maciek z klanu pisze: ↑09-10-2020, 21:52
Ascetic pisze: ↑09-10-2020, 21:23
maciek z klanu pisze: ↑09-10-2020, 21:17
Ja nie oceniam czy cos, ale nie powinniście do statystyk covidowych śmierci liczyć tych stricte na covid?
jak będziesz miał informację, że nie no covid to daj znać. tak samo ja tamte, że nia grypę. najlepiej od patomorfologa. a super będzie jak pokażesz wyniki autopsji. bo w innym razie to znów smętne pierdolenie szurów, że wiedzą lepiej a WSZYSTKO, podkreślam, WSZYSTKO jest zmanipulowane. ale wiesz jest jeszcze jedna sprawa. nawet jakby połowa była przekręcona to dalej masz 60 do 1500. i co? dalej gripa groźniesza? jak widzisz potrzebę kwestionowania wszystkiego, bo tak ruskie onuce podstawiają, to zróbmy ruskim, hehe, targiem, 2/3 na zmanipulowane. i masz 60 do 1000. dalej gripa groźniejsza? może zdjąć więcej? jak chcesz to niech będzie dla Ciebie specjalnie 500 do 60. tyle, że dziś mamy 09.10. do sylwestra uzbiera się z 7000 lekką ręką. i co dalej będzie dyskusja, że wpisują nawet starą babę co ze schodów spadła? maciuś nie bądź szurem. ja Cie proszę. zresztą. kto komu zabroni być szurem. na zdrowie,
Tomek ale ja nie twierdzę że ktoś coś kręci czy manipuluje. Zapytałem z ciekawości jak to wygląda w praktyce. Bo covid zaczęli teraz wielce rozdzielać od chorób współistniejących, nie wiem jak jest z grypa. Nie jestem za jakimiś spiskami czy teoriami pacjenta tylko pytam osoby które znają się na tym. Ja niestety się nie znam. Nie było w tym ironii czy chęci ośmieszenia wyników. Ot pytanie kwestii technicznych.
ja tego nie wiem. Ty tego nie wiesz.
dla odmiany, szury dla swojej trollowokonfiaraskoruskej potrzeby WIEDZĄ, że dane są zmanipulowane. skąd wiedzą. nikt tego nie wie. ja zakładam, że są prawdziwe. oni, że każdy chce ich oszukać. bo przecież, to jest TAJNY ŚWIATOWY SPISEK. ale jak wcześniej. nawet jakby sobie walili z nami w huja, i uprawiali jakąś MEGA SKOMPLIKOWANĄ INŻYNIERIĘ SPOŁECZNĄ, albo się trywialnie jebnęli na wynikach, i było by te 1500 zimnych kowidków to dalej nijak nie ma się to do ich smętnego pierdolenia, że: GRIPA GROŹNIEJSZA. dla przypomnienia 60 do 1500.
a co do tego co tam wpisują do kart, żeby zarobić te kokosy, hehe. nie bądźmy kurwa śmieszni. z tym zyskiem (kto wiem ile zarabia lekarz ten wie, że to są jakieś śmieszne pieniądze). nie bądźmy śmieszni z tym, że wszyscy manipulują. bo statystycznie się kurwa tak nie da. byłyby już po sieci materiały, które by wskazywały, jak ten wał wygląda. w tych czasach, gdzie informacja zapierdala w prawo i lewo, i jest tyle zaangazowanych ludzi w TĄ MANIPULACJĘ, najzwyczajniej w świecie nie udało by się tego zachować w tajemnicy.
a z grypa nie pisz, że nie wiesz jak jest. bo sobie to w 3 minuty możesz wygooglać. były 62 zgony. w kontekście tego, kowid bardziej gryzie w dupę polaczka.