III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

Re: III Wojna Światowa

28-12-2022, 10:09

Nostromo pisze:
27-12-2022, 19:07
W poniedziałkowym ataku na rosyjską bazę lotniczą Engels zniszczono pięć bombowców Tu-95. Podczas bombardowania zginęło także 17 żołnierzy, a 26 zostało rannych (w tym trzech ciężko) - poinformował dziennikarz Wołodymyr Żółkin, powołując się na swoje źródła. Wcześniej ukraińskie źródła rządowe podały, że uszkodzono również wieżę kontrolną
Grubo, spore straty. Szkoda, że mojego ukochanego tu160 nie upolowali
KVLT lizania CZASZKI
Pelson
rasowy masterfulowicz

28-12-2022, 10:33

Ciekawe, czy prawda.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

28-12-2022, 12:18

Bardzo możliwe, te niedziałające sankcje jednak działają i Wowie zaczyna się pod dupa palić. Ciekawe jak bardzo muszą dokręcić śrubę żeby zaczęły się niepokoje społeczne. W sumie to ciekawe czy w tym narodzie to jeszcze mozliwe
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-12-2022, 14:11

https://wiadomosci.wp.pl/specyficzna-na ... 144363328a
Władze Kremla postanowiły "docenić" poborowych, którzy walczą na froncie w Ukrainie. Według najnowszych informacji zmobilizowani będą uprawnieni do nieodpłatnego zamrożenia i przechowywania swojego nasienia w rosyjskich kriobankach
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
bartwa
mistrz forumowej ceremonii

28-12-2022, 14:57

Pan_Kimono pisze:
Bardzo możliwe, te niedziałające sankcje jednak działają i Wowie zaczyna się pod dupa palić. Ciekawe jak bardzo muszą dokręcić śrubę żeby zaczęły się niepokoje społeczne. W sumie to ciekawe czy w tym narodzie to jeszcze mozliwe
Też jestem tego ciekaw... Na pewno czeka nas mega interesujący rok, a pewnie i więcej. Okaże się czy na dobre, czy na złe, bo jak potwierdził finał mundialu, dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe. Europa Śr.-Wsch. ma w końcu konkretną szansę (licząc od zaborów), żeby w końcu z podludzi wyjść na ludzi.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

28-12-2022, 18:26

bartwa pisze:
Pan_Kimono pisze:
Też jestem tego ciekaw... Na pewno czeka nas mega interesujący rok, a pewnie i więcej. Okaże się czy na dobre, czy na złe, bo jak potwierdził finał mundialu, dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe. Europa Śr.-Wsch. ma w końcu konkretną szansę (licząc od zaborów), żeby w końcu z podludzi wyjść na ludzi.
Okazja jest ale boję się, ze będzie jak zawsze. Zwłaszcza przy tych obecnych kretynach, nie raz uzywali polityki zagranicznej do robienia wewnetrznej.
KVLT lizania CZASZKI
Pacjent

28-12-2022, 18:43

Pan_Kimono pisze:
28-12-2022, 18:26
bartwa pisze:
Pan_Kimono pisze:
Okazja jest ale boję się, ze będzie jak zawsze. Zwłaszcza przy tych obecnych kretynach, nie raz uzywali polityki zagranicznej do robienia wewnetrznej.
Obecni kretyni nie prowadzą samodzielnej polityki zagranicznej i robią to oficjalnie (słudzy narodu ukraińskiego, wierni wielkiemu sojusznikowi z USA). Jedynie na potrzeby swojego kretyńskiego elektoratu używają haseł typu suwerenność, patriotyzm, walka z inflacją, niezależność energetyczna, czy sprzeciw wobec dyktatu UE, robiąc coś zupełnie odwrotnego. Zresztą kretyński elektorat totalnej opozycji też w to wierzy. Kolejne ruchy tej formacji łatwo przewidzieć śledząc losy sanacji. Teraz jesteśmy na etapie działania Obozu Zjednoczenia Narodowego (Robert Bąkiewicz jako Jerzy Rutkowski :D ), budowania iluzorycznych sojuszy i drażnienia agresywnego sąsiada, czyli wchodzimy w rok 1939.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-12-2022, 18:59

Za szursko kowidowe pierdolenie - będzie ban. 👏🏻

W pakiecie można wrzucić dla wariata też ruską narracje. Te ukropolin, podległość USA, UE, Niemcom, Żydom, lgbt, obrońcom zwierząt, nazistowskim puszkom Owsiaka i o czym tam jeszcze zjeb tutaj sączy. Tak przeciw zapędom, jakbym inne oszołomy pomyliły forum muzyczne z wiecem politycznym.
Ostatnio zmieniony 28-12-2022, 19:01 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
hcpig

28-12-2022, 19:01

Pacjent pisze:
słudzy narodu ukraińskiego
Serio nie wierzę, że bierzesz ten cytat na poważnie czy w każdym razie dosłownie. A skoro tak to na kij drażysz ten wątek z uporem maniaka.
Yare Yare Daze
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

28-12-2022, 19:15

Pacjent pisze:

Obecni kretyni nie prowadzą samodzielnej polityki zagranicznej i robią to oficjalnie
W kluczowych sprawach tak, ale jak popuszcza lejce to mamy próbkę jakby to wyglądało - vide np to pierdolenie Morawieckiego o Norwrgach żeby się dzielili kasa.
Z bólem to pisze, ale właśnie to, że nie mają wolnej ręki sprawia że śpię spokojniej.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Medard

28-12-2022, 19:49

Pan_Kimono pisze:
Pacjent pisze:

Obecni kretyni nie prowadzą samodzielnej polityki zagranicznej i robią to oficjalnie
W kluczowych sprawach tak, ale jak popuszcza lejce to mamy próbkę jakby to wyglądało - vide np to pierdolenie Morawieckiego o Norwrgach żeby się dzielili kasa.
Akurat kto jak kto, ale Norwegowie mogliby okazać solidarność i ulżyć cierpieniu Polaka patrzącego na zaliczkę na media,
jakby nie paczać też sąsiadują z RUS i mogą kiedyś być zagrożeni, są również w NATO,
skoro PL dostarcza sprzęt i amunicję, jest głównym hubem dla innych dostawców, to mogliby pomóc inaczej, poprzez niewielkie obniżenie ceny?

Dlaczego? bo jakoś nie słychać głosów, że powinniśmy pomagać UKR i brać za sprzęt ceny rynkowe, albo ze względu na problemy UKR,
dobrze sobie na nich zarobić, nie, mamy oddawać za darmo i siedzieć w zimnych domach. Solidarność ma różne aspekty i można różnie ją okazywać, choćby wsparciem sojusznika poprzez korzystne ceny surowców.

btw przypomniało mi się jaki raban zrobili właśnie Norwegowie, gdy w czasie pandemii Covid okazało się, że norweska firma ma fabrykę
w Polsce i zablokowaliśmy wywóz z kraju mydeł w płynie itp., bo u nas ich też brakowało
Die Welt ist meine Vorstellung.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

28-12-2022, 20:02

Medard pisze:
Pan_Kimono pisze:
Pacjent pisze:

Akurat kto jak kto, ale Norwegowie mogliby okazać solidarność i ulżyć cierpieniu Polaka patrzącego na zaliczkę na media,
jakby nie paczać też sąsiadują z RUS i mogą kiedyś być zagrożeni, są również w NATO,
skoro PL dostarcza sprzęt i amunicję, jest głównym hubem dla innych dostawców, to mogliby pomóc inaczej, poprzez niewielkie obniżenie ceny?

Dlaczego? bo jakoś nie słychać głosów, że powinniśmy pomagać UKR i brać za sprzęt ceny rynkowe, albo ze względu na problemy UKR,
dobrze sobie na nich zarobić, nie, mamy oddawać za darmo i siedzieć w zimnych domach. Solidarność ma różne aspekty i można różnie ją okazywać, choćby wsparciem sojusznika poprzez korzystne ceny surowców.

btw przypomniało mi się jaki raban zrobili właśnie Norwegowie, gdy w czasie pandemii Covid okazało się, że norweska firma ma fabrykę
w Polsce i zablokowaliśmy wywóz z kraju mydeł w płynie itp. , bo u nas ich też brakowało
Zakładając, że masz rację - naprawdę uważasz, że w taki sposób sie załatwia te sprawy?
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Medard

28-12-2022, 20:05

Pan_Kimono pisze:
28-12-2022, 20:02
Medard pisze:
Pan_Kimono pisze:

w Polsce i zablokowaliśmy wywóz z kraju mydeł w płynie itp. , bo u nas ich też brakowało
Zakładając, że masz rację - naprawdę uważasz, że w taki sposób sie załatwia te sprawy?
zgoda, sposób tragiczny, nie wiemy nawet, czy były jakiekolwiek negocjacje,
była informacja rzucona w eter,
ale Matti Vati kierował to do twardego elektoratu
Ostatnio zmieniony 28-12-2022, 20:11 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Pacjent

28-12-2022, 20:09

hcpig pisze:
28-12-2022, 19:01
Pacjent pisze:
słudzy narodu ukraińskiego
Serio nie wierzę, że bierzesz ten cytat na poważnie czy w każdym razie dosłownie. A skoro tak to na kij drażysz ten wątek z uporem maniaka.
Serio wypowiedź rzecznika MSZ poparta realnymi działaniami nie jest na serio?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Bloodcult

28-12-2022, 20:31

Nie ukryję zdziwienia
Kiedy znalazłem w sieci
Że mój ukochany poeta
Tak zaciekle przeciwko wszystkim
Głosił swoje słowa

Neonów światła tęczy
Nie szanował i gardził
A jego głos anty-gejowski
Budził tylko trwogę

A więc pochodził z Ukrainy
Był dumny ze swojej ojczyzny
Mimo kpiącego języka
Mój szacunek dla niego pozostał

Był mi bliski, choć nie wiedział
Że ja, jako Pacjent,
Tej samej orientacji jestem
I zawsze z nim byłem

Lecz jego słowa wciąż słyszę
Niepokojące i straszne
Więc dziś zadaję pytanie
Czy to, co on mówił
Naprawdę było prawdą?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

28-12-2022, 20:33

Tak na marginesie - Ukraińcy przeprosili lub wyrazili chociaż ubolewanie za śmierć naszych obywateli w Przewodowie? Może mi to umknęło.
Celem życia nie jest przeżycie.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

28-12-2022, 20:48

mistrzsardu pisze:
Tak na marginesie - Ukraińcy przeprosili lub wyrazili chociaż ubolewanie za śmierć naszych obywateli w Przewodowie? Może mi to umknęło.
A nie dziwi Cię cisza z naszej strony? :) dziwne ze nie ma tracu z radaru pokazanego itp. Ja obstawiam ruska rakietę i zamiatanie sprawy. I słusznie.
KVLT lizania CZASZKI
Pacjent

28-12-2022, 21:00

Pan_Kimono pisze:
28-12-2022, 20:48
mistrzsardu pisze:
A nie dziwi Cię cisza z naszej strony? :) dziwne ze nie ma tracu z radaru pokazanego itp. Ja obstawiam ruska rakietę i zamiatanie sprawy. I słusznie.
Obstawiam postawę służebną wobec Ukrainy.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

28-12-2022, 21:12

Przecież to by było przeciwskuteczne. Serio to się nie klei. PRowo lepiej by było przeprosić, odszkodowanie dla rodziny itp
KVLT lizania CZASZKI
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

28-12-2022, 21:30

Jeśli Joe powiedział, że rakieta była ukraińska to taka właśnie była. Nawet prezydent Ukrainy nie śmie kwestionować tych słów, a co dopiero słudzy narodu ukraińskiego. Jakież oni musieli przeżywać katusze gdy Joe oznajmił, że to nie ruska.
Celem życia nie jest przeżycie.
ODPOWIEDZ