Typ jest ewidentnie pierdolniety. Pamiętasz jak wklejał twitty kowidiwe jako potwierdzenie swojej tezy a w nich było ich zaprzeczenie (: ? Kurwa, człowiek mem (:
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: III Wojna Światowa
lys på slutten av lys
Jebać to, ciekawsza jest ta nitka Kasparova, np: Clearing the UKR skies after a warning period is risky. Letting Putin destroy Ukraine is riskier, & a human and moral disaster. 8/13
albo: Biden & others insist NATO would retaliate should Putin attack Baltic members. Watching Ukraine, I am not sure of that at all, and Putin won't be either. If the calculation is about nuclear risk, it's no different over Estonia than Ukraine.
- ozob
- zahartowany metalizator
Wiem. Poznałem go swego czasu. Ciekawy świata człowiek.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
-
- rasowy masterfulowicz
Oczy na szachownicę
- Ascetic
Słyszałem dwa wywiady Kasparova. Czytałem też ze dwa. Gdybyśmy typa słuchali, to nie tylko byśmy się pochwalili przekazaniem Migów, ale też byśmy juz tam mieli wojska. Przekaz gościa jednoznaczny. Jesteśmy kolejni, powinniśmy prewencyjnie zaatakować .... także ten ...bartwa pisze: ↑10-03-2022, 21:12Jebać to, ciekawsza jest ta nitka Kasparova, np: Clearing the UKR skies after a warning period is risky. Letting Putin destroy Ukraine is riskier, & a human and moral disaster. 8/13
albo: Biden & others insist NATO would retaliate should Putin attack Baltic members. Watching Ukraine, I am not sure of that at all, and Putin won't be either. If the calculation is about nuclear risk, it's no different over Estonia than Ukraine.
lys på slutten av lys
Zachód ma naprawdę ciężki orzech do zgryzienia. Jak zauważa Kasparov, cena usunięcia dyktatora rośnie z czasem. Zupełnie jak z winylami haha. Ta cena już teraz jest zajebiście wysoka, ale jak nie teraz, to kiedy? Niektórzy żyją z rakiem latami...
- Ascetic
(;
zdania pisze po rusku. Teraz pisze o agenturalnych doświadczeniach (; Fryta się nam kurwa przysmażyła LOL
lys på slutten av lys
Lepiej, gdybyśmy go słuchali, to czyrak byłby już wycięty przed Ukrainą.Ascetic pisze: ↑10-03-2022, 21:14
Słyszałem dwa wywiady Kasparova. Czytałem też ze dwa. Gdybyśmy typa słuchali, to nie tylko byśmy się pochwalili przekazaniem Migów, ale też byśmy juz tam mieli wojska. Przekaz gościa jednoznaczny. Jesteśmy kolejni, powinniśmy prewencyjnie zaatakować .... także ten ...
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Niemcy zostali ośmieszeni przez Putina. To trochę utemperuje ich. W interesie USA jest by Rosja się wykrwawiła na tym konflikcie i dlatego już dziś się mówi, że sankcje mogą trwać i 15 lat. Europa tyle lat żyła bez surowców z Rosji, że da radę i teraz.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
na razie rosja nie ma zgromadzonych sił na długi konflikt, miało być szybko, najwyżej może być dogrywka za jakiś czas
Trzeci atak na Kijów będzie raczej ostatnim rosji na razie, bo taką ilością wojsk, jaką atakuje obecnie rosja chyba już nie zdobędzie kilku miast, dysponuje za małymi siłami na Ukrainie, musieliby je zwiększyć, ale poboru nie uruchamiają, donieckie republiki mają podobno rezerwę 1500 luda, ale nie mogą wszystkich rzucić na Charków, dodatkowo część oddziałów rosyjskich się wycofało na teren rosji, bo są zdziesiątkowaneRumburak pisze: ↑10-03-2022, 20:46Moim zdaniem najbardziej prawdopodobny scenariusz jest taki, że ruskie kurwy zdobędą kilka większych miast na wschodzie. Zrównają je z ziemią i doprowadzą do klęski humanitarnej. Raczej nie obejdzie się bez jakiegoś konkretnego pierdolnięcia w najbliższym czasie w Kijowie. Wykrwawiona Ukraina zasiądzie do stołu. kurwy do Krymu dołącza "swoje" bananowe republiki. Do tego dojdą gwarancje zamykające Ukrainie drogę do NATO, być może zapisane w konstytucji. To jest chyba w tym momencie plan minimum dla kacapów. Taki, aby odtrąbić zakończone sukcesem "demilitaryzowanie i denazyfikowanie". Zachód zmęczony wojną pomoże zasiąść Ukraincom do rozmów. Jak by na to nie spojrzeć to Ukraincy pięknie, ale jednak przegrywają. Mam nadzieję, że skończy się "tylko" na tym. Liczę też, że zachód z biegiem czasu nie pójdzie na daleko idące ustępstwa jeżeli chodzi o sankcje. Koniec, końców pewnie tradycyjnie górę wezmą interesy poszczególnych państw. Generalnie przyszłość nie rysuje się w zbyt optymistycznych barwach. kacap pozostanie nieobliczalną małpą z brzytwa. Nie ważne czy będzie jadł w McDonald czy U Wujka Wani.
Bardzo chciałbym się mylić i być świadkiem militarnej i ekonomicznej klęski rosji. Niestety chyba chuj z tego będzie w dłuższej perspektywie.
Pozdrawiam. Wytrawny strareg i geopolityk z masterfula.
Ukraina pewnie da sobie na razie radę, chyba, że będzie jakaś dogrywka, ale to nie od razu, Wolski mówi, że to kilka miesięcy mobilizacji i koncentracji sił.
Ostatnio zmieniony 10-03-2022, 21:33 przez Medard, łącznie zmieniany 3 razy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ozob
- zahartowany metalizator
Niemcy słuchają przede wszystkim siebie samych.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
I jeszcze Kasparov: There is no waiting this out. This isn't chess; there's no draw, no stalemate. Either Putin destroys Ukraine and eventually hits NATO with an even greater catastrophe, or Putin falls in Russia. He cannot be stopped with weakness.
Spoko. Jak dla mnie chleb może być po dwie dychy, a paliwo po dychu, byle rusek miał gorzej.Tatuś pisze: ↑10-03-2022, 21:18Niemcy zostali ośmieszeni przez Putina. To trochę utemperuje ich. W interesie USA jest by Rosja się wykrwawiła na tym konflikcie i dlatego już dziś się mówi, że sankcje mogą trwać i 15 lat. Europa tyle lat żyła bez surowców z Rosji, że da radę i teraz.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
To, co Kasparow napisał, zebrane w jednym miejscu, mrozi krew w żyłach. Przecież on ma rację. Putin musi przejebać wojnę w Ukrainie, NATO musi uciec się do każdego możliwego wybiegu, żeby wesprzeć Ukraińców. Jak nie, następny będzie jeden z krajów Sojuszu.
Kerosene keeps me warm.