Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: Księża

10-11-2020, 14:59

Pacjent pisze:
10-11-2020, 14:44
Że był kryty, bo środowisko sędziowskie i prokuratorskie w dużej mierze sympatyzuje z PO? I tu wracam to postawionej przeze mnie wcześniej tezy, że nie ma tuszowania czynów pedofilskich w KK bez udziału aparatu państwa.
Coś tam dzwoni, ale jak zwykle odlatujesz w dziwne rejony potężnego spisku zawartego pomiędzy PO i Episkopatem, w celu ukrywania pedofili w kościele, bo jak nie to Dziwisz odmówi prowadzenia rekolekcji. To po prostu były typowe układy i układziki, w lokalnych wpływowych środowiskach, ja znam tego, wy znacie tamtego, no i wiecie rozumiecie. Te same patologie zachodzą przy jakiś lokalnych biznesowych bonzach, wieloletnich prezesach kół łowieckich i całego tego typowego polskiego bagienka, jak z Obrzydłówka opisanego przez Żeromskiego.

Na marginesie fakt wykorzystywania swojej pozycji do takich celów czyni kler jeszcze bardziej odrażającymi i winnymi. To nie zmniejsza ich winy bynajmniej, jeśli do pomocy zaprzęgnęli na przykład miejskiego komendanta policji.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-11-2020, 15:49

Dziękuję tym, którzy poparli moją tezę przykładami z podwórka PiS. Szkoda, że o tym już było i nikt tu PiS-u nie bronił. Mam nadzieję, że panowie nie chcą bronić skompromitowanej PO przykładami z kalendarium skomplikowanego PiS-u.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

10-11-2020, 16:10

Hatefire pisze:
10-11-2020, 14:22
internety pisze: Z Papą tyle lat, aż dostałem ksywę Don
Początek wywiadu w sprawie, którą znam
Niewiele się zmieniło w otoczeniu starym
Tyrałem dwadzieścia siedem lat na Lateranie
Panie Kraśko! Ja z pedofilami
Miałem tyle wspólnego, co z Jezusami
Czyli nic. I nigdy nie uwierzę
Aby moje ziomki miały cokolwiek z tym bliżej
Od dawna - co prawda - odwdzięczali się lepiej,
Niż zwykli księża z parafii sąsiedniej
Ale ja ich nie pytałem, ja czasu nie miałem
By diecezję ogarnąć, na dwie zmiany tyrałem
Brat Maciel w niebiesiech, nikt go nie skazał
MacCarrick, kontakt dawno zerwałem
Ksiądz Wodniak od lat na emeryturze
Nie wierzę, że odpierdalali ten szajs swoim uczniom!
Dobry kapłan był i mało pił
To dobry kapłan był i mało pił
Dobry kapłan był i mało pił
Dobry kapłan był...
:-D

Dobre, dobre ;-) Niech ktoś się pokusi o odpowiedni teledysk i podłożenie pod gotowy utwór tego tekstu ;-)
Pacjent

10-11-2020, 18:54

Obrazek
Obrazek
Obrazek
A podobno wszyscy wiedzieli...
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

10-11-2020, 19:06

Obrazek
Awatar użytkownika
Hatefire

10-11-2020, 19:48

Oglądam sobie dyskusję w TV na temat tego raportu. Jakaś kościelna larwa w białej sukience (nie odróżniam tych chujogłowów bosych od odbytaninów obutych) wije się żeby nie powiedzieć że Papaj może nie taki święty. Z tego co widzę na necie to generalnie grają teatrzyk dobry car źli bojarzy.

Inna kwestia nadzieją napawa mnie młodzież. Totalną bekę i drwinę widzę, zero szacunku. Za moich czasów to w chuja osób woziło się w tych oazach, duszpasterstwach akademickich i innych pielgrzymkach.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
TheDude

10-11-2020, 20:46

Pacjent pisze:
10-11-2020, 18:54
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A podobno wszyscy wiedzieli...
Za dostęp do lepszego miejsca przy paśniku i większe wpływy ci ludzie pocałowaliby w pytonga gościa, który im zgwałcił matkę, córkę zmusił do dania dupy psu a synów zaraził HIV. Chciwce zajebane. Gazować. Hailsa
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

10-11-2020, 21:54

bartwa pisze:
10-11-2020, 14:44
PiS, PO, kościół jeden chuj, to samo gówno.
Dokładnie. Plus oczywiście kolaboranci z konfy. Ci również mocno wspierają kościelną mafię.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Drone

10-11-2020, 23:29

Spełnia się scenariusz irlandzki. Może trochę wolniej, może w nieco innej formie, ale jednak spełnia się. Dla młodego pokolenia, które zahaczyło jeszcze o JP2, ale nie uległo zaczadzeniu do końca ideą niezłomnego papieżżo polakko, bo nastał nagle inny papież, otworzyło się okno ku wolności wyznania - jakkolwiek pojmowanej. Nie musieli już wysłuchiwać o Pierwszym Kajakarzu RP, Pierwszym Taterniku, Narciarzu i poliglocie znających 25 języków, w tym język leninowskich demonów (rosyjski). To pokolenie zamieszczając memy z żółtym papieżem nie ma wyrzutów sumienia, że szarga się świętość, która unosiła się nad duchem życia publicznego w RP lat 90. To pokolenie - mam nadzieję - nie jest też już zainteresowane dialogiem z Kościołem, którego to dialogu tak naprawdę nigdy nie było. Pokolenie lat 60, 70 i 80 tego nie rozumie - stąd ciągłe zapraszanie do TV i radia przedstawicieli kleru, jakoby ich głos miał mieć jakieś znaczenie dla debaty publicznej. Nie wiem też czego redaktorzy w typie Olejnik oczekują? Że ksiądz profesor w programie przyzna, że katolicyzm za bardzo wpływał na ową debatę publiczną? Czy chce po raz setny uzyskać zapewnienie, że niejasności zostaną wyjaśnione przez kolejną kościelną komisję? Czy może chodzi o to, żeby tak naprawdę nic się nie zmieniało i żeby tylko tworzyć wrażenie, że oto trwa dyskusja o laicyzacji i miejscu Kościoła?

I te czasy właśnie się kończą. Młodzi, a za ich przykładem starsi, którzy już mają dość, nie chcę w ogóle rozmawiać z Kościołem. I bardzo dobrze. Ma nie być żadnego dialogu - bo nigdy go nie było, tylko pozory i lekceważące traktowanie rozmówców przez stronę kościelną. Śmiech politowania budzą niektórzy "intelektualiści" starszego i średniego pokolenia, którzy oburzeni nieprzejednaniem młodych i językiem protestu ("wypierdalać!"), nawołują do kultury rozmowy, zbliżenia i zasypywania podziałów. Oderwani całkowicie od prawdziwej emocji, od buntu, sprzeciwu i naturalnego poczucia, że coś trzeba z tym zrobić, udzielają papierowych rad. Sami tymczasem od 30 z okładem lat kulturalnie dyskutowali z Kościołem, przekomarzali się wspaniale w swoim mniemaniu - tylko co z tego wynikło? Jaka rzeczywistość? Pomijam tu przykład zwykłych koniunkturalistów w typie polityków SLD czy PO, którzy po prostu dobrze czuli się w każdym towarzystwie, które dawało umocowanie biznesowe czy polityczne. Ale i to się skończyło, bo presja oddolna na polityków będzie taka, że zdjęcie z biskupem na uroczystości państwowej stanie się obciachem i towarzyskim faux pas.

A sam Kościół ze swoją chorą doktrynalnością po prostu wzbudza w ludziach obrzydzenie. Jest to nadal sztywna doktryna, staroświecko antropocentryczna i paternalistyczna w każdym calu. Całkowicie do dziś pomija podmiotowość zwierząt i przyrody: w tym temacie Kościół zatrzymał się w zasadzie na świętym Franciszku z Asyżu i jego umiłowaniu dla braci mniejszych, choć tak naprawdę traktuje go z przymrużeniem oka. Jeżeli pojawia się ktoś taki jak Pierre Teilhard de Chardin, który zaproponował teorię zbawienia nie ograniczoną tylko do człowieka, szybko był sprowadzany na ziemię. O ekologii Kościół powtarza w kółko same banały, ale przypominając uparcie cały czas, że troska o przyrodę nie może przysłonić troski o człowieka. W kwestii indywidualnego przeżywania wiary Kościół nie zmienił się nic od 1000 lat i ma każdego za średniowiecznego głupka, którego życie symboliczne i wewnętrzne powinno ściśle obracać się wokół kanonu ustalonych obrazów, natomiast odstępstwo od tego jest surowo karcone. Niewątpliwie istnieje w człowieku dyspozycja duchowa, ku której Kościół wychodzi naprzeciw i dzięki temu ma nadal wiernych (choć coraz mniej) - ale jednocześnie perfidnie tę dyspozycję wykorzystuje dla własnych, wielce przyziemnych celów, co rodzi patologię za patologią.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2020, 23:45

Piękne czasy idą. Ostatnie tygodnie to taki przyspieszony upadek tej zepsutej instytucji. Raduje się me czarne serce.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

10-11-2020, 23:50

Szkoda tylko, że nie dożyję już całkowitego upadku tej zjadliwej i już tylko POLSKIEJ instytucji
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

11-11-2020, 00:04

A ja myślę, że nie nastąpi to tak szybko o ile w ogóle nastąpi oderwanie kościoła od Polaków. Wejdą tu Rosjanie i znów KK stanie się ostoją „polskości” i dalej będą wyjaławiać ten kraj.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

11-11-2020, 09:51

Stoigniew pisze:
10-11-2020, 11:28
83koper83 pisze:
10-11-2020, 05:29
Zmieniłem zdanie o Dziwiszu. Powiedział, że nie ma nic przeciwko, żeby sprawami omawianymi w reportażu zajęła się - Niezależna Komisja. Jeśli ktoś nie obawia się Niezależnej Komisji to znaczy, że jest niewinny. Niezależna Komisja znana jest ze skrupulatności oraz surowości. Nikt nie spodziewa się Niezależnej Komisji.
+1
za ironiczne i sarkastyczne podejście do sprawy :D
ja też uważam że jak zajmie się tym Niezależna Komisja to nie tylko go uniewinnią, ale z rozpędu pewnie zrobią nawet świętym za życia :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sybir

11-11-2020, 11:10

Czy ktoś się orientuje, kiedy papa wróci na należne mu miejsce?

Obrazek
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

11-11-2020, 21:42

Dekanonizacja JP2 staje się tematem publicznym. Rzecz, o której Wolakom się nie śniło.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika

11-11-2020, 23:04

Drone pisze:
Dekanonizacja JP2 staje się tematem publicznym. Rzecz, o której Wolakom się nie śniło.
I jest nadzieja, że doczekam się jak mu zniszczą te wszystkie pomniki i ulice :lol:
До свидания Mother Fuckers
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-11-2020, 23:25

__________ pisze:
11-11-2020, 23:04
Drone pisze:
I jest nadzieja, że doczekam się jak mu zniszczą te wszystkie pomniki i ulice :lol:
Obalanie pomników dżejpitu to by było coś. Symboliczne niczym upadająca iglica Notre Dame de Paris.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup

11-11-2020, 23:32

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

12-11-2020, 09:01

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-11-2020, 09:45

Tak, odjaniepawlenie polskich miast i wsi to powinien być pierwszy krok w przyrwacaniu tutaj normalności. Następnie dechrystianizacja, desakracja całego kraju :D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ