SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SARS-CoV-2

21-10-2020, 17:10

maciek z klanu pisze:
21-10-2020, 12:30
Ascetic pisze:
21-10-2020, 12:07
Olo pisze:
21-10-2020, 11:08
Naprawdę zbyt długo by tu mówić o tym co się obecnie dzieje z polskim społeczeństwem - o politycznej trybalizacji i postępującej polaryzacji w kierunkach ekstremum. Generalnie jednak jest jeden wspólny mianownik dla większości mocno zaangażowanych w politycznych dyskusjach (po obydwu stronach) - to nakładanie własnych projekcji o czyichś poglądach na drugą osobę na podstawie kilku wcześniejszych wytycznych. To jest dramatyczne nieporozumienie prowadzące do kompletnego, wzajemnego niezrozumienia.
jakby to powiedzieć ... aby za dużo nie powiedzieć.

jak komuś nie przeszkadza, żeby to było konfiarskie forum, to pewnie odbiór może być i taki jak powyżej. wystarczy spojrzeć na to kto i jakie dyskusje inicjuje. skąd się biorą materiały źródłowe i sprawa zakładam, że się stanie bardziej klarowna.

mam jeszcze taką jedną uwagę o charakterze ogólnym. wystarczy nie regulować tego pierdolnika i się okaże kto ma rację. jak kilka osób przestaje pisać, to to miejsce zalewa brunatne gówno. notorycznie. proponuję z tej perspektywy na to spojrzeć.

zostawiając kwestię ewentualnie polityczne, czy światopoglądowe. to dział o sars. ja tam nie wiem, ale wydaje mi się, że mimo wszystko jawnie szurowska postawa typu "kagańce są złe", promowanie takich akcji, a i przyzwalanie na nie , nawet dla tego miejsca jest średnio bezpieczna. nie mój bajzel, ale kilka osób jest do niego jakoś tam przyzwyczajona. wydaje mi się, że z szacunku do innych, wystarczyłoby aby kilku szurów zwyczajnie zamilkło. nikt mu nie broni zbierania mandatów. tam niech sobie szkodzi. jego brocha. ale tutaj?
Niezgodze się Tomku, idea regulowanego/sterowanego forum, czy nawet jednego tematu zabija jakąkolwiek dyskusje. Forum służy do wymieniania poglądów i gdyby wszyscy mówili w jednym tonie to nie byłoby dyskusji. Do tego jeśli ktoś będzie się kierował wypowiedziami ludzi anonimowych z internetu to jest niezłym niedorozwojem.
To i ja się nie zgodzę. Tutaj nie ma miejsca na polemikę/dyskusję. Można przedstawiać artykuły opublikowane w najlepszych pismach odnośnie skuteczności maseczek, można policzyć, że śmiertelność Covid19 i grypy znacznie od siebie odbiegają, można tłumaczyć, że powikłania po grypie i grypa to nie to samo i nic nie dociera. Wkleja później tę swoją propagandę, która jest całkowicie sprzeczna z nauką. Albo jest jest tak głupi, że fakty nie trafiają do jego mózgownicy, albo robi to specjalnie, działając na czyjeś zlecenie. Niezależnie od powodów, tego typu działania są szkodliwe dla społeczeństwa, gdyż jakiemuś sfrustrowanemu nieogarowi mogą się wydać całkiem prawdopodobne i nieogar zaczyna działać przeciwko "systemowi". Tylko tutaj systemem okazuje się społeczeństwo do którego należą także jego mama, tata, babcia i dziadek, dla których może skończyć się to przedwczesnym zejściem. Dlatego trzeba eliminować tego typu treści, bo jeszcze raz powtórzę: nie ma tutaj miejsca polemika. Tutaj mamy naukowe fakty, a naprzeciwko nim antynaukowe działa, które można obalić nawet tysiąc razy, a oni nadal je podnoszą i wytaczają w jednym celu - szerzenia tępej propagandy.
all the monsters will break your heart
Nasum

21-10-2020, 17:12

Poza tym, bądźmy szczerzy - czy ktoś pierdolenie celebrytów bierze na poważnie?
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

21-10-2020, 17:13

Bloodcult pisze:
21-10-2020, 17:04
Przecież celebryci zawsze pieprzą 3 po 3. Teraz każdy z nich ma covid który ciężko przechodził, pół roku tu płakali że im źle bo nie mogą koncertów grać. Wcześniej walczyli o Konstytucję Kwaśniewskiego. Oczywiście każdy z nich walczył z komuną. Do tego takie kwiatki jak Wiśniewski ratujący Malcovitza albo któraś z modelek obrabowana przez kartel. Ktoś ich w ogóle bierze poważnie.

Czy Ostaszewska i Stuhr już mieli covid ?
Ostaszewska złapała kowida od karpia, którego ratowała przez kolacją wigilijną.
W tym nie ma nic dziwnego, moi siostrzeńcy mieli już we wrześniu robione w przedszkolu zdjęcia z mikołajem, tak na wszelki wypadek, gdyby do tego czasu zamknięto przedszkola.
Ostatnio zmieniony 21-10-2020, 17:15 przez Medard, łącznie zmieniany 2 razy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

21-10-2020, 17:14

A u mnie nagle okazało się, że maska bardzo mi pasuje bo nikomu na ulicy nie muszę pokazywać swojego ryja.
I to jest zajebiste.

I noszę takie z naszytym logo Kata, Bathory i Manowara.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
We're the metal generation
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
hcpig

21-10-2020, 17:44

Bloodcult pisze:
Czy Ostaszewska
No ma - dzisiaj ogłosiła.

Rozumiem że to prowokacja i zmyśla?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
uglak

21-10-2020, 17:45

Sprzedaż detaliczna w Czechach zostanie wstrzymana od godziny 6 rano 22 października do 3 listopada, gdy w Czechach przestanie obowiązywać stan wyjątkowy wprowadzony w związku z sytuacją epidemiczną - poinformował minister zdrowia Czech, Roman Prymula.

Od 6 rano 22 października zamknięte zostaną także placówki świadczące usługi.

Otwarte będą jedynie sklepy z żywnością i podstawowymi produktami.

Sprzedaż hurtowa pozostanie nieograniczona.

Otwarte pozostaną też stacje benzynowe, apteki, sklepy zoologiczne, sklepy z karmą dla zwierząt, kioski, sklepy z wyrobami tytoniowymi i pralnie.

W centrach handlowych otwarte będą tylko sklepy spożywcze, drogerie i apteki.

Podobne kroki podjął czeski rząd 14 marca - wówczas obostrzenia te były luzowane od kwietnia do czerwca.

W ciągu ostatniej doby w Czechach wykryto blisko 12 tysięcy zakażeń koronawirusem SARS-CoV-2.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
uglak

21-10-2020, 17:49

hcpig pisze:
Bloodcult pisze:
Czy Ostaszewska

Akurat celebrytom uwierzę jak zobaczę klepsydry ;-) Te kurwie się na wszystkim chcą promować. Połowa będzie miała COVID, a druga połowa będzie foliarzami niewierzącymi w wirusa. Dla VIPów najlepiej od razu WiP.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Żułek

21-10-2020, 17:57

Stary Metal pisze:
21-10-2020, 17:14
A u mnie nagle okazało się, że maska bardzo mi pasuje bo nikomu na ulicy nie muszę pokazywać swojego ryja.
I to jest zajebiste.

I noszę takie z naszytym logo Kata, Bathory i Manowara.
doceniamy poświęcenie :wink:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-10-2020, 18:02

hcpig pisze:
Bloodcult pisze:
Czy Ostaszewska

LOL. Fotki z pod respiratora są czy tylko ze smutna minką ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
hcpig

21-10-2020, 18:06

Sugerujecie (wcześniej też kolega uglak), że ktoś w dobie rozkładu państwa symulowałby zarazę dla wywiadu w Pudelku?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

21-10-2020, 18:11

uglak pisze:
hcpig pisze:
Bloodcult pisze:
Czy Ostaszewska

Akurat celebrytom uwierzę jak zobaczę klepsydry ;-)
https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,127 ... #s=BoxOpMT
Ciężka niewydolność oddechowa (pewnie przeziębienie).
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-10-2020, 18:12

@jester
Nie. Sugerujemy że zapewne ma przebieg lekki albo bezobjawowy. A pozytywny wynik (o ile jest) jest pretekstem do wywiadu.

SARS-CoV-2 istnieje. Z liczbą zakażeń też nie polemizuję.

Wydolność szpitali czy sensowność niektórych resteykcji to jest dla mnie powód do dyskusji.

Awatar użytkownika
nicram

21-10-2020, 18:13

Bloodcult pisze:
hcpig pisze:
Bloodcult pisze:
Czy Ostaszewska

LOL. Zakłamana kurwa jak zwykle ma problemy z pisaniem w języku polskim. Z myśleniem ma problemy zawsze. Pierdolony wolnościowiec z rigczem.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-10-2020, 18:14

Twoja stara :)

Awatar użytkownika
Hatefire

21-10-2020, 18:25

Typowe, jak jedyna lektura, to ogłoszenia parafialne. Następuje potem zdziwienie, że scenariusze dla Netflixa pisze lewactwo 🤣
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

21-10-2020, 18:34

nicram pisze:
21-10-2020, 18:13
Bloodcult pisze:
hcpig pisze:

LOL. Zakłamana kurwa jak zwykle ma problemy z pisaniem w języku polskim. Z myśleniem ma problemy zawsze. Pierdolony wolnościowiec z rigczem.
a jeszcze katolska pyskata kurwa potrafi zwrócić komuś uwagę, że nie stawia przecinków. LOL „z pod” - tuman jebany 🤪
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-10-2020, 18:44

Odstawiłeś butapren to zacząłeś stawiać przecinki. Wielki liter widzę nadal nie ogarnąłeś. Trudno.

Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

21-10-2020, 18:50

Bloodcult pisze:
21-10-2020, 18:44
Odstawiłeś butapren to zacząłeś stawiać przecinki. Wielki liter widzę nadal nie ogarnąłeś. Trudno.
trudno to będziesz miał tutaj. szykuj się kutasiarzu. ostatnio oddałem pole innym. to był błąd. trudno.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

21-10-2020, 18:57

nicram pisze:
21-10-2020, 17:10
maciek z klanu pisze:
21-10-2020, 12:30
Ascetic pisze:
21-10-2020, 12:07

jakby to powiedzieć ... aby za dużo nie powiedzieć.

jak komuś nie przeszkadza, żeby to było konfiarskie forum, to pewnie odbiór może być i taki jak powyżej. wystarczy spojrzeć na to kto i jakie dyskusje inicjuje. skąd się biorą materiały źródłowe i sprawa zakładam, że się stanie bardziej klarowna.

mam jeszcze taką jedną uwagę o charakterze ogólnym. wystarczy nie regulować tego pierdolnika i się okaże kto ma rację. jak kilka osób przestaje pisać, to to miejsce zalewa brunatne gówno. notorycznie. proponuję z tej perspektywy na to spojrzeć.

zostawiając kwestię ewentualnie polityczne, czy światopoglądowe. to dział o sars. ja tam nie wiem, ale wydaje mi się, że mimo wszystko jawnie szurowska postawa typu "kagańce są złe", promowanie takich akcji, a i przyzwalanie na nie , nawet dla tego miejsca jest średnio bezpieczna. nie mój bajzel, ale kilka osób jest do niego jakoś tam przyzwyczajona. wydaje mi się, że z szacunku do innych, wystarczyłoby aby kilku szurów zwyczajnie zamilkło. nikt mu nie broni zbierania mandatów. tam niech sobie szkodzi. jego brocha. ale tutaj?
Niezgodze się Tomku, idea regulowanego/sterowanego forum, czy nawet jednego tematu zabija jakąkolwiek dyskusje. Forum służy do wymieniania poglądów i gdyby wszyscy mówili w jednym tonie to nie byłoby dyskusji. Do tego jeśli ktoś będzie się kierował wypowiedziami ludzi anonimowych z internetu to jest niezłym niedorozwojem.
To i ja się nie zgodzę. Tutaj nie ma miejsca na polemikę/dyskusję. Można przedstawiać artykuły opublikowane w najlepszych pismach odnośnie skuteczności maseczek, można policzyć, że śmiertelność Covid19 i grypy znacznie od siebie odbiegają, można tłumaczyć, że powikłania po grypie i grypa to nie to samo i nic nie dociera. Wkleja później tę swoją propagandę, która jest całkowicie sprzeczna z nauką. Albo jest jest tak głupi, że fakty nie trafiają do jego mózgownicy, albo robi to specjalnie, działając na czyjeś zlecenie. Niezależnie od powodów, tego typu działania są szkodliwe dla społeczeństwa, gdyż jakiemuś sfrustrowanemu nieogarowi mogą się wydać całkiem prawdopodobne i nieogar zaczyna działać przeciwko "systemowi". Tylko tutaj systemem okazuje się społeczeństwo do którego należą także jego mama, tata, babcia i dziadek, dla których może skończyć się to przedwczesnym zejściem. Dlatego trzeba eliminować tego typu treści, bo jeszcze raz powtórzę: nie ma tutaj miejsca polemika. Tutaj mamy naukowe fakty, a naprzeciwko nim antynaukowe działa, które można obalić nawet tysiąc razy, a oni nadal je podnoszą i wytaczają w jednym celu - szerzenia tępej propagandy.
Moim zdaniem jeśli lekarze czy inne autorytety mówią że to fikcja to należy to piętnować i powinno być karalne (jeśli nie mają naukowych dowodow), ale jeśli mówi tak zwykły Kowalski na randomowym forum bo w to wierzy to niech tak sobie mówi. Ma poparcie kilkunastu naukowców więc może im wierzyć. Gdyby to było forum medyczne to jeszcze bym się zastanawiał. No ale szanuje twój i Tomka punkt widzenia i widzę w nim sens, choć nie zgadzam się z nim.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
uglak

21-10-2020, 19:00

Tatuś pisze:
21-10-2020, 18:11
uglak pisze:
hcpig pisze:

Akurat celebrytom uwierzę jak zobaczę klepsydry ;-)
https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,127 ... #s=BoxOpMT
Ciężka niewydolność oddechowa (pewnie przeziębienie).
Temu wierzę ;-) A tak w ogóle to mówię o celebrytach takich jak Negrale czy Ostaszewskie. Gnatowskiego kojarzę tylko jako aktora, a nie klauna spod ścianek z parciem na szkło.
Guilty of being right
Zablokowany