- Tak, ale to nie gówno, to onuca. Jak taki zaczyna od kacapskiego trollowania, to na czym skończy?
- W Władywostoku.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
- Tak, ale to nie gówno, to onuca. Jak taki zaczyna od kacapskiego trollowania, to na czym skończy?
Mówisz Robcio, że na emeryturę już uskładałeś ? Ruskie booty tak dobrze idą? Napisz może jaka jest różnica między Walerym tyrajacym we Warszawie, a Jankiem robiącym szpagat w Berlinie? Prócz stawek, rzecz jasna. Nogi im mniej lub bardziej jebią?
To, że w taki sam sposób ktoś może napisać o napotkanych Chińczykach czy Rosjanach i nie ma to kompletnie żadnego znaczenia w kontekście politycznym. Kim innym jest napotkany pojedynczy człowiek, zwłaszcza na naszym terytorium, a kim innym nawet ten sam ktoś kto działa w ramach nieprzyjaznego
To akurat jest strzał w kolano. Gdy cyrk odjedzie znowu będzie płacz, że miejscowi same paproki, a poza tym drogo. 30 złotych za metr elewacji to jest kurwa kryminał. To ile oni biorą za godzinę? Sześć pięćdziesiąt? Nie pamiętam normy, ale strzelam, że przygotowanie, styropian, zatarcie, plus tynk to będzie lekko ze trzy i pół godziny na metr. Do tego jakieś wygibasy, obróbki itepe...Rusztowanie mieli kradzione, czy ktoś gratis postawił? Ja bym się takimi akcjami raczej nie chwalił, bo komuś może się faktycznie nóż w kieszeni otworzyć.tomaszm pisze: ↑22-02-2022, 11:52Wziąłem sobie ekpie z Ukrainy do ocieplenia domu. Policzyli mnie 30 zł za metr. Zrobili to perfekcyjnie. A roboty było dużo. Ekipa od nas chciała 50. Wykończeniowców tez biorę z Ukrainy. Wchodzą na przełomie czerwca/lipca. Robili już parę domów po znajomych-wszyscy zachwyceni.SATYROS pisze: ↑22-02-2022, 11:28W naszym rejonie są trochę inne opinie..tomaszm pisze: ↑22-02-2022, 11:26W budowlance, gastronowi i wśród kelnerów jeśli chodzi o podejscie do pracy Ukraińcy biją nagłowę roszczeniowych i rozleniwionych Polaków. Największa firma i potentant jeśli chodzi o budowę dróg w województwie sląskim u nas ze wsi Larix zatrudnia w tej chwili 50% Ukraińców jest ich ponad 200. Są wydajniejsi, pracują za mniejsze pieniądze a jak przyjedziesz do Lublińca to nawet jest parę obiektów przerobionych na to żeby mieli gdzie mieszkać.
Historyczna Doniosłość Chwili. Prawie tak dobre jak Wzburzony Obserwator
Rusztowanie sam oganąłem. Bez tynku. tynk położe na sam koniec bo przy tylu ekipach i tak się ubrudzi. gdzie tam 3,5 godziny za metr, metr to jest robota za 30 min. Na kleju Sempre, Siatka mapei kołkowanie i klejenie.535 pisze: ↑22-02-2022, 12:46To akurat jest strzał w kolano. Gdy cyrk odjedzie znowu będzie płacz, że miejscowi same paproki, a poza tym drogo. 30 złotych za metr elewacji to jest kurwa kryminał. To ile oni biorą za godzinę? Sześć pięćdziesiąt? Nie pamiętam normy, ale strzelam, że przygotowanie, styropian, zatarcie, plus tynk to będzie lekko ze trzy i pół godziny na metr. Do tego jakieś wygibasy, obróbki itepe...Rusztowanie mieli kradzione, czy ktoś gratis postawił? Ja bym się takimi akcjami raczej nie chwalił, bo komuś może się faktycznie nóż w kieszeni otworzyć.tomaszm pisze: ↑22-02-2022, 11:52Wziąłem sobie ekpie z Ukrainy do ocieplenia domu. Policzyli mnie 30 zł za metr. Zrobili to perfekcyjnie. A roboty było dużo. Ekipa od nas chciała 50. Wykończeniowców tez biorę z Ukrainy. Wchodzą na przełomie czerwca/lipca. Robili już parę domów po znajomych-wszyscy zachwyceni.
Dziękuję
Coś zrozumiałeś z tego bełkotu onucy? Liczyłem na analizę geo-poli a dostałem HDChwili.
Właśnie dlatego będziemy zawsze bantustanem Tomek. Popatrz. Mogłeś se to sam przykleić i byłbyś trzy dyszki na metrze do przodu skoro to taka prosta robota. Nie chce być złośliwy, ale mam nadzieję, że temu kto będzie kładł tynk dopłacisz te trzy lub cztery dyszki do tego taniego metra. Tak z ciekawości tego kleju do siatki to ile poszło na ile metrów? A ile kleju do styropianu? Wiesz, że to pasuje jeszcze ze dwa razy opierdolić, a wcześniej dwa razy zagruntować, a narożniki cyknęli w tej cenie? Zresztą nie. Szkoda strzępić ryja. Prowadzisz poważną działalność, poważną budowy, a podejście masz klasyczne. Takie akcje się mszczą. Wcześniej , czy później. Oczywiście jak dla mnie możesz brać chłopków po pięć złotych za metr. Tylko to jak wspomniałem na wstępie. Sam sobie strzelasz w kolano. I jeszcze. Napisz, ale tak szczerze. Dlaczego to niby żaden budowlaniec nie wystawi faktury?tomaszm pisze: ↑22-02-2022, 12:52Rusztowanie sam oganąłem. Bez tynku. tynk położe na sam koniec bo przy tylu ekipach i tak się ubrudzi. gdzie tam 3,5 godziny za metr, metr to jest robota za 30 min. Na kleju Sempre, Siatka mapei i klejenie.535 pisze: ↑22-02-2022, 12:46To akurat jest strzał w kolano. Gdy cyrk odjedzie znowu będzie płacz, że miejscowi same paproki, a poza tym drogo. 30 złotych za metr elewacji to jest kurwa kryminał. To ile oni biorą za godzinę? Sześć pięćdziesiąt? Nie pamiętam normy, ale strzelam, że przygotowanie, styropian, zatarcie, plus tynk to będzie lekko ze trzy i pół godziny na metr. Do tego jakieś wygibasy, obróbki itepe...Rusztowanie mieli kradzione, czy ktoś gratis postawił? Ja bym się takimi akcjami raczej nie chwalił, bo komuś może się faktycznie nóż w kieszeni otworzyć.tomaszm pisze: ↑22-02-2022, 11:52
Wziąłem sobie ekpie z Ukrainy do ocieplenia domu. Policzyli mnie 30 zł za metr. Zrobili to perfekcyjnie. A roboty było dużo. Ekipa od nas chciała 50. Wykończeniowców tez biorę z Ukrainy. Wchodzą na przełomie czerwca/lipca. Robili już parę domów po znajomych-wszyscy zachwyceni.
Wariaci liczą i 70 zł za 20 centymetrowy styropian ale te stawki są w chuj wyżyłowane.
Polskim Łademtomaszm pisze: ↑22-02-2022, 13:19Wszytko zostało zrobione tak jak być powinno. Nasi nie zrobili by tego lepiej. Mam tam ludzi zaufanych na budowie co mi tego pilnuja.
Mam pytanie - to jak uzasadnić ceny np dekarzy którzy usługi zwiększyli w ciągu 3 lat o 100 %? Wielu budowlańców innych dziedzin to też dotyczy. Faktury i tak nie wystawiają. Materiał i koszta są po mojej stronie. To jest tylko kwestia ceny robocizny. Czym ona jest uzasadniona ,że tak poszła do góry?
Jakoś moje stawki w Kancelarii nie poszły w ciagu 13 lat nawet o milimetr w góre. Budowlańcy przesadzają ,bo krew poczuli na skutek tego co się dzieje na rynku.
Z tego co dziś wyczytałem na Forume, to zrozumiałem, że Rosja bohatersko walczy o pokój, bo jakby teraz nie wkroczyła na Ukrainę, to by nas Ukraińcy pozabijaliby lada chwila, co do jednego. Po prostu wyciągają pomocną dłoń do Polaków.
W przyszłorocznym sezonie huraganowym będzie płacz, że elewację zerwało.535 pisze: ↑22-02-2022, 13:08Właśnie dlatego będziemy zawsze bantustanem Tomek. Popatrz. Mogłeś se to sam przykleić i byłbyś trzy dyszki na metrze do przodu skoro to taka prosta robota. Nie chce być złośliwy, ale mam nadzieję, że temu kto będzie kładł tynk dopłacisz te trzy lub cztery dyszki do tego taniego metra. Tak z ciekawości tego kleju do siatki to ile poszło na ile metrów? A ile kleju do styropianu? Wiesz, że to pasuje jeszcze ze dwa razy opierdolić, a wcześniej dwa razy zagruntować, a narożniki cyknęli w tej cenie? Zresztą nie. Szkoda strzępić ryja. Prowadzisz poważną działalność, poważną budowy, a podejście masz klasyczne. Takie akcje się mszczą. Wcześniej , czy później. Oczywiście jak dla mnie możesz brać chłopków po pięć złotych za metr. Tylko to jak wspomniałem na wstępie. Sam sobie strzelasz w kolano. I jeszcze. Napisz, ale tak szczerze. Dlaczego to niby żaden budowlaniec nie wystawi faktury?tomaszm pisze: ↑22-02-2022, 12:52Rusztowanie sam oganąłem. Bez tynku. tynk położe na sam koniec bo przy tylu ekipach i tak się ubrudzi. gdzie tam 3,5 godziny za metr, metr to jest robota za 30 min. Na kleju Sempre, Siatka mapei i klejenie.535 pisze: ↑22-02-2022, 12:46
To akurat jest strzał w kolano. Gdy cyrk odjedzie znowu będzie płacz, że miejscowi same paproki, a poza tym drogo. 30 złotych za metr elewacji to jest kurwa kryminał. To ile oni biorą za godzinę? Sześć pięćdziesiąt? Nie pamiętam normy, ale strzelam, że przygotowanie, styropian, zatarcie, plus tynk to będzie lekko ze trzy i pół godziny na metr. Do tego jakieś wygibasy, obróbki itepe...Rusztowanie mieli kradzione, czy ktoś gratis postawił? Ja bym się takimi akcjami raczej nie chwalił, bo komuś może się faktycznie nóż w kieszeni otworzyć.
Wariaci liczą i 70 zł za 20 centymetrowy styropian ale te stawki są w chuj wyżyłowane.
Przypominam, że pisałeś o wykonaniu elewacji za trzy dychy za metr. Czym jest uzasadniona wysoka cena? No to słuchaj jak to działa. To są cykle.Nikt normalny nie będzie pracował za damski chuj w budowlance, więc każdy kryzys przetrzebia potencjalnych fachowców. Im dalej w las, tym gorzej. Im większy boom, tym wyższe stawki. Im bardziej rozjebany i dziki rynek tym gorzej. Tobie akurat się "udało" zaplacić mniej, bo czy zrobić dobrze to się jeszcze okaże. Ktoś inny będzie musiał przepłacić. Tak to działa. Poza tym nie pierdol, że jak możesz u siebie przycisnąć to robisz za pół ceny. Żaden to wstyd Tomek. Wuja nie musisz oszukiwać. Z kolei bez faktury robisz, bo tak masz widocznie taniej. To jest cała tajemnica.tomaszm pisze: ↑22-02-2022, 13:19Wszytko zostało zrobione tak jak być powinno. Nasi nie zrobili by tego lepiej. Mam tam ludzi zaufanych na budowie co mi tego pilnuja.
Mam pytanie - to jak uzasadnić ceny np dekarzy którzy usługi zwiększyli w ciągu 3 lat o 100 %? Wielu budowlańców innych dziedzin to też dotyczy. Faktury i tak nie wystawiają. Materiał i koszta są po mojej stronie. To jest tylko kwestia ceny robocizny. Czym ona jest uzasadniona ,że tak poszła do góry?
Jakoś moje stawki w Kancelarii nie poszły w ciagu 13 lat nawet o milimetr w góre. Budowlańcy przesadzają ,bo krew poczuli na skutek tego co się dzieje na rynku.