POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
shitshow
postuje jak opętany!

Re: POlitykowanie

22-12-2021, 20:11

Ktoś musi... Liczysz, że inteligencja neoliberalna powie tym chujom w twarz, że są chujami?
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

22-12-2021, 20:13

co? chłopie, ja już na nic nie liczę:(
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

22-12-2021, 20:14

nagrobek pisze:
22-12-2021, 20:07
ale ze jak? roszczeniowi górnicy już ok?
bo zdaje się było motzno jechane po tej szanownej grupie zawodowej ale nie każcie mi teraz szukać
Ja akurat mam pewne rozeznanie. Mój brat wżenił się w rodzinę górniczą. I jest to akurat grupa zawodowa której życzę jak najgorzej mimo że ogólnie jestem propracowniczy. Oni są po prostu niereformowalni z tym swoim przekonaniem że cały kraj powinien padać im do stóp bo łaskawie kopią ten węgiel. Swoją drogą mają co chcieli, prawie cały Giszowiec na PiS głosował hehe
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-12-2021, 20:15

Roszczeniowi górnicy górom!! xD

Obrazek

Bo? Bo krzyczeli nieładnie, "Oszust z Wrocławia" LOL.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

22-12-2021, 20:17

Hatefire pisze:
22-12-2021, 20:14
nagrobek pisze:
bo zdaje się było motzno jechane po tej szanownej grupie zawodowej ale nie każcie mi teraz szukać
Ja akurat mam pewne rozeznanie. Mój brat wżenił się w rodzinę górniczą. I jest to akurat grupa zawodowa której życzę jak najgorzej mimo że ogólnie jestem propracowniczy. Oni są po prostu niereformowalni z tym swoim przekonaniem że cały kraj powinien padać im do stóp bo łaskawie kopią ten węgiel. Swoją drogą mają co chcieli, prawie cały Giszowiec na PiS głosował hehe
No co Ty ....

Obrazek

Rozdawnictwo złe, ale jak górnicy ładnie dzisiaj poprosili o "rewaloryzację" to cacy ...

No może warto poszukać postów o tym co tutaj śmiagały hehe
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

22-12-2021, 20:20

shitshow pisze:
Ktoś musi... Liczysz, że inteligencja neoliberalna powie tym chujom w twarz, że są chujami?
Inteligencja neoliberalna*, czy jednak elyty hehe, i towarzystwo bez "kapitału kulturowego", hehe.

* co za kurwa bełkot z pejów konfpederastów LOL
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

22-12-2021, 20:21

Ja to ich zawsze konsekwentnie hejtowalem :D
Hatefire pisze:
05-03-2021, 11:00
Daj spokój mieszkam na Śląsku, a mój brat wżenił się w rodzinę górniczą. Drugiej grupy społecznej z tak spierdolonym mentalem jak ryle nie uświadczysz. Oni są serio przekonani, że Polska istnieje dzięki temu, że kopią ten węgiel i z tej racji należy im się wszystko. Siedemnasta pensja, emerytura przed 50, tłuste odprawy przy zwolnieniach i hołdy polityków.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

22-12-2021, 20:30

Hatefire pisze:
22-12-2021, 20:21
Ja to ich zawsze konsekwentnie hejtowalem :D
Hatefire pisze:
05-03-2021, 11:00
Daj spokój mieszkam na Śląsku, a mój brat wżenił się w rodzinę górniczą. Drugiej grupy społecznej z tak spierdolonym mentalem jak ryle nie uświadczysz. Oni są serio przekonani, że Polska istnieje dzięki temu, że kopią ten węgiel i z tej racji należy im się wszystko. Siedemnasta pensja, emerytura przed 50, tłuste odprawy przy zwolnieniach i hołdy polityków.
Wiem, nie do Ciebie było ;-) Wiem, że znasz temat i masz jasno wyrobione zdanie. Prawie się nie przewróciłem ze śmiechu, że mamy nowych roszczeniowych bohaterów. Teraz czekam jak madka 500+ wystąpi na chodnik w Wejherowie w ilości 3 sztuk, powie brzydko panu premierowi, bo ktoś śmiał dać bon, a nie przelać żywą gotówę na rachunek - a na forum będziemy mieć bohaterskie wklejki ;-)

Swoją drogą, jak już kogoś kręcą takie inby, powinien ogarnąć tą jak Kołodziejski wjechał na radę gminy ws. lotniska pod Radomiem. Ci to przynajmniej wstawili się za ludźmi, kolejnymi, których państwopis chce ojebać na kasę i ich wywłaszczyć. A nie jakieś górniki, żyjące jak pączkiwmasle.
Poro
shitshow
postuje jak opętany!

22-12-2021, 20:45

Ascetic pisze:
shitshow pisze:
Inteligencja neoliberalna*, czy jednak elyty hehe, i towarzystwo bez "kapitału kulturowego", hehe.

Chyba powoli kończą ci się szufladki dla mnie. Znów chybiłeś.
We can't hear nothing
Awatar użytkownika
Ascetic

22-12-2021, 20:52

shitshow pisze:
22-12-2021, 20:45
Ascetic pisze:
shitshow pisze:

Chyba powoli kończą ci się szufladki dla mnie. Znów chybiłeś.
Bądź człowiek, nakieruj.
Poro
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

22-12-2021, 20:55

nagrobek pisze:
Nie wiem czy ok. Ale co się teraz odpierdala w spółkach skarbu państwa to PO przy tym to nic. Co miesiąc inny zarząd i ciągle odprawy, odprawy. Kradną co się da.

I górnicy to widzą.
Ostatnio zmieniony 22-12-2021, 20:57 przez Tatuś, łącznie zmieniany 1 raz.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
535

22-12-2021, 20:57

Tak se czytam i oczom nie wierzę. Wrzucone zostały dwa filmy. Jeden z komentarzem "świeże", drugi z komentarzem "posprzątane"... Wystarczyła chwila i pojawiły się zaskakujące rozwinięcia, sugestie, fantazje. Ja bym jednak proponował zluzować gumę i spuścić z krzyża, bo te obrazki niosą raczej przekaz humorystyczny. Być może to czarny humor, ale ze względu na profesję występujących tam dżentelmenów oraz blek metal chyba wszystko się zgadza. Wracając jednak do sugerowanych bredni. Rozumiem, że słowa "świeże" i "posprzątane" są wyrazem szacunku i poparcia dla kilofków i ich roszczeń? Jeżeli tak to warto się upewnić, czy na sali jest lekarz psychiatra?
shitshow
postuje jak opętany!

22-12-2021, 21:02

Roszczeń to raczej nie... Chodzi raczej o werbalizację wkurwienia. Kto inny potrafi zrobić dym? Może rolnicy... Druga po rylcach najbardziej roszczeniowa grupa.
We can't hear nothing
Slyd

22-12-2021, 21:19

Tak se czytam i oczom nie wierzę..... jak to pisze 535....
Temat covidowy z racji muzycznego charakteru tego forum został wyjebany .... i słusznie.....
A wszystkie inne tematy poboczne, polityka i inne, są tu mielone - na forum muzycznym -
z pasją i zaangażowaniem byłego ss-mana....
535

22-12-2021, 21:22

shitshow pisze:
22-12-2021, 21:02
Roszczeń to raczej nie... Chodzi raczej o werbalizację wkurwienia. Kto inny potrafi zrobić dym? Może rolnicy... Druga po rylcach najbardziej roszczeniowa grupa.
Werbalizacja wkurwienia...osobiście to mnie ujęło w wystąpieniu pana kilofka z tego drugiego filmu. Bardzo sprawnie mu szło. Tak jakby pobierał lekcje od wójta. Co do ich roszczeń. Mam je głęboko we chuju. Jak dla mnie mogą żreć śnieg...jeżeli napada. Mają swoją dobrą zmianę i biało-czerwoną drużynę kurew, kłamców i pospolitych przestępców. Sto razy tutaj pisałem, że to pierdolnie. I w okolicach wiosny winna nastąpić kumulacja ludzkich dramatów. Problem w tym, że ta łódka jest już tak rozbujana, że oberwiemy wszyscy. Nie trzeba było szklanej kuli, by to przewidzieć. Zresztą jebał ich wszystkich pies.
bartwa

22-12-2021, 21:23

Sofa i popcorn. Albo kamienie i ulica.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

23-12-2021, 09:12

Obrazek
:D :D :D
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Triceratops

23-12-2021, 09:20

535 pisze:
22-12-2021, 20:57
Tak se czytam i oczom nie wierzę. Wrzucone zostały dwa filmy. Jeden z komentarzem "świeże", drugi z komentarzem "posprzątane"... Wystarczyła chwila i pojawiły się zaskakujące rozwinięcia, sugestie, fantazje. Ja bym jednak proponował zluzować gumę i spuścić z krzyża, bo te obrazki niosą raczej przekaz humorystyczny. Być może to czarny humor, ale ze względu na profesję występujących tam dżentelmenów oraz blek metal chyba wszystko się zgadza. Wracając jednak do sugerowanych bredni. Rozumiem, że słowa "świeże" i "posprzątane" są wyrazem szacunku i poparcia dla kilofków i ich roszczeń? Jeżeli tak to warto się upewnić, czy na sali jest lekarz psychiatra?
Jeszcze cie to dziwi? Tu spora czesc delikwentow walczy z z tym co sobie sami uroili i wpiera to jeszcze innym. Byl czas przywyknac jak to mowila babka Pawlakowa
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

23-12-2021, 09:22

Sgt. Barnes pisze:
23-12-2021, 09:12
Obrazek
:D :D :D
Akurat nie uważam się, że powinno się ją za to krytykować. Nie ona została wybrana na prezydenta. W ogóle instytucja pierwszej damy/pierwszego kawalera to jakiś feudalny przeżytek, zupełnie bez sensu. Status takiej osoby powinien zostać albo uregulowany prawem i być wówczas wykonywany za wynagrodzeniem, z określonym zakresem obowiązków i oczywiście dobrowolnością przyjęcia. Zresztą tu też powoli zaczyna się zmieniać. Mąż Angeli Merkel nie rzucił pracy i w bardzo ograniczony sposób udzielał się w życiu publicznym i w dyplomatycznych działaniach żony (tak wiem że Merkel była kanclerzem, a nie prezydentem, ale w niemieckim systemie politycznym to właśnie na kanclerzu ciąży większość funkcji w Polsce przynależnych prezydentowi).
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

23-12-2021, 09:35

@Ascetic

Szczerze przepraszam za wspominki o twojej córce. W ferworze walki odpowiedź wydawała mi się symetryczna i usprawiedliwiona. Przeczytałem nasze wymiany i przyznaję, że byłem w błędzie. Choćbyśmy się nie lubili, wyzywali od kurew i pedałów, są pewne granice. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko odruch oddania na odlew za coś, co uznałem za atak nie na mnie osobiście, ale na moje dzieci.
Kerosene keeps me warm.
ODPOWIEDZ