Po prostu uważam, że Kosiniak ma rację. Pójście na wojnę zamiast negocjacji skończy się trzema latami obowiązywania szkodliwego prawa, bo uda się to odkręcić dopiero po wyborach.Hatefire pisze: ↑29-10-2020, 10:03Po pierwsze związki posiadają określone ustawą środki nacisku, które nie mają zastosowania w przypadku ustawy aborcyjnej. Poczytaj ustawę o związkach zanim zaczniesz ironizować, bo wychodzisz niezbyt korzystnie. no chyba, że wyjaśnisz jakie środki z tej ustawy mogą wykorzystać kobiety, chętnie się douczę. Po drugie określ się jasno. Uważasz, że skoro Naczelnik zdecydował się ten krok w czasie epidemii, to odbiera to prawo do protestu ulicznego?
SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SARS-CoV-2
Guilty of being right
- Hatefire
No spoko, a dlaczego uważasz, że Kaczyński jest gotów na negocjacje?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
Dlaczego skazywać rodziny przez najbliższe trzy lata na rodzenie kadłubków bez choćby próby?
Guilty of being right
- SODOMOUSE
Jedyny plus covid, że wycina głównie starszych, a co za tym idzie, statystycznie
elektorat PIS
elektorat PIS
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- uglak
- Hatefire
No, ale gdyby nie te protesty to Naczelnik rozważyłby jakieś negocjacje? Nawet jak mu ulice płoną nie wydaje się zbyt chętny, do rozmów. Jak sobie to wyobrażasz? Organizacje kobiece składają na ręce Prezesa prośbę o rozmowy, a ten się zgadza?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
Bez protestów nie było oburzenia opozycyjnych partii politycznych? Inaczej to pamiętam.
Guilty of being right
- SODOMOUSE
Także prosto z protestów na odwiedziny do babci/dziadków (jak ktoś jeszcze ma:)
NYCHTS
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
nicram pisze: ↑28-10-2020, 20:13Nie wiem. Wydaje się, że możliwości rozprzestrzeniania się tego dziadostwa są nieograniczone. Żeby to zatrzymać trzeba testować dużo. Epidemię ma się pod kontrolę kiedy procent pozytywnych testów jest poniżej 5%. My mamy 28% przy 66 k testów. Nie jest trudno policzyć ile musielibyśmy dziennie robić, aby móc wyłapywać i izolować wszystkie przypadki...Nasum pisze: ↑28-10-2020, 13:01Ponawiam pytanie - kiedy dojdziemy do ściany? Czy jest jakaś ilość zakażonych, powyżej których już nie będziemy odnotowywać wzrostu? We Włoszech, o ile dobrze pamiętam , podczas pierwszej fali, było to jakieś 19 tysięcy, albo o kilka tysięcy mniej, później już zaczął się cofać..?
Brzmi niezbyt optymistycznie. Czasem czuję się jakbym był bohaterem jakiegoś horroru klasy B opowiadającym o jakiejś epidemii....
- Hatefire
Bo PiS od 2015 roku znany jest z przejmowania się oburzeniem partii opozycyjnych

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Drone
Oburzenie partii politycznych nie przekłada się na zmianę świadomości społecznej. Ta następuje w wyniku konkretnych działań w konkretnej przestrzeni zewnętrznej. Polecam czytać klasyków Reformacji, rewolucji oraz Nowy Testament.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- uglak
Ta "wojna" jest o zmianę świadomości społecznej czy o wycofanie się z katastrofalnych zmian? Jeśli to pierwsze to spoko, dobra droga, ale równocześnie to przyklepanie zamrożenia prawa aborcyjnego do wyborów i ujebanie ludzi, których nie stać na przeprowadzenie aborcji za granicą w razie wykrycia wad płodu.
Guilty of being right
- Drone
- Hatefire
No dobra, ale jest alternatywa? Schetyna z Kamyszem pójdą z delegacją do Jarka i powiedzą, "Ej koleś daj spokój, ponegocjopnujmy w sprawie aborcji". Serio jaka jest realna droga, żeby wpłynąć na naczelnika? Protesty uliczne , w tej samej sprawie było nie było już raz dały efekt w 2016. Zwłaszcza, że obecnie PiS maw tej sprawie wiernego sojusznika w Sejmie.uglak pisze: ↑29-10-2020, 10:42Ta "wojna" jest o zmianę świadomości społecznej czy o wycofanie się z katastrofalnych zmian? Jeśli to pierwsze to spoko, dobra droga, ale równocześnie to przyklepanie zamrożenia prawa aborcyjnego do wyborów i ujebanie ludzi, których nie stać na przeprowadzenie aborcji za granicą w razie wykrycia wad płodu.

Ostatnio zmieniony 29-10-2020, 10:56 przez Hatefire, łącznie zmieniany 2 razy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
widzę, że pisowiec się już nawet nie kryje. TERAZ KATASTROFALNE ZMIANY. pogódźmy się. a gdzie przepraszam? a gdzie próba wyciągnięcia ręki? słuchasz ty przekazy dnia? czy tylko sobie tak dopowiadasz w głowie "o źle" "o 500 tys na ulicach w piątek" "o kurwa, myśleliśmy, że nie wyjdą na ulice bo pandemia"*uglak pisze: ↑29-10-2020, 10:42Ta "wojna" jest o zmianę świadomości społecznej czy o wycofanie się z katastrofalnych zmian? Jeśli to pierwsze to spoko, dobra droga, ale równocześnie to przyklepanie zamrożenia prawa aborcyjnego do wyborów i ujebanie ludzi, których nie stać na przeprowadzenie aborcji za granicą w razie wykrycia wad płodu.
powtórzę. pis z konfą rozkręcili aferę. wiedząc, jak się skończyło ostatnie majstrowanie przy aborcji. są konsekwencje. jest takie prawo fizyki, które o tym mówi. w 7ej klasie się o tym uczą.
* ty jesteś normalny?
Poro
- Ascetic
haha, zróbmy referendum. przy 60 tys. zarażen w polsce xD, LOLHatefire pisze: ↑29-10-2020, 10:51No dobra, ale jest alternatywa? Schetyna z Kamyszem pójdą z delegacją do Jarka i powiedzą, "Ej koleś daj spokój, ponegocjopnujmy w sprawie aborcji". Serio jaka jest realna droga, żeby wpłynąć na naczelnika? Protesty uliczne , w tej samej sprawie było nie było już raz dały efekt w 2016.uglak pisze: ↑29-10-2020, 10:42Ta "wojna" jest o zmianę świadomości społecznej czy o wycofanie się z katastrofalnych zmian? Jeśli to pierwsze to spoko, dobra droga, ale równocześnie to przyklepanie zamrożenia prawa aborcyjnego do wyborów i ujebanie ludzi, których nie stać na przeprowadzenie aborcji za granicą w razie wykrycia wad płodu.
"ej ty, zapraszam do urn". hehe.
mam nadzieję, że się nikt na to nie da nabrać poza uglakiem. REFERENDUM. to ważne. haha. poza tym jak się mają zarażać na ulicach, to nie muszą przy urnach.
ale dobrze, że jest ten wątek. człowiek myślał, że konfiarz faszysta a tu pisowiec.
Poro
- uglak
- Ascetic
jak dla ciebie ważniejsze jest bazgranie po ścianach, niż prawo kobiet do decydowaniu o swoim ciele, to ja tego już nie jestem pewien.
Poro
-
- rasowy masterfulowicz
Hehe, zajebista jest ta logika wróbelka-elemelka. Naczelnik miał prawo zarządzić akurat taką decyzję, akurat w takim okresie i jest gites- konsekwencji "niet", wszyscy mordy w kubeł bo "wirus", bo "odpowiedzialność", bo "niszczycie Polskę". Ale gdy ludzie wyszli protestować przeciwko cynicznej decyzji to hurr-durr, konsekwencje, hurr-durr, poczekajcie, hurr-durr, na kolanach naczelnika prosić o negocjacje.
Kurwa.
Ja Ci Uglak parę razy napluje w twarz i podpierdolę kilkanaście tysiaków, a Ty przyjdź do mnie na klęczkach tak za 3 lata, bo teraz mi się nie chce i mi to psuje humor. Wchodzisz w to?
Kto sieje wiatr zbiera burzę.
Żądanie ponoszenia konsekwencji tylko przez tych, ktorzy tego burdelu nie rozpętali i jednocześnie odmawianie tych samych konsekwencji sprawcom jest zwykłym skurwysyństwem. Jedyną analogią, która mi przychodzi na myśl w tej sytuacji, jest bronienie gwałciciela, który mówi, że to kobieta jest winna, bo nosiła spódniczkę.
Kurwa.
Ja Ci Uglak parę razy napluje w twarz i podpierdolę kilkanaście tysiaków, a Ty przyjdź do mnie na klęczkach tak za 3 lata, bo teraz mi się nie chce i mi to psuje humor. Wchodzisz w to?
Kto sieje wiatr zbiera burzę.
Żądanie ponoszenia konsekwencji tylko przez tych, ktorzy tego burdelu nie rozpętali i jednocześnie odmawianie tych samych konsekwencji sprawcom jest zwykłym skurwysyństwem. Jedyną analogią, która mi przychodzi na myśl w tej sytuacji, jest bronienie gwałciciela, który mówi, że to kobieta jest winna, bo nosiła spódniczkę.