ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

08-08-2023, 14:34

uglak pisze:
08-08-2023, 14:25
No właśnie, co jej konkretnie zarzucają, bo póki co zawsze widziałem jakieś ogólne hasła o transofobii, a według tego środowiska transofobem jest każdy kto wierzy w naukę i ich nie popiera, więc to żadne osiągnięcie.
A muszą jej coś zarzucać? Konkretnego? Może to jest sfera, wyobrażenia kogoś tam, o kimś, i z tego może wynikać niechęć. Wymagać sobie konkretów, i twardych dowód, choć wiadomo, że prawak, to sobie wszystko zrelatywizuje, to można by, jakby to była instytucja publiczna (jest?). Tak to sobie mogą jej przypiąć, że wali od niej jak od np. randomowego krakowskiego ksenofoba, i nie chcieć jej widzieć na oczy. Mogą? No, mogą.

Wracając do jechania prętem po klatce, jak to Pelson ładnie ujął. Babę nie wpuścili, a tu lament, u pseudo "wolnościowców". Nie chcieli to nie wpuścili. Takie ich prawo. Co nie?

Coś jak tutaj. Tutaj to niby dobrze, a tam gdzieś, to źle? Tutaj właściciele stworzyli sobie zoo, i trzymają w klatce, ksenofobów, kilku jawnych rasistów, szurie i innych odklejeńców. Takie ich prawo. Koncept tego miejsca, jakiś tam folklor. Ci co mają z tym powyżej problem, z panią pisarką, temu akurat klaszczą uszami, bo się mogą produkować xD Weźcie się uglaki, pacjentovy, ogarnijcie i określcie jakiś kierunek, bo jest to zwyczajnie żałosne xD
Poro
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

08-08-2023, 14:46

Czyli brak argumentów, czysty hejt. Rozumiem.
Guilty of being right
Pacjent

08-08-2023, 14:48

uglak pisze:
No właśnie, co jej konkretnie zarzucają, bo póki co zawsze widziałem jakieś ogólne hasła o transofobii, a według tego środowiska transofobem jest każdy kto wierzy w naukę i ich nie popiera, więc to żadne osiągnięcie.
Gdzieś w sieci jest wywiad z jednym z działaczy LGBTQP, który nazywa termin "prawda" transfobicznym. Otóż pani Rwoling ośmieliła się powiedzieć prawdę o dwóch płciach po czym spotkała się z ostracyzmem w wielu miejscach, również takich, które przy pomocy przymusu państwowego walczą z dyskryminacją. "Oddzielenie" autorki od jej dzieła to już w ogóle jest obłęd.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

08-08-2023, 14:53

uglak pisze:
08-08-2023, 14:46
Czyli brak argumentów, czysty hejt. Rozumiem.
Tak chciałbyś to widzieć, rozumiem. Nie jestem rzecznikiem, tej organizacji. to tak na początek, wywodu. Pokazuję tylko, taką możliwość, którą w mig podłapałeś xD

Dalej idąc.

Dla ksenofoba chyba powinna być zrozumiała taka metoda. Prostego rozumowania, 0-1, uproszczenia, generalizacja, niechęć dla niechęci. Dziwi mnie zdziwienie.

Poza tym, chyba nikt nie ma specjalnych wątpliwości, że obie strony dużo się od siebie nie różnią. Choć rozumiem, że pod latarnią najciemniej i prawaki nie widzą, że są takie same jak lewaki, a nawet czują się lepsze. EDIT: CO TERAZ DOSKONALE WIDAĆ WE WPISIE PACJENTOVA (tam powyżej, wpis wyżej), RUSKIEJ KURWY, KTÓRA TOKUJE O DWÓCH PRAWDACH. TEJ PRAWACKIEJ PRAWDZIE I LEWACKIEJ "PRAWDZIE". BO ON WIE JAKA JEST PRAWDA. ZAWSZE.
Poro
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

08-08-2023, 16:59

uglak pisze:
Sprawdziłem z ciekawości przegląd jej najbardziej nienawistnych, transfobicznych tłitów, a oto, co powiedziała ta muza Himmlera:

1. Pojęcie płci istnieje
2. Uważa się za kobietę
3. Tylko kobiety menstruują

Mam nadzieję, że nie zgadzasz się z żadną z tych wypowiedzi, potworze, ksenofobie krakowski.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

08-08-2023, 17:13

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
08-08-2023, 16:59
uglak pisze:
Sprawdziłem z ciekawości przegląd jej najbardziej nienawistnych, transfobicznych tłitów, a oto, co powiedziała ta muza Himmlera:

1. Pojęcie płci istnieje
2. Uważa się za kobietę
3. Tylko kobiety menstruują

Mam nadzieję, że nie zgadzasz się z żadną z tych wypowiedzi, potworze, ksenofobie krakowski.
Ten jaki rzutki się od borówek, nie rozróżniając, co brówka a co jagoda, się zrobił. Masz koleżko uściślenie, w odniesieniu, do tego drugiego. <Nic nie poradzisz, ja nie poradzisz, że trzeba prosto i dosadnie, bo inaczej udaje, że nie rozumie>

Obrazek

Nie wiem, czy jest tutaj taki drugi co tak beznamiętnie wałkuje temat uchodźców. A nie, jest. Taki rudy, ale tamten to bardziej rasista.

Swoją drogą. Ciekawym zjawiskiem, jest, że na obozy harypotterowe (masterskie) w PL jeździ młodzież, która w żadnym wypadku nie podpisała by się pod tymi punktami, wymienionymi powyżej. I teraz uwaga, nawet transpłciowe dzieciaki tam jeżdżą. I teraz znów uwaga, za takie podśmiechujki, kilkoro (?) by się wstydziło, że taki seba, może być ich ojcem, bo nie mamą, co nie?. Seba, rozumiesz?

ps. Niektórzy ciągle nie mogą się określić, czy zoo to dla nich jest, czy jednak nie. Nie ma co się krygować. Ani tym bardziej udawać, że się jest kim się nie jest. Odwagi. Takie żarciki jak "muza Himmlera" to zasadniczo poziom pacjentova, więc tutaj nawet odwaga specjalnie nie jest już potrzebna. Udawanie po raz kolejny, huj bombki strzelił.
Poro
Awatar użytkownika
bartwa

08-08-2023, 17:26

Miałem taką przygodę z lesbijkami w Norwegii: mamy robić klientowi łazienkę, otwiera nam pulchna i nie za ładna trzydziestolatka. Ma kłopot z wyborem płytek i mówi, że zaraz przyjdzie mąż i zadecyduje. Po minucie do łazienki przychodzi "mąż" w postaci pulchnej i niezbyt ładnej trzydziestolatki. Z trudem powstrzymałem się od śmiechu i okrzyku "kurwa, mąż bez wąsów?". I teraz: uważam to za cyrk, w moim świecie mąż nie jest kobietą, ale jest to tylko moje zdanie. Ponadto, nie przeszkadzają mi tacy ludzie w ogóle i nie czuje się od nich ani lepszy, ani gorszy, po prostu mam inne zdanie. A swoje zdanie mogę mieć. Problem jest wtedy, kiedy własne zdanie narzucane jest innym.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Ascetic

08-08-2023, 17:36

bartwa pisze:
08-08-2023, 17:26
Miałem taką przygodę z lesbijkami w Norwegii: mamy robić klientowi łazienkę, otwiera nam pulchna i nie za ładna trzydziestolatka. Ma kłopot z wyborem płytek i mówi, że zaraz przyjdzie mąż i zadecyduje. Po minucie do łazienki przychodzi "mąż" w postaci pulchnej i niezbyt ładnej trzydziestolatki. Z trudem powstrzymałem się od śmiechu i okrzyku "kurwa, mąż bez wąsów?". I teraz: uważam to za cyrk, w moim świecie mąż nie jest kobietą, ale jest to tylko moje zdanie. Ponadto, nie przeszkadzają mi tacy ludzie w ogóle i nie czuje się od nich ani lepszy, ani gorszy, po prostu mam inne zdanie. A swoje zdanie mogę mieć. Problem jest wtedy, kiedy własne zdanie narzucane jest innym.
Takie luźne pytanie, częściowo powiązane z Twoją wypowiedzią. Piszesz Norwegia, wcześniej było USA, z tego co dobrze kojarzę. Czyli wracasz do PL. Tutaj się lepiej czujesz?
Poro
Awatar użytkownika
bartwa

08-08-2023, 17:45

Ascetic pisze:

Takie luźne pytanie, częściowo powiązane z Twoją wypowiedzią. Piszesz Norwegia, wcześniej było USA, z tego co dobrze kojarzę. Czyli wracasz do PL. Tutaj się lepiej czujesz?
Tu jest po prostu mój dom, na dobre i na złe, tylko w Prusiech czuję się u siebie, bo jestem kurwa u siebie. Na Śląsku np. nie czuję się u siebie (bez urazy dla Ślązaków oczywiście). Jestem jednak ciekawy świata, byłem tu i tam, i nie spocząłem jeszcze na laurach. Właśnie czekam drugi dzien na pierdolony prom do Szwecji.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
bartwa

08-08-2023, 17:50

Wiele oczywiście zależy od osobowości, ale generalnie ciężko zapomnieć o rodzinnym kraju, jak spędziło się w nim całe dzieciństwo i młodość, a ja zacząłem podróżować po 20-tce. Jestem z moimi rodzinnymi ziemiami związany emocjonalnie i żadne rozumowanie tego nie zmieni, bo to nie jest kwestia rozumu.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Ascetic

08-08-2023, 17:56

bartwa pisze:
08-08-2023, 17:45
Ascetic pisze:

Tu jest po prostu mój dom, na dobre i na złe, tylko w Prusiech czuje się u siebie, bo jestem kurwa u siebie. Na Śląsku np. nie czuję się u siebie (bez urazy dla Ślązaków oczywiście). Jestem jednak ciekawy świata, byłem tu i tam, i nie spocząłem jeszcze na laurach. Właśnie czekam drugi dzien na pierdolony prom do Szwecji.
Pytam, bo moja historia jest następująca, a właściwie nie moja, a zasłyszana kilka dni temu. Młody gość o poglądach powiedzmy konserwatywnych, choć to jego zdanie, a moje, że był o krok od wygadywania głupot jak tutaj latają, po zjechaniu do wszawej, przestał patrzeć tak ... oooo.... na zasadzie uprzedzeń .... na świat. Porozglądał się, wylazł z banieczki, poznał ludzi i się zmieniło. Ma kupla metalowca-geja, w pracy osobę gdzieś pośrodku. Nawet jakichś Ukraińców wśród znajomych. Jak sam, co prawda wyłowiony pytaniem, stwierdził, mu się wszystko stało mniej proste niż wcześniej. Bo wyszedł ze swoich wyobrażeń?, a jak spotkał człowieka, to patrzy na niego jak na człowieka? Nie wiem, co z nim bedzie, bo jak nie daj buk, wyjedzie za granicę, to jeszcze zlewaczeje xD Niby pytanie niepowiązane z opowieściami o lesbijkach/ mężach lesbijek itd. tylko się zastanawiam na ile te natręctwa o uchodźcach, "muzach Himmlera" i tym podobne, wynikają z jakiejś tam polskiej banieczki. Sosiku własnego. Który tutaj też się gęsto rozlewa. Czasem dość pikantnego, bo niektórzy jakąś mocną fiksację mają. No po prostu przywiązujemy jakąś nadnormatywną uwagę do czegoś co nie ma nawet nadreprezentacji. A kto to robi? Politykiery. I niektórzy się mocno w to wkręcają. Zamiast zając się rozkinianiem, czym jest borówka, a czym borówka amerykańska, np.

A samej Szwecji troszku zazdroszczę. Bo plan akurat na Danię też był, i chyba niestety nie pyknie.
Poro
Awatar użytkownika
bartwa

08-08-2023, 18:03

Spędziłem kiedyś miesiąc w Kopenhadze, gorąco polecam i Danię, i Dunczykow. Z polskim gejem dzieliłem jeden kibel na dwie kajuty (czyli razem 4 osoby) podczas pracy na Karaibach, cały jebany 2000 rok. Kolo pierwszego dnia powiedział, że jest gejlordem i ani razu przez cały rok nie było krzywego tekstu lub spojrzenia. Super ziomal.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Ascetic

08-08-2023, 18:09

bartwa pisze:
Spędziłem kiedyś miesiąc w Kopenhadze, gorąco polecam i Danię, i Dunczykow. Z polskim gejem dzieliłem jeden kibel na dwie kajuty (czyli razem 4 osoby) podczas pracy na Karaibach, cały jebany 2000 rok. Kolo pierwszego dnia powiedział, że jest gejlordem i ani razu przez cały rok nie było krzywego tekstu lub spojrzenia. Super ziomal.
Czyli da się. Inni powinni brać przykład.
Poro
Awatar użytkownika
bartwa

08-08-2023, 18:23

Ascetic pisze:
bartwa pisze:
Jasne, podstawowa rzeczą jest kontakt bezpośredni (w tym wypadku w rozsądnych granicach hahaha), a nie opieranie wiedzy i postawy na czyichś strachach i fobiach projektowanych zwykle dla własnych, czesto brudnych celów. Kiedyś używałem słowa "pedał", dziś już tego nie robię. Jakoś kurwa nie przystoi.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Ascetic

08-08-2023, 18:31

bartwa pisze:
Ascetic pisze:
bartwa pisze:
Jasne, podstawowa rzeczą jest kontakt bezpośredni (w tym wypadku w rozsądnych granicach hahaha), a nie opieranie wiedzy i postawy na czyichś strachach i fobiach projektowanych zwykle dla własnych, czesto brudnych celów. Kiedyś używałem słowa "pedał", dziś już tego nie robię. Jakoś kurwa nie przystoi.
Idealnie. Tylko szkoda, że Ty to rozumiesz, ja trochę też, a sporo jest takich, którym umyka bycie zwyczajnie przyzwoitym

A wiesz co jest jeszcze przewrotnego w tym wszystkim? Da się jeden z drugim wkręcić w szczujnie. Bo akurat politykowi gra napuścić jednych na drugich. Tak sobie podejmą temat i jadą z koksem. Tylko temu politykowi zgra się akurat szczucie na tych co byli ofiarami szczucia, zagra w grę, „zmiana banana”, i szczujący staje się szczutym. (To widzę np. w tym cancel culture. Lewi przystąpili do ofensywy. Może gdyby nie byli stawiani w pozycji ofiary, może nie byłoby rewanżyzmu. A później zdziwienie i płacz u prawaków, że ktoś podchwycił ich grę i obrócił wektor w drugą stronę)
Ostatnio zmieniony 08-08-2023, 18:35 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Pacjent

08-08-2023, 18:33

bartwa pisze:
Znałem/znam świetnych alkoholików. Wspaniali ludzie, ale nigdy nie reklamowałbym takiego stylu życia, zwłaszcza dzieciom.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
bartwa

08-08-2023, 18:34

Ascetic pisze:
bartwa pisze:
Ascetic pisze:

Idealnie. Tylko szkoda, że Ty to rozumiesz, ja trochę też, a sporo jest takich, którym umyka bycie zwyczajnie przyzwoitym

A wiesz co jest jeszcze przewrotnego w tym wszystkim? Da się jeden z drugim wkręcić w szczujnie. Bo akurat politykowi gra napuścić jednych na drugich. Tak sobie podejmą temat i jadą z koksem. Tylko temu politykowi zgra się akurat szczucie tych co byli ofiarami szczucia, zagra w grę, zmiana banana, i szczujący staje się szczutym.
Cóż, kto mieczem wojuje itd...
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Ascetic

08-08-2023, 18:36

bartwa pisze:
08-08-2023, 18:34
Ascetic pisze:
bartwa pisze:

A wiesz co jest jeszcze przewrotnego w tym wszystkim? Da się jeden z drugim wkręcić w szczujnie. Bo akurat politykowi gra napuścić jednych na drugich. Tak sobie podejmą temat i jadą z koksem. Tylko temu politykowi zgra się akurat szczucie tych co byli ofiarami szczucia, zagra w grę, zmiana banana, i szczujący staje się szczutym.
Cóż, kto mieczem wojuje itd...
Dokładnie. A później płacz, żal i mniętkie rozkminy.
Poro
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

09-08-2023, 00:24

bartwa pisze:
. Kiedyś używałem słowa "pedał", dziś już tego nie robię. Jakoś kurwa nie przystoi.
Znam jednego geja, który innych (być może tylko niektórych) gejów nazywa "pedałami".
On by się pewnie z tobą nie zgodził ;)
tomaszm

09-08-2023, 00:28

Mój dyrektor sprzedaży na województwa łodzkiego to gej. Kapitalna osobowosć. Człowiek orkiestra. Pracuje dla mnie chyba z nudów albo dla pieniedzy:) ,bo prowadzi jako dyrektor dwie placówki banku. Wychowuje z partnerem dziecko a urodziła mu córkę koleżanka której oddał nasienie.

Świat jest bardziej skomplikowany jak nam się wydaje.

Ale ręcze za chłopa ,że jest mega poukladany. Wiem ,że to dziwne ale cóż.....

W czwartek w tym tygodniu wiezie dla mnie 7 litrów białego wytrawnego wina ,bo jaką winiarnie też otworzył ..........:D

Niesamowicie mądry facet , na prawie bankowym gdzie to mój drugi konik po odszkodowaniach potrafi mnie zaskoczyć tak ,że kapcie mi spadają.

Ja jak usłyszałem ,że będzie miał dziecko z koleżanką z którą nie spał i wychowywał wraz z partnerem dziecko......to coż poczułem się dość dziwnie.

Kobiety u mnie w firmie Go uwielbiają. On po porstu gada z nimi o menstruacjach a my chłopy patrzymy przez pryzmat cipki gadając z kobietami. Ja tak przynajmniej mam.

I nigdy ale to kurwa nigdy nie było żadnych krzywych akcji. Śpi z chlopami w jednym pokoju jak bookuje pokoje hotelowe. Jak przyjeżdża na eventy ,które organizuje firmowe z partnerem to przysięgam i klnę się na Szatana ,że On bardziej kocha swojego Partnera albo potrafi mu okazać ......hmm uczucie niż np ja do swojej luby czy większość facetów do swoich lepszych stron. Piszę szczerze. Tylko z tyłu głowy cały czas mam to dziecko.....kurwa dzieci są bezwzględne, jak się dowiedzą ,że dziewczyna jest wychowywana przez dwóch mężczyzn ...jak zareaguje środowisko ,które i tak jest mocno uwstecznione a co dopiero z dziećmi. Masz dwóch tastusiow.........i przejebane. Tak se myśle na głos.
ODPOWIEDZ