Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 3058
- Rejestracja: 17-02-2018, 21:00
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Co pis może zrobić wobec tych ludzi otwierających kluby? czy ma jakiegoś asa w rękawie? czy poprostu może skoczyć im na chuja?
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2678
- Rejestracja: 04-08-2018, 08:37
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11047
- Rejestracja: 16-11-2011, 22:15
- Lokalizacja: Voivodowice
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Nic na ten temat nie wiem, ale podpytam jutro koleżanki z Einsat... z grupy kwalifikującej do szczepień

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1234
- Rejestracja: 30-12-2011, 16:30
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Ci "aktorzy" i ich obrońcy chcieliby, żeby tak to wyglądało, ale nikt nie robił badania opinii tuż przed i tuż po. Przypomnę, że w kolejce przed tymi co się wepchnęli stało już 450 000 osób i ciągle trwały zapisy. Poza tym ludność widzi, że kilkadziesiąt milionów już się zaszczepiło i nikt im nie kopie masowych grobów.
- Lukass
- zahartowany metalizator
- Posty: 4697
- Rejestracja: 13-08-2015, 23:28
- Lokalizacja: Trójmiasto
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Ci, co dostali po kilkaset k, to raczej siedzą cicho.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2678
- Rejestracja: 04-08-2018, 08:37
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
jakby zatrudniali na umowę a nie na śmieciówy to, wiesz, proporcje rozkładały by się inaczej. byłoby zdecydowanie więcej takich podmiotów co by dostawały nie 30, a np .90 k.
zresztą. 3x5 k, 3 x zwolnienia z zus, powiedzmy na dwóch właścicieli, to 1,8 k x 3 z tytułu spadku przychodów. mamy 15 + 3,6 x 2 + niecałe 6 k = 28 k. oczywiście przy założeniu, że branża ma w huju zatrudnianie ludzi na normalnych warunkach. kelnerów. kucharzy. osób od dostaw. no i te 28 gówin sugeruje, że powinno się im odebrać. plus 30 od sanepidu za jedną wizytę w miesiącu. każdy z tych co łamie aktualnie obowiązujące przepisy powinien sobie skalkulować. jak będzie zaraz lament, że te 30 k to nic w morzu potrzeb. ok. nic.
teraz jest jeszcze kolejna tarcza branżowa. po pkd tym i np. 52.xx. też. inni takowej nie mają. muszą sobie radzić jak bądź.
zadam jeszcze jedno pytanie. prowadzi się działalność po to, żeby stykało na miesiąc do przodu? no nie wiem ja bym się zastanowił mając taki biznes.
ps. nie widzę u mnie na wsi żadnej, powtarzam żadnej knajpy co dawała dobrze jeść i miała usługi na wynos i padła. pewnie jest bidnie, ale się turlają do przodu. nawet widzę takie co nie miały na wynos, dowóz a poszły w tym kierunku. i pewnie im tak zostanie. EDIT: znam jedną. nawet gary pomagałem nosić, bo rozdawali wyposażenie. to drobniejsze. i szama była mocno OK. i w dobrym miejscu. i chyba nieźle sprofilowana pod klienta.
ps. reasumując. do ryzyk prowadzenia biznesu doszło to nowe. zobaczymy na ile będzie przyzwolenie państwa, żeby jakaś grupa pitoni, łamała prawo. to mnie bardziej interesuje. na razie lawirują. jedni i drudzy. a właściwie negocjują. w kolejce są np. górnicy. jak zobaczą, że jakimś szurom pitoniom się udało, przeciągnąć pisowców, to te otwarte krupówki to będzie pikuś. ale wiadomo. konfa się będzie cieszyć. dymić. dymić. wsadzać klin. spoko. to wróci.
Ostatnio zmieniony 26-01-2021, 00:01 przez Wacław, łącznie zmieniany 3 razy.
- Lukass
- zahartowany metalizator
- Posty: 4697
- Rejestracja: 13-08-2015, 23:28
- Lokalizacja: Trójmiasto
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
^ Ja to wszystko wiem. Ale poza dobrymi knajpami barmani, kelnerki, kucharze chyba kurwa często też to jakaś młodzież z łapanki co gówno umie. Ja się wcale nie dziwię, że na śmieciówkach jadą. Dorabiają sobie do czegośtam. Takie tam luźne przemyślenia. Nie bronię, nie potępiam. Do knajpy może pójdę, a może nie. Ale jedną blisko roboty mi otworzyli. Kusi na piwko skoczyć. Tak wiem, jestem mordercą staruszek.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2678
- Rejestracja: 04-08-2018, 08:37
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
ja nie mam ciśnienia walić browara akurat w knajpie. ok. akurat nie mam wcale teraz. a żarcie mogę tak jak od roku zamówić do domu. nie dalej jak w piątek wydałem 120 pln. i nie beczę, że muszę ojebać to w aucie, samochodzie, albo w parku na ławce.Lukass pisze: ↑25-01-2021, 23:46^ Ja to wszystko wiem. Ale poza dobrymi knajpami barmani, kelnerki, kucharze chyba kurwa często też to jakaś młodzież z łapanki co gówno umie. Ja się wcale nie dziwię, że na śmieciówkach jadą. Dorabiają sobie do czegośtam. Takie tam luźne przemyślenia. Nie bronię, nie potępiam. Do knajpy może pójdę, a może nie. Ale jedną blisko roboty mi otworzyli. Kusi na piwko skoczyć. Tak wiem, jestem mordercą staruszek.
dodam, że sporo znajomych było w górach na feriach. przed tymi pitoniami. olx. poczta pantoflowa. itd. itp. jak wolą się otwierać teraz na legalu i mieć kontrole skarbowe, jedna po drugiej. a proszę.

ps. tak. te 7 tys. moim zdaniem będą zwolennicy otwarcia wszystkiego, bo tanajno z berkowiczem muszą zdobyć 0,00000019% elektoratu dodatkowego, wspominać z rozrzewnieniem. nawet lepiej, żeby to otworzyć. przynajmniej tutaj szury przestaną pyszczyć. bo ich sensem jest tylko pyszczenie i wynajdywanie kolejnej opresyjności państwa xD jak nie maseczki, to zamknięte knajpy. luz.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1326
- Rejestracja: 09-03-2007, 13:44
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Z astmą szczepią. Znam 2 osoby które ukłuli. Myślę, że w dużym stopniu zależy od lekarza kwalifikującego.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10051
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Bzdura. Przede wszystkim "instytucja która udziałała większości zapomóg finansowych" czyli PFR jest instytucją "quasi- prawna" Nie znajdziesz reglamentacji prawnej która regulowałaby prawnie ten podmiot. To tez do niej nie można stosować wiążących regulacji postępowań administracyjnych czy prawno-skarbowych. Nie ma możliwości w razie najgorszego z możliwych scenariuszy by sąd powszechny rozpoznał twoją sprawę negatywnie jeśli ma choć litr oleju w głowie PFR to tak naprawdę instytucja prywatna biorąca na swoje barki ryzyko swojego gospodarczego ryzyka i postępowania jako profesjonalista udzielająca wsparcia finansowego. Ja sam dostałem sporo dotacji- rzędu setek tysięcy złotych... i co ? i hujco.. to ledwo starczyło na funkcjonowanie całej kancelarii przez 1,5 miesiąca po wykazaniu jak dużym dla nas ciosem było zamkniecie dla nas wymiaru sprawiedliwości. Wierz mi na początku się śmiałem z tego i pisałem tu rożne rzeczy tej "straszliwej pandemii" ,bo myślałem ,że ten lockdwon to chwilowy - po 2 miesiącach zrzedła mi mina. Konkludując- ja wiem ,że ci przedsiębiorcy co prowadzą działalność mogą się nie znać ale generalnie chuja im zrobią- PFR może domagać się tylko zwrotów na podstawie umów zgodnie z warunkami umowy, które zawarł z przedsiębiorąca(zapisami, klauzulami itp)- na resztę mogą naskoczyć- w sensie niezrealizowania warunków utrzymania stanu zatrudnienia pracowników choćby. Szkoda tylko ,że nie wszyscy przedsiębiorcy o tym wiedzą. Ja na swojej wsi przeszkoliłem przynajmniej kilkadziesiąt przedsiębiorców by się nie bali. Chuj im w dupę. Moga skoczyć.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10051
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Wacław pisze: ↑25-01-2021, 23:38jakby zatrudniali na umowę a nie na śmieciówy to, wiesz, proporcje rozkładały by się inaczej. byłoby zdecydowanie więcej takich podmiotów co by dostawały nie 30, a np .90 k.
zresztą. 3x5 k, 3 x zwolnienia z zus, powiedzmy na dwóch właścicieli, to 1,8 k x 3 z tytułu spadku przychodów. mamy 15 + 3,6 x 2 + niecałe 6 k = 28 k. oczywiście przy założeniu, że branża ma w huju zatrudnianie ludzi na normalnych warunkach. kelnerów. kucharzy. osób od dostaw. no i te 28 gówin sugeruje, że powinno się im odebrać. plus 30 od sanepidu za jedną wizytę w miesiącu. każdy z tych co łamie aktualnie obowiązujące przepisy powinien sobie skalkulować. jak będzie zaraz lament, że te 30 k to nic w morzu potrzeb. ok. nic.
teraz jest jeszcze kolejna tarcza branżowa. po pkd tym i np. 52.xx. też. inni takowej nie mają. muszą sobie radzić jak bądź.
zadam jeszcze jedno pytanie. prowadzi się działalność po to, żeby stykało na miesiąc do przodu? no nie wiem ja bym się zastanowił mając taki biznes.
ps. nie widzę u mnie na wsi żadnej, powtarzam żadnej knajpy co dawała dobrze jeść i miała usługi na wynos i padła. pewnie jest bidnie, ale się turlają do przodu. nawet widzę takie co nie miały na wynos, dowóz a poszły w tym kierunku. i pewnie im tak zostanie. EDIT: znam jedną. nawet gary pomagałem nosić, bo rozdawali wyposażenie. to drobniejsze. i szama była mocno OK. i w dobrym miejscu. i chyba nieźle sprofilowana pod klienta.
ps. reasumując. do ryzyk prowadzenia biznesu doszło to nowe. zobaczymy na ile będzie przyzwolenie państwa, żeby jakaś grupa pitoni, łamała prawo. to mnie bardziej interesuje. na razie lawirują. jedni i drudzy. a właściwie negocjują. w kolejce są np. górnicy. jak zobaczą, że jakimś szurom pitoniom się udało, przeciągnąć pisowców, to te otwarte krupówki to będzie pikuś. ale wiadomo. konfa się będzie cieszyć. dymić. dymić. wsadzać klin. spoko. to wróci.
Pierdoły. Co do kanjp- proszę....Weź knajpę co nie jest fast-foodem czy inną pizerrią ,co organizuje imprezy i serwuje sensowną gastronomię przekształć na knajpę dowozową w rywalizacji z i tak zacięta strefą gastronomi bezpośredniego dowozu Ciągną to dalej ,bo myślą,że przetrwają. Noż kurwa cięzko teraz ogłosić upadłość kiedy w tle masa niespłaconych kredytów choćby na lokali własnościowy, które starają się spłacić zaciągnięte zobowiązania,kredytów na remont lokali, leasingów i utrzymania personelu
Co do kwestii dofinansowań branży gastronomicznej. W pierwszej transzy trzeba było wykazać głownie analogicznie do poprzedniego roku spadek obrotów na poziomie 30 %. Pożyczki płynnościowe ratowały jeszcze ludzi lub bezzwrotne dotacje- ale to też w poszczególnych województwach,bo nasi ujebańcy rządowi stwierdzili ,zę tam gdzie są najbardziej potrzebne- tam ich nie będzie,bo są kurwa zbyt kosztowne(województwo śląskie czy mazowieckie) Głównym zastrzykiem finansowym było niby ten wynalazek dla kurwa postojowe- to jest śmichu warte dofinansowani- przy prowadzaniu przedsiębiorczości to tak zwane jak na waciki- i tak nie starczyło właściwie na nic. I utrzymanie stanowisk pracy do 80 % skali zusowskiej utrzymania pracownika- i tak to jest wielki chuj z rakiem toczącej przedsiębiorców, bojących się o jutro Poza tym ,kto o tym kurwa wiedział ,- ja bo mam świra , nawet wzmiankach na portalach nie było internetowych.Cześć.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2678
- Rejestracja: 04-08-2018, 08:37
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
1. w mazowieckim każda firma, która miała spadek przychodu, mogła wyciągnąć tyle ile wyliczyłem. bez względu czy z gastronomi, czy z innej branży. np. w takim świętokrzyskim tez. przecież nie pisze tego jak monofire, czy pacjent bo wyczytałem w internecie. co do dopłaty do pracowników. większość ludzi w tej branży pracuje na śmieciówkach a te dotacje dla pracownikach ich już nie obowiązywałytomaszm pisze: ↑27-01-2021, 03:53Wacław pisze: ↑25-01-2021, 23:38jakby zatrudniali na umowę a nie na śmieciówy to, wiesz, proporcje rozkładały by się inaczej. byłoby zdecydowanie więcej takich podmiotów co by dostawały nie 30, a np .90 k.
zresztą. 3x5 k, 3 x zwolnienia z zus, powiedzmy na dwóch właścicieli, to 1,8 k x 3 z tytułu spadku przychodów. mamy 15 + 3,6 x 2 + niecałe 6 k = 28 k. oczywiście przy założeniu, że branża ma w huju zatrudnianie ludzi na normalnych warunkach. kelnerów. kucharzy. osób od dostaw. no i te 28 gówin sugeruje, że powinno się im odebrać. plus 30 od sanepidu za jedną wizytę w miesiącu. każdy z tych co łamie aktualnie obowiązujące przepisy powinien sobie skalkulować. jak będzie zaraz lament, że te 30 k to nic w morzu potrzeb. ok. nic.
teraz jest jeszcze kolejna tarcza branżowa. po pkd tym i np. 52.xx. też. inni takowej nie mają. muszą sobie radzić jak bądź.
zadam jeszcze jedno pytanie. prowadzi się działalność po to, żeby stykało na miesiąc do przodu? no nie wiem ja bym się zastanowił mając taki biznes.
ps. nie widzę u mnie na wsi żadnej, powtarzam żadnej knajpy co dawała dobrze jeść i miała usługi na wynos i padła. pewnie jest bidnie, ale się turlają do przodu. nawet widzę takie co nie miały na wynos, dowóz a poszły w tym kierunku. i pewnie im tak zostanie. EDIT: znam jedną. nawet gary pomagałem nosić, bo rozdawali wyposażenie. to drobniejsze. i szama była mocno OK. i w dobrym miejscu. i chyba nieźle sprofilowana pod klienta.
ps. reasumując. do ryzyk prowadzenia biznesu doszło to nowe. zobaczymy na ile będzie przyzwolenie państwa, żeby jakaś grupa pitoni, łamała prawo. to mnie bardziej interesuje. na razie lawirują. jedni i drudzy. a właściwie negocjują. w kolejce są np. górnicy. jak zobaczą, że jakimś szurom pitoniom się udało, przeciągnąć pisowców, to te otwarte krupówki to będzie pikuś. ale wiadomo. konfa się będzie cieszyć. dymić. dymić. wsadzać klin. spoko. to wróci.
Pierdoły. Co do kanjp- proszę....Weź knajpę co nie jest fast-foodem czy inną pizerrią ,co organizuje imprezy i serwuje sensowną gastronomię przekształć na knajpę dowozową w rywalizacji z i tak zacięta strefą gastronomi bezpośredniego dowozu Ciągną to dalej ,bo myślą,że przetrwają. Noż kurwa cięzko teraz ogłosić upadłość kiedy w tle masa niespłaconych kredytów choćby na lokali własnościowy, które starają się spłacić zaciągnięte zobowiązania,kredytów na remont lokali, leasingów i utrzymania personelu
Co do kwestii dofinansowań branży gastronomicznej. W pierwszej transzy trzeba było wykazać głownie analogicznie do poprzedniego roku spadek obrotów na poziomie 30 %. Pożyczki płynnościowe ratowały jeszcze ludzi lub bezzwrotne dotacje- ale to też w poszczególnych województwach,bo nasi ujebańcy rządowi stwierdzili ,zę tam gdzie są najbardziej potrzebne- tam ich nie będzie,bo są kurwa zbyt kosztowne(województwo śląskie czy mazowieckie) Głównym zastrzykiem finansowym było niby ten wynalazek dla kurwa postojowe- to jest śmichu warte dofinansowani- przy prowadzaniu przedsiębiorczości to tak zwane jak na waciki- i tak nie starczyło właściwie na nic. I utrzymanie stanowisk pracy do 80 % skali zusowskiej utrzymania pracownika- i tak to jest wielki chuj z rakiem toczącej przedsiębiorców, bojących się o jutro Poza tym ,kto o tym kurwa wiedział ,- ja bo mam świra , nawet wzmiankach na portalach nie było internetowych.Cześć.
2. upadłości same się załatwia. jak maja zobowiązania, bank nic nie będzie interesowało to, że jest kowid.zreszta to już sie dzieje. prolongaty się skończyły, teraz czas na windy
3. nie wszyscy mogą się przebranżowić, aczkolwiek znam przykład sali weselnej co w niezbyt dużej miejscowości sprzedaje obiady. słyszałem tez ze ludzie maja w dupie kupowanie u nich. ale tak. ci raczej są spisani na straty. tutaj mam pytanie, jak te biznesy funkcjonowały jak musza się zamykać po powiedzmy 10 miesiącach zamknięcia
4. a jak jest z tymi innymi branżami które kooperują z Gastro? bo tutaj płacz nad Gastro, czyli uprzywilejowanie tej branży. na wolnym rynku. np tych co sprzedają piece konwekcyjne albo dostarczali lód do knajp? o innych biznesach nawet nie będę wspominał. tytaj przypomnę, że przeoczyłeś kwestie tarczy która weszła od stycznia. inni tej pomocy nie maja
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11047
- Rejestracja: 16-11-2011, 22:15
- Lokalizacja: Voivodowice
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
This.Wasyl pisze:Z astmą szczepią. Znam 2 osoby które ukłuli. Myślę, że w dużym stopniu zależy od lekarza kwalifikującego.
Jprdl, druga dawka mocno kopie

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16546
- Rejestracja: 12-12-2006, 09:30
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Patrząc na wyniki ankiety należy zauważyć, że do momentu wbicia na krzywy ryj w szczepionkową kolejkę celebrytów układało się to mniej więcej 50/50. Po tej akcji liczba chętnych forumowiczów poszybowała w górę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 3295
- Rejestracja: 10-05-2005, 23:03
- Lokalizacja: Trójmiasto
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16546
- Rejestracja: 12-12-2006, 09:30
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 3295
- Rejestracja: 10-05-2005, 23:03
- Lokalizacja: Trójmiasto
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10051
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
TO o czym piszesz było tarczą z PFRU i tak naprawdę to jest pułapka zajebista która załatwiał nam prywatna instytucja na zlecenie rządu . Działa w banalnie prostu sposób- wykaż spadek przychodów na poziomie 30 % analogicznie do roku poprzedniego- dostaniesz subwencję w 75% bezzwrotną ale kurwa przez rok musisz- MUSISZ utrzymać stan zatrudnienia gdzie przy tak popierdolonych warunkach prowadzenia biznesu jest to finansowo nie do przeskoczenia dla większości przedsiębiorców w gastronomi ledwo wiążących koniec z końcem. Są zmuszeni zwolnić pracowników nawet kosztem oddania subwencji.Wacław pisze: ↑27-01-2021, 08:401. w mazowieckim każda firma, która miała spadek przychodu, mogła wyciągnąć tyle ile wyliczyłem. bez względu czy z gastronomi, czy z innej branży. np. w takim świętokrzyskim tez. przecież nie pisze tego jak monofire, czy pacjent bo wyczytałem w internecie. co do dopłaty do pracowników. większość ludzi w tej branży pracuje na śmieciówkach a te dotacje dla pracownikach ich już nie obowiązywałytomaszm pisze: ↑27-01-2021, 03:53Wacław pisze: ↑25-01-2021, 23:38
jakby zatrudniali na umowę a nie na śmieciówy to, wiesz, proporcje rozkładały by się inaczej. byłoby zdecydowanie więcej takich podmiotów co by dostawały nie 30, a np .90 k.
zresztą. 3x5 k, 3 x zwolnienia z zus, powiedzmy na dwóch właścicieli, to 1,8 k x 3 z tytułu spadku przychodów. mamy 15 + 3,6 x 2 + niecałe 6 k = 28 k. oczywiście przy założeniu, że branża ma w huju zatrudnianie ludzi na normalnych warunkach. kelnerów. kucharzy. osób od dostaw. no i te 28 gówin sugeruje, że powinno się im odebrać. plus 30 od sanepidu za jedną wizytę w miesiącu. każdy z tych co łamie aktualnie obowiązujące przepisy powinien sobie skalkulować. jak będzie zaraz lament, że te 30 k to nic w morzu potrzeb. ok. nic.
teraz jest jeszcze kolejna tarcza branżowa. po pkd tym i np. 52.xx. też. inni takowej nie mają. muszą sobie radzić jak bądź.
zadam jeszcze jedno pytanie. prowadzi się działalność po to, żeby stykało na miesiąc do przodu? no nie wiem ja bym się zastanowił mając taki biznes.
ps. nie widzę u mnie na wsi żadnej, powtarzam żadnej knajpy co dawała dobrze jeść i miała usługi na wynos i padła. pewnie jest bidnie, ale się turlają do przodu. nawet widzę takie co nie miały na wynos, dowóz a poszły w tym kierunku. i pewnie im tak zostanie. EDIT: znam jedną. nawet gary pomagałem nosić, bo rozdawali wyposażenie. to drobniejsze. i szama była mocno OK. i w dobrym miejscu. i chyba nieźle sprofilowana pod klienta.
ps. reasumując. do ryzyk prowadzenia biznesu doszło to nowe. zobaczymy na ile będzie przyzwolenie państwa, żeby jakaś grupa pitoni, łamała prawo. to mnie bardziej interesuje. na razie lawirują. jedni i drudzy. a właściwie negocjują. w kolejce są np. górnicy. jak zobaczą, że jakimś szurom pitoniom się udało, przeciągnąć pisowców, to te otwarte krupówki to będzie pikuś. ale wiadomo. konfa się będzie cieszyć. dymić. dymić. wsadzać klin. spoko. to wróci.
Pierdoły. Co do kanjp- proszę....Weź knajpę co nie jest fast-foodem czy inną pizerrią ,co organizuje imprezy i serwuje sensowną gastronomię przekształć na knajpę dowozową w rywalizacji z i tak zacięta strefą gastronomi bezpośredniego dowozu Ciągną to dalej ,bo myślą,że przetrwają. Noż kurwa cięzko teraz ogłosić upadłość kiedy w tle masa niespłaconych kredytów choćby na lokali własnościowy, które starają się spłacić zaciągnięte zobowiązania,kredytów na remont lokali, leasingów i utrzymania personelu
Co do kwestii dofinansowań branży gastronomicznej. W pierwszej transzy trzeba było wykazać głownie analogicznie do poprzedniego roku spadek obrotów na poziomie 30 %. Pożyczki płynnościowe ratowały jeszcze ludzi lub bezzwrotne dotacje- ale to też w poszczególnych województwach,bo nasi ujebańcy rządowi stwierdzili ,zę tam gdzie są najbardziej potrzebne- tam ich nie będzie,bo są kurwa zbyt kosztowne(województwo śląskie czy mazowieckie) Głównym zastrzykiem finansowym było niby ten wynalazek dla kurwa postojowe- to jest śmichu warte dofinansowani- przy prowadzaniu przedsiębiorczości to tak zwane jak na waciki- i tak nie starczyło właściwie na nic. I utrzymanie stanowisk pracy do 80 % skali zusowskiej utrzymania pracownika- i tak to jest wielki chuj z rakiem toczącej przedsiębiorców, bojących się o jutro Poza tym ,kto o tym kurwa wiedział ,- ja bo mam świra , nawet wzmiankach na portalach nie było internetowych.Cześć.
2. upadłości same się załatwia. jak maja zobowiązania, bank nic nie będzie interesowało to, że jest kowid.zreszta to już sie dzieje. prolongaty się skończyły, teraz czas na windy
3. nie wszyscy mogą się przebranżowić, aczkolwiek znam przykład sali weselnej co w niezbyt dużej miejscowości sprzedaje obiady. słyszałem tez ze ludzie maja w dupie kupowanie u nich. ale tak. ci raczej są spisani na straty. tutaj mam pytanie, jak te biznesy funkcjonowały jak musza się zamykać po powiedzmy 10 miesiącach zamknięcia
4. a jak jest z tymi innymi branżami które kooperują z Gastro? bo tutaj płacz nad Gastro, czyli uprzywilejowanie tej branży. na wolnym rynku. np tych co sprzedają piece konwekcyjne albo dostarczali lód do knajp? o innych biznesach nawet nie będę wspominał. tytaj przypomnę, że przeoczyłeś kwestie tarczy która weszła od stycznia. inni tej pomocy nie maja
Natomiast do do rzeczywistego "sensownego wymiaru" to wcale w mazowieckim nie było tak fajnie bo razem z nami byliście na wykluczonej mapie tego co rzeczywiście mogło DŁUGODYSTANSOWO POMÓC W OBECNEJ SYTUACJI
https://www.rpo.gov.pl/pl/content/rpo-m ... ch-dotacji
coś co miałoby sens gdyby te skurwysny w rządzie traktowały ludzi równo a nie z podziałem na lepsze i gorsze województwa.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11082
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16546
- Rejestracja: 12-12-2006, 09:30
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
^ 

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.