Słuchaj w dni nieparzyste 7 a w parzyste 8. Masz dwie płyty.
IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Re: IMMOLATION
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jak wydali Shadows in the light nagrali 13, ale rozbili to później na jedną epkę. Teraz po prostu wrzucili to na jeden album i to cała sprawa. Jeśli album nie będzie nudził - a podejrzewam, że nie - to te 50 minut nie będzie stanowiło problemu nie do przejścia. Nie wiem o co miałbym się czepiać.
- nicram
Oczywiście, że nie nudzi. Każda piosenka ma to coś, różni się od poprzedniczki. Poza tym to są skomasowane, krótkie strzały, 3-4 minutowe. Jak dla mnie im więcej muzyki Immolation tym lepiej. 

all the monsters will break your heart
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Jeeezuuu, jest aż tak źle? :O
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- nicram
Chyba z Atonement. Pod względem kombinacji rytmicznych ma coś wspólnego z poprzedniczką, ale jest jakby jeszcze odważniej. Z drugiej strony więcej jest w nowej bezpośredniości i wkurwienia, okraszonego sporą dawką melodyjności znanej z Unholy Cult. Może właśnie te dwie Atonement/Unholy Cult?
-
Brzmi ciekawie. A klimat? Ktoś pisał ,że płyta jest bardzo mroczna, ma gęstą atmosferę. Dla mnie absolutnym szczytem jeśli chodzi o klimat jest "Failures..." więc ciekaw jestem, jak odbierasz najnowszą? Są jakieś porównania?
- nicram
Taaaak. Jest mrok i gęsta smoła. Ale raczej nie taka jak na Failures. Bardziej jednak skłaniam się ku klimatowi Unholy Cult, która dla mnie także jest bardzo mroczną płytą.
-
W zasadzie muzyka tworzona przez Immolation jest cały czas mroczna, obojętnie który album byśmy nie wzięli do łap. Pytanie brzmi tylko o kumulację owej smoły, i w jakich ilościach wycieka ona z głośników. W sumie niebawem posłucham.
- Harlequin
Z tym klimatem z Unholy cult jest cos na rzeczy, mroczna plyta, na pewno bardziej niż kilka ostatnich. Moim zdaniem na pewno nie jest taka hiciarska jak ostatnia czy jak majesty and decay. Powiedzialbym ze bardziej "zaszyta" jak shadows in the light, niby bezposrednia, ale niekoniecznie nośna, chyba kombinują bardziej niz na atonement. Mam wrazenie, że druga polowa plyty lepsza, ciekawsza, więcej sie dzieje, lepsza zmiany tempa. Poczatek dla mnie troche generyczny, bez blysku. Tak czy siusiak jest dobrze, ale z tym najlepszym obecnie DMem to bym nie przesadzał
-
W którym temacie pojawiło się to hasło, że płyty to niepotrzebny szmelc? Bo już w kilku innych znalazłem podobne nawiązania
-
- postuje jak opętany!
Chyba w tym tutaj 

-
- rasowy masterfulowicz
Mnie się wydaje, że początki są w temacie allegro, tu jedynie są przecieki
-
- postuje jak opętany!
Kojarzę taki wpis, gdzie leciały już grube rozkminy na temat piractwa, doli artystów, itd. i wjechał ktoś, rzucając tekstem w stylu "myślałem, że da się tu porozmawiać, ale widzę, że jest SZAMBO". Myślałem, że to rozpoczęło karierę tego wyrażenia na forume.
-
- postuje jak opętany!
Czy to nie ten kolega wniósł szambo na łamy forume?Destro pisze: ↑08-02-2022, 17:32Maćku, oni to sobie mogą pisać cokolwiek. Nie mam zamiaru się tłumaczyć z niewiadomo czego. Już dawno zauważyłem, że to forum jest naprawdę chore w złą stronę. Wzajemna adoracja, poczucie nieomylności. Ogólnie żal i frustracja są tu na porządku dziennym. Nie udzielałem się długi czas, bo ciągle było to szambo. Teraz widzę, że pogorszyło się niemiłosiernie. Mimo wszystko, nie patrzę na wszystkich przez pryzmat paru osobników o wątpliwej proweniencji.
-
Forum koniecznie musi być chore w dobrą stronę! To postulat do zarządu i konserwatorów.
Dostałem info, że CD będzie dzisiaj w paczkomacie, więc kupię jakieś dobre piwo i wieczorem, jak potwory pójdą spać, posłucham sobie.
Dostałem info, że CD będzie dzisiaj w paczkomacie, więc kupię jakieś dobre piwo i wieczorem, jak potwory pójdą spać, posłucham sobie.
-
- weteran forumowych bitew
Tez niestety czekam , jutro sobota pracujaca to myslałem ze chociać w robocie dobra nuta bedzie a zapowiada się dupa .
- Destro
- zaczyna szaleć
Mam swoją 

- Załączniki
-
- Mam swoją :)
- 20220218_113412.jpg (205.55 KiB) Przejrzano 1574 razy
-
- rasowy masterfulowicz
Gratulacje!!! Ja wolę YT jebać plastik
-
Płyta się zapętliła u mnie. Jest bardzo mrocznie, niepokojąco, solówki niszczą.... Płyta znakomita. Siadła od razu, tu nie ma słabego momentu. Mimo 50 minut album nie nuży, więc jakiekolwiek zarzuty pod adresem długości trwania uważam za bezzasadne.