Grubo, spore straty. Szkoda, że mojego ukochanego tu160 nie upolowaliNostromo pisze: ↑27-12-2022, 19:07W poniedziałkowym ataku na rosyjską bazę lotniczą Engels zniszczono pięć bombowców Tu-95. Podczas bombardowania zginęło także 17 żołnierzy, a 26 zostało rannych (w tym trzech ciężko) - poinformował dziennikarz Wołodymyr Żółkin, powołując się na swoje źródła. Wcześniej ukraińskie źródła rządowe podały, że uszkodzono również wieżę kontrolną
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rasowy masterfulowicz
Re: III Wojna Światowa
KVLT lizania CZASZKI
-
- rasowy masterfulowicz
Ciekawe, czy prawda.
-
- rasowy masterfulowicz
Bardzo możliwe, te niedziałające sankcje jednak działają i Wowie zaczyna się pod dupa palić. Ciekawe jak bardzo muszą dokręcić śrubę żeby zaczęły się niepokoje społeczne. W sumie to ciekawe czy w tym narodzie to jeszcze mozliwe
KVLT lizania CZASZKI
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
https://wiadomosci.wp.pl/specyficzna-na ... 144363328a
Władze Kremla postanowiły "docenić" poborowych, którzy walczą na froncie w Ukrainie. Według najnowszych informacji zmobilizowani będą uprawnieni do nieodpłatnego zamrożenia i przechowywania swojego nasienia w rosyjskich kriobankach
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
Też jestem tego ciekaw... Na pewno czeka nas mega interesujący rok, a pewnie i więcej. Okaże się czy na dobre, czy na złe, bo jak potwierdził finał mundialu, dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe. Europa Śr.-Wsch. ma w końcu konkretną szansę (licząc od zaborów), żeby w końcu z podludzi wyjść na ludzi.Pan_Kimono pisze: ↑28-12-2022, 12:18Bardzo możliwe, te niedziałające sankcje jednak działają i Wowie zaczyna się pod dupa palić. Ciekawe jak bardzo muszą dokręcić śrubę żeby zaczęły się niepokoje społeczne. W sumie to ciekawe czy w tym narodzie to jeszcze mozliwe
PLASTIK NIE JEST METALEM
-
- rasowy masterfulowicz
Okazja jest ale boję się, ze będzie jak zawsze. Zwłaszcza przy tych obecnych kretynach, nie raz uzywali polityki zagranicznej do robienia wewnetrznej.bartwa pisze: ↑28-12-2022, 14:57Też jestem tego ciekaw... Na pewno czeka nas mega interesujący rok, a pewnie i więcej. Okaże się czy na dobre, czy na złe, bo jak potwierdził finał mundialu, dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe. Europa Śr.-Wsch. ma w końcu konkretną szansę (licząc od zaborów), żeby w końcu z podludzi wyjść na ludzi.Pan_Kimono pisze: ↑28-12-2022, 12:18Bardzo możliwe, te niedziałające sankcje jednak działają i Wowie zaczyna się pod dupa palić. Ciekawe jak bardzo muszą dokręcić śrubę żeby zaczęły się niepokoje społeczne. W sumie to ciekawe czy w tym narodzie to jeszcze mozliwe
KVLT lizania CZASZKI
-
Obecni kretyni nie prowadzą samodzielnej polityki zagranicznej i robią to oficjalnie (słudzy narodu ukraińskiego, wierni wielkiemu sojusznikowi z USA). Jedynie na potrzeby swojego kretyńskiego elektoratu używają haseł typu suwerenność, patriotyzm, walka z inflacją, niezależność energetyczna, czy sprzeciw wobec dyktatu UE, robiąc coś zupełnie odwrotnego. Zresztą kretyński elektorat totalnej opozycji też w to wierzy. Kolejne ruchy tej formacji łatwo przewidzieć śledząc losy sanacji. Teraz jesteśmy na etapie działania Obozu Zjednoczenia Narodowego (Robert Bąkiewicz jako Jerzy RutkowskiPan_Kimono pisze: ↑28-12-2022, 18:26Okazja jest ale boję się, ze będzie jak zawsze. Zwłaszcza przy tych obecnych kretynach, nie raz uzywali polityki zagranicznej do robienia wewnetrznej.bartwa pisze: ↑28-12-2022, 14:57Też jestem tego ciekaw... Na pewno czeka nas mega interesujący rok, a pewnie i więcej. Okaże się czy na dobre, czy na złe, bo jak potwierdził finał mundialu, dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe. Europa Śr.-Wsch. ma w końcu konkretną szansę (licząc od zaborów), żeby w końcu z podludzi wyjść na ludzi.Pan_Kimono pisze: ↑28-12-2022, 12:18Bardzo możliwe, te niedziałające sankcje jednak działają i Wowie zaczyna się pod dupa palić. Ciekawe jak bardzo muszą dokręcić śrubę żeby zaczęły się niepokoje społeczne. W sumie to ciekawe czy w tym narodzie to jeszcze mozliwe

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ascetic
Za szursko kowidowe pierdolenie - będzie ban. 
W pakiecie można wrzucić dla wariata też ruską narracje. Te ukropolin, podległość USA, UE, Niemcom, Żydom, lgbt, obrońcom zwierząt, nazistowskim puszkom Owsiaka i o czym tam jeszcze zjeb tutaj sączy. Tak przeciw zapędom, jakbym inne oszołomy pomyliły forum muzyczne z wiecem politycznym.
W pakiecie można wrzucić dla wariata też ruską narracje. Te ukropolin, podległość USA, UE, Niemcom, Żydom, lgbt, obrońcom zwierząt, nazistowskim puszkom Owsiaka i o czym tam jeszcze zjeb tutaj sączy. Tak przeciw zapędom, jakbym inne oszołomy pomyliły forum muzyczne z wiecem politycznym.
Ostatnio zmieniony 28-12-2022, 19:01 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
- hcpig
Serio nie wierzę, że bierzesz ten cytat na poważnie czy w każdym razie dosłownie. A skoro tak to na kij drażysz ten wątek z uporem maniaka.
Yare Yare Daze
-
- rasowy masterfulowicz
W kluczowych sprawach tak, ale jak popuszcza lejce to mamy próbkę jakby to wyglądało - vide np to pierdolenie Morawieckiego o Norwrgach żeby się dzielili kasa.
Z bólem to pisze, ale właśnie to, że nie mają wolnej ręki sprawia że śpię spokojniej.
KVLT lizania CZASZKI
- Medard
Akurat kto jak kto, ale Norwegowie mogliby okazać solidarność i ulżyć cierpieniu Polaka patrzącego na zaliczkę na media,Pan_Kimono pisze: ↑28-12-2022, 19:15W kluczowych sprawach tak, ale jak popuszcza lejce to mamy próbkę jakby to wyglądało - vide np to pierdolenie Morawieckiego o Norwrgach żeby się dzielili kasa.
jakby nie paczać też sąsiadują z RUS i mogą kiedyś być zagrożeni, są również w NATO,
skoro PL dostarcza sprzęt i amunicję, jest głównym hubem dla innych dostawców, to mogliby pomóc inaczej, poprzez niewielkie obniżenie ceny?
Dlaczego? bo jakoś nie słychać głosów, że powinniśmy pomagać UKR i brać za sprzęt ceny rynkowe, albo ze względu na problemy UKR,
dobrze sobie na nich zarobić, nie, mamy oddawać za darmo i siedzieć w zimnych domach. Solidarność ma różne aspekty i można różnie ją okazywać, choćby wsparciem sojusznika poprzez korzystne ceny surowców.
btw przypomniało mi się jaki raban zrobili właśnie Norwegowie, gdy w czasie pandemii Covid okazało się, że norweska firma ma fabrykę
w Polsce i zablokowaliśmy wywóz z kraju mydeł w płynie itp., bo u nas ich też brakowało
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- rasowy masterfulowicz
Zakładając, że masz rację - naprawdę uważasz, że w taki sposób sie załatwia te sprawy?Medard pisze: ↑28-12-2022, 19:49Akurat kto jak kto, ale Norwegowie mogliby okazać solidarność i ulżyć cierpieniu Polaka patrzącego na zaliczkę na media,Pan_Kimono pisze: ↑28-12-2022, 19:15W kluczowych sprawach tak, ale jak popuszcza lejce to mamy próbkę jakby to wyglądało - vide np to pierdolenie Morawieckiego o Norwrgach żeby się dzielili kasa.
jakby nie paczać też sąsiadują z RUS i mogą kiedyś być zagrożeni, są również w NATO,
skoro PL dostarcza sprzęt i amunicję, jest głównym hubem dla innych dostawców, to mogliby pomóc inaczej, poprzez niewielkie obniżenie ceny?
Dlaczego? bo jakoś nie słychać głosów, że powinniśmy pomagać UKR i brać za sprzęt ceny rynkowe, albo ze względu na problemy UKR,
dobrze sobie na nich zarobić, nie, mamy oddawać za darmo i siedzieć w zimnych domach. Solidarność ma różne aspekty i można różnie ją okazywać, choćby wsparciem sojusznika poprzez korzystne ceny surowców.
btw przypomniało mi się jaki raban zrobili właśnie Norwegowie, gdy w czasie pandemii Covid okazało się, że norweska firma ma fabrykę
w Polsce i zablokowaliśmy wywóz z kraju mydeł w płynie itp. , bo u nas ich też brakowało
KVLT lizania CZASZKI
- Medard
zgoda, sposób tragiczny, nie wiemy nawet, czy były jakiekolwiek negocjacje,Pan_Kimono pisze: ↑28-12-2022, 20:02Zakładając, że masz rację - naprawdę uważasz, że w taki sposób sie załatwia te sprawy?Medard pisze: ↑28-12-2022, 19:49Akurat kto jak kto, ale Norwegowie mogliby okazać solidarność i ulżyć cierpieniu Polaka patrzącego na zaliczkę na media,Pan_Kimono pisze: ↑28-12-2022, 19:15
W kluczowych sprawach tak, ale jak popuszcza lejce to mamy próbkę jakby to wyglądało - vide np to pierdolenie Morawieckiego o Norwrgach żeby się dzielili kasa.
w Polsce i zablokowaliśmy wywóz z kraju mydeł w płynie itp. , bo u nas ich też brakowało
była informacja rzucona w eter,
ale Matti Vati kierował to do twardego elektoratu
Ostatnio zmieniony 28-12-2022, 20:11 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Serio wypowiedź rzecznika MSZ poparta realnymi działaniami nie jest na serio?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Bloodcult
Nie ukryję zdziwienia
Kiedy znalazłem w sieci
Że mój ukochany poeta
Tak zaciekle przeciwko wszystkim
Głosił swoje słowa
Neonów światła tęczy
Nie szanował i gardził
A jego głos anty-gejowski
Budził tylko trwogę
A więc pochodził z Ukrainy
Był dumny ze swojej ojczyzny
Mimo kpiącego języka
Mój szacunek dla niego pozostał
Był mi bliski, choć nie wiedział
Że ja, jako Pacjent,
Tej samej orientacji jestem
I zawsze z nim byłem
Lecz jego słowa wciąż słyszę
Niepokojące i straszne
Więc dziś zadaję pytanie
Czy to, co on mówił
Naprawdę było prawdą?
Kiedy znalazłem w sieci
Że mój ukochany poeta
Tak zaciekle przeciwko wszystkim
Głosił swoje słowa
Neonów światła tęczy
Nie szanował i gardził
A jego głos anty-gejowski
Budził tylko trwogę
A więc pochodził z Ukrainy
Był dumny ze swojej ojczyzny
Mimo kpiącego języka
Mój szacunek dla niego pozostał
Był mi bliski, choć nie wiedział
Że ja, jako Pacjent,
Tej samej orientacji jestem
I zawsze z nim byłem
Lecz jego słowa wciąż słyszę
Niepokojące i straszne
Więc dziś zadaję pytanie
Czy to, co on mówił
Naprawdę było prawdą?
-
- rasowy masterfulowicz
Tak na marginesie - Ukraińcy przeprosili lub wyrazili chociaż ubolewanie za śmierć naszych obywateli w Przewodowie? Może mi to umknęło.
Celem życia nie jest przeżycie.
-
- rasowy masterfulowicz
A nie dziwi Cię cisza z naszej strony?mistrzsardu pisze: ↑28-12-2022, 20:33Tak na marginesie - Ukraińcy przeprosili lub wyrazili chociaż ubolewanie za śmierć naszych obywateli w Przewodowie? Może mi to umknęło.

KVLT lizania CZASZKI
-
Obstawiam postawę służebną wobec Ukrainy.Pan_Kimono pisze: ↑28-12-2022, 20:48A nie dziwi Cię cisza z naszej strony?mistrzsardu pisze: ↑28-12-2022, 20:33Tak na marginesie - Ukraińcy przeprosili lub wyrazili chociaż ubolewanie za śmierć naszych obywateli w Przewodowie? Może mi to umknęło.dziwne ze nie ma tracu z radaru pokazanego itp. Ja obstawiam ruska rakietę i zamiatanie sprawy. I słusznie.
-
- rasowy masterfulowicz
Przecież to by było przeciwskuteczne. Serio to się nie klei. PRowo lepiej by było przeprosić, odszkodowanie dla rodziny itp
KVLT lizania CZASZKI
-
- rasowy masterfulowicz
Jeśli Joe powiedział, że rakieta była ukraińska to taka właśnie była. Nawet prezydent Ukrainy nie śmie kwestionować tych słów, a co dopiero słudzy narodu ukraińskiego. Jakież oni musieli przeżywać katusze gdy Joe oznajmił, że to nie ruska.
Celem życia nie jest przeżycie.