SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

16-03-2006, 17:50

ale jak wszystkich od razu te 2 tys. ruszyło ;)))
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

16-03-2006, 17:53

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
czym jest black metal? czym był w 1991? ja rozumiem, że kiedyś płyt z black metalem nie mogłeś kupić w sklepie, ale to było dawno, wtedy rzeczywiście ta muzyka była czymś innym, ale dawno już się te czasy skończyły. [/quote]
e.. pieprzenie.. przed chwila mowiles zeby wlaczyl sobie Venom to sie dowie co to black a teraz ze nie mozna tego bylo kupic w sklepie? to skad ja mialem 5 bazarowych kaset Venom?? ;))

kiedys, powiedzmy to sobie, to wogole bylo ciezko cos kupic - po Traszem all trzeba bylo jezdzic do miasta wojewodzkiego na ten przyklad hehehehe
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Pi
zaczyna szaleć
Kontakt:

16-03-2006, 17:54

Nie wczytywałem się za bardzo w topic, ale obecnie Satyricon z BM XXI wieku, jak ktoś napisał, ma tyle wspólnego, że został w nim nagrany, wydany etc. i w nim własnie Roadrunner skosi troche grosza:) Płyta jednym sie poodoba, innym nie, jak to w zyciu bywa. (Na marginesie mnie sie bardziej podoba, niz przy poczatkowych kontaktach). Ja się pytam tylko gdzie na tym krazku jest jakaś nowoczesność i niezwykłość? (o ten niby przelom dla gatunku juz mi nie wypada pytać)
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

16-03-2006, 17:55

[quote][i]Wysłane przez Olo[/i]
ale jak wszystkich od razu te 2 tys. ruszyło ;))) [/quote]

No nie? Liczę że Maria da ciętą ripostę, ale nie mogę się doczekać.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

16-03-2006, 18:01

[quote]
e.. pieprzenie.. przed chwila mowiles zeby wlaczyl sobie Venom to sie dowie co to black a teraz ze nie mozna tego bylo kupic w sklepie? to skad ja mialem 5 bazarowych kaset Venom?? ;))[/quote]

ok, moja wina, nie sprecyzowałem. korzenie BM to jedno - i tu niech sobie bolo Venom posłucha a nie pierdoli, że black metal z lasu wyszedł i w ogóle balck metalowcy nie piją, nie ruchają, tylko renifery poganiają...

a dwa to druga fala BM i realia sceny na początku lat 90, kiedy płyty wydawali tylko najlepsi, a całość sceny skupiona była wokół różnego rodzaju dystrybucji, zinów i tego typu podejrzanej działalności, gdzie wymieniało się taśmami z całą masą ludzi, a oryginalne demówki czy 7" kupowało się u Popiołka czy innego Krajana ;) --> i wtedy ta muzyka rzeczywiście była czymś innym, niż ogół muzyki rozrywkowej. stała za tym określona idea, było podziemie i albop w nim siedziałeś, albo nie miałeś ZADNEGO dostępu do muzyki i wszystkiego co za nią stało... to była zabawa - zjazdy, zloty, Karharoth spierdalający przed UOP do Szwecji - było gites. ale to wszystko się już dawno skończyło. BM został udupiony, przemysł rozrywkowy go wchłonął. teraz, w dobie internetu, takie coś, jak podziemie nie ma w ogóle sensu.

[quote]kiedys, powiedzmy to sobie, to wogole bylo ciezko cos kupic - po Traszem all trzeba bylo jezdzic do miasta wojewodzkiego na ten przyklad hehehehe [/quote]

się śmiej, ale kiedyś do Warszawy po taśmy jeździłem - 300 km, żeby sobie kupić 10-15 kasetek - takie czasy były ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-03-2006, 18:04

[quote][i]Wysłane przez Pi[/i]
Nie wczytywałem się za bardzo w topic, ale obecnie Satyricon z BM XXI wieku, jak ktoś napisał, ma tyle wspólnego, że został w nim nagrany, wydany etc. i w nim własnie Roadrunner skosi troche grosza:) Płyta jednym sie poodoba, innym nie, jak to w zyciu bywa. (Na marginesie mnie sie bardziej podoba, niz przy poczatkowych kontaktach). Ja się pytam tylko gdzie na tym krazku jest jakaś nowoczesność i niezwykłość? (o ten niby przelom dla gatunku juz mi nie wypada pytać) [/quote]

załóżmy, że masz rację, skoro to taki typowy i zachowawczy krążek, to bez trudu wskarzesz mi z 10 podobnych, prawda? no śmiało, chętnie poznam te płyty.
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

16-03-2006, 18:11

[quote][i]Wysłane przez Olo[/i]
kiedys, powiedzmy to sobie, to wogole bylo ciezko cos kupic - po Traszem all trzeba bylo jezdzic do miasta wojewodzkiego na ten przyklad hehehehe [/quote]
Nie wywoluj wilka z lasu ;)
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

16-03-2006, 18:27

ale o co wam chodzi?o co toczyć boje?skoro niektórzy z nas uznają ten album za lepszy od Volcano to chyba pozytywnie świadczy o obecnej kondycji zespołu?kłótnia na temat czy S.jest "pure"i "true" coś mi przypomina...coś negatywnego z przeszłości więc nie widze sensu nadal walczyć na łamach MF.jako autor tematu apeluję o zgodzę pośród metylowej braci :) The Kings are heading home!!!!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-03-2006, 18:29

[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
ale o co wam chodzi?o co toczyć boje?[/quote]

black metal ist krieg!

;))))
Awatar użytkownika
Ulfr
zaczyna szaleć

16-03-2006, 18:42

A to tez racja, stad tez jestem sceptyczny co do argumentow trotzky'ego o "przekraczaniu granic". Jesli juz, to granica zostala przekroczona na "Volcano" (na "Rebel..." tez, ale inna ;)) ). "Now, Diabolical" to wedlug mnie tylko i az pelniejsza i intensywniejsza ekspresja pomyslow z poprzedniego krazka. Zmiana jakosciowa jest jednoczesnie na tyle istotna, ze nie jest to li tylko suplement.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-03-2006, 18:45

[quote][i]Wysłane przez HydraHead9[/i]
To nie jest płyta zachowawcza, ale nie jest też odkrywcza. Nie jest to materiał powiedzmy jaki wydały kiedyś np. venom , darkthrone , emperor , morbidów (mówie tu o zespołach a nie konkretnym gatunku ) i kilka innych zespołów gdzie 128736 kapel zaczęło grać pod ich wpływem podobną muzykę. Ot następna płyta Satyricona który może i jest orginalny w tym co robi, ale już nikogo nie szokuje. [/quote]

ok, święta racja. ja nie twierdzę przecież, ze to nowe Left Hand Path czy Welcome To Hell. ja tylko twierdzę, że NIKT tak nie gra, że to kolejny krok... i tyle. a szokować? trudno dziś zaszokować muzyką...
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

16-03-2006, 18:53

i w gruncie rzeczy, poza trzema ostatnimi krążkami Satyricon nie słyszałem od lat niczego [/quote]

to by wiele wyjasnialo ;)
temu osobnikowi, tlumaczenie ze plecie jak potluczony, nie ma najmniejszego sensu - Satyricon nikogo juz nie wzrusza i tyle...no moze poza troztkim i jego stara :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-03-2006, 18:55

[quote][i]Wysłane przez Raagoon[/i]
Satyricon nikogo juz nie wzrusza i tyle... [/quote]

i pewno dlatego wydaje ich Roadrunner?
ROTFL
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

16-03-2006, 19:01

Satyricon nikogo juz nie wzrusza i tyle... [/quote]

i pewno dlatego wydaje ich Roadrunner?
ROTFL [/quote]

nie mialem na mysli mlodocianych odbiorcow lykajacych Satyricona wraz z Nightwishem :]
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-03-2006, 19:07

nie mialem na mysli mlodocianych odbiorcow lykajacych Satyricona wraz z Nightwishem :] [/quote]

dla mnie to ty jesteś młodocianym odbiorcą, jeden chuj.
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

16-03-2006, 19:07

póki co to widzę, że licealiści najbardziej narzekają na nowy album - dwie osoby, które w tym temacie pisały znam osobiście, BadBlood zdaje sie ma już zdeko powyżej 30 lat, Ihasan do 30 dobija powoli - i, jak widzę, to właśnie oni, oprócz mnie, są na TAK, jeżeli chodzi o nowy album. jakoś więc twoja teoria pada. [/quote]

kurwa, powiem tak, doczytałem dotąd i strzeliło mnie... kto mnie zna to wie, ale przypomnę - mam 40 lat od niedawna i metalu słucham ożeszkurwajapierdolę od kiedy, na pewno kolego wtedy wchodziłeś na stojąco pod szafę i na gówno wołałeś papu, winyl Bathory mam do dziś - 20 lat, jakbyś nie wiedział, poza tym w chuj innych winyli i około 3000 płyt CD ( nie tylko metal ), byłem świadkiem jak rodziła się scena i to co się później na niej działo, ale NIGDY nie popisywałem się tym na forum... dlaczego? a dlatego, że robią tak zapewne ciecie, żeby podbudować swoje ego, robią za besserwissera i protekcjonalnie pokazują paluszkiem jak bardzo wszyscy się mylą... no kurwa nie mogę czytać dalej tej żałości i niniejszym spuszczam w gęstwę sików tegoż osobnika razem z jego żałosnymi wypłodami mózgowymi...
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

16-03-2006, 19:11

Satyricon ist Krieg!
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

16-03-2006, 19:12

trozky ja również jestem z Toba,nie zapominaj o mnie ziomie!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-03-2006, 19:14

[quote][i]Wysłane przez Brzachwo Wój[/i]
kurwa, powiem tak, doczytałem dotąd i strzeliło mnie... kto mnie zna to wie, ale przypomnę - mam 40 lat od niedawna i metalu słucham ożeszkurwajapierdolę od kiedy, na pewno kolego wtedy wchodziłeś na stojąco pod szafę i na gówno wołałeś papu, winyl Bathory mam do dziś - 20 lat, jakbyś nie wiedział, poza tym w chuj innych winyli i około 3000 płyt CD ( nie tylko metal ), byłem świadkiem jak rodziła się scena i to co się później na niej działo, ale NIGDY nie popisywałem się tym na forum... dlaczego? a dlatego, że robią tak zapewne ciecie, żeby podbudować swoje ego, robią za besserwissera i protekcjonalnie pokazują paluszkiem jak bardzo wszyscy się mylą... no kurwa nie mogę czytać dalej tej żałości i niniejszym spuszczam w gęstwę sików tegoż osobnika razem z jego żałosnymi wypłodami mózgowymi... [/quote]

złość piękności szkodzi, a w twoim wieku to i o zawał łatwo ;))))
ODPOWIEDZ