Ty ozob, a jakby ruskim porwać dzieci studiujące i mieszkające na zachodzie, którym tak gardzą, to jak myślisz?Zmieściłyby się na jednym lotniskowcu?ozob pisze: ↑23-02-2022, 21:19Przeczy to całkowicie literaturze. Rosji nie są w stanie związać długotrwałym konfliktem na wschodniej falance i to bez udziału dużego komponentu lodowego, bowiem amerykańskie F-18 starujące z lotniskowców z Morza Północnego i Śródziemnego latalyby na granicy zasięgu i musiałby się uzerac z A2AD obejmującego cały Bałtyk, Polskę aż w kierunku Morza Czarnego,Pelson pisze: ↑23-02-2022, 21:01Wyciągając poza nawias konflikt atomowy to są w stanie spokojnie wiązać długotrwałym konfliktem siły Rosji i to bez udziału dużego komponentu lądowego oraz biorąc pod uwage specyfikę teatru pacyficznego- prowadzić wojnę przeciwko Chinom. Te ostatnie nie mają ciągle sił ofensywnych potrzebnych do wyjścia z pierwszego łańcucha wysp. Ich lotniskowce to ciągle prototypy, a J 15 jest oficjalnie uznawany za nielatające gówno, mające problemy ze statecznością. Amerykanie nie muszą nawet atakować Chińczyków na kontynencie, wystarczy im przez najbliższe kilka(naście) lat utrzymanie status quo. A AUKUS plus Japonia tylko tę dysproporcję wzmacnia.
Natomiast Chiny żeby wygrywać z USA wcale nie potrzebują wychdzoc z pierwszego łańcucha wysp. Ich A2AD skutecznie sprawiły, że amerykanskie lotniskowce tam po prostu nie przetrwają. Dlatego podobnie jak w przypadku Europy amerykańskie lotnictwo pokładowe będzie operować na granicy zasięgu. Problem się zwiększa, gdy dorzuci się chińska zdolności "widzenia" poza linia horyzontu i rakiety zdolne niszczyć lotniskowce na dużym dystansie.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: III Wojna Światowa
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Co do samowystarczalności, zapytam się ozoba. Mają tam jeszcze fabryki wołgi, czy innych luksusowych aut? Takich dla moskiewskiej klasy średniej? A jak z telefonami? Jaki jest ruski odpowiednik szajsunga np? Se poradzą, przy embargu, na samych pyrach i bimberku? LOL535 pisze: ↑23-02-2022, 21:22Jest kurwa pocieszny chłopina. Samowystarczalność ruskich kończy się tam, gdzie kończy się rozmemłanie i pobłażliwość tak zwanego zachodu. Zakładając, że nie kupili jeszcze wszystkich, wystarczy ta słynna i wyśmiewana jedność oraz trochę zdecydowania i władimir władimirowicz będzie miał zawał jako powikłanie po zarazie. Oligarchia nie będzie siedzieć w okopach.
Poro
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Takie grille to pomysł na ochronę sprzętu przed Javelinami - taka wariacja na temat fartucha pancernego.mocny2_3 pisze:Ogarnia ktoś tu rosyjskie pojazdy pancerne? niech mi ktoś wyjaśni do czego mają służyć te ręcznie robione klatki na wieży T72B?
Edit: e, kol. Pelson mnie ubiegł.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Ascetic
Nie ma co się turlać po ziemi z debila. Zaraz zrobi skan z jakiejś fachowej literatury wojskowej i się okaże, że eskimosi mają komponenty lodowe ...nicram pisze: ↑23-02-2022, 21:24Komponent lodowy łatwo jest roztopić...(:Ascetic pisze: ↑23-02-2022, 21:21Ochłoń, Fryta. Komponent lodowy mówisz ...ozob pisze: ↑23-02-2022, 21:19
Przeczy to całkowicie literaturze. Rosji nie są w stanie związać długotrwałym konfliktem na wschodniej falance i to bez udziału dużego komponentu lodowego, bowiem amerykańskie F-18 starujące z lotniskowców z Morza Północnego i Śródziemnego latalyby na granicy zasięgu i musiałby się uzerac z A2AD obejmującego cały Bałtyk, Polskę aż w kierunku Morza Czarnego,
Natomiast Chiny żeby wygrywać z USA wcale nie potrzebują wychdzoc z pierwszego łańcucha wysp. Ich A2AD skutecznie sprawiły, że amerykanskie lotniskowce tam po prostu nie przetrwają. Dlatego podobnie jak w przypadku Europy amerykańskie lotnictwo pokładowe będzie operować na granicy zasięgu. Problem się zwiększa, gdy dorzuci się chińska zdolności "widzenia" poza linia horyzontu i rakiety zdolne niszczyć lotniskowce na dużym dystansie.
Poro
-
Tak na rozmiękczenie tematu. W niebieskiej błękitnej co się pochyla to ja, w koszuli lekko niebieskiej w posturze stojącej to mój wspólnik Rafał a reszta to najbardziej wtajemniczona grupa amerykańskich komandosów..........stacjonujących u nas.
Śpią u znajomego w hotelu. Zresztą największy kontynent komandosów amerykańskich jest u nas na wsi w całym kraju. Tak szczerze mam pewne wątpliwości czy Amerykanie mają tak wyćwiczoną armię...Chłopaki z czerwonych beretów uważają ,że Amerykanie to pizdy obecnie...... Oby było inaczej, po prostu przekazuje to co mi chłopaki gadają...........
Śpią u znajomego w hotelu. Zresztą największy kontynent komandosów amerykańskich jest u nas na wsi w całym kraju. Tak szczerze mam pewne wątpliwości czy Amerykanie mają tak wyćwiczoną armię...Chłopaki z czerwonych beretów uważają ,że Amerykanie to pizdy obecnie...... Oby było inaczej, po prostu przekazuje to co mi chłopaki gadają...........
Ostatnio zmieniony 23-02-2022, 21:37 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
Najlepiej buzującą fryturą. (:nicram pisze: ↑23-02-2022, 21:24Komponent lodowy łatwo jest roztopić...(:Ascetic pisze: ↑23-02-2022, 21:21Ochłoń, Fryta. Komponent lodowy mówisz ...ozob pisze: ↑23-02-2022, 21:19
Przeczy to całkowicie literaturze. Rosji nie są w stanie związać długotrwałym konfliktem na wschodniej falance i to bez udziału dużego komponentu lodowego, bowiem amerykańskie F-18 starujące z lotniskowców z Morza Północnego i Śródziemnego latalyby na granicy zasięgu i musiałby się uzerac z A2AD obejmującego cały Bałtyk, Polskę aż w kierunku Morza Czarnego,
- SODOMOUSE
chujwi, jak się to gówno nazywa, co loto....ale zniszczenie jest...Na tyH filmów, nazywajo to drone....,
https://www.kaotic.com/video/13105620_20220120065048_t
https://www.kaotic.com/video/a23d00a6_20200307144010_t
https://www.kaotic.com/video/9c187096_20200303055313_t
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- rasowy masterfulowicz
No właśnie nie. Czas gra na korzyść Chin, USA słabną z każdym rokiem. Taka prozaiczna sprawa jak zdrowy rekrut zaczyna być problemem.
Celem życia nie jest przeżycie.
-
- rasowy masterfulowicz
Fakt, tym bardziej, że pewnie większość zaszczepiona, a to osłabiło potencjał bojowy armii (:
- ozob
- zahartowany metalizator
Oczywista oczywistość, ale na forum elitarny salonik jak na Żoliborzu u Prezesa. Ruskie nie są samowystarczalne, a USA za jednym kliknięciem wygra wojnę.mistrzsardu pisze: ↑23-02-2022, 21:32No właśnie nie. Czas gra na korzyść Chin, USA słabną z każdym rokiem. Taka prozaiczna sprawa jak zdrowy rekrut zaczyna być problemem.
To jest dokładnie taka postawa jaką punktuje Nowa Konfederacja i Strategy&Future.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Ascetic
Śmiem wątpić. Dobrze zaszczepiony, dobrze sterowany. Z pulpitu zdalnego. Po coś w końcu te cipowanie było, co nie?
Poro
-
- rasowy masterfulowicz
Tego ja nie wiem, pytaj Ozoba (:
- Ascetic
Fryta i gość od papy. Jest sprawa. Szachy były za trudne i tłukło się z tatusiem w chińczyka? Stąd ta fiksacja?ozob pisze: ↑23-02-2022, 21:35Oczywista oczywistość, ale na forum elitarny salonik jak na Żoliborzu u Prezesa. Ruskie nie są samowystarczalne, a USA za jednym kliknięciem wygra wojnę.mistrzsardu pisze: ↑23-02-2022, 21:32No właśnie nie. Czas gra na korzyść Chin, USA słabną z każdym rokiem. Taka prozaiczna sprawa jak zdrowy rekrut zaczyna być problemem.
To jest dokładnie taka postawa jaką punktuje Nowa Konfederacja i Strategy&Future.
Poro
- ozob
- zahartowany metalizator
Napiszsz "panie łącze te kroki" co USA ma na kontynencie na tu i teraz, żeby pokazać tym ruskim miejsce w kącie? Czy jak zwykle zero konkretów i liberalny rzyg?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- rasowy masterfulowicz
Mam wrażenie, że chłopaki z forum myśleli, że Rambo to był film dokumentalny.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Ascetic
Jak usłyszę jaki kontyngent chińczyków jest przygotowany do przerzucenia do republiki jagielloństko-chińskiej będziesz miał odpowiedź.
A teraz, czysty umysł, niech sobie wygoogla ilu mamy amerykańców w polsce, wojskowych, a ilu> mogą być ci z chińskiej armii ludowej LOL
Ostatnio zmieniony 23-02-2022, 21:49 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
- Ascetic
Ja dla odmiany mam wrażenie, że tobie się wydaje, że jedyny większy sojusznik ruskich, jakby się tutaj umiejscowił, to by zadbał o swoje, ale nie ręcami ruskich, którzy są bliżej i mogliby ich interesy ładnie tutaj przypilnować. Choćby nawet ze względu na już niedługo brak bufora.mistrzsardu pisze: ↑23-02-2022, 21:43Mam wrażenie, że chłopaki z forum myśleli, że Rambo to był film dokumentalny.
Swoją drogą ciekawa rusko onucowa wariacja. Nie ruskie, a chińczyki. Tak na niby. Sprytne. Nowe. Świeże. Nie powiem.
Poro
Chłopcy myślą, że ruskie dzieci rozsiane po całej Europie spierdolą do dierewienki i będą z matkami kuszać ziemniaki. Z jednej miski. Bo tatusiom zamarzył się konflikt totalny. Po to by....zająć Europę do której mają właściwie swobodny dostęp. Zupełnie jak w tym żarcie o kradzieży cysterny spirytu...Może uciekną do chin? Pingpongi tylko na to czekają.
-
Jeśli chodzi o zaplecze fizyczne to Jankesi słabo stoją. Wiem o czym pisze bo u nas stacjonuje najwieksza grupa Jankesów w kraju. Spotykamy ich kupując pieczywo. W sumie myślałem, że to będą fest chłopaki ale nawet po ryju dostają od miejscowych na dyskotece... No nie tak se wyobraziłem te siły Natowskie:( To duże chlopaki co widać po załączonym zdjęciu powyżej ale kurwa psychicznie to duże dzieci. W swinger clubie siedzieli najebani jak czołgi przez 3 dni. Jak ruskie w nas wjadą a reszta armii amerykańskiej u nas podobno elita tak wygląda to przejebane.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 23-02-2022, 21:56 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
- Ascetic
Kto był w takiej gównianej Varnie, czy Sofii, żeby od takiego Sewastopola daleko nie szukać, to wie ile tam ruskiej swołoczy wypoczywa, żre, chleje, wydaje kasę. Ale luz. Są samowystarczalni. Bania - taka drewniana, na daczy i wypoczyn jak się paczy xD535 pisze: ↑23-02-2022, 21:52Chłopcy myślą, że ruskie dzieci rozsiane po całej Europie spierdolą do dierewienki i będą z matkami kuszać ziemniaki. Z jednej miski. Bo tatusiom zamarzył się konflikt totalny. Po to by....zająć Europę do której mają właściwie swobodny dostęp. Zupełnie jak w tym żarcie o kradzieży cysterny spirytu...Może uciekną do chin? Pingpongi tylko na to czekają.
Poro