Polski BM

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Polski BM

23-10-2021, 10:33

Teraz narracja, że "równolegle".... xD

A się napruli, że se morde opluli LOL
Ostatnio zmieniony 23-10-2021, 10:33 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
535

23-10-2021, 10:33

Bloodcult pisze:
23-10-2021, 10:27
Unholy Cult ? Czyje to ?

Gateways - pełna zgoda.

Scars to melodyjna sraka z Santollą na gitarze :D
Katolem Santollą? Tym samym?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

23-10-2021, 10:34

Rumburak pisze:
23-10-2021, 10:25
Bloodcult pisze:
23-10-2021, 10:17
Albo inaczej:
Pokaż mi co Ci niby wielcy nagrali w latach 2000-2007 ?
Unholy Cult, Gateways to annihilation, Scars of the Crucifix...pierwsze z brzegu.
Bardzo lubię Azarath, ale czy zamiata z planszy w/w? No nie wiem, nie wiem.
"Scars..."? Poplulem się herbata z mlekiem. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

23-10-2021, 10:35

Bloodcult pisze:
23-10-2021, 10:32
Kto mówi o zamiataniu, znieceniu czy "mogli by nie istnieć" ? Azarath funkcjonował równolegle i tyle.
Wiadomo. Przecież mogła iść na milicje, a dzieci lgną. Udawanie debila wychodzi ci doskonale. Ciekawe dlaczego?
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

23-10-2021, 10:36

535 pisze:
23-10-2021, 10:30
Bloodcult pisze:
23-10-2021, 10:22
535 pisze:
23-10-2021, 10:18
Strasznie cię ten Piotrek w oko kłuje. Prawdziwa obsesja. Dobrze ci zaszedł za skórę.
Już pisałem wielokrotnie: za te jego śmieszki z dziecka zagryzionego przez psa jego miejsce jest w kiblu.
Nie znam sprawy. Nie interesuje mnie każda głupota, którą ktoś wstawi do sieci. Natomiast twe kompleksy na polu muzycznym w stosunku do Piotrka, od lat widzę jak na dłoni. I ten temat też jest o waszych kompleksach. Ja mówię Death, a ty Azaracz -światowej klasy będ . Właśnie w tej sprawie wbijasz w temat i wyzywasz mnie od tumanów oraz hipsterów zamiast odpowiedzieć na proste pytanie. Czyje płyty zrzucane są z planszy? :D
Skoro Ty mówisz Death, a ja mówię o latach 2000-2007 to uświadom mnie proszę które płyty Death z tamtego okresu porównujesz z Azarath ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
nicram

23-10-2021, 10:37

535 pisze:
23-10-2021, 10:35
Bloodcult pisze:
23-10-2021, 10:32
Kto mówi o zamiataniu, znieceniu czy "mogli by nie istnieć" ? Azarath funkcjonował równolegle i tyle.
Wiadomo. Przecież mogła iść na milicje, a dzieci lgną. Udawanie debila wychodzi ci doskonale. Ciekawe dlaczego?
Bo on akurat nie udaje. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

535 pisze:
23-10-2021, 09:53
Stoigniew pisze:
23-10-2021, 09:41
535 pisze:
23-10-2021, 09:34

Wyrywasz z kontekstu, ale zadam pytania pomocnicze. Wśród których wielkich nazw pozycjonujesz Azaracz? Czy Azaracz jest odpowiednikiem Slayer, co zadajesz się sugerować?
absolutnie nie porównuję tych dwóch zespołów
z całym szacunkiem, ale porównuje tylko głupotę tych dwóch wypowiedzi...
Udowodnij zatem ową głupotę, odpowiadając uczciwie na pytanie pierwsze. Wymień pięćdziesiąt uznanych albumów i jedną pozycję Azaracz , którą z czystym sercem i patrząc w lustro możesz z nimi zestawić. Wymień sto pięćdziesiąt. Zamiast się denerwować po prostu udowodnij, że napisałem cokolwiek głupiego twierdząc, że Azaracz jest nieistotnym marginesem i mógłby spokojnie i bez żadnej straty nie istnieć.
prosisz mnie żebym udowodnił że nie jestem wielbłądem, nie mam zamiaru tego robić :) po prostu nie jestem wielbłądem i już :)
a nawet jeśli bym juz chciał udowadniać że nie jestem tym wielbłądem i zaczął wymieniać te "uznane albumy" to mam pytanie - te albumy muszą być uznane przez kogo ? przez Ciebie, czy przeze mnie ? przez Ozoba czy Blodculta ? a może przez Nicrama i Nasuma ? a może przez Ascetika, Najprzewielebniejszego i Drone'a ? a może przez Gust Obiektywny ?
a może zrobimy ankietę - "Najbardziej uznane albumy i dlaczego pierwsze trzy Azaraty od nich nie odstają" :sarcasm2:
wiesz lepiej ode mnie że opinie są jak dziury w dupie - każdy ma swoją, ja szanuję Twoją, nie kręci Cię ten zespół, OK. Ale mówienie o nim że jest nieistotnym marginesem jest lekko niezręczne. Ja też nie przepadam za wieloma wielkimi uznanymi bandami, ale nie napisałbym o nich że są chujowe tylko dlatego że nie trafiają w mój gust.
Awatar użytkownika
nicram

23-10-2021, 10:38

Bloodcult pisze:
23-10-2021, 10:36
535 pisze:
23-10-2021, 10:30
Bloodcult pisze:
23-10-2021, 10:22

Już pisałem wielokrotnie: za te jego śmieszki z dziecka zagryzionego przez psa jego miejsce jest w kiblu.
Nie znam sprawy. Nie interesuje mnie każda głupota, którą ktoś wstawi do sieci. Natomiast twe kompleksy na polu muzycznym w stosunku do Piotrka, od lat widzę jak na dłoni. I ten temat też jest o waszych kompleksach. Ja mówię Death, a ty Azaracz -światowej klasy będ . Właśnie w tej sprawie wbijasz w temat i wyzywasz mnie od tumanów oraz hipsterów zamiast odpowiedzieć na proste pytanie. Czyje płyty zrzucane są z planszy? :D
Skoro Ty mówisz Death, a ja mówię o latach 2000-2007 to uświadom mnie proszę które płyty Death z tamtego okresu porównujesz z Azarath ?
Ty zjebany śmieciu. Ostatnią płytę Death nagrał w 1998 roku, a w 2001 Chuck umarł. Ty katolski śmieciu bez wiedzy.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-10-2021, 10:40

Mnie tego nie mów, 535 uświadom :D

Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

23-10-2021, 10:41

ozob pisze:
23-10-2021, 10:34
Rumburak pisze:
Bloodcult pisze:
Albo inaczej:
Unholy Cult, Gateways to annihilation, Scars of the Crucifix...pierwsze z brzegu.
"Scars..."? Poplulem się herbata z mlekiem. (:
A jesteś w stanie wydusić z siebie coś więcej na ten temat niz to, że popusciles kleksa w gacie?
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
535

23-10-2021, 10:48

Stoigniew pisze:
535 pisze:
Stoigniew pisze:
23-10-2021, 09:41

absolutnie nie porównuję tych dwóch zespołów
z całym szacunkiem, ale porównuje tylko głupotę tych dwóch wypowiedzi...
Udowodnij zatem ową głupotę, odpowiadając uczciwie na pytanie pierwsze. Wymień pięćdziesiąt uznanych albumów i jedną pozycję Azaracz , którą z czystym sercem i patrząc w lustro możesz z nimi zestawić. Wymień sto pięćdziesiąt. Zamiast się denerwować po prostu udowodnij, że napisałem cokolwiek głupiego twierdząc, że Azaracz jest nieistotnym marginesem i mógłby spokojnie i bez żadnej straty nie istnieć.
prosisz mnie żebym udowodnił że nie jestem wielbłądem, nie mam zamiaru tego robić :) po prostu nie jestem wielbłądem i już :)
a nawet jeśli bym juz chciał udowadniać że nie jestem tym wielbłądem i zaczął wymieniać te "uznane albumy" to mam pytanie - te albumy muszą być uznane przez kogo ? przez Ciebie, czy przeze mnie ? przez Ozoba czy Blodculta ? a może przez Nicrama i Nasuma ? a może przez Ascetika, Najprzewielebniejszego i Drone'a ? a może przez Gust Obiektywny ?
a może zrobimy ankietę - "Najbardziej uznane albumy i dlaczego pierwsze trzy Azaraty od nich nie odstają" :sarcasm2:
wiesz lepiej ode mnie że opinie są jak dziury w dupie - każdy ma swoją, ja szanuję Twoją, nie kręci Cię ten zespół, OK. Ale mówienie o nim że jest nieistotnym marginesem jest lekko niezręczne. Ja też nie przepadam za wieloma wielkimi uznanymi bandami, ale nie napisałbym o nich że są chujowe tylko dlatego że nie trafiają w mój gust.
Po pierwsze nie napisałem nigdzie, że Azaracz jest chujowy. Nawet nie napisałem, że nie trafia w mój gust. W ogóle nie pisałem, czy lubię, czy nie lubię, czy mnie kręci, czy skręca. Skoncentrowałem się jedynie na potwierdzonej po raz kolejny tezie o jakimś niesamowitym znaczeniu tej kapeli dla światowego łomotu. W tym kontekście zaryzykowałem stwierdzenie, które byłeś łaskaw określić głupotą. Tak więc udowodnij głupotę mojego stwierdzenia, wymieniając dwadzieścia tytułów, według twojego prywatnego uznania, które zmiata z planszy muzyka Azaracz. Prościej się chyba już nie da tego wyjaśnić.
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-10-2021, 10:52

Tak to można napisać o każdym zespole: bo niby jaki zespół nagrywający po roku 2000 miał jakieś niesamowite znaczenie w gatunku powstałym 20 lat wcześniej ?

Różnie dobrze mógłbym napisać że Entombed nic nie znaczył jak się go zestawi z tym co Slayer nagrywał w latach 80.

Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

23-10-2021, 10:53

nicram pisze:
23-10-2021, 10:29
Rumburak pisze:
Bloodcult pisze:
Albo inaczej:
Łoooo kurwa, ciekaw jestem zatem, która płyta Azarath (których bardzo lubię) gniecie w/w tytuły? Odpowiedź: żadna? :-)
A to już trzeba ozdobnego pytać. To nasz uznany specjalista od ostatecznych rozdań, zmiatania z plansz, gniecenia i obsysania.
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Ascetic

23-10-2021, 10:54

Coś jak z cudem nad wisłą, bitwami pod smoleńskiem. Raptem kilka razy dostali wpierdol, ale trzeba, budować narrację niepasującą do faktów. Taka analogia. Teraz, że azaracz zmiata i przestawia na planszy*. Bo 8 recenzji było, i na forum napisanoooo. Czyżby znów trywialne zakompleksienie polaka robaka?

* W zestawianiu dziwnych dat, niepasujących rzeczy do siebie, i jeszcze bez jakiejkolwiek wiedzy. Się zesra na kolorowo jeden z drugim, przywdzieje strój klauna, aby mu pod tezę pasowało. A poźniej raczkiem, do tyłu przybiera, że źle zrozumiany, że o gustach mowa, i że stary go podsiadł przez kompem. Ekhhh
Ostatnio zmieniony 23-10-2021, 10:57 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

23-10-2021, 10:56

Zakompleksienie polaka robaka to jest wtedy jak się nie pisze, że kły i Biesy gniotą resztę świata. Tak na forum czytałem.
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Ascetic

23-10-2021, 11:00

^^^^ Kilka dobrych recenzji było. Nie ma co dyskutować z "faktami", są kurwa potęgą. Myślę, że zmiatają tym samym, dokonania takiego powiedzmy aosoth, jednym swym pierdnięciem. O tak:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23-10-2021, 11:06 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

23-10-2021, 11:05

535 pisze:
Stoigniew pisze:
535 pisze:

Po pierwsze nie napisałem nigdzie, że Azaracz jest chujowy. Nawet nie napisałem, że nie trafia w mój gust. W ogóle nie pisałem, czy lubię, czy nie lubię, czy mnie kręci, czy skręca. Skoncentrowałem się jedynie na potwierdzonej po raz kolejny tezie o jakimś niesamowitym znaczeniu tej kapeli dla światowego łomotu. W tym kontekście zaryzykowałem stwierdzenie, które byłeś łaskaw określić głupotą. Tak więc udowodnij głupotę mojego stwierdzenia, wymieniając dwadzieścia tytułów, według twojego prywatnego uznania, które zmiata z planszy muzyka Azaracz. Prościej się chyba już nie da tego wyjaśnić.
a ja znowu nigdzie nie napisałem że Azarath zmiata jakieś płyty czy zespoły z planszy (o tym pisał jakiś inny użyszkodnik)
stoję jedynie na stanowisku że pisanie o tym zespole że jest nieistotnym marginesem jest niezręczne
stoję również na stanowisku że ten zespół może nie zmiatał swoimi trzema pierwszymi albumami nikogo z planszy, ale zarazem nagrywał płyty które w tamtym czasie można było bez żadnych kompleksów zestawić z każdą ówczesną produkcją na rynku death metalu na świecie.

mając powyższe na uwadze nie chce mi się wymieniać żadnej listy, możesz zrobić to sam wchodząc na metal-archives lub inną stronę internetową i wyciągnąć sobie listę albumów nagranych w latach...powiedzmy 2000 - 2008
535

23-10-2021, 11:12

Bloodcult pisze:
23-10-2021, 10:52
Tak to można napisać o każdym zespole: bo niby jaki zespół nagrywający po roku 2000 miał jakieś niesamowite znaczenie w gatunku powstałym 20 lat wcześniej ?

Różnie dobrze mógłbym napisać że Entombed nic nie znaczył jak się go zestawi z tym co Slayer nagrywał w latach 80.
Przypominam jeszcze raz. Gniewasz się, na mnie, że napisałem coś o twych idolach, ale jednocześnie pomijasz kontekst w którym byłem łaskaw to zrobić. Piana przesłoniła ci oczy i teraz się miotasz. Zacząłeś od tumanów, Piotrka i hipsterki, a kończysz na latach osiemdziesiątych. Przy okazji. Gdzie widzisz miejsce dla Azarath w układzie Slayer-Entombed. Czy podobnie jak miejsce Polski w zestawieniu Szwajcaria-Norwegia? :D
Ostatnio zmieniony 23-10-2021, 11:18 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
535

23-10-2021, 11:17

Stoigniew pisze:
535 pisze:
Stoigniew pisze:

a ja znowu nigdzie nie napisałem że Azarath zmiata jakieś płyty czy zespoły z planszy (o tym pisał jakiś inny użyszkodnik)
stoję jedynie na stanowisku że pisanie o tym zespole że jest nieistotnym marginesem jest niezręczne
stoję również na stanowisku że ten zespół może nie zmiatał swoimi trzema pierwszymi albumami nikogo z planszy, ale zarazem nagrywał płyty które w tamtym czasie można było bez żadnych kompleksów zestawić z każdą ówczesną produkcją na rynku death metalu na świecie.

mając powyższe na uwadze nie chce mi się wymieniać żadnej listy, możesz zrobić to sam wchodząc na metal-archives lub inną stronę internetową i wyciągnąć sobie listę albumów nagranych w latach...powiedzmy 2000 - 2008
No widzisz. Wbiłeś na pełnej, nie będąc w temacie zarzuciłeś mi głupotę, proponując złote wary i się po prostu w tym wszystkim pogubiłeś. Bywa. Nie gniewam się.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

23-10-2021, 11:26

535 pisze:
23-10-2021, 11:17
Stoigniew pisze:
535 pisze:

No widzisz. Wbiłeś na pełnej, nie będąc w temacie zarzuciłeś mi głupotę, proponując złote wary i się po prostu w tym wszystkim pogubiłeś. Bywa. Nie gniewam się.

oj, głupoty Ci nie zarzuciłem, co najwyżej to że palnąłeś coś głupiego, a to przecież nie to samo, a zdarzyć się może każdemu.
I nie uważam że się pogubiłem, zarazem bardzo się cieszę że się nie gniewamy.
ODPOWIEDZ