Ach ci konserwatyści...większość rodzi się bez mózgów.
Tak, bo choć nie zdają sobie sprawy, że są bezmózgami, to jednak czują, że trzeba spierdalać. Ale wrócą, takie ludzkie kurwy zawsze wracają...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Ach ci konserwatyści...większość rodzi się bez mózgów.
Tak, bo choć nie zdają sobie sprawy, że są bezmózgami, to jednak czują, że trzeba spierdalać. Ale wrócą, takie ludzkie kurwy zawsze wracają...
całkowicie w oderwaniu od sensu, słuszności, głównej osi konfliktu itp - zwracam Ci Marcin uwagę, że zasuwasz tego typu prymitywnymi wybluzgami masowo, wciąż bezkarnie, ale w końcu cierpliwość moja czy kogoś innego się wyczerpie. I od razu dodam - daruj sobie teraz histerię pod moim adresem z treściami typu "na masterfulu promujo mowę nienawiści!"
Wiedziałem, po prostu wiedziałem że pojawi się ta mityczna korwinowska ironia. U nich zawsze jak coś pierdolną to jest albo ironia albo wyrwane z kontekstu, a poza tym oni chcą przecież tylko obniżać podatki
Ty serio uważasz, że ktoś myśli, iż ta kobieta tak myślała i tak krzyczała?Hatefire pisze: ↑07-11-2021, 11:03Wiedziałem, po prostu wiedziałem że pojawi się ta mityczna korwinowska ironia. U nich zawsze jak coś pierdolną to jest albo ironia albo wyrwane z kontekstu, a poza tym oni chcą przecież tylko obniżać podatki![]()
Tak serio jak już jesteśmy przy wyłapywaniu, to za tego typu ironię to co najwyżej ten tępy buc powinien wyłapać lepę w ryj. Jakbym był mężem czy bratem tej kobiety to chyba bym jechał z siekierą pod siedzibę Najwyższego Czasu.
Otóż to. Po chuj ten przecwelony śmieć otwierał swój tępy ryj? Ta banda skurwysynów , pociotków tej bezdomnej nieudacznej kurwy z Lublina tak właśnie działa. Ironia, prowokacja zmywara, nie ma zakazu, mogła iść na policję, lewacka histeria, wykorzystywanie tragedii, wina lekarzy, bóg tak chciał, przecież ludzie umierają, dzieci lgną itepe., a teraz jeszcze okazuje się , że jawnego skurwysyństwa nie można nazwać skurwysyństwem, a autorów i wspierających te brednie skurwysynami. Nawet tutaj. Ja nie mam zamiaru przechodzić nad ewidentnym kurewstem do porządku i udawać, że go nie widzę i we chuju mam co zrobią z tym zarządzający tym miejscem. I mam nadzieję, że każdy porządny człowiek czuje dokładnie to samo. Przynajmniej w tej konkretnej sytuacji.Hatefire pisze: ↑07-11-2021, 11:03Wiedziałem, po prostu wiedziałem że pojawi się ta mityczna korwinowska ironia. U nich zawsze jak coś pierdolną to jest albo ironia albo wyrwane z kontekstu, a poza tym oni chcą przecież tylko obniżać podatki![]()
Tak serio jak już jesteśmy przy wyłapywaniu, to za tego typu ironię to co najwyżej ten tępy buc powinien wyłapać lepę w ryj. Jakbym był mężem czy bratem tej kobiety to chyba bym jechał z siekierą pod siedzibę Najwyższego Czasu.
Pan z najniższego czasu w sumie nie wymaga komentarza, ale już próby jego usprawiedliwiania tak. Żeby sensownie korzystać z ironii, trzeba mieć ku temu odpowiednio rozwinięty pewien narząd, zwany mózgiem. Gdy się go posiada, człowiek czuje także, w jakich sytuacjach użycie ironii jest złym pomysłem.
Sądząc po reakcjach na wykopie, to ta reakcja nie jest lewacka, tylko powszechna. A redaktor powinien wiedzieć, że będąc najinteligentniejszą istotą we wszechświecie, powinien dopasować przekaz do odbiorcy, a nie płakać, że nie został zrozumiany.Pacjent pisze: ↑07-11-2021, 11:10Ty serio uważasz, że ktoś myśli, iż ta kobieta tak myślała i tak krzyczała?Dorabiacie jej gębę, robicie w jej imię spędy i bulwersujecie się (jak łatwo w was wywołać nienawiść...), że ktoś ironizuje na ten temat. Oczywiście z niezbędnym elementem bezpośredniej agresji "powinien wyłapać lepę w ryj", bo inaczej nie potraficie.
Jeśli ten nieszczęsny idiota zesralby się na grób Twojej mamy, to argumentacja byłaby pewnie „lewaki nie rozumieją, przecież to niezwykle soczyste kupsko”, czy tak? Widzisz, nie zawsze jest miejsce na „ironię” (pisze w cudzysłowie, bo to to raczej mało wyszukany „żart” na poziomie polskiego kabaretu i chłopa przebranego za babe. „Niech żyje Stalin!”, boże ale jajca, boki zrywać, ale jej dosrał, no trzymajcie mnie…), jak np wtedy, kiedy ktoś umiera z powodu systemowo wymuszonych zaniedbań. Zamiast wypisywać pierdololo o ironii zastanowiłbym się, czy mojej siostry/dziewczyny/znajomej/laski w której się bujam od gimbazy kiedyś nie może spotkać coś podobnego i zastanowić się, czy w imię dojebania mitycznym lewakom muszę akurat wspierać opresyjny rząd. Zwłaszcza przez szmatławiec „Najwyższy Czas”, a więc organ prasowy ludzi, którzy uwielbiają wypisywać jak bardzo są przeciwko instytucjom państwowym.
Ok, Sebastian. Zrobiłem sobie małą kwerendę, czy raczej indeks moich braków i przyznaję, że wyszedłeś z tej dyskusji zwycięsko. Tak, operowałem z założeniem, że literacki Nobel kiedyś tam przyznawany był jakby bardziej... z myślą o wieczności. Sam nie wiem czemu w sumie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-11-2021, 20:50Hemingway okazal sie jednym z tych wielkich. Tokarczuk skonczy prawdopodobnie z tymi noblistami, ktorych nazwisk nie znamy.83koper83 pisze: ↑05-11-2021, 20:01Pełen dobrej woli i bez złośliwości formułuję wyraźniej pytanie: gdzie Hemingway, gdzie Tokarczuk i za co panią Olgę zapamięta historia? Spowodowała jakiś przełom w literaturze?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-11-2021, 19:52
Ekstrapoluje na podstawie dotychczasowej znajomosci sztuki, aczkolwiek mysle ze z duzym prawdopodobie stwem mozna powiedziec, ze o w/w tez nie zawsze uwazano ze sa genialni, zwlaszcza taki Beckett. Poza tym statystyka zaburza nam pewnie to, ze wiekszosci tych literatow pewnie nie znamy (sprawdzam liste w tej chwili), tylko tych, ktorych historia juz przerzedzila. Troche jak ocenianie, ze w latach 90 wychoszil sam zajebisty black metal, bo znamy Mayhem, Darkthrone itd pierwsza lige, a o takich trzecioligowych srakach nikt nie pamieta.
Pozdrawiam i życzę milusiej kawusi:-)83koper83 pisze: ↑07-11-2021, 12:06
Ok, Sebastian. Zrobiłem sobie małą kwerendę, czy raczej indeks moich braków i przyznaję, że wyszedłeś z tej dyskusji zwycięsko. Tak, operowałem z założeniem, że literacki Nobel kiedyś tam przyznawany był jakby bardziej... z myślą o wieczności. Sam nie wiem czemu w sumie.
Drogi Aleksandrze. Rób co musisz. Z prymitywami trzeba jechać brutalnie, a płakanie, że wybluzgi, po tym jak wpuściło się tutaj faszystów czy innych zjebów, nazywającymi kobiety zmywarami albo popierającymi ich bicie to bardzo przepraszam, chyba się nie poprawię. To nie jest problem poglądów, tylko nazywania śmieciów tak jak powinno się ich nazywać - śmieciami. Możesz mi oczywiście tłumaczyć, że na masterfulu nie banuje się za poglady, czego efektem jest wysyp antyszczepionkowych zjebów, Kai Smrodek i obrońców pedofilskiego ścierwa. Przypominam, na forum muzyki! Jak faszol miał bana to forum nagle odżyło. Tak więc zastanów się nad dwoma kwestiami. Czy to ja jestem problemem? I czy wzorem współczesnych Niemców, faszystów nie jest lepiej banować? Bo chyba lekcję z historii już wszyscy odrobili?Olo pisze: ↑07-11-2021, 10:49całkowicie w oderwaniu od sensu, słuszności, głównej osi konfliktu itp - zwracam Ci Marcin uwagę, że zasuwasz tego typu prymitywnymi wybluzgami masowo, wciąż bezkarnie, ale w końcu cierpliwość moja czy kogoś innego się wyczerpie. I od razu dodam - daruj sobie teraz histerię pod moim adresem z treściami typu "na masterfulu promujo mowę nienawiści!"
Po prostu zwracam Ci uwagę na to, że przeginasz i proszę żebyś jednak zmienił sposób odnoszenia się do tych osób na forum, z których poglądami się rozmijasz.
+1 „Dla triumfu zła potrzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili" że tak zajadę konserwatystą.535 pisze: ↑07-11-2021, 11:15Otóż to. Po chuj ten przecwelony śmieć otwierał swój tępy ryj? Ta banda skurwysynów , pociotków tej bezdomnej nieudacznej kurwy z Lublina tak właśnie działa. Ironia, prowokacja zmywara, nie ma zakazu, mogła iść na policję, lewacka histeria, wykorzystywanie tragedii, wina lekarzy, bóg tak chciał, przecież ludzie umierają, dzieci lgną itepe., a teraz jeszcze okazuje się , że jawnego skurwysyństwa nie można nazwać skurwysyństwem, a autorów i wspierających te brednie skurwysynami. Nawet tutaj. Ja nie mam zamiaru przechodzić nad ewidentnym kurewstem do porządku i udawać, że go nie widzę i we chuju mam co zrobią z tym zarządzający tym miejscem. I mam nadzieję, że każdy porządny człowiek czuje dokładnie to samo. Przynajmniej w tej konkretnej sytuacji.Hatefire pisze: ↑07-11-2021, 11:03Wiedziałem, po prostu wiedziałem że pojawi się ta mityczna korwinowska ironia. U nich zawsze jak coś pierdolną to jest albo ironia albo wyrwane z kontekstu, a poza tym oni chcą przecież tylko obniżać podatki![]()
Taki profil forum Tomek. Ciężka muzyka to i słowo ciężkie czasem przeleci.