Ascetic pisze: ↑12-10-2020, 18:14
akurat ty jesteś dla mnie śmieszny

jak i mała grupka szurów z tego forum

nawet mnie to bawi, jak sobie wyobrażę jak przemykacie pod ścianą*, żeby nikt was nie zauważył, że nie macie maseczki. komedia

nie uważasz? stary chłop a wzbrania sięprzed noszeniem maseczki. w imię WYIMAGINOWANEJ WOLNOŚCI igły też się boisz ?
te a jaki to jest spisek? bo to mnei interesuje. nie żydowski, to jaki?

bo przecież ktoś musi interes, żeby taką ważną personę ZNIEWOLIĆ. jesteś zapewne łakomym kąskiem do zniewolenia. i masz co bronić xD
* po ogórki jak mama poprosi na mizerię to do sklepu wbijasz o 24? pod osłoną nocy? biedra zrobiła w twoją stronę ukłon. możesz wbić nawet o 3. podobno wówczas najwięcej ludzi śpi. polecam. bagiety też.
Wiesz, wcześniej myślałem, że ty po prostu coś ćpasz przed wejściem na forum - teraz już wiem, że za młodu wpadłeś do kociołka z butaprenem i takie jazdy to u ciebie stan permanentny.
Zacytowałem cześć wypowiedzi człowieka, który - z racji sprawowanego stanowiska - wie o czym mówi, a ja tym samym mam podstawy, by sądzić, że nie klepie głupot; tym bardziej, że odosobniony w tym nie jest. Tymczasem w odpowiedzi dostaję jakieś "szury" pod swoim adresem

Pierdolnij się w ten pusty kaczan, a wcześniej zapoznaj ze znaczeniem terminów, których używasz, bo brzmisz jak papużka, która powtarza, ale sensu powtarzanych słów nie rozumie. Co chwila jacyś "foliarze", "faszyści", "brunatni", teraz doszły "szury". To samo w sobie chyba dość zbliżone do rzeczonego foliarstwa...
Druga sprawa. Gdzie ja napisałem, że chodzę bez maseczki, wierzę w jakieś spiski etc.? Gościu, ty żyjesz jakimiś swoimi projekcjami, wmawiasz ludziom jakieś idiotyzmy i w dodatku jesteś święcie przekonany, że oni naprawdę tacy są. To ma swoją nazwę w psychiatrii.

Do tego jeszcze to nadawanie z kilku kont; bardzo normalne zachowanie...
OK, wracam na Płaską Ziemię by, patrząc w niebo na smugi chemitrails, zapytać Reptilian, o co w tym wszystkim chodzi tak naprawdę. Gdy się czegoś dowiem, dam znać - póki co ignor, bo naprawdę szkoda mi czasu na czytanie tych twoich spierdolin i klawiatury na odpisywanie na nie.
nicram pisze: ↑12-10-2020, 19:23
Otóż Pan profesor, który nagle stał się bohaterem antycovidian, po prostu nie zna się na chorobach wirusowych. Pan profesor myli się, że nie da się odróżnić grypy od Covid19. Da się. Po pierwsze, przy pomocy odpowiednich testów. Po drugie, symptomy grypy i Covid19 w części są podobne, ale także mają wiele cech, które je odróżniają. Jeżeli tracisz węch lub smak, na 99.9% złapałeś SARS-CoV-2. Po drugie, cechą charakterystyczną Covid19 jest znaczne pogorszenie stanu po 5-7 dniach relatywnie lekkiego przebiegu choroby, z wyraźną dusznością i niedotlenieniem objawiającym się choćby zasinieniem warg. Cechą charakterystyczną jest także płytki oddech i charakterystyczny szept jakim "covidianie" mówią. Duszność to bezwględny objaw, że musisz natychmiast jechać do szpitala.
Ty, no patrz - a nasi (i nie tylko) politycy, którzy zachorowali, to po 4 dniach już zdrowi byli.

Chyba nie tym testem ich zbadali co trzeba...
nicram pisze: ↑12-10-2020, 19:23
Pan profesor Kuna jest jak widać zwolennikiem modelu szwedzkiego. Bardzo chętnie bym z nim w tej kwestii podyskutował i zadał następujące pytania:
1. Jeżeli Covid19 nie jest groźny to czemu tak niewielu chorych potrafiło wytworzyć zator w polskiej służbie zdrowia lub o eony lepszej służbie zdrowia regionu Lombardii i innych regionów Świata?
2. Kto miałby zajmować się chorymi, jeżeli większość lekarzy i pielęgniarek zachorowałoby w tym samym czasie na Covid19 w związku z działaniami jakie pan profesor proponuje?
3. Czemu Wielka Brytania zrezygnowała z modelu szwedzkiego i wprowadziła lockdown?
Edit. W sumie Pan profesor sam sobie trochę przeczy, mówi, że "oprócz oczywiście unikania zakażenia na COVID-19 i to podkreślam, trzeba go unikać za wszelką cenę (...) Czyli to regularne mycie rąk przez co najmniej 20 sekund, stosowanie środków odkażających, które należy nosić z sobą i używać po kontakcie z innymi osobami. Nosić maseczki, nawet jeśli są wątpliwości, co do ich protekcji i jak najczęściej te maseczki zmieniać. Nosić maseczki, oczywiście nie z materiału, ale przynajmniej takie chirurgiczne, a najlepiej profesjonalne, czyli maseczki FP2, albo N95 - takie mają oznaczenia. Zdecydowanie utrzymać dystans społeczny, co najmniej 1,5 metra, ale lepiej 2 metry, nie mówić do nikogo twarzą w twarz, tylko na bok. Nie śpiewać, nie krzyczeć."
Czyli może jednak nie taki bohater...
No tak, czyli stanęło na tym, że mamy na forume lepszych specjalistów od szanowanego i utytułowanego profesora. No cóż, jakoś mnie to nie zdziwiło.