SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SARS-CoV-2

12-10-2020, 18:22

Mariusz Wędliniarz pisze:
12-10-2020, 18:18
A może po prostu Pacjent i Fanatyk to chińscy agenci. Szerzą dezinformacje jak zresztą inni na innych forach (jaki to wymyślony wirus i nie trzeba się go bać) specjalnie, żeby po prostu się jak najwięcej ludzi pozarażało i poumierało.
jak dla mnie to ruskie konfiarskie onuce :lol: ale tak. zadyma to ich drugie imię.

wydaje mi sie, że jak dobrze podkurwią psiorów to im się ta zabawa w snucie zamętu i dezinformacji skończy. pytanie tylko ile ten bałagan z kowidkiem potrwa. bo od tego zależy, czy tacy kolesie jak pacjent i tutumfacy plaga sobie będą mogli korzystać ze swojej WOLNOŚCI w pisaniu bredni.
Ostatnio zmieniony 12-10-2020, 18:28 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 18:23

Plagueis pisze:
12-10-2020, 17:53
^ Covidianie. :lol: :lol: :lol: Podoba mi się.
SODOMOUSE pisze:
12-10-2020, 17:52
....ja już nic nie rozumje : )
Ale co tu jest do rozumienia? ;) Jak mam katar, to biorę witaminę C, a nie lecę do przychodni z COVID-em. ;) Tak było wcześniej.
a jak masz mandacik wypisany to gdzie lecisz? a jak go nie przyjmujesz to gdzie lecisz? :facepalm: tak teraz będzie.
Poro
Pacjent

12-10-2020, 18:51

A może po prostu Pacjent i Fanatyk to chińscy agenci. Szerzą dezinformacje jak zresztą inni na innych forach (jaki to wymyślony wirus i nie trzeba się go bać) specjalnie, żeby po prostu się jak najwięcej ludzi pozarażało i poumierało.
Chyba zbyt mocno przysnąłeś odurzony gnojówką. Chińska narracja idzie w tym kierunku, że wirusa wyprodukowali oraz dystrybuują Amerykanie i dlatego tak uderzył w Chiny.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 18:53

szury. ważna sprawa. to jak to jest? tylko poważne i logiczne odpowiedz poproszę (może wam być trudno, ale się poszarpcie ze sobą. może kogoś z rodziny poproście do wsparcia.)

w stolicy szurlandii taka sytuacja:

Obrazek

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsImg1

a podobno tam wierzą, tak jak wy, obywatele szurlandii, że gripa groźniejsza a kowidek to SPISEG ŚWIATOWY, czyli go ni ma. więc jak? trup kowidowy groźniejszy niż maska na ryju? takie ćwiczonko logiczne.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 18:56

Pacjent pisze:
12-10-2020, 18:51
Chyba zbyt mocno przysnąłeś odurzony gnojówką. Chińska narracja idzie w tym kierunku, że wirusa wyprodukowali oraz dystrybuują Amerykanie i dlatego tak uderzył w Chiny.
dobrze, że tu jesteś. dzięki temu, obok chińskiej, amerykańskiej, też wiemy jak idzie ruska narracja.
Poro
Awatar użytkownika
nicram

12-10-2020, 19:23

SODOMOUSE pisze:
tzo????
"Natomiast grypy od COVID-19 już nie odróżnimy. Więc jeśli mamy takie objawy, jak gorączka, bóle mięśni, osłabienie, kaszel, to natychmiast musimy wziąć lek na grypę, natychmiast, bo prawdopodobieństwo, że zaraziliśmy się grypą, a nie COVID-19 jest sto razy większe. " ....ja już nic nie rozumje : )
Już Ci tłumaczę. Otóż Pan profesor, który nagle stał się bohaterem antycovidian, po prostu nie zna się na chorobach wirusowych. Pan profesor myli się, że nie da się odróżnić grypy od Covid19. Da się. Po pierwsze, przy pomocy odpowiednich testów. Po drugie, symptomy grypy i Covid19 w części są podobne, ale także mają wiele cech, które je odróżniają. Jeżeli tracisz węch lub smak, na 99.9% złapałeś SARS-CoV-2. Po drugie, cechą charakterystyczną Covid19 jest znaczne pogorszenie stanu po 5-7 dniach relatywnie lekkiego przebiegu choroby, z wyraźną dusznością i niedotlenieniem objawiającym się choćby zasinieniem warg. Cechą charakterystyczną jest także płytki oddech i charakterystyczny szept jakim "covidianie" mówią. Duszność to bezwględny objaw, że musisz natychmiast jechać do szpitala.

Pan profesor Kuna jest jak widać zwolennikiem modelu szwedzkiego. Bardzo chętnie bym z nim w tej kwestii podyskutował i zadał następujące pytania:
1. Jeżeli Covid19 nie jest groźny to czemu tak niewielu chorych potrafiło wytworzyć zator w polskiej służbie zdrowia lub o eony lepszej służbie zdrowia regionu Lombardii i innych regionów Świata?
2. Kto miałby zajmować się chorymi, jeżeli większość lekarzy i pielęgniarek zachorowałoby w tym samym czasie na Covid19 w związku z działaniami jakie pan profesor proponuje?
3. Czemu Wielka Brytania zrezygnowała z modelu szwedzkiego i wprowadziła lockdown?

Edit. W sumie Pan profesor sam sobie trochę przeczy, mówi, że "oprócz oczywiście unikania zakażenia na COVID-19 i to podkreślam, trzeba go unikać za wszelką cenę (...) Czyli to regularne mycie rąk przez co najmniej 20 sekund, stosowanie środków odkażających, które należy nosić z sobą i używać po kontakcie z innymi osobami. Nosić maseczki, nawet jeśli są wątpliwości, co do ich protekcji i jak najczęściej te maseczki zmieniać. Nosić maseczki, oczywiście nie z materiału, ale przynajmniej takie chirurgiczne, a najlepiej profesjonalne, czyli maseczki FP2, albo N95 - takie mają oznaczenia. Zdecydowanie utrzymać dystans społeczny, co najmniej 1,5 metra, ale lepiej 2 metry, nie mówić do nikogo twarzą w twarz, tylko na bok. Nie śpiewać, nie krzyczeć."

Czyli może jednak nie taki bohater...
Ostatnio zmieniony 12-10-2020, 19:32 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

12-10-2020, 19:29

właśnie mi się przypomniało, ze znam jednego typa który był szurem zanim stało się to modne. spiseg naokoło. żydy i pedały nonstop go śledzą. żona szczepi dzieci w tajemnicy przed nim itp.szurklimaty.gosciu jest kierowca busa wiec popierdala biedak busikiem w masce calutki dzień jak należy.przejebane:(
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 19:37

nagrobek pisze:
właśnie mi się przypomniało, ze znam jednego typa który był szurem zanim stało się to modne. spiseg naokoło. żydy i pedały nonstop go śledzą. żona szczepi dzieci w tajemnicy przed nim itp.szurklimaty.gosciu jest kierowca busa wiec popierdala biedak busikiem w masce calutki dzień jak należy.przejebane:(
... i wraca do domu po dniu tyrki, zasiada do interneta i ujada, jak mu tą rzekomą wolność odebrali. no tak mi go nie szkoda :lol:
Poro
Awatar użytkownika
nicram

12-10-2020, 19:40

Plagueis pisze:
12-10-2020, 17:53
^ Covidianie. :lol: :lol: :lol: Podoba mi się.
SODOMOUSE pisze:
....ja już nic nie rozumje : )
Ale co tu jest do rozumienia? ;) Jak mam katar, to biorę witaminę C, a nie lecę do przychodni z COVID-em. ;) Tak było wcześniej.
Katar nie jest symptomem Covid19, zatem logiczne, że nie musisz lecieć z tego powodu do przychodni. Tak było wcześniej i tak będzie później.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

12-10-2020, 19:43

Ascetic pisze:
nagrobek pisze:
... i wraca do domu po dniu tyrki, zasiada do interneta i ujada, jak mu tą rzekomą wolność odebrali. no tak mi go nie szkoda :lol:
dokładnie tak, skąd wiedziałeś? :lol:
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 19:44

tu jest taki jeden co planuje pluć w twarz tym co noszą maseczki. drugi nie odpowiedział, czy na wybory karnie popierdalał w namordniku, a na pytanie, czy nosi jak zasuwa do fabryki, dto też i a jak, nie odpowiedział. kolejny wstaje o 3 nad ranem, żeby do biedry skończyć po ogóry dla matuli. a ja mam pytanie. czy temu chyba naszemu ziomkowi, a w szczególności, jego rodzinie też byście tak ochoczo wyjaśnili swoje WOLNOŚCIOWE poglądy?

Obrazek

31 lat. zdrowy. za psi pieniądz uczył dzieciaki. pewnie nie wasze, ale zawsze. hę? byście pokazywali statystyki i opowiadali, jak was ten SPISEG ŚWIATOWY ZNIEWALA? że grypa to niedoszacowana, who to się złamało i podaje już prawdziwe dane a 1200 to na raka umiera, więc maseczkę to macie na brodzie. hę?
Ostatnio zmieniony 12-10-2020, 19:48 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Żułek

12-10-2020, 19:45

a jak ja mam katar to mam alergie ;)
dobre w komunikacji jak jest tłok, jedno kichnięcie i robi się luźno ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 19:47

nagrobek pisze:
12-10-2020, 19:43
Ascetic pisze:
nagrobek pisze:
dokładnie tak, skąd wiedziałeś? :lol:
-;) wiesz, szanowny nagrobku, stereotypowy szur napinacz jest typowy :lol:
Poro
Awatar użytkownika
nicram

12-10-2020, 19:48

Ascetic pisze:
tu jest taki jeden co planuje pluć w twarz tym co noszą maseczki. drugi nie odpowiedział, czy na wybory karnie popierdalał w namordniku, a na pytanie, czy nosi jak zasuwa do fabryki, do też i a jak, nie odpowiedział. kolejny wstaje o 3 nad ranem, żeby do biedry skończyć po ogóry dla matuli. a ja mam pytanie. czy temu chyba naszemu ziomkowi, a w szczególności, jego rodzinie też byście tak ochoczo wyjaśnili swoje WOLNOŚCIOWE poglądy?

Obrazek

31 lat. zdrowy. za psi pieniądz uczył dzieciaki. pewnie nie wasze, ale zawsze. hę? byście pokazywali statystyki i opowiadali, jak was ten SPISEG ŚWIATOWY ZNIEWALA? że grypa to niedoszacowana, who to się złamało i podaje już prawdziwe dane a 1200 to na raka umiera, więc maseczkę to macie na brodzie. hę?
Dobry przykład. Oni nie rozumieją, że na miejscu tego 31 latka mogą być oni sami...
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 20:04

nicram pisze:
12-10-2020, 19:48
Ascetic pisze:
tu jest taki jeden co planuje pluć w twarz tym co noszą maseczki. drugi nie odpowiedział, czy na wybory karnie popierdalał w namordniku, a na pytanie, czy nosi jak zasuwa do fabryki, do też i a jak, nie odpowiedział. kolejny wstaje o 3 nad ranem, żeby do biedry skończyć po ogóry dla matuli. a ja mam pytanie. czy temu chyba naszemu ziomkowi, a w szczególności, jego rodzinie też byście tak ochoczo wyjaśnili swoje WOLNOŚCIOWE poglądy?

Obrazek

Dobry przykład. Oni nie rozumieją, że na miejscu tego 31 latka mogą być oni sami...
zasadniczo mogą ze sobą robić co chcą. nawet zaraz udać się do kuchni i wsadzić głowę do piekarnika. luz. szkoda tylko, że nie mają takiej refleksji, że nie są sami na świecie.
Poro
Awatar użytkownika
nicram

12-10-2020, 20:17

Ascetic pisze:

zasadniczo mogą ze sobą robić co chcą. nawet zaraz udać się do kuchni i wsadzić głowę do piekarnika. luz. szkoda tylko, że nie mają takiej refleksji, że nie są sami na świecie.
No tacy z nich patrioci. Własnego kwadratu i własnego w nim egoizmu.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 20:22

nicram pisze:
12-10-2020, 20:17
Ascetic pisze:

No tacy z nich patrioci. Własnego kwadratu i własnego w nim egoizmu.
sza. bo zaraz będzie wykład z tego czym jest polskość, a nawet propolskość. i postawa propaństwowca. taka do momentu, kiedy dany przepis nie jest ich przepisem i nie wpisuje się w ich ruską linię dezinformacji i prucia społeczeństwa wzdłuż i wszerz.

mnie w tym ich przedziwnym rozumieniu umowy społecznej jakim jest państwo najbardziej interesuje, czyj JEST TEN KURWA SPISEG? bo już nie żydowski. ku mojemu zaskoczeniu. odżegnują się od tego. więc KURWA JAKI?
Poro
Awatar użytkownika
nicram

12-10-2020, 20:25

Chyba to SPISEG polityków i koncernów farmaceutycznych. Tak słyszałem, ale nie mów nikomu...
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2020, 20:27

nicram pisze:
12-10-2020, 20:25
Chyba to SPISEG polityków i koncernów farmaceutycznych. Tak słyszałem, ale nie mów nikomu...
teraz mnie taką wiedzą obarczyłeś, że nie będę się już czuł bezpieczny ...
Poro
Awatar użytkownika
nicram

12-10-2020, 20:33

Dlatego lepiej się napić. Dzisiaj się tutaj naprodukowałem, ale to daremne było, jak krew w piach. Tak więc leci naleweczka z aronii własnej roboty. Dobrze wchodzi w taki zimny wieczór. Na zdrowie!
Zablokowany