Muszę obejrzeć, bo widzę, że faciu ma duży wpływ na miernoty z czystą kartą udające ekspertów. I ten kurwa zabawny język, cytuję " mówiłem oczy na turcję" Tymczasem to bartosiak mówił , a nie jakaś przypadkowa ręczna myjnia naczyń.Heretyk pisze: ↑03-03-2022, 19:51mnie ten cały bartosiak trochę wkurwia, podobnie jak jego przydupas zychowicz. nie to, żeby sie nie znali na temacie, ale ten ton totalnego uwielbienia dla USA i w ogóle jakaś taka przemądrzałość i zadufanie. cóż, mnie tu coś nie gra. ponadto robi się z niego jakiegoś guru i gdzie nie spojrzeć to zawsze on i jego mądrości. jakby nie było innych ekspertów
wolę sobie sykulskiego posłuchać, na przykład.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: III Wojna Światowa
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
A może wszyscy mu raportują, że ofensywa idzie zgodnie z planem i ludzie witają ich ze łzami wzruszenia kwiatami.*maciek z klanu pisze: ↑03-03-2022, 18:06
Za to wszyscy trzymajmy kciuki, no to chyba najlepsze z wszystkich rozwiązań.
* a te kwiaty są przeciwpancerne, a łzy przebijają radzieckie hełmy.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
frankmullen pisze: ↑03-03-2022, 19:50Tak na marginesie - czy ktoś już się zastanawiał za czyje pieniądze będzie odbudowana Ukraina, jeśli Ruskim uda się ją zdobyć, a w międzyczasie nie rozpęta się nuclear winter? Sama Ukraina to będzie/jest bankrut. Kacapy pewnie też będą bliskie bankructwa. Kto i za co odbuduje Ukrainę?
Nikt. Rus na pewno nie, bo będzie miał problem utrzymać stan posiadania. Musi finansować Naddniestrze, te Ługańsko donieckie wysrywy, Abchazję, Osetię, Czeczenię.... Bardzo bym chciał, aby zabrakło kasy by spiąc to wszystko w kupie. Chciałbym, by ta mrzonka o odbudowie imperium rozkurwiła się na drobne. Kiedy źródełko utrzymania wyschnie...... co wtedy? Kaukaz znów zapłonie? Jak tam sobie poradzą?
Właśnie przed chwilą widziałem. Ponad 40 milionów ludzi i prawie dwa razy taka powierzchnia jak nasza. To nie jest ogródek babci Jasi. władzio ty się jeszcze kurwa zastanów. Kto ci tego będzie pilnował? Ta twoja banda kurew, handlarzy i alkoholików? A kto będzie pilnował ich, żeby paliwa nie rozkradli?
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Jeśli Ruskim uda się zdobyć Ukrainę, to nie będzie problemu, bo wtedy Ukraina będzie de facto częścią Rosji, a Rosja jest samowystarczalna. Jeśli Ukraina się obroni, to odbuduje się za reparacje wojenne, wypłacane przez Rosję, która jest samowystarczalna. Jeśli będzie impas i pełzająca wojna hybrydowa przez najbliższe dziesięć lat, to najprawdopodobniej zapłacą Węgry, żeby utrzymać strefę neutralną i robić interesy z Rosją.frankmullen pisze: ↑03-03-2022, 19:50Tak na marginesie - czy ktoś już się zastanawiał za czyje pieniądze będzie odbudowana Ukraina, jeśli Ruskim uda się ją zdobyć, a w międzyczasie nie rozpęta się nuclear winter? Sama Ukraina to będzie/jest bankrut. Kacapy pewnie też będą bliskie bankructwa. Kto i za co odbuduje Ukrainę?
Kerosene keeps me warm.
-
535 pisze: ↑03-03-2022, 19:52To z pewnością. Natomiast ta kurwa nie bierze pod uwagę, że naród, który liznął wolności, a dodatkowo nie bardzo lubi ruskich z przyczyn wiadomych może nie bardzo chcieć powrócić pod gumofilca.Nasum pisze: ↑03-03-2022, 19:43
Być może wychodzi z założenia, że skoro udaje się na Ukrainie - jakaś reforma, świadomość ludzi, że coś od nich zależy, odejście od spróchniałych ram człowieka sowieckiego, to czemu patrząc na przykład z Rosji i Białorusi, ludziom też nie zachce się czegoś innego, lepszego? To byłby krach jego systemu wartości, władzy, poczucia wartości, marzeń i idei...
No i to jest jego największy błąd, że nie wziął tego jakże istotnego elementu pod uwagę. Propaganda może sobie pierdolić do znudzenia, że punktowe naloty na cele wojskowe są wykonywane z chirurgiczną precyzją, a faszysci wycofując się, równają całe wioski z ziemią, a poczciwi ludzie płaczą ze wzruszenia widząc ruskich sołdatów.... Ciekaw jestem etatu w takim ministerstwie., Musisz łgać jak najęty, łgać na wszystkie sposoby , z taką mocą, że sam już nie odróżniasz prawdy od kłamstwa, bo nie wierząc w te pierdoły które głosisz, stajesz się mało wiarygodny.... Czy oni zdają sobie sprawę, że tkają wizję rzeczywistości która potrafi rozbawić? Czy powtórzą za towarzyszem Winnickim - "Spokojnie, nasi obywatele i tak w to nie uwierzą" ?
To oczywiste, bo jak wiadomo pierwszym samowystarczalnym krajem jest rosja, a drugim węgry.83koper83 pisze: ↑03-03-2022, 20:03Jeśli Ruskim uda się zdobyć Ukrainę, to nie będzie problemu, bo wtedy Ukraina będzie de facto częścią Rosji, a Rosja jest samowystarczalna. Jeśli Ukraina się obroni, to odbuduje się za reparacje wojenne, wypłacane przez Rosję, która jest samowystarczalna. Jeśli będzie impas i pełzająca wojna hybrydowa przez najbliższe dziesięć lat, to najprawdopodobniej zapłacą Węgry, żeby utrzymać strefę neutralną i robić interesy z Rosją.frankmullen pisze: ↑03-03-2022, 19:50Tak na marginesie - czy ktoś już się zastanawiał za czyje pieniądze będzie odbudowana Ukraina, jeśli Ruskim uda się ją zdobyć, a w międzyczasie nie rozpęta się nuclear winter? Sama Ukraina to będzie/jest bankrut. Kacapy pewnie też będą bliskie bankructwa. Kto i za co odbuduje Ukrainę?
-
535 pisze: ↑03-03-2022, 20:02Właśnie przed chwilą widziałem. Ponad 40 milionów ludzi i prawie dwa razy taka powierzchnia jak nasza. To nie jest ogródek babci Jasi. władzio ty się jeszcze kurwa zastanów. Kto ci tego będzie pilnował? Ta twoja banda kurew, handlarzy i alkoholików? A kto będzie pilnował ich, żeby paliwa nie rozkradli?
Czeczenia była kilka razy mniejsza, a musieli rozpętać tam dwie wojny wykrwawiając się każdego dnia, by coś ugrać. Tam śnili o niepodległości, tutaj już ją mają, tam wokół syf i niemoc, tutaj jednak blisko zachód i taka zachęta, coś w rodzaju, spójrzcie, jak może być, tylko zrzućcie już tego postsowieckiego garba w podejściu do życia i w mysleniu
- Tatuś
- Kontakt:
Dostaną programy pomocowe z UE, że kacapy będą do nich na kelnerowanie przyjeżdżać.
Stawka tej wojny jest niezwykle atrakcyjna a tymczasem dowództwo Ukrainy wydało komunikat, że zakończyło fazę obronną i przechodzą do kontrofensywy.
Generalnie jak Rosja przegra to cały ich domek z kart się posypie. Gruzini zajmą Osetię i Abchazję, zmieni się tam władza i pewnie wejdą do NATO. Armenia dostanie kompletny wpierdol w Górnym Karabachu. Ramzan analfabeta zostanie zajebany i pewnie Czeczeni też będą chcieli się zemścić.
Stawka tej wojny jest niezwykle atrakcyjna a tymczasem dowództwo Ukrainy wydało komunikat, że zakończyło fazę obronną i przechodzą do kontrofensywy.
Generalnie jak Rosja przegra to cały ich domek z kart się posypie. Gruzini zajmą Osetię i Abchazję, zmieni się tam władza i pewnie wejdą do NATO. Armenia dostanie kompletny wpierdol w Górnym Karabachu. Ramzan analfabeta zostanie zajebany i pewnie Czeczeni też będą chcieli się zemścić.
Kłania się Mistrz i Małgorzata, tam jakaś panna od nieustannego łgania dostała zeza. W ogóle ładnie Bułhakov opisał ten ruski rozpiździaj.
- Tatuś
- Kontakt:
Ktoś liczył ile razy białoruska armia miała wejść na Ukrainę? Bo wchodzą już chyba od poniedziałku ale podobno dzisiaj dostali rozkaz.
Ostatnio zmieniony 03-03-2022, 20:27 przez Tatuś, łącznie zmieniany 1 raz.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
też lubię Sykulskiego, ale przed tym konfliktem mylił się BARDZO mocno do czego z resztą się przyznał. A uważałem go za jednego z najlepszych - jeżeli nie najlepszego fachowca od tego co za Bugiem. Gdy wyłącza jednak swój zimny, profesorski ton to ma jednak też pojebane, zdecydowanie zbyt mocno prawicowe odloty, zdarzają mu się chołubienie Michalkiewiczowi, postrzeganie chrześcijaństwa jako jedynego gwaranta tożsamości europejskiej itp. Nie będę znów wracał do jego twierdzeń o zbieżności naszych polskich interesów z rosyjskimi - tu niestety Bartosiak go rozjechał w kilku konfrontacjach. Ale jego wiedza o historii myśli strategicznej w Rosji (nawet jakąś książkę jego na ten temat czytałem) - tutaj naprawdę mało kto może mu dorównać. Tyle, że naprawdę, mimo takiej wiedzy źle oceniał on działania Rosji w ostatnich tygodniach. Dla niego (z resztą dla bardzo wielu ekspertów) naprawdę szokujące było to, że pomimo tego, że Putin zdobywał przecież swoje polityczne cele to zdecydował się na tak ryzykowny manewr jak pełnoskalowy atak.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- mistrz forumowej ceremonii
oczywiście. zresztą wielu mądralów musiało przepraszać, bo jeszcze kilka dni temu twierdzili z całą stanowczością, ze putin na pewno nie wjedzie na ukrainę. a bartosiak mówił, ze prawie na pewno wjedzie. tak że to mu trzeba na pewno oddać
- Ascetic
O fajnie, że jesteś.Olo pisze: ↑03-03-2022, 20:22też lubię Sykulskiego, ale przed tym konfliktem mylił się BARDZO mocno do czego z resztą się przyznał. A uważałem go za jednego z najlepszych - jeżeli nie najlepszego fachowca od tego co za Bugiem. Gdy wyłącza jednak swój zimny, profesorski ton to ma jednak też pojebane, zdecydowanie zbyt mocno prawicowe odloty, zdarzają mu się chołubienie Michalkiewiczowi, postrzeganie chrześcijaństwa jako jedynego gwaranta tożsamości europejskiej itp. Nie będę znów wracał do jego twierdzeń o zbieżności naszych polskich interesów z rosyjskimi - tu niestety Bartosiak go rozjechał w kilku konfrontacjach. Ale jego wiedza o historii myśli strategicznej w Rosji (nawet jakąś książkę jego na ten temat czytałem) - tutaj naprawdę mało kto może mu dorównać. Tyle, że naprawdę, mimo takiej wiedzy źle oceniał on działania Rosji w ostatnich tygodniach. Dla niego (z resztą dla bardzo wielu ekspertów) naprawdę szokujące było to, że pomimo tego, że Putin zdobywał przecież swoje polityczne cele to zdecydował się na tak ryzykowny manewr jak pełnoskalowy atak.
Ja tylko w jednej sprawie. Powiedz mi proszę, czy to nie jest rusko onucowe strasznko?
Wiadomo, że sprawdzimy, zweryfikujemy tego bartosiaka, ale póki co nurtuje mnie skąd te nakręcanie SPIRALI STRACHU.
ps. ludzie z tego godzinnego pierdolenia w tonie wszystkowiedzącym, wycinają takie kąski. Gość z guru pikuje na pozycję wyjściową.
Poro
- immortal69
- postuje jak opętany!
Jego poznałem w zeszłym roku przy okazji występów z Zychowiczem na kanale historia realna. Jestem w trakcie czytania ich wspólnej książki.Ascetic pisze: ↑03-03-2022, 18:51A Twoja opinia na jego temat? Zlepiacz faktów i ogólnie latających spekulacji, czy jednak wytrawny strateg?immortal69 pisze: ↑03-03-2022, 18:24teorie Bartosiaka.Ascetic pisze: ↑03-03-2022, 18:04@Gunman
Zostaje pytanie co na to dzikitrener, stanowski i bartosiak.
Bardziej martwiące jest, bo na tych powyżej celebrytów internetowych sram rzadkim, że poroszenko i załenski wbijają w retorykę, że więcej pomocy. Tutaj się szykuje jednak eskalacja i być może krwawa frustracja. Teraz nie wyglada to dobrze, choć wcześniej tez nie było kolorowo.
Żaden ze mnie spec od wojskowości ale dobrze się go słucha. Wiedzę ma i potrafi ją przekazać. No i wychodzi na to że niestety sporo trafili w tych swoich dywagacjach o III WŚ z zeszłego roku.
- Ascetic
Jak możesz przybliż co konkretnie. Że rosja będzie agresorem? Bo wiesz ... na Słowację się nie zapowiadało. A tak już bez targania, co tam przewidzieli takiego, że mamy aż tak mocny obóz wyznawców ?immortal69 pisze: ↑03-03-2022, 20:29Jego poznałem w zeszłym roku przy okazji występów z Zychowiczem na kanale historia realna. Jestem w trakcie czytania ich wspólnej książki.
Żaden ze mnie spec od wojskowości ale dobrze się go słucha. Wiedzę ma i potrafi ją przekazać. No i wychodzi na to że niestety sporo trafili w tych swoich dywagacjach o III WŚ z zeszłego roku.
Poro
- nicram
Pierwszy raz go posłuchałem. Jaki egzaltowany dzban, który pierdoli od rzeczy. "Galwanizować debatę" - fikoł roku. Koleś nie rozumie znaczenia słów: https://pl.wikipedia.org/wiki/Galwanizacja. Zdania semantycznie puste co rusz. I ta maniera, jakiegoś intelektualisty z atrofią mózgu. Nie dziwne, że takie bezmózgi jak ozób się nabierają...swój ciągnie do swojego.Ascetic pisze: ↑03-03-2022, 19:36Nie, on nie nakręca SPIRALI STRACHU. xD & LOL
Bartosiak to nie onuc, on po prostu wie.
To sprawdzimy, co?
---------------------------------------------------------------
Swoja drogą jak bym słyszał Kasparowa .... no nie wiem, nie wiem skąd te same narracje.
ps. profeska pełną gębą. Zatroskane miny, podpieranie brody, zawieszanie głosu, jak profesory, a to tylko pierdolenie o szopenie u clicbaitowego stanowskiego xD
all the monsters will break your heart
- Ascetic
Dlatego przyrównałem wcześniej typa do słynnego jasnowidza. Powie tak, żeby sobie dopasować. Później powie co innego i też będzie pasować. Dodatkowo to na co zwróciłeś uwagę, zabawa w pseudo intelektualną gadkę. Wystarczy zobaczyć tez pozy jakie zawodnik przybiera. Doskonale wiesz, że jak ktoś unika bezpośrednich odpowiedzi na trudne pytania, to właśnie rozwadnia je pustosłowiem. A jak jeszcze są barwnenicram pisze: ↑03-03-2022, 20:38Pierwszy raz go posłuchałem. Jaki egzaltowany dzban, który pierdoli od rzeczy. "Galwanizować debatę" - fikoł roku. Koleś nie rozumie znaczenia słów: https://pl.wikipedia.org/wiki/Galwanizacja. Zdania semantycznie puste co rusz. I ta maniera, jakiegoś intelektualisty z atrofią mózgu. Nie dziwne, że takie bezmózgi jak ozób się nabierają...swój ciągnie do swojego.Ascetic pisze: ↑03-03-2022, 19:36Nie, on nie nakręca SPIRALI STRACHU. xD & LOL
Bartosiak to nie onuc, on po prostu wie.
To sprawdzimy, co?
Swoja drogą jak bym słyszał Kasparowa .... no nie wiem, nie wiem skąd te same narracje.
ps. profeska pełną gębą. Zatroskane miny, podpieranie brody, zawieszanie głosu, jak profesory, a to tylko pierdolenie o szopenie u clicbaitowego stanowskiego xD
Nic nie znaczące metafory, to już jest ekstra.
I na koniec. Analityk ma dane, siada analizuje i daje jej wynik. Konkretny z którego go rozliczają. Tak jest np. w banku. Bilans, amortyzację, kontrakty, nie wiem estymacje przychodów i mówi czy pacjent dostaje np. kasę pod linie produkcyjna. Bierze odpowiedzialność. A tu mamy de facto snucie opowieści, rozrywanych przez x teorii na bazie której forum kreuje rozwój wydarzeń na wojnie. XD
A samo budowanie napięcia, poprzez kierowanie uwagi na nasze zagrożenie, jest moim zdaniem ruską narracją. Jak z tą atomówką. Nikt tego właściwie nie robi w przestrzeni publicznej. Po to aby był spokój. A nie jak np. z bankomatami, czy paliwami.
Ostatnio zmieniony 03-03-2022, 20:52 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro