III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: III Wojna Światowa
Striełkow twierdzi, że większość najemników walczących razem z Ukraińcami w @Severodonetsk to Polacy,
co prawda żołnierze w legionie cudzoziemskim kontaktują się miedzy sobą głównie po angielsku,
nie wiem, co pisze, ale wrzucam dla kumatych pa ruski:
co prawda żołnierze w legionie cudzoziemskim kontaktują się miedzy sobą głównie po angielsku,
nie wiem, co pisze, ale wrzucam dla kumatych pa ruski:
Die Welt ist meine Vorstellung.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kutuzow chyba pokonał Napoleona.
Skoro więc współczesny Kutuzow nieżyje.... to dobry znak!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Google translate całkiem ładnie radzi sobie z tłmaczeniem ruskiego na polski:
Potwierdzają się informacje o kontrataku wroga w Siewierodoniecku. Według dostępnych danych z kilku źródeł Ukraińcy sprowadzili do boju jednostki zagranicznych najemników, w większości Polaków (choć na antenie prowadzone są również negocjacje w języku angielskim). Wróg ma natarcie, nasze jednostki się wycofują. Szczegóły dotyczące głębokości sukcesu wroga są różne i na razie to zachowam.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
A w co miałem srać jak nie w rure, jak sedesu nie miałem. Najgorsze, że rura się czasem zapychała i trzeba było ją przeczyszczać. A była dosyć wąska ta gumowa końcówka. Miała 4 centymetry średnicy. Brałem wtedy z kuchni ocet, sodę i gorącą wodę z garczka. Jak to nic nie dawało to trzeba było przedmuchać.
Raz się zje, raz się nie zje.
-
- rasowy masterfulowicz
Nadal nie wiemy co robisz poza sraniem do wąskiej rury (:Mariusz Wędliniarz pisze: ↑05-06-2022, 21:59A w co miałem srać jak nie w rure, jak sedesu nie miałem. Najgorsze, że rura się czasem zapychała i trzeba było ją przeczyszczać. A była dosyć wąska ta gumowa końcówka. Miała 4 centymetry średnicy. Brałem wtedy z kuchni ocet, sodę i gorącą wodę z garczka. Jak to nic nie dawało to trzeba było przedmuchać.
-
Chociażby postawa antynatowska, antylibralna i walka z handlem narkotykami.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Nie śmiej się z mojej rury. Też byś tak srał jak byś sedesu nie miał. W coś trzeba robić. W spodnie miałem srać? Raz zrobiłem w mieście w banku w spodnie jak w kolejce czekałem. Ludzie pouciekały. Kury mam, kaczki, indorka, ule. Wszystko mam. Zboża, kartofli, kapusty, ale nie za dużo, tak żeby nam starczyło. Mięsa bierzemy od młodego Gnata, bo stary już nie żyje. My mu miodu, a on nam mięsa.vicotnick pisze: ↑05-06-2022, 23:52Nadal nie wiemy co robisz poza sraniem do wąskiej rury (:Mariusz Wędliniarz pisze: ↑05-06-2022, 21:59A w co miałem srać jak nie w rure, jak sedesu nie miałem. Najgorsze, że rura się czasem zapychała i trzeba było ją przeczyszczać. A była dosyć wąska ta gumowa końcówka. Miała 4 centymetry średnicy. Brałem wtedy z kuchni ocet, sodę i gorącą wodę z garczka. Jak to nic nie dawało to trzeba było przedmuchać.
- 987654321k
- w mackach Zła
Chyba ŁamignataMięsa bierzemy od młodego Gnata, bo stary już nie żyje. My mu miodu, a on nam mięsa.

-
- rasowy masterfulowicz
Przecież nie śmieję się z tej rury, każdy ma swoją. Ule powiadasz, nie ma jak miodek z własnej pasieki.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑06-06-2022, 14:15Nie śmiej się z mojej rury. Też byś tak srał jak byś sedesu nie miał. W coś trzeba robić. W spodnie miałem srać? Raz zrobiłem w mieście w banku w spodnie jak w kolejce czekałem. Ludzie pouciekały. Kury mam, kaczki, indorka, ule. Wszystko mam. Zboża, kartofli, kapusty, ale nie za dużo, tak żeby nam starczyło. Mięsa bierzemy od młodego Gnata, bo stary już nie żyje. My mu miodu, a on nam mięsa.vicotnick pisze: ↑05-06-2022, 23:52Nadal nie wiemy co robisz poza sraniem do wąskiej rury (:Mariusz Wędliniarz pisze: ↑05-06-2022, 21:59
A w co miałem srać jak nie w rure, jak sedesu nie miałem. Najgorsze, że rura się czasem zapychała i trzeba było ją przeczyszczać. A była dosyć wąska ta gumowa końcówka. Miała 4 centymetry średnicy. Brałem wtedy z kuchni ocet, sodę i gorącą wodę z garczka. Jak to nic nie dawało to trzeba było przedmuchać.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Jak dziadek żył to zawsze z rana szedł pod ule w samych majtach, żeby go pszczoły pukanszały. Był małomówny i skryty, ale babka później mówiła że robi tak dla zdrowia i ma później więcej siły na pracę w polu.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Mario, pszczoły żądlą a nie kąsają. Ukąsic to mógł cie Tasy w dupe.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Tasy mnie nigdy nie ugryzł za to innych tak. Czasem go specjalnie puszczałem z łańcucha na rowerzystów jadących na drodze. Jeszcze dodatkowo z za domu krzyczałem: bierz go, bierz go! Nie jeden chłop spadł z tego rowera, bo go Tasy podgryzał po stopach. Nauczyli się jeździć nie wiadomo za czym i aby kurzyli w lecie.
- Medard
kolejny RUS generał Roman Berdnikov został wezwany do Walhalli przez marszałka Żukowa,
wyjechał na rekonesans i już nie wrócił do kwatery:
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Tatuś
- Kontakt:
Czerwone ryje
Kierowniku! Dej pan złotóweczkę na flaszeczkę.
Putin musiał zrobić tę wojnę:
https://www.onet.pl/kultura/onetkultura ... 7,681c1dfa
Reporter Tomáš Forró widział trwającą od lat wojnę w Donbasie z obu stron frontu i ją opisał. "Mocno wierzę, że jeżeli Ukraina wytrwa bez popełniania większych błędów i jeżeli Zachód nie przestanie jej wspierać tak, jak to robi do tej pory, to jest duża szansa, że Ukraina wygra, a Rosja skuli ogon, zabierze tych żołnierzy, którzy jeszcze przeżyli, i będzie zmuszona się wycofać. Bo nie będzie miała czym ani kim walczyć" – mówi w rozmowie z "Deutsche Welle".

Putin musiał zrobić tę wojnę:
https://www.onet.pl/kultura/onetkultura ... 7,681c1dfa
Reporter Tomáš Forró widział trwającą od lat wojnę w Donbasie z obu stron frontu i ją opisał. "Mocno wierzę, że jeżeli Ukraina wytrwa bez popełniania większych błędów i jeżeli Zachód nie przestanie jej wspierać tak, jak to robi do tej pory, to jest duża szansa, że Ukraina wygra, a Rosja skuli ogon, zabierze tych żołnierzy, którzy jeszcze przeżyli, i będzie zmuszona się wycofać. Bo nie będzie miała czym ani kim walczyć" – mówi w rozmowie z "Deutsche Welle".
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- SODOMOUSE
mógł ruskije, w ostatniej chwili życia, zobaczyć .....to co chciał.... : )

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Tatuś
- Kontakt:
Ukraińcy przybliżyli się do Chersonia, są 15 kilometrów od miasta, które zostało zajętę przez zdradę władz. Może dzięki temu uniknęli losu Mariupola.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- trup
Dlatego jakiś czas temu ruskie orki rabowały co się da i wywoziły na Krym.
Mają świadomość że za chwilę będą stamtąd spierdalać...
Mają świadomość że za chwilę będą stamtąd spierdalać...
- trup
Srojgu powiedziaU:
Ciekawe czy tak samo jak republika chersońska...Rosja ogłasza kontrolę nad południowo-wschodnią Ukrainą, twierdzi, że uruchomiła lądowe połączenie z Krymem.
Minister obrony Rosji Siergiej Szojgu zapowiedział otwarcie połączenia drogowego między Rosją a okupowanym przez nią Krymem. Droga będzie przebiegać przez okupowany przez Rosję Donbas.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Jakoś dziwnie mi się wydaje, że stanie się to w Polsce:
Rosja rozpowszechnia fałszywe pogłoski, że Ukraina (po kryjomu) sprzedaje broń uzyskaną z Zachodu. Kolejnym krokiem może być atak terrorystyczny przeprowadzony przez Kreml w jednym z krajów Europy i wykorzystanie w tym celu takiego uzbrojenia, jak to, które trafia na Ukrainę - ostrzegło w poniedziałek ukraińskie rządowe Centrum Przeciwdziałania Dezinformacji (CPD).
Rosja rozpowszechnia fałszywe pogłoski, że Ukraina (po kryjomu) sprzedaje broń uzyskaną z Zachodu. Kolejnym krokiem może być atak terrorystyczny przeprowadzony przez Kreml w jednym z krajów Europy i wykorzystanie w tym celu takiego uzbrojenia, jak to, które trafia na Ukrainę - ostrzegło w poniedziałek ukraińskie rządowe Centrum Przeciwdziałania Dezinformacji (CPD).
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Ta narracja jest od strony Ukraińskiej. Nie wierzył bym jej. W końcu Ukraina się wykrwawi. Skończął im się żołnierze i broń z zachodu też nie będzie przychodziła bez przerwy. Ukraina już została poświęcona przez Niemcy, Francję i USA. Tylko my Polska zostaniemy kilkumilionową rzeszą Ukraińców.