SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SARS-CoV-2

12-10-2020, 20:39

ta część polski to widzę i czytam to stan umysłu.

poniżej mamy bardzo zgrabne połączenie dwóch tematów. kowida i komunizmu. jak na naukowca przystało. być może tym jakże naukowym, popartym dowodami, wywodem właśnie, wyjaśnił nam pan profesor jaki to jest SPISEG. K O M U N I S T Y C Z N Y on ci jest <wszystkie drogi prowadzą do komunizmu jak widać. kolejne pytanie o zło świata powinno być już pytaniem li tylko retorycznym. >

Obrazek

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsLink
Poro
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

12-10-2020, 22:36

Miałem dzisiaj okazję rozmawiać telefonicznie z trafionym proboszczem, który albo czekając na wynik testu, który miał nadejść następngo dnia, albo już go znając i mając świadomośc, że jest chory (są dwie wersje, więcej wskazuje na drugą) spowiadał, prowadził nabożeństwo oraz, uwaga, podpisywał dzieciom książeczki z obecnościami na wspomnianym nabożeństwie.

Gdy zapytałem, czemu spowiadał w takiej sytuacji, najpierw kłamał, że nie spowiadał, a gdy zapewniłem go, że WIEMY, że spowiadał i że łatwo to udowodnić, stwierdził, że spowiedź to TAJEMNICA i się rozłączył.
Ostatnio zmieniony 12-10-2020, 22:59 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 4 razy.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 22:40

tu też jest zaganiacz owieczek do domu bożego. jak widać, wychodzi z założenia, że im szybciej tym lepiej.
Poro
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

12-10-2020, 22:48

Wolność = bez maski. Tania jest ta wolność samodzielnie myślących.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 22:52

fakt po taniości ta wyimaginowana "wolność".
kredyt hipoteczny to tak ze 450 k na jakieś 30 l. jak na bogato to nawet i 800 k.
wyjebanie maseczki do kosza to raptem 20 gr.
wybór jest prosty.
Poro
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

12-10-2020, 23:00

W sobotę się wybieram na koncert. No chyba, że czerwona będzie, to nie. Dziwnie. Bar tylko na zewnątrz. Maski w sali. Kurwa, jakoś tego nie widzę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

12-10-2020, 23:05

Ascetic pisze:
12-10-2020, 19:44
tu jest taki jeden co planuje pluć w twarz tym co noszą maseczki. drugi nie odpowiedział, czy na wybory karnie popierdalał w namordniku, a na pytanie, czy nosi jak zasuwa do fabryki, dto też i a jak, nie odpowiedział. kolejny wstaje o 3 nad ranem, żeby do biedry skończyć po ogóry dla matuli. a ja mam pytanie. czy temu chyba naszemu ziomkowi, a w szczególności, jego rodzinie też byście tak ochoczo wyjaśnili swoje WOLNOŚCIOWE poglądy?

Obrazek

31 lat. zdrowy. za psi pieniądz uczył dzieciaki. pewnie nie wasze, ale zawsze. hę? byście pokazywali statystyki i opowiadali, jak was ten SPISEG ŚWIATOWY ZNIEWALA? że grypa to niedoszacowana, who to się złamało i podaje już prawdziwe dane a 1200 to na raka umiera, więc maseczkę to macie na brodzie. hę?
O kurwa niezła porażka wyglądać tak zaledwie w wieku 31 lat i niezłą porażka też twierdzić że zmarł na kowid a zmarł na jakąś cukrzyco-miażdżycę czy na serce.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

12-10-2020, 23:19

Kto to?
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

12-10-2020, 23:34

Medard pisze:
12-10-2020, 23:19
Kto to?
sesyjny bass Killing Joke
Awatar użytkownika
uglak

13-10-2020, 08:45

Wirus z Tyrolu zakaził pół Europy
https://www.rp.pl/Covid-19/310129928-Wi ... uropy.html
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Medard

13-10-2020, 09:07

uglak pisze:
13-10-2020, 08:45
Wirus z Tyrolu zakaził pół Europy
https://www.rp.pl/Covid-19/310129928-Wi ... uropy.html
Adolf pracował w Ameryce południowej nad biologiczną bronią zagłady.
W Tyrolu nastąpiło jej uruchomienie przez jego ziomków.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

13-10-2020, 12:04

Obrazek
:D :D :D
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

13-10-2020, 12:40

Zaczynają się przymiarki do zrzucenia odpowiedzialności za klęskę polskiego systemu ochrony zdrowia na lekarzy, którym najwidoczniej zwyczajnie nie che się pracować :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Medard

13-10-2020, 12:55

Nerwowy pisze:
Zaczynają się przymiarki do zrzucenia odpowiedzialności za klęskę polskiego systemu ochrony zdrowia na lekarzy, którym najwidoczniej zwyczajnie nie che się pracować :D
Dokładnie.
Wg ministra Sasą miejsc w szpitalach jest w nadmiarze :)
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

13-10-2020, 13:20

Fanatyk pisze:
12-10-2020, 23:05
Ascetic pisze:
12-10-2020, 19:44
tu jest taki jeden co planuje pluć w twarz tym co noszą maseczki. drugi nie odpowiedział, czy na wybory karnie popierdalał w namordniku, a na pytanie, czy nosi jak zasuwa do fabryki, dto też i a jak, nie odpowiedział. kolejny wstaje o 3 nad ranem, żeby do biedry skończyć po ogóry dla matuli. a ja mam pytanie. czy temu chyba naszemu ziomkowi, a w szczególności, jego rodzinie też byście tak ochoczo wyjaśnili swoje WOLNOŚCIOWE poglądy?

Obrazek

31 lat. zdrowy. za psi pieniądz uczył dzieciaki. pewnie nie wasze, ale zawsze. hę? byście pokazywali statystyki i opowiadali, jak was ten SPISEG ŚWIATOWY ZNIEWALA? że grypa to niedoszacowana, who to się złamało i podaje już prawdziwe dane a 1200 to na raka umiera, więc maseczkę to macie na brodzie. hę?
O kurwa niezła porażka wyglądać tak zaledwie w wieku 31 lat i niezłą porażka też twierdzić że zmarł na kowid a zmarł na jakąś cukrzyco-miażdżycę czy na serce.
Pytałem się o to już Pacjenta, odpowiedział że nie miał. Ponawiam pytanie: czy miałeś już Fanatyk kiedyś w swojej odbytnicy palec? Chodzi mi np. o męski, jakiś chłopski? I drugie pytanie: czy masz coś wspólnego z chińską agenturą odnośnie dezinformacji w sprawie koronawirusa?
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Sybir

13-10-2020, 13:24

Medard pisze:
Nerwowy pisze:
Dokładnie.
Chyba miejsc pracy, LOL.
Czarna kampania PR-owa ruszyła już w zeszłym tygodniu.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
nicram

13-10-2020, 13:36

Sybir pisze:
13-10-2020, 13:24
Medard pisze:
Nerwowy pisze:
Dokładnie.
Chyba miejsc pracy, LOL.
Czarna kampania PR-owa ruszyła już w zeszłym tygodniu.
Tak. Chyba gdzieś już wspominałem, że te kurwie przymierzają się dojebać lekarzom.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ascetic

13-10-2020, 15:26

niestety brakuje jeszcze 2 szurów:

Obrazek
Poro
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

13-10-2020, 15:35

Ascetic pisze:
12-10-2020, 18:14
akurat ty jesteś dla mnie śmieszny :lol: jak i mała grupka szurów z tego forum :lol: nawet mnie to bawi, jak sobie wyobrażę jak przemykacie pod ścianą*, żeby nikt was nie zauważył, że nie macie maseczki. komedia :lol: nie uważasz? stary chłop a wzbrania sięprzed noszeniem maseczki. w imię WYIMAGINOWANEJ WOLNOŚCI igły też się boisz ? :lol:

te a jaki to jest spisek? bo to mnei interesuje. nie żydowski, to jaki? :lol: bo przecież ktoś musi interes, żeby taką ważną personę ZNIEWOLIĆ. jesteś zapewne łakomym kąskiem do zniewolenia. i masz co bronić xD

* po ogórki jak mama poprosi na mizerię to do sklepu wbijasz o 24? pod osłoną nocy? biedra zrobiła w twoją stronę ukłon. możesz wbić nawet o 3. podobno wówczas najwięcej ludzi śpi. polecam. bagiety też.
Wiesz, wcześniej myślałem, że ty po prostu coś ćpasz przed wejściem na forum - teraz już wiem, że za młodu wpadłeś do kociołka z butaprenem i takie jazdy to u ciebie stan permanentny. :)

Zacytowałem cześć wypowiedzi człowieka, który - z racji sprawowanego stanowiska - wie o czym mówi, a ja tym samym mam podstawy, by sądzić, że nie klepie głupot; tym bardziej, że odosobniony w tym nie jest. Tymczasem w odpowiedzi dostaję jakieś "szury" pod swoim adresem :facepalm: Pierdolnij się w ten pusty kaczan, a wcześniej zapoznaj ze znaczeniem terminów, których używasz, bo brzmisz jak papużka, która powtarza, ale sensu powtarzanych słów nie rozumie. Co chwila jacyś "foliarze", "faszyści", "brunatni", teraz doszły "szury". To samo w sobie chyba dość zbliżone do rzeczonego foliarstwa...
Druga sprawa. Gdzie ja napisałem, że chodzę bez maseczki, wierzę w jakieś spiski etc.? Gościu, ty żyjesz jakimiś swoimi projekcjami, wmawiasz ludziom jakieś idiotyzmy i w dodatku jesteś święcie przekonany, że oni naprawdę tacy są. To ma swoją nazwę w psychiatrii. :D Do tego jeszcze to nadawanie z kilku kont; bardzo normalne zachowanie...

OK, wracam na Płaską Ziemię by, patrząc w niebo na smugi chemitrails, zapytać Reptilian, o co w tym wszystkim chodzi tak naprawdę. Gdy się czegoś dowiem, dam znać - póki co ignor, bo naprawdę szkoda mi czasu na czytanie tych twoich spierdolin i klawiatury na odpisywanie na nie. :)
nicram pisze:
12-10-2020, 19:23
Otóż Pan profesor, który nagle stał się bohaterem antycovidian, po prostu nie zna się na chorobach wirusowych. Pan profesor myli się, że nie da się odróżnić grypy od Covid19. Da się. Po pierwsze, przy pomocy odpowiednich testów. Po drugie, symptomy grypy i Covid19 w części są podobne, ale także mają wiele cech, które je odróżniają. Jeżeli tracisz węch lub smak, na 99.9% złapałeś SARS-CoV-2. Po drugie, cechą charakterystyczną Covid19 jest znaczne pogorszenie stanu po 5-7 dniach relatywnie lekkiego przebiegu choroby, z wyraźną dusznością i niedotlenieniem objawiającym się choćby zasinieniem warg. Cechą charakterystyczną jest także płytki oddech i charakterystyczny szept jakim "covidianie" mówią. Duszność to bezwględny objaw, że musisz natychmiast jechać do szpitala.
Ty, no patrz - a nasi (i nie tylko) politycy, którzy zachorowali, to po 4 dniach już zdrowi byli. ;) Chyba nie tym testem ich zbadali co trzeba...
nicram pisze:
12-10-2020, 19:23
Pan profesor Kuna jest jak widać zwolennikiem modelu szwedzkiego. Bardzo chętnie bym z nim w tej kwestii podyskutował i zadał następujące pytania:
1. Jeżeli Covid19 nie jest groźny to czemu tak niewielu chorych potrafiło wytworzyć zator w polskiej służbie zdrowia lub o eony lepszej służbie zdrowia regionu Lombardii i innych regionów Świata?
2. Kto miałby zajmować się chorymi, jeżeli większość lekarzy i pielęgniarek zachorowałoby w tym samym czasie na Covid19 w związku z działaniami jakie pan profesor proponuje?
3. Czemu Wielka Brytania zrezygnowała z modelu szwedzkiego i wprowadziła lockdown?

Edit. W sumie Pan profesor sam sobie trochę przeczy, mówi, że "oprócz oczywiście unikania zakażenia na COVID-19 i to podkreślam, trzeba go unikać za wszelką cenę (...) Czyli to regularne mycie rąk przez co najmniej 20 sekund, stosowanie środków odkażających, które należy nosić z sobą i używać po kontakcie z innymi osobami. Nosić maseczki, nawet jeśli są wątpliwości, co do ich protekcji i jak najczęściej te maseczki zmieniać. Nosić maseczki, oczywiście nie z materiału, ale przynajmniej takie chirurgiczne, a najlepiej profesjonalne, czyli maseczki FP2, albo N95 - takie mają oznaczenia. Zdecydowanie utrzymać dystans społeczny, co najmniej 1,5 metra, ale lepiej 2 metry, nie mówić do nikogo twarzą w twarz, tylko na bok. Nie śpiewać, nie krzyczeć."

Czyli może jednak nie taki bohater...
No tak, czyli stanęło na tym, że mamy na forume lepszych specjalistów od szanowanego i utytułowanego profesora. No cóż, jakoś mnie to nie zdziwiło. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Ascetic

13-10-2020, 15:40

Plagueis pisze:
13-10-2020, 15:35
Ascetic pisze:
12-10-2020, 18:14
akurat ty jesteś dla mnie śmieszny :lol: jak i mała grupka szurów z tego forum :lol: nawet mnie to bawi, jak sobie wyobrażę jak przemykacie pod ścianą*, żeby nikt was nie zauważył, że nie macie maseczki. komedia :lol: nie uważasz? stary chłop a wzbrania sięprzed noszeniem maseczki. w imię WYIMAGINOWANEJ WOLNOŚCI igły też się boisz ? :lol:

te a jaki to jest spisek? bo to mnei interesuje. nie żydowski, to jaki? :lol: bo przecież ktoś musi interes, żeby taką ważną personę ZNIEWOLIĆ. jesteś zapewne łakomym kąskiem do zniewolenia. i masz co bronić xD

* po ogórki jak mama poprosi na mizerię to do sklepu wbijasz o 24? pod osłoną nocy? biedra zrobiła w twoją stronę ukłon. możesz wbić nawet o 3. podobno wówczas najwięcej ludzi śpi. polecam. bagiety też.
Wiesz, wcześniej myślałem, że ty po prostu coś ćpasz przed wejściem na forum - teraz już wiem, że za młodu wpadłeś do kociołka z butaprenem i takie jazdy to u ciebie stan permanentny. :)

Zacytowałem cześć wypowiedzi człowieka, który - z racji sprawowanego stanowiska - wie o czym mówi, a ja tym samym mam podstawy, by sądzić, że nie klepie głupot; tym bardziej, że odosobniony w tym nie jest. Tymczasem w odpowiedzi dostaję jakieś "szury" pod swoim adresem :facepalm: Pierdolnij się w ten pusty kaczan, a wcześniej zapoznaj ze znaczeniem terminów, których używasz, bo brzmisz jak papużka, która powtarza, ale sensu powtarzanych słów nie rozumie. Co chwila jacyś "foliarze", "faszyści", "brunatni", teraz doszły "szury". To samo w sobie chyba dość zbliżone do rzeczonego foliarstwa...
Druga sprawa. Gdzie ja napisałem, że chodzę bez maseczki, wierzę w jakieś spiski etc.? Gościu, ty żyjesz jakimiś swoimi projekcjami, wmawiasz ludziom jakieś idiotyzmy i w dodatku jesteś święcie przekonany, że oni naprawdę tacy są. To ma swoją nazwę w psychiatrii. :D Do tego jeszcze to nadawanie z kilku kont; bardzo normalne zachowanie...

OK, wracam na Płaską Ziemię by, patrząc w niebo na smugi chemitrails, zapytać Reptilian, o co w tym wszystkim chodzi tak naprawdę. Gdy się czegoś dowiem, dam znać - póki co ignor, bo naprawdę szkoda mi czasu na czytanie tych twoich spierdolin i klawiatury na odpisywanie na nie. :)

no jak się szurze dowiesz to poproś o przepustkę w tym zamkniętym za dobre zachowanie i napisz :lol:

tak. tak. szurze. bo jak traktować kolesia co się pojawia jak smród z dupy po zażarciu cieciorki i pierdoli o SPISGU?

dodam, że będę cię targał jak twojego koleżkę witamina, bo wyglądasz mi na takiego samego tłuka. aż się cieszę.
Poro
Zablokowany