości 300 zł, bo zrobiła sobie cośtamcośtam, to, też będziesz zakładal w rozwinięciu, że jak tu Ciebie zbajerowała, to też ma gacha? weź. nie łącz tak kropek. jak wcześniej logika i umiarkowanie w podejrzliwości. to pomaga w nie byciu w gronie 30% ludków z przedziału 18-35 lat co nie wierzą w wirusa. czyli daje możliwość nie bycia szurem.
Ostatnio zmieniony 09-10-2020, 22:49 przez Ascetic, łącznie zmieniany 3 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

09-10-2020, 22:14

maciek z klanu pisze:
09-10-2020, 22:07
Nigdzie nie napisałem że grypa jest groźniejsza niż covid.
ok. sorry. się zagalopowałem się.
Poro
Zablokowany