SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: SARS-CoV-2

14-01-2021, 14:10

@waclaw/Astetic Co nie wyklucza tego jaki się stałeś :) czytaj między wierszami. Jesteś takim erudyta że każdeemu muszisz życie tłumaczyć,a nie rozumiesz dalna bez mózgu do tego z nadwagą? Niebywale. Żegnaj.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

14-01-2021, 14:13

tomaszm pisze:
14-01-2021, 14:09
Chuja był konsekwentny. Na oddziale gdzie leżałem połowa włóczęgów chodziła zajarać na cmika w kiblu.- robilli jeszdcze po małpce Nie ,że potępiam bo sam ćmiki palę i małpkę bym zrocił ale równie dobrze można te loża zastąpić tym którzy tego faktycznie potrzebuj. Służba zdrowia jest żenująco chujstwo potrzebujące sensownego zagospodarowana. Później się ludzie dziwią- dlaczego kurwa Tomek wyjebałeś po 4 dniach hospitalizacji na covid? Bo kurwa miałem dosyć tego marazmu który tu pięknie wspieracie,
ale się dostałeś.

raz, że na kowidowców nastawienie to źle, że szpitale przyjmują. że później nie ma dalej opieki to też źle.

a jak wszyscy wiedzą kolderka nie taka. nie da się wszystkiego nią przykryć.

a i nie wiem co kto tu wspiera.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

14-01-2021, 14:15

Mariusz Wędliniarz pisze:Żeby służba zdrowia była jako tako drożna. Narazie jest, ale jakby wszystko teraz poluzowali to po miesiącu ludzie by zaczeli nie setkami ale tysiącami zdychać dziennie na tego covida
Idąc tym tokiem rozumowania, to Szwedzi powinni być właśnie na skraju wyginięcia.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

14-01-2021, 14:15

maciek z klanu pisze:
14-01-2021, 14:10
@waclaw/Astetic Co nie wyklucza tego jaki się stałeś :) czytaj między wierszami. Jesteś takim erudyta że każdeemu muszisz życie tłumaczyć,a nie rozumiesz dalna bez mózgu do tego z nadwagą? Niebywale. Żegnaj.
moim zadniem słowo erudyta tu nie pasuje.

tak. trzeba mi wytłumaczyć. jak były wyzywania od "wege-cioty" to nie pamiętam, żebyś był arbitrem elegancji. a teraz opowieści o "tonie". to daj info jaki ton dla kogo jest odpowiedni. bo się pogubić można.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

14-01-2021, 14:17

Poczytaj co pisałem w temacie wege jak były podsmiechujki.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
535

14-01-2021, 14:24

Nie ma sensu nabijać się z nadwagi. Zamknęły chuje siłownie oraz fitnesy-kalanetiksy to i dupa rośnie, bo człowiek nie może normalnie skorzystać, a przecież mógłby...Gdyby tylko było otwarte, rzecz jasna.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

14-01-2021, 14:27

maciek z klanu pisze:
14-01-2021, 14:17
Poczytaj co pisałem w temacie wege jak były podsmiechujki.
pamiętaj, że chodzi o "ton". zawsze.

dobra, przestaję dworować.

zostań w pokoju
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

14-01-2021, 14:32

535 pisze:
14-01-2021, 14:24
Nie ma sensu nabijać się z nadwagi. Zamknęły chuje siłownie oraz fitnesy-kalanetiksy to i dupa rośnie, bo człowiek nie może normalnie skorzystać, a przecież mógłby...Gdyby tylko było otwarte, rzecz jasna.
Michał, nie jesteś na czasie.

to drugie akurat otwarte. co widać po obłożeniu. jeden na drugim na drążku, że się tak wypowiem.

czyli znów lżej z tym lokdałnem niż za pierwszym razem. bo wówczas nidudu można było na drązku poćwiczyć. a, że zimno. pewnie też wina kowida.
535

14-01-2021, 14:39

Nie wiem, czy mają odpowiednio solidne drążki. Nie będę sprawdzał, bo kto mnie potem zbierze i poskłada? Nie mam dostępu do ochrony zdrowia. Nie mogę ryzykować. Sam rozumiesz.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

14-01-2021, 14:40

rozumiem.

wszyscy poza systemem, a jak już to tylko telefonicznie.
535

14-01-2021, 15:02

Nie nie Tomasz. Autentycznie nie mam dostępu. No chyba, że kowid ,wtedy podobno wszyscy mogą.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

14-01-2021, 15:04

właśnie, nie wiem jak to jest. poważnie? biorą każdego, nawet nieubezpieczonego do szpitala kowidowego?

jakby tak było, to chyba ta służba zdrowia nie aż taka dramatycznie zła.
tomaszm

14-01-2021, 15:06

żeby była jasność- w istnienie wirusa wierzę (ba jestem jego ofiarą)a ludzie ośmieszających jego moc mogę w piździe pogrzebać- sam jestem nim tak zmęczony, że ja pierdolę, ciągłe badania krwi,- to pikuś przy tym co porafi nasz karateka ta skurwysyńska zaraza wywołać. Ja osobiście ie jestem wycieńczony- nawet mi się nie chce wykończony. Jakkolwiek zamykanie gospodarki i(tfu...l przekształcanie szpitali na zespoły WYŁĄCZNIE covidove to kurwa paranoja. Tyle ode mnie
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-01-2021, 15:10

tomaszm pisze:
14-01-2021, 14:00
(zajebiste jest to ,że najbardziej trzesą dupskiem ci co nawet covid nie prześli).
To tak jak ze śmiercią, najbardziej boją się jej ci, co jeszcze żyją. Dziwne.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

14-01-2021, 15:11

Tomasz, uwierz.

są też "normalne" szpitale. kobiety rodzą, starcy rozruszniki dostają.

tyle ode mnie.
Awatar użytkownika
nicram

14-01-2021, 16:10

tomaszm pisze:
14-01-2021, 11:13

Przedsiębiorcy ledwo dychają - branża hotelarska, support branży hotelarskie(choćby pralnie i catering), eventowa, gastronomia, wszytko pokrewne, gastronomia(chuj z tym że sobie zamówisz posiłek do domu- ta branża żyje głownie z organizacji imprez a codzienne posiłki są co najwyżej na utrzymanie kosztów), turystyka- można wymieniać w nieskończoność. Zamykanie gospodarki tylko i wyłącznie świadczy o bezsilności możnowładców. najgłupsze z rozwiań. Gdzie ktoś kurwa w knajpie się zaraził jak można ludzi posadzić w oddzielnych stolikach z zachowaniem zasad bezpieczeństwa? Na chuj są hotele całkowicie zamknięty jak biznes musi trwać bo jest ostoja bezpieczeństwa fiskalnego państwa? NA chuj sie zamyka ośrodki sportowe jak ryzyko zarażenia praktycznie jest zerowe? To jest nonsens. Ludzie zarażają sie w zamkniętych enklawach jak ogniska domowe, przeprowadza się mało testów bo nasi wspaniali możnowładcy mają wybitny paternalistyczny charakter.

Poza tym covid to nie dżuma kurwa jego mać- ja czwarty miesiąc walczę i chuj z tym. Równie dobrze mogłem zarazić sie grypą. Bad luck.To nie powód by kurwa innym życie rozpierdalać. Wcale bym się nie obraził jakbym zdechł pod płotem. Proza życia.
Właśnie Tomaszu tam gdzie piszesz, że szansa zarażenia jest praktycznie zerowe, ta szansa nie jest zerowe. W tym cały problem. Każdy z nas rozumie co się dzieje z gospodarką, ale wszelkie miejsca gdzie skupiają się ludzie są niebezpieczne i nie da się zachować reżimu sanitarnego. Przypomnę choćby mecz LM w Bergamo, czy wesela.

Mógłbym zaproponować pewne rozwiązanie - wszystko otwarte, ale bezwzględny nakaz noszenia maseczek. Policja co 200 m wlepia mandaty np. 1000 zł za brak maseczki lub źle nałożoną. Być może to byłoby dobre, ale czy w tym skurwiałym społeczeństwie, znowu nie odezwałoby się grono szurów podobnych jak Pacjent, którym maseczka ogranicza wolność? Coś za coś. To właśnie przez takich szurów i brak odpowiedzialności takich osób jak Ty (przypomnę byłeś chory i spotykałeś się z ludźmi) mamy lockdowny.

Powiadasz, że Covid to nie dżuma, a już zapomniałeś co pisałeś jak zdychałeś? "Uważajcie na siebie itd.", i chyba nie chciałeś iść do piachu, a teraz jesteś gotowy szastać swoim życiem? No chyba Ci jeszcze mgła covidowa przysłania prawidłowy ogląd rzeczywistości.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nicram

14-01-2021, 16:14

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
14-01-2021, 15:10
tomaszm pisze:
14-01-2021, 14:00
(zajebiste jest to ,że najbardziej trzesą dupskiem ci co nawet covid nie prześli).
To tak jak ze śmiercią, najbardziej boją się jej ci, co jeszcze żyją. Dziwne.
Doskonała riposta. :-D

@tomaszm tak trzęsę dupskiem, bo byłem na zakaźnym, widziałem ludzi 30-40 lat duszących się a także tych podłączonych do respiratora. To chyba logiczne, że jak widzisz coś takiego, nie chcesz tego przechodzić, bo jak przejdziesz, to loteria?
Awatar użytkownika
nicram

14-01-2021, 16:27

Wacław pisze:
14-01-2021, 13:55
ozob pisze:
14-01-2021, 13:53
Wacław pisze:
14-01-2021, 11:13
fantasta się odezwał. cała europa zablokowana, bo nikt nie ma innego pomysłu na ten burdel, a ten:

POLSKA STRONK

noż kórwa mać. albo idiota albo idiota.

pomysł szura: "bądźmy jak inni, przetestujmy, może się uda, a może zdechniemy"

ty jesteś polakiem, czy antypolakiem? xD
Ty to jednak jesteś głupia kurwa. (:
spora różnica jakościowa ;-)

co nie maciek z klanu ;-) ? żeby długo nie czekać na ton szurów LOL

niezłe

tak jak POLSKA STRONK xD
Dzisiaj przez Pacjenta zostałem nazwany tępakiem. :-) Oczywiście sam nie jestem święty, ale próbowałem nie raz poważnie dyskutować z nimi. Po pierwsze, nie mają pojęcia i wiedzy żeby móc podejmować dyskusje na tematy medyczne/biologiczne. Po drugie, oni nie próbują dyskutować, tylko przedstawiają sądy i opinie, które nie mają potwierdzenia w "FAKTACH", na które się tak powołują. To co wypisują to są jakieś medyczne bzdury, kłamstwa i manipulacje, coś na kształt tego pajaca Zięby. Takie treści są szkodliwe i niestety trafiają do prostych ludzi bardziej niż nauka i dlatego z miejsc publicznych czy dyskursu powinno się je eliminować.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

14-01-2021, 16:50

Ta jak jest z tym byciem nosicielem po przyjęciu szczepionki, naukowcu? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nicram

14-01-2021, 16:59

Wszystko wskazuje na to, że szczepionka zmniejsza transmisję wirusa, choć na razie jest za mało danych, żeby powiedzieć to na 100%.
Zablokowany