ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

11-12-2020, 22:14

Ascetic pisze:
11-12-2020, 22:09

naturalnie. winnicki (faszyzm), bosak (homofobia), braun (antysemityzm), korwin (może jaja, może starcza głupota, na pewno proputinowskie ciągoty). o nich piszesz?
Korwin to prowokator, a co do reszty wymienionego przez Ciebie towarzystwa aż tak radykalnie na nie nie patrzę.
Na pewno są bardziej z mojej bajki niż panowie z PiS. Jednak, uprzedzając dyskusję i zarzuty o "konfiarstwo", dodam, że są politykami, a ja z definicji żadnym politykom nie wierzę. Mogę zgadzać się z nimi w pewnych sprawach (zakładając, że głoszą swoje poglądy), ale z pewnością nie uznaję ich za autorytety.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-12-2020, 22:18

uglak pisze:
Ascetic pisze:
11-12-2020, 22:10
uglak pisze:
11-12-2020, 22:08

Tylko, że skrajności typu Sebixy i Karyny, a z drugiej strony Julki i Oscarki to przede wszystkim wymysł naszych mediów, które chcą zantagonizować społeczeństwo. Większości jednak daleko od jednych i drugich.
nie ośmieszaj się.
Ascetic jak zwykle merytorycznie :D
przecież u siebie merytoryka równa się symetryzmowi i relatywizowaniu. to po co argumenty? jak dzisiaj. gadka jest, że policja ma wytyczne, żeby gonić kobiety a ty pierdolisz o kowidzie. jak jest jasne, że sędzia powiedział "te czarny" i jest pełna zgoda, że to postawa rasistowska, to ty męczysz bułę z jakąś "neutralnością" tego zwrotu. jak będziesz poważnie podchodził do rozmówcy a nie bawił się w rozmywanie tematów i stosowanie typowych ideologicznych prawackich fikołów to i spotkasz się nie z agresją a rozmową.

jak jesteś chamem to nie oczekuj, że ktoś będzie kulturalny.

jak zabawiasz się w gierki, to nie dziw się, że ktoś zastosuje tą samą metodę.

taki symetryzm.
Ostatnio zmieniony 11-12-2020, 22:31 przez Ascetic, łącznie zmieniany 3 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

11-12-2020, 22:23

moonfire pisze:
Ascetic pisze:
11-12-2020, 22:09

naturalnie. winnicki (faszyzm), bosak (homofobia), braun (antysemityzm), korwin (może jaja, może starcza głupota, na pewno proputinowskie ciągoty). o nich piszesz?
Korwin to prowokator, a co do reszty wymienionego przez Ciebie towarzystwa aż tak radykalnie na nie nie patrzę.
Na pewno są bardziej z mojej bajki niż panowie z PiS. Jednak, uprzedzając dyskusję i zarzuty o "konfiarstwo", dodam, że są politykami, a ja z definicji żadnym politykom nie wierzę. Mogę zgadzać się z nimi w pewnych sprawach (zakładając, że głoszą swoje poglądy), ale z pewnością nie uznaję ich za autorytety.
no właśnie wiem i trochę po tym wpisie, nie tym teraz a tym wcześniejszym, trochę się zmartwiłem, że tak rozmowa wyewoluowała, a właściwie tak ją poprowadziłeś.

co do autorytetów. no wiesz. może poza braunem co ma powiedzmy jakieś tam "osiągnięcia" (jako reżyser) to pozostali to typowi politykierzy. zero doświadczeń zawodowych, zero sukcesów. trudno by było traktować ich jako autorytety, a jak się weźmie ich opowieści o aniołach, spiskach, czy dla mnie niedopuszczalne wizje świata jaki by chcieli innym urządzić to jakby nie ma o czym mówić. jak dla mnie.

korwin. ja sobie czasem myślę, że on ma jednak nie do końca wszystko po kolei w głowie. wypowiedzi np. o sprzedaży dzieci są może i śmieszne w pierwszym wrażeniu, ale tak poza tym pierwszym wrażeniem, po prostu nikt normalny, a w szczególności osoba publiczna takich rzeczy nie wygaduje. są granice prowokacji. nawet palikot po tym jak na prowokacji wszedł do dużej polityki wyszedł z tej pozy. a ten dalej płynie.
Poro
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

11-12-2020, 22:49

Co jak co ale Korwin magiem jest potężnym:)

Zaklęcie transmutacji wyeliminuje każdego napotkanego pedała.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

11-12-2020, 22:52

Ascetic pisze:

korwin. ja sobie czasem myślę, że on ma jednak nie do końca wszystko po kolei w głowie. wypowiedzi np. o sprzedaży dzieci są może i śmieszne w pierwszym wrażeniu, ale tak poza tym pierwszym wrażeniem, po prostu nikt normalny, a w szczególności osoba publiczna takich rzeczy nie wygaduje. są granice prowokacji. nawet palikot po tym jak na prowokacji wszedł do dużej polityki wyszedł z tej pozy. a ten dalej płynie.
Zastanawiam się, skąd facet się wziął, serio. Pierwsze moje zetknięcie z Korwinem to spotkanie w 1989 roku w jakimś klubie politycznym. Wydał mi się ciekawy. Potem miałem okres korwinizowania w kwestiach gospodarczych, a potem różnie to bywało. W każdym razie dawno mi już ten Korwin przeszedł. Zawsze byłem jednak na prawo. Co do reszty wymienionych przez Ciebie polityków, nie wykazali się politycznie, bo nie mieli ku temu okazji. Paradoksalnie, wolę ich jako opozycję, która czasem celnie punktuje gospodarcze decyzje rządu, bo zdaję sobie sprawę, że proces degeneracji, gdyby doszli do władzy, mógłby przebiec o wiele szybciej niż w PiS.
Awatar użytkownika
Ascetic

11-12-2020, 23:08

moonfire pisze:
11-12-2020, 22:52
Ascetic pisze:

Zastanawiam się, skąd facet się wziął, serio. Pierwsze moje zetknięcie z Korwinem to spotkanie w 1989 roku w jakimś klubie politycznym. Wydał mi się ciekawy. Potem miałem okres korwinizowania w kwestiach gospodarczych, a potem różnie to bywało. W każdym razie dawno mi już ten Korwin przeszedł. Zawsze byłem jednak na prawo. Co do reszty wymienionych przez Ciebie polityków, nie wykazali się politycznie, bo nie mieli ku temu okazji. Paradoksalnie, wolę ich jako opozycję, która czasem celnie punktuje gospodarcze decyzje rządu, bo zdaję sobie sprawę, że proces degeneracji, gdyby doszli do władzy, mógłby przebiec o wiele szybciej niż w PiS.
doprecyzuję. pisałem o panach po trzydziestce, którzy nigdzie nie pracowali, albo nie byli pracownikami naukowymi, nie byli praktykami jeżeli chodzi o działalność gospodarczą. o takiej praktyce pisałem. bo jeżeli chodzi o praktykę polityczną to ją mają. taki bosak jeszcze przy giertychu zaczynał, a z mojego punktu widzenia niczym poza opowieściami, że są spoza bandy, dwojga, czworga itd. nie zapisali się szczególnym.
Poro
Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

11-12-2020, 23:10

Korwin handlu dzieci nie wymyślił, on to u Rothbarda przeczytał, zapewne w "Etyce Wolności". Zresztą Michalkiewicz ostatnio chlapnął między wierszami, że JKM to społeczny darwinista. Tym samym wszystko zaczyna się układać w logiczną całość.
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

11-12-2020, 23:14

Ascetic pisze:

doprecyzuję. pisałem o panach po trzydziestce, którzy nigdzie nie pracowali, albo nie byli pracownikami naukowymi, nie byli praktykami jeżeli chodzi o działalność gospodarczą. o takiej praktyce pisałem. bo jeżeli chodzi o praktykę polityczną to ją mają. taki bosak jeszcze przy giertychu zaczynał, a z mojego punktu widzenia niczym poza opowieściami, że są spoza bandy, dwojga, czworga itd. nie zapisali się szczególnym.
Rozumiem. Nie wiem, na ile to polska specyfika, bo na polityce innych państw się nie znam, ale to przypadłość wszystkich opcji. Te wszystkie młodzieżówki to wylęgarnie przydupasów, z których później biorą się wiceministrowie Patkowscy, radzący upadającym przedsiębiorcom się przebranżowić. Nie inaczej było pewnie z Winnickim i Bosakiem. Zaczyna się od noszenia teczki za kimś. Zresztą miałem ucznia, który reprezentował typową młodzieżówkową mentalność: śliski, przytakujący typ, zgadzający się ze wszystkim, co powiesz. Teraz próbuje piąć się po szczeblach organizacji partyjnej pewnego ugrupowania. Żeby być politykiem, trzeba jednak mieć coś z prostytutki. Tylko że niektórzy to prostytutki skuteczne, a niektórzy - jak obecna sranacja - nieudaczne.
Awatar użytkownika
Ascetic

tomaszm pisze:
11-12-2020, 22:49
Co jak co ale Korwin magiem jest potężnym:)

Zaklęcie transmutacji wyeliminuje każdego napotkanego pedała.
on ma chyba jako jeden z niewielu z tych konfiarzy względnie "zdrowe" podejście do tematu. uśmiechnie się pod wąsem, coś tam napisze i zleje kwestie homików :lol: tam u niego w tej bandzie są inni zafiksowani na pedalstwo, że aż drżą z podniecenia. jak ten koleżka od wampirycznohomoseksulanego segzu :lol: janusz chyba nie ma aż takiego pierdolca na tym punkcie. może dlatego, że heteryk.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

11-12-2020, 23:21

moonfire pisze:
Ascetic pisze:

Rozumiem. Nie wiem, na ile to polska specyfika, bo na polityce innych państw się nie znam, ale to przypadłość wszystkich opcji. Te wszystkie młodzieżówki to wylęgarnie przydupasów, z których później biorą się wiceministrowie Patkowscy, radzący upadającym przedsiębiorcom się przebranżowić. Nie inaczej było pewnie z Winnickim i Bosakiem. Zaczyna się od noszenia teczki za kimś. Zresztą miałem ucznia, który reprezentował typową młodzieżówkową mentalność: śliski, przytakujący typ, zgadzający się ze wszystkim, co powiesz. Teraz próbuje piąć się po szczeblach organizacji partyjnej pewnego ugrupowania. Żeby być politykiem, trzeba jednak mieć coś z prostytutki. Tylko że niektórzy to prostytutki skuteczne, a niektórzy - jak obecna sranacja - nieudaczne.
ja tego nie ogarniam jak to się dzieje, że takie andruszkiewicze, patkowskie, jeningery łąpią teki wiceministrów. nie chcę lecieć pacjentem, ale to jakoś mocno nieświeże sie wydaje być. choć z drugiej strony, każdy mądry dyrektor otoczy się młodymi z jeszcze nie rozwiniętymi do monstrualnych rozmiarów ambicjami. da im szanse w życiu. często jedyną na milion. a później to oni jak mu się noga podwinie to będą go holować. bo przecież ministrem się bywa a taki sekretarz co zaczyna w wieku 25 lat powiedzmy ma szanse długo się bujać po salonach i zwrotnie holować swojego wcześniejszego mocodawcę. ja bym tak zrobił jak bym ministrem. obsadzałby młodych i perspektywicznych. ale nie jestem pewien, że o to chodzi. bo historia z misiewiczem to mocno gejowska wydaje się być. a te jego ustawki celebryckie z kobietami ... jakieś to dziwne było ....
Poro
Awatar użytkownika
uglak

13-12-2020, 21:50

Ascetic pisze:
11-12-2020, 23:21
ja tego nie ogarniam jak to się dzieje, że takie andruszkiewicze, patkowskie, jeningery łąpią teki wiceministrów. nie chcę lecieć pacjentem, ale to jakoś mocno nieświeże sie wydaje być. choć z drugiej strony, każdy mądry dyrektor otoczy się młodymi z jeszcze nie rozwiniętymi do monstrualnych rozmiarów ambicjami. da im szanse w życiu. często jedyną na milion. a później to oni jak mu się noga podwinie to będą go holować. bo przecież ministrem się bywa a taki sekretarz co zaczyna w wieku 25 lat powiedzmy ma szanse długo się bujać po salonach i zwrotnie holować swojego wcześniejszego mocodawcę. ja bym tak zrobił jak bym ministrem. obsadzałby młodych i perspektywicznych. ale nie jestem pewien, że o to chodzi. bo historia z misiewiczem to mocno gejowska wydaje się być. a te jego ustawki celebryckie z kobietami ... jakieś to dziwne było ....
Otoka-Frąckiewicz, być może słusznie, nazywa tych wszystkich młodych ministrów (nie tylko PiSowskich) piorunochronami. Media zajmują się młodymi karierowiczami w czasie kiedy doświadczeni politycy w tym resorcie przepychają co chcą bez zwracania na siebie uwagi prasy.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
TheDude

20-12-2020, 00:08

Ale syf...

Awatar użytkownika
uglak

20-12-2020, 00:18

Oni faktycznie wyglądają jak z fotki z Wiśniewskim :D
Guilty of being right
Awatar użytkownika
TheDude

20-12-2020, 00:29

^ Kiedyś rap to był fajny i ciekawy klimat, a od kilku ładnych lat to się zrobił gatunek dla ostatnich zjebów, hipokrytów i ciot. Najgorsze jest to, że mają wielu odbiorców i jeszcze kasę na tych wymiocinach robią. Dobre jest to, że piją i ćpają mocne dragi, więc co jakiś czas jakiś 'gwiazdor' umiera :)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

20-12-2020, 00:56

Bierzecie hip-hopowy odpowiednik Behemoth i się dziwicie. A to czysta, gówniana kreacja. Gówniana muzyka. Gówniane teksty. Gówniane klipy. Wszystko skrojone pod niezbyt inteligentnego, gównianego piętnastolatka. Jednym słowem gówno.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
tomaszm

20-12-2020, 01:00

99% hh to szrot dla ułomnych nastolatków. Zaorać. Nie może być dobrze jak Travis Scott za jeden koncert inkasuje 20 mln dolarów. To jest popierdolone.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
TheDude

20-12-2020, 01:04

^ Masakra... ;(
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

20-12-2020, 11:05

Ech... niwy rap. Muzyka dla kogoś, kto nie umie rapować, ale jest wyszczekany w Social mediach i z krzykliwym image. Wszyscy maja takie samo flow i taki sam zestaw tematów, w dodatku traktowanych z jaskiniową prostotą, jak dragi, seks i konieczność brania na koniec własnego kutasa taksówki, bo taki wielki, ale podstarzali magistrowie socjologii będą się w tym dopatrywali analizy emocjonalnej ważkich problemów społecznych (vide cyrki, jakie odpierdalali nad „Patointeligencją” niejakiego Maty, gdzie słyszałem, że litania bragów warszawskiego banana jest „hymnem rozpaczliwego braku miłości” xDDDD), a Quebo to wybitny raper, bo rapuje tak samo jak reszta, tylko ma więcej hajsu na tatuaże na mordzie i widowiskowe klipy. Nawet ostatnio ktoś znajomy w dyskusji bronił któregoś z tych siurów, bo w kawałku namedroppował Rozza Williamsa z Christian Death. Kurwa, House of Pain rzucali GG Allinem, tylko jeszcze do tego umieli robić rap xD
Bywa też czasem jednak w tym nowym rapie ciekawie. Szanuję takiego typa, jak Koza. Dzieciak ma dość ciekawe podejście do tego swojego rapu. Zza kałuży lubiłem jeszcze 6ix9ne’a, póki się nie spruł, ale to głównie za wyraźne, emocjonalne i agresywne delivery w zalewie mamrotaczy. I tak wszystkich wpierdala Młodszy Brat xD
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

20-12-2020, 14:47

koza pretensjonalny atencjusz i tryhard obmacujący laski w tramwajach. jakieś może 5% polskiego mnie interesuje, ale raczej to nie są żadni nowi zawodnicy, ostatni taki to chyba Młody Dzban.
rzułf
Pacjent

20-12-2020, 15:32

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ