POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

10-11-2021, 22:38

Lukass pisze:
10-11-2021, 20:37
Medard pisze:
10-11-2021, 19:57
Po prostu Seba z własnego doświadczenia podróżniczego wie, że pewnych uwarunkowań kulturowych nie da się łatwo przeskoczyć,
niewykwalifikowani uchodźcy nie znajdą dobrze płatnej pracy w sektorach tech, tak jak polacy nie będą tak dobrze zorganizowani jak niemcy, to takie oczywiste, a trzeba tłumaczyć pracownikom akademickim, którzy rozumiejo w tabelkę i wykres, a nie znajo codziennych realiów.
Kolego Medard, ale bez takich banałów. Wszystko, co piszesz, dotyczy nie kwestii kulturowych, tylko wykształcenia. Oczywiście, niewykwalifikowany uchodźca z Iraku nie znajdzie pracy w sektorze high-tech. Janusz z Polski też nie znajdzie, bo jest niewystarczająco wykształcony. Właśnie dzięki mojemu zawodowi ja miałem doświadczenia nie podróżnicze, tylko służbowe. Spotkałem w pracy ludzi z Turcji, Somalii, Nigerii, Iranu, Iraku, Pakistanu i pewnie jeszcze kilku innych krajów z przewagą lub znacznym udziałem muzułmanów. Oni nie odstawali od Europejczyków w kwestii zdolności do pracy na stanowiskach wymagających kwalifikacji, choć czasami było widać braki w edukacji, która w ich krajach nie jest na zbyt wysokim poziomie (poza Turcją i Iranem, tu nie było tego widać). Przez jakiś czas pracowałem na jednym z lepszych europejskich uniwersytetów (w każdym razie znacznie lepszym, niż dowolny polski) - oceniając na oko w stołówce to gdzieś 1/3 młodej kadry to ludzie z krajów muzułmańskich. Być może znam te realia lepiej niż Ty - w sensie, wiem, że są zróżnicowane.
To również sprawa kulturowa, a może nawet głównie, bo wykształcenie nie robi wszystkiego, jak się poniektórym wydaje.
Jedno to są politycy od dyskutowania, czasami prości ludzie jak Wałęsa, czy Sasin, a drugie, to urzędnicy i specjaliści, którzy mają wyższe wykształcenie, podyplomówki, specjalistyczne kursy, a kierownicy skończone studia mba itp., a i tak system działa przeciętnie, bo brakuje kultury pracy.

Porównajmy usa, gdzie ściąganie/plagiatowanie jest traktowane jako poważne oszustwo, które kończy edukację
oraz nasz kraj i podaj ze swojego podwórka jak dużo prac dyplomowych jest kwestionowanych jako plagiaty?
Co takiego zrobiono po wyciekach pytań egzaminacyjnych, ile osób za to ukarano z kadry pedagogicznej?
Spotkałem się z opiniami samych naukowców, że znają przypadki, gdy konkretne doktoraty zostały splagiatowane i nikt z tym nic nie chce już zrobić, bo komisja kiedyś zatwierdziła.

Czy kolesie z łopatami forsujący granicę, to ci naukowcy, których spotkałeś na zagranicznych uczelniach?
Znam jedną osobę, której ojciec jest z Maroka, a stary drugiej pochodzi z Palestyny/potem Libii, tylko, że oni dostali
stypendia ze swojego kraju, żeby mogli studiować w Polsce. A to, że potem tam nie wrócili, to już problem ich poprzednich krajów,
bo u nas są przydatni.

Tymczasem rozmawiamy o konkretnych wydarzeniach, czy jak przyjmiemy 20 tyś. analfabetów to będzie ok?
A jak 200 tyś, to poczujemy się jeszcze lepiej?
Na jaki wzrost podatków jesteś gotowy? Taki, żeby utrzymać milion uchodźców?
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Medard

10-11-2021, 22:43

uglak pisze:
10-11-2021, 22:23
Hatefire pisze:
10-11-2021, 21:58
uglak pisze:
10-11-2021, 21:46
Można by powiedzieć, oczywiście złośliwe i ironicznie, że jakoś Solidarność dała radę. Nie taka jest narracja? ;-)
Tak zasadniczo nie chcę wtrącać się do tej dyskusji. Raz że było wałkowane to pierdylard razy tutaj i zwyczajnie mnie to nie bawi. Dwa nie znam się redditach i innych wykopach a widzę że taka anecdata tu fruwa. Natomiast drobna uwaga, co do tej Solidarności. Dała radę bo Sojuz zdechł jakby nie zdechł to by ich władza czołgami rozjechała. Jak upadnie Turcja i okoliczne reżimy to i pewnie Kurdowie będą mieli swoje państwo.
Ta Solidarność była mocno ironiczna. Za to Kurdowie... absolutnie nie, oni mieli swoją jedną jedyną szansę w historii - na konferencji w Paryżu w 1919, ale wtedy woleli bawić się w banditierkę. W dającej się przewidzieć przyszłości nie będzie żadnego Kurdystanu.
Ale obecnie Kurdowie mają autonomię na terenie Iraku i to na tyle dużą, że władze Iraku niewiele się do nich mogą wtrącać.
A, że nie mają niezależnego państwa, to głównie sprawa Turcji, która nie odda im nawet kawałka swojego terenu, musiałby się najpierw rozpaść.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2021, 23:17

Medard pisze:
To również sprawa kulturowa, a może nawet głównie, bo wykształcenie nie robi wszystkiego, jak się poniektórym wydaje.
Jedno to są politycy od dyskutowania, czasami prości ludzie jak Wałęsa, czy Sasin, a drugie, to urzędnicy i specjaliści, którzy mają wyższe wykształcenie, podyplomówki, specjalistyczne kursy, a kierownicy skończone studia mba itp., a i tak system działa przeciętnie, bo brakuje kultury pracy.

Porównajmy usa, gdzie ściąganie/plagiatowanie jest traktowane jako poważne oszustwo, które kończy edukację
oraz nasz kraj i podaj ze swojego podwórka jak dużo prac dyplomowych jest kwestionowanych jako plagiaty?
Co takiego zrobiono po wyciekach pytań egzaminacyjnych, ile osób za to ukarano z kadry pedagogicznej?
Spotkałem się z opiniami samych naukowców, że znają przypadki, gdy konkretne doktoraty zostały splagiatowane i nikt z tym nic nie chce już zrobić, bo komisja kiedyś zatwierdziła.

Czy kolesie z łopatami forsujący granicę, to ci naukowcy, których spotkałeś na zagranicznych uczelniach?
Znam jedną osobę, której ojciec jest z Maroka, a stary drugiej pochodzi z Palestyny/potem Libii, tylko, że oni dostali
stypendia ze swojego kraju, żeby mogli studiować w Polsce. A to, że potem tam nie wrócili, to już problem ich poprzednich krajów,
bo u nas są przydatni.

Tymczasem rozmawiamy o konkretnych wydarzeniach, czy jak przyjmiemy 20 tyś. analfabetów to będzie ok?
Jeśli to sprawa kulturowa, to nie jest zbytnio związana z religią, bo zróżnicowanie pomiędzy krajami jest znaczne. Są kraje muzułmańskie z dość wysoką kulturą pracy (wspomniane wcześniej Turcja, Iran, do pewnego stopnia też Irak), są z niższą. W Europie też widać różnice - dla mnie podejście ludzi z krajów południa było trudne do zaakceptowania. Czasami te różnice są dobre, np. niektóre niemieckie zespoły już doceniły, jaki potencjał rodzi pomieszanie ich zamiłowania do ordnungu z polską tendencją do improwizacji.

Wywołujesz mnie do tablicy w sprawie plagiatów i wycieków. O wyciekach nic nie potrafię powiedzieć, to głównie domena matur i - kiedyś - egzaminów wstępnych. Nigdy się tym nie zajmowałem. Co do plagiatów, obecnie plagiat w pracy licencjackiej czy magisterskiej jest praktycznie niemożliwy. Wszystkie prace u nas (i w większości ośrodków) lecą przez dość dobry system wykrywający takie przypadki. W mojej karierze wykryłem jeden przypadek plagiatu, jeszcze na etapie sprawdzania fragmentów pracy. Autor płci dowolnej, bez szczegółów, został ostro opieprzony i ostrzeżony, że jeśli to się powtórzy w ostatecznej wersji pracy, to stanie przed komisją dyscyplinarną i zapewne zostanie usunięty ze studiów. Jedna szansa. Poskutkowało. Dodatkowo zdarzyło mi się znaleźć plagiaty w recenzowanych publikacjach, pojedyncze przypadki. Plagiat w doktoracie nie jest żadnym problemem - doktorat zawsze można odebrać, potrzeba tylko determinacji. W naukach humanistycznych to pewnie większa skala, trudno mi porównać.

Co do kolesi z łopatami, to oczywiście masz rację. Dostrzegam swój błąd poznawczy, ale czy Ty dostrzegasz swój? Ani to sami naukowcy i specjaliści, ani sami analfabeci. Gdzieś wcześniej była mowa, że to wcale nie biedota, a raczej klasa średnia. Miks ludzi o różnych kwalifikacjach. Czy są nam potrzebni? Pewnie nie, nie o to chodzi. Chodzi mi o takie jednoznaczne zaklasyfikowanie - oto na granicy mamy islamską dzicz, która nic nie wie i nic nie potrafi. Zresztą, przecież oni nie chcą do nas, tylko do Niemiaszków.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Medard

10-11-2021, 23:32

Lukass pisze:
Medard pisze:

bo u nas są przydatni.

Jeśli to sprawa kulturowa, to nie jest zbytnio związana z religią, bo zróżnicowanie pomiędzy krajami jest znaczne. Są kraje muzułmańskie z dość wysoką kulturą pracy (wspomniane wcześniej Turcja, Iran, do pewnego stopnia też Irak), są z niższą. W Europie też widać różnice - dla mnie podejście ludzi z krajów południa było trudne do zaakceptowania. Czasami te różnice są dobre, np. niektóre niemieckie zespoły już doceniły, jaki potencjał rodzi pomieszanie ich zamiłowania do ordnungu z polską tendencją do improwizacji.

Wywołujesz mnie do tablicy w sprawie plagiatów i wycieków. O wyciekach nic nie potrafię powiedzieć, to głównie domena matur i - kiedyś - egzaminów wstępnych. Nigdy się tym nie zajmowałem. Co do plagiatów, obecnie plagiat w pracy licencjackiej czy magisterskiej jest praktycznie niemożliwy. Wszystkie prace u nas (i w większości ośrodków) lecą przez dość dobry system wykrywający takie przypadki. W mojej karierze wykryłem jeden przypadek plagiatu, jeszcze na etapie sprawdzania fragmentów pracy. Autor płci dowolnej, bez szczegółów, został ostro opieprzony i ostrzeżony, że jeśli to się powtórzy w ostatecznej wersji pracy, to stanie przed komisją dyscyplinarną i zapewne zostanie usunięty ze studiów. Jedna szansa. Poskutkowało. Dodatkowo zdarzyło mi się znaleźć plagiaty w recenzowanych publikacjach, pojedyncze przypadki. Plagiat w doktoracie nie jest żadnym problemem - doktorat zawsze można odebrać, potrzeba tylko determinacji. W naukach humanistycznych to pewnie większa skala, trudno mi porównać.

Co do kolesi z łopatami, to oczywiście masz rację. Dostrzegam swój błąd poznawczy, ale czy Ty dostrzegasz swój? Ani to sami naukowcy i specjaliści, ani sami analfabeci. Gdzieś wcześniej była mowa, że to wcale nie biedota, a raczej klasa średnia. Miks ludzi o różnych kwalifikacjach. Czy są nam potrzebni? Pewnie nie, nie o to chodzi. Chodzi mi o takie jednoznaczne zaklasyfikowanie - oto na granicy mamy islamską dzicz, która nic nie wie i nic nie potrafi. Zresztą, przecież oni nie chcą do nas, tylko do Niemiaszków.
Tak, o tym systemie do wykrywania plagiatów słyszałem, w moich czasach jeszcze go nie było.

Migranci chcą bardziej do niemców, ale to pierwszy kraj unijny, którego granica zostaje przekroczona odpowiada za nich, niemcy mogą zupełnie legalnie odesłać ich do nas z powrotem, tak już zresztą robili z czeczenami i jest to zgodne z prawem unijnym.
Ostatnio zmieniony 10-11-2021, 23:36 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2021, 23:36

^ Mam świadomość, ale problemem tutaj nie są migranci, tylko ich wykorzystywanie przez naszych wschodnich sąsiadów. Samym migrantom się nie dziwię, mają okazję, to próbują.

System rozwija się szybko. Jeszcze kilka lat temu było to dość chałupnicze, teraz już solidna siatka na cwaniaków. Doktoraty też będą badane, ale to nie problem w mojej działce. Większym są prace pisane na zamówienie, to cholernie trudno udowodnić.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
uglak

10-11-2021, 23:38

Lukass pisze:
Sam odpowiadasz na własne tezy. We wcześniejszej fazie emigracji mieliśmy głównie, jak to nazywasz, "islamską dzicz", teraz to głównie arabska klasa średnia z mniejszą czy większą domieszką osób, które majątek zdobyły dzięki przynależności do ISIS oraz pospolitych przestępców wyznania wiadomego z terenów Rosji.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2021, 23:42

^ To nie moje tezy. Nie mam podstaw do formułowania tez. We wcześniejszych fazach też było różnie, a o tym, kto idzie teraz, możemy tylko gdybać. Jak poseł Tarczyński, twitujący zdjęcie wiadomej kurtki.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Medard

10-11-2021, 23:43

Lukass pisze:

Większym są prace pisane na zamówienie, to cholernie trudno udowodnić.
Słyszałem o czymś takim, ale tam, gdzie się uczyłem, to by nie przeszło, bo trzeba było zrobić i pokazać projekt, a nikomu by się chyba nie chciało, to za dużo pracy.
Jedynie jak ktoś już pracował zawodowo, a ja też pracowałem, to można było wykorzystać coś z pracy, w sensie, że zaproponować jakieś podobne rozwiązanie i niektórzy tak robili.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2021, 23:51

Medard pisze:
10-11-2021, 23:43
Lukass pisze:

Większym są prace pisane na zamówienie, to cholernie trudno udowodnić.
Słyszałem o czymś takim, ale tam, gdzie się uczyłem, to by nie przeszło, bo trzeba było zrobić i pokazać projekt, a nikomu by się chyba nie chciało, to za dużo pracy.
U mnie podobnie, ale pojedyncze przypadki, że miałem poważne wątpliwości, się zdarzały. Bo wiesz, masz studenta, który ni w ząb nie potrafi sformułować myśli, a tu nagle praca jak spod igły. No ktoś to napisał, ale nie udowodnię. Mogę co najwyżej uwalić na obronie, ale to zdarza się raczej rzadko.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire

10-11-2021, 23:59

Też taka uwaga. Skąd to przeświadczenie o tym że muzułmanie to jakaś jednolita masa o cechach wspólnych. Pomijając kraje gdzie muzułmanie to emigranci i/potomkowie emigrantów, to religia ta występuje tradycyjnie w Afryce Północnej, Kazachstanie, Azji Centralnej, Azji Południowo-Wschodniej, Półwyspie Indyjskim itp. Równie dobrze można by stwierdzić że Polacy i Filipińczycy to w sumie podobne kulturowe narody bo jedni i drudzy katolicy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-11-2021, 00:02

Hatefire pisze:
Też taka uwaga. Skąd to przeświadczenie o tym że muzułmanie to jakaś jednolita masa o cechach wspólnych. Pomijając kraje gdzie muzułmanie to emigranci i/potomkowie emigrantów, to religia ta występuje tradycyjnie w Afryce Północnej, Kazachstanie, Azji Centralnej, Azji Południowo-Wschodniej, Półwyspie Indyjskim itp. Równie dobrze można by stwierdzić że Polacy i Filipińczycy to w sumie podobne kulturowe narody bo jedni i drudzy katolicy.
Czyż nie o tym rozmawiamy od czasu, gdy Seba uwolnił swoje myśli? :sarcasm1:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
uglak

11-11-2021, 00:07

Hatefire pisze:
Rozmawiamy o białuruskich turystach - póki co nie ma tam wielu muzułmańskich Hindusów, Emiratczyków czy Kazachów. Chociaż Baćka jest elastyczny - sprowadzi tych, których totalna opozycja w swojej naiwności będzie bronić ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

11-11-2021, 00:07

Lukass pisze:
11-11-2021, 00:02
Czyż nie o tym rozmawiamy od czasu, gdy Seba uwolnił swoje myśli? :sarcasm1:
Widzę że w sumie tak. Trochę scrollowałem pobieżnie, bo może nie tyle tl;dr, co nudne w sumie i powtarzalne. Za każdym razem to samo gówno 😉 Idę spać i nie wpierdalam się więcej między wódkę i zakąskę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-11-2021, 00:08

Lukass pisze:
10-11-2021, 22:05

Owszem, ich. Jak już napisałem, łatwo się wysyła innych na śmierć
Chłopy kupiły sobie bilety na Belavię lot Teheran - Mińsk, przekonani, że przejdą do Niemiec, a Ty mówisz, że ich na śmierć wysyłam, bez jaj:D BTW jednej rzeczy nie czaję tak na serio: dlaczego nie kupili biletów prosto do Berlina, tylko do jakiegoś Mińska? Coś mi uciekło?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-11-2021, 00:11

Hatefire pisze:
No to nie mówiłem ani słowa o Kazachstanie, Azji Centralnej i innych -stanach, tylko o ludach arabskich i tureckich. Nie widzę sensu rozciągania tego, przecież mówimy w temacie o tym, kto stoi na granicy, a z tego co wiem, to nie są mieszkańcy Półwyspu Indyjskiego, ani Azji Południowo-Wschodniej, chyba że coś mi uciekło i stoją tam Indonezyjczycy.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-11-2021, 00:15

Hatefire pisze:
10-11-2021, 22:13
Kto ma? Ja mam raczej intuicję że 90% ludzi (może poza krajami sąsiadującymi) ledwo jest w stanie wskazać Polskę na mapie i zwyczajnie ma w dupie co się tu dzieje. Względnie rzuci świętą trójcą Jan Paweł II, Lewandowski, Andrew Gołota. Zresztą zapytaj przeciętnego Polaka o Portugalię. Większość powie coś o Cristiano Ronaldo. Ktoś tam skojarzy fado czy jakiegoś żeglarza, nie wiem Vasco da Gamę. Natomiast o najważniejszym wydarzeniu w najnowszej historii tego kraju czyli Rewolucji Goździków jakiś nikły promil. No ale to tylko moja anecdata, a nie twarde dane z zachodniego mocno lewicowego wykopu.
Wbrew temu co myślisz wydarzenia z Polski znajdują często szeroki międzynarodowy odzew, zdjęcia z protestu kobiet były ciągle na 9gagu tamtego dnia, jutro pewnie dzień niepodległości też tam zawita, tak samo na reddicie. To są największe światowe serwisy tworzone przez użytkowników. O protest kobiet pytali mnie Amerykanie prywatnie, teraz ten Francuz przysłał wiadomość o bronieniu granicy. Znajoma Francuzka też wrzucała na swój profil info o strefach anty-LGBT.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-11-2021, 00:24

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
11-11-2021, 00:08
Lukass pisze:
10-11-2021, 22:05

Owszem, ich. Jak już napisałem, łatwo się wysyła innych na śmierć
Chłopy kupiły sobie bilety na Belavię lot Teheran - Mińsk, przekonani, że przejdą do Niemiec, a Ty mówisz, że ich na śmierć wysyłam, bez jaj:D BTW jednej rzeczy nie czaję tak na serio: dlaczego nie kupili biletów prosto do Berlina, tylko do jakiegoś Mińska? Coś mi uciekło?
Mówię o ich rewolucji, a nie próbie ucieczki. Alternatywą jest zostać i walczyć albo zostać i się poddać, czyż nie? Wyzwolić się, jak to ująłeś. W Iranie to pół biedy, w Syrii cała bieda. A lotu do Berlina nie kupili, bo takiego nie było. Wizy by nie dostali, a na Białoruś dostali, bo Baćka za nami nie przepada. Nic Ci nie uciekło, tylko głupiego niepotrzebnie udajesz. Piszesz też, że mówisz o ludach arabskich i tureckich. Nie, mówisz także o ludach perskich.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-11-2021, 00:28

Lukass pisze:
11-11-2021, 00:24

Mówię o ich rewolucji, a nie próbie ucieczki. Alternatywą jest zostać i walczyć albo zostać i się poddać, czyż nie? Wyzwolić się, jak to ująłeś. W Iranie to pół biedy, w Syrii cała bieda. A lotu do Berlina nie kupili, bo takiego nie było. Wizy by nie dostali, a na Białoruś dostali, bo Baćka za nami nie przepada. Nic Ci nie uciekło, tylko głupiego niepotrzebnie udajesz. Piszesz też, że mówisz o ludach arabskich i tureckich. Nie, mówisz także o ludach perskich.
Nie czaję, sam zacząłeś mówić o rewolucji, potem ciągnąć ten temat, ja odpowiedziałem, że mnie to nie interesuje czy rewolucja w ogóle będzie czy nie będzie, a Ty na to co że wysyłam ich na śmierć?:D Nie nadążam. Ja ich w ogóle nie zapraszam ani nie zachęcam do żadnej rewolucji, nie moja broszka. A piszesz jakbym był tam jakimś oppositionsfuhrerem jakimś który miałby decydować o losach Iranu:D
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-11-2021, 00:35

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
11-11-2021, 00:28
Nie czaję, sam zacząłeś mówić o rewolucji, potem ciągnąć ten temat, ja odpowiedziałem, że mnie to nie interesuje czy rewolucja w ogóle będzie czy nie będzie, a Ty na to co że wysyłam ich na śmierć?:D Nie nadążam. Ja ich w ogóle nie zapraszam ani nie zachęcam do żadnej rewolucji, nie moja broszka. A piszesz jakbym był tam jakimś oppositionsfuhrerem jakimś który miałby decydować o losach Iranu:D
Ależ Ty odwracasz kota ogonem, nie ogarniam. Najpierw przedstawiłeś myśl, że generalnie ani kroku w tył, bo oni wszyscy chcą się do nas dostać, a tak naprawdę to czują się lepsi i chcą rządzić światem (plus to straszne targowanie się). Później, że jak się wyzwolą z teokracji, to proszę bardzo, zapraszamy. Jak zwróciłem uwagę, że wyzwolenie jest związane z dużym ryzykiem śmierci, to napisałeś, że masz to gdzieś. Czyli logika nakazuje myśleć, że jeśli według Ciebie chcą zasłużyć na wizytę w naszym zajebistym kraju, to jednak najpierw powinni iść z pięściami na czołgi. Nie zachęcasz do rewolucji, ale jak się nie odbędzie, to wypierdalać na pustynię?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-11-2021, 00:48

Lukass pisze:
11-11-2021, 00:35

Ależ Ty odwracasz kota ogonem, nie ogarniam. Najpierw przedstawiłeś myśl, że generalnie ani kroku w tył, bo oni wszyscy chcą się do nas dostać, a tak naprawdę to czują się lepsi i chcą rządzić światem (plus to straszne targowanie się). Później, że jak się wyzwolą z teokracji, to proszę bardzo, zapraszamy. Jak zwróciłem uwagę, że wyzwolenie jest związane z dużym ryzykiem śmierci, to napisałeś, że masz to gdzieś. Czyli logika nakazuje myśleć, że jeśli według Ciebie chcą zasłużyć na wizytę w naszym zajebistym kraju, to jednak najpierw powinni iść z pięściami na czołgi. Nie zachęcasz do rewolucji, ale jak się nie odbędzie, to wypierdalać na pustynię?
Nie, zeby zasluzyc na wizyte w naszym zajebisty, kraju, nalezy zalatwic sobie wize, taka sama jaka i ja bede wyrabial gdybym chcial sie wybrac do Iranu. Moga spbie jechac dokad chca, byle na legalu.
ODPOWIEDZ