POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

23-12-2023, 18:39

frankmullen pisze:
23-12-2023, 18:05
Jebać wszystkie religie. To jest prawdziwy rak na tej planecie. Tyle powiem.
oczywista oczywistość, ale jak ma się to do wielu problemów politycznych i do tego, że większość "ludzi" to totalne bezmyślne lemingi, nie bardzo rozumiem. jasne, jedno się łączy z drugim, tylko co z tego że jakaś garstka to wszystko ogarnia. ale jak wyjść z tego błędnego koła, chwilowo nie wiem

poza tym co chcecie od chrześcijan? wiadomo, że to debile , ale przynajmniej nieszkodliwi. wolicie tu mieć jakichś pojebanych muzułmanów? refugees welcome? będzie ciekawie, to na pewno
Heretyk

23-12-2023, 18:41

mocny2_3 pisze:
23-12-2023, 18:36
fejk co by podsycić te paniczne nastroje.Żadna zmasowana fala uchodzców sie tu nie pojawi i trzeba mieć gówno zamiast mózgu by to wszystko łykać
no na stałe na pewno nie, bo kto by chciał zostać w takim skurwiałym kraju, ale zanim się stąd wyniosą, mogą tu nieźle nasrać
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

23-12-2023, 18:49

ja to myśle że ludzie zwyczajnie wyszliby na ulice jakby miała taka relokacja nastąpić, to jest zbyt mocno konserwatywny kraj by zgodzić sie na coś takiego.Nie ma szans, nawet za tuska
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

23-12-2023, 18:54

frankmullen pisze:
23-12-2023, 18:19
ozob pisze:
23-12-2023, 18:17
Jeżeli nawet w Polsce te kurwy pozwalają sobie na takie coś, to jest źle, bardzo źle.
A co z chrześcijańskimi kurwami panoszącymi się ze swoimi rytuałami po ulicach?
Chcrzescijanie nikogo już nie palą na stosie. Za to kozojebcy lubują się w obcinaniu głów i zamachach terrorystycznych. Myślałem, że to oczywiste.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

23-12-2023, 19:06

ozob pisze:
frankmullen pisze:
ozob pisze:
Jeżeli nawet w Polsce te kurwy pozwalają sobie na takie coś, to jest źle, bardzo źle.
Chcrzescijanie nikogo już nie palą na stosie. Za to kozojebcy lubują się w obcinaniu głów i zamachach terrorystycznych. Myślałem, że to oczywiste.
Chrześcijańskie kurwy przez długie stulecia wykazywali się podobnym okrucieństwem wobec innowierców. Wyprawy krzyżowe, wyrzynanie Indian, palenie na stosach "czarownic", pogromy Żydów. Można by wymieniać jeszcze wiele bezeceństw. Historia im tego nie zapomni. Strojenie się w gołębie piórka nic nie da. To w istocie zbrodnicza religia, która choćby przez swoją historię powinna być obłożona społeczną infamią. Myślałem, że to oczywiste.
Awatar użytkownika
Medard

23-12-2023, 19:17

ozob pisze:
frankmullen pisze:
ozob pisze:
jedynie co jakiś czas umrze jakaś kobieta, bo nie można usunąć martwego płodu,
szczęściem forum pozostaje ultrakatolickie
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

23-12-2023, 20:22

frankmullen pisze:
ozob pisze:
frankmullen pisze:

Chrześcijańskie kurwy przez długie stulecia wykazywali się podobnym okrucieństwem wobec innowierców. Wyprawy krzyżowe, wyrzynanie Indian, palenie na stosach "czarownic", pogromy Żydów. Można by wymieniać jeszcze wiele bezeceństw. Historia im tego nie zapomni. Strojenie się w gołębie piórka nic nie da. To w istocie zbrodnicza religia, która choćby przez swoją historię powinna być obłożona społeczną infamią. Myślałem, że to oczywiste.
Ale mamy wiek XXI czy XIII?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-12-2023, 20:33

ozob pisze:
frankmullen pisze:
ozob pisze:

Jeśli nadal ktoś wierzy w niepokalane poczęcie, " rozmnażanie" chleba, manne z nieba i chodzenie po jeziorze - to zdecydowanie XIII.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

23-12-2023, 20:51

Lukass pisze:
23-12-2023, 15:41

Panie Kolego, ale upraszam o niesprowadzanie sprawy do absurdu, to tani chwyt erystyczny,
Skoro o to upraszasz, to dlaczego sam się do tego nie stosujesz, tworząc absurdalny wybór między głosowaniem na kogoś, kogo wyborca nie popiera, bo alternatywą byłoby głosowanie na partię idealną?
Lukass pisze:
23-12-2023, 15:48
Stereotypizacja, lekkie (a ostatnio coraz bardziej mocne) wartościowanie pozytywne i negatywne, polaryzacja. Niby prymitywne, ale dla większości społeczeństwa jest to, mam wrażenie, w pełni wystarczający obraz rzeczywistości.
To dlaczego piszesz tak, jakbyś właśnie tak to postrzegał? To nie ma żadnego sensu. Większość ludzi reaguje właśnie w ten sposób na wiadomość, że ktoś nie głosował - próbują ,,przemówić im do rozumu", jak wierni niewiarkowi, nikt nie potrafi przejść obojętnie i powiedzieć ,,spoko, jak chcesz, twój wybór".
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

23-12-2023, 20:54

Heretyk pisze:
23-12-2023, 18:39

poza tym co chcecie od chrześcijan? wiadomo, że to debile , ale przynajmniej nieszkodliwi. wolicie tu mieć jakichś pojebanych muzułmanów? refugees welcome? będzie ciekawie, to na pewno
Osobiście nie czuję potrzeby tego żeby byli ani jedni ani drudzy.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

23-12-2023, 21:53

trup pisze:
ozob pisze:
frankmullen pisze:

Jeśli nadal ktoś wierzy w niepokalane poczęcie, " rozmnażanie" chleba, manne z nieba i chodzenie po jeziorze - to zdecydowanie XIII.
to nie kwestia wiary tylko nauki, to co wymieniles w wiekszosci jest juz dobrze znane i dostepne
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
szczylun
rasowy masterfulowicz

23-12-2023, 22:21

Obrazek

Prezydent ogłosił, że podjął decyzję o zawetowaniu tzw. ustawy okołobudżetowej na 2024 rok, w której znalazł się przepis pozwalający przyznać mediom publicznym niemal trzy mld zł z publicznych środków.

"Nie może być na to zgody wobec rażącego łamania Konstytucji i zasad demokratycznego państwa prawa. Media publiczne trzeba najpierw rzetelnie i zgodnie z prawem naprawić" - stwierdził prezydent w komunikacie.

naprawić? jak to? to on z kim?...ja już nic nie rozumim...
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

23-12-2023, 23:04

Heretyk pisze:
23-12-2023, 15:46

zatem gratuluję. ja nie miałem takiej opcji i niech nikt mi nie wmawia, ze głosowanie jest obowiązkiem. to przywilej z którego nie skorzystałem i tyle w temacie
Na pewno głosował na PIS a teraz wstyd mu się przyznać.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

24-12-2023, 10:37

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Skoro o to upraszasz, to dlaczego sam się do tego nie stosujesz, tworząc absurdalny wybór między głosowaniem na kogoś, kogo wyborca nie popiera, bo alternatywą byłoby głosowanie na partię idealną?
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
To dlaczego piszesz tak, jakbyś właśnie tak to postrzegał? To nie ma żadnego sensu. Większość ludzi reaguje właśnie w ten sposób na wiadomość, że ktoś nie głosował - próbują ,,przemówić im do rozumu", jak wierni niewiarkowi, nikt nie potrafi przejść obojętnie i powiedzieć ,,spoko, jak chcesz, twój wybór".
Nie zamierzam nikogo namawiać, wspomniałem już o tym kol. Heretykowi. Ale tu dochodzimy do sedna - co oznacza "popierać jakąś partię"? W ostatnich wyborach można było wybierać pomiędzy pi razy oko dziesięcioma komitetami. Nie wierzę, że nie znajdzie się wśród nich taki, z którym w jakimś zakresie ma się zbieżne poglądy. To nie ja tak to postrzegam, mam właśnie wrażenie, że niektórzy koledzy szukają zbieżności poglądów tak dużej, że zbliża się do wspomnianej, modelowej partii idealnej. Oczywiście, można wybrać poprzez pozostanie w domu, ale jak już mówiliśmy, w naszym systemie oznacza to de facto wsparcie największej partii biorącej udział w wyborach. To też jest wybór.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

24-12-2023, 11:13

Lukass pisze:
24-12-2023, 10:37
Nie zamierzam nikogo namawiać, wspomniałem już o tym kol. Heretykowi. Ale tu dochodzimy do sedna - co oznacza "popierać jakąś partię"? W ostatnich wyborach można było wybierać pomiędzy pi razy oko dziesięcioma komitetami. Nie wierzę, że nie znajdzie się wśród nich taki, z którym w jakimś zakresie ma się zbieżne poglądy. To nie ja tak to postrzegam, mam właśnie wrażenie, że niektórzy koledzy szukają zbieżności poglądów tak dużej, że zbliża się do wspomnianej, modelowej partii idealnej. Oczywiście, można wybrać poprzez pozostanie w domu, ale jak już mówiliśmy, w naszym systemie oznacza to de facto wsparcie największej partii biorącej udział w wyborach. To też jest wybór.
Nie zamierzasz namawiać, ale jednak nie potrafisz przejść obojętnie obok kogoś, kto nie głosuje. Co oznacza ,,popierać jakąś partię"? Pewnie głosować na nią. Oczywiście, zawsze znajdzie się partia, która ma jakiś jeden czy dwa zbieżne poglądy na jakąś sprawę - ale co w sytuacji, w której żadna partia nie zgadza się z tobą nawet w połowie rzeczy, które są dla ciebie ważne, innymi słowy, ponad połowa istotnych poglądów jest przeciwna? Jaki to ma sens? Możesz oczywiście powiedzieć ,,nie wierzę", ale dla mnie tak to wyglądało - siadłem, przemyślałem, co dla mnie ważne, porównałem z tym, jakie podejście ma do tego każda partia - i uznałem, że z 3 istotnych rzeczy, każda jest przeciwna przynajmniej 2.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

24-12-2023, 12:35

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
24-12-2023, 11:13
Nie zamierzasz namawiać, ale jednak nie potrafisz przejść obojętnie obok kogoś, kto nie głosuje. Co oznacza ,,popierać jakąś partię"? Pewnie głosować na nią. Oczywiście, zawsze znajdzie się partia, która ma jakiś jeden czy dwa zbieżne poglądy na jakąś sprawę - ale co w sytuacji, w której żadna partia nie zgadza się z tobą nawet w połowie rzeczy, które są dla ciebie ważne, innymi słowy, ponad połowa istotnych poglądów jest przeciwna? Jaki to ma sens? Możesz oczywiście powiedzieć ,,nie wierzę", ale dla mnie tak to wyglądało - siadłem, przemyślałem, co dla mnie ważne, porównałem z tym, jakie podejście ma do tego każda partia - i uznałem, że z 3 istotnych rzeczy, każda jest przeciwna przynajmniej 2.
Na tym polega dyskusja, że konfrontujemy różne poglądy i podejścia, czyż nie? Wydaje mi się, że w wyborach politycznych głosowanie negatywne wcale nie jest takie głupie. Oczywiście, mamy w tym wyborze jakąś warstwę propaństwową - gdzie podejmując decyzję, chcielibyśmy wpłynąć na to, jak będzie funkcjonował kraj. Wiem, naiwne, ale załóżmy, że mamy taki wpływ :sarcasm2: Dalej jednak jest jeszcze czysta prywata i ocena, jak wdrożenie danego programu wpłynie bezpośrednio na Twoje życie. To kwestie typu socjal (jeśli masz piątkę dzieci, to naprawdę może być ważne), rozwiązania prawne i podatkowe w Twojej branży, itd. I nawet, jeśli żadna partia w swoim programie nie jest zbieżna z tym, co uważam ja, to łatwo mi było wskazać, w przypadku realizacji którego programu potencjalnie szkody i straty będą największe. O ile dobrze widziałem, pracujesz obecnie w jakiejś dużej korporacji, pewnie wpływ państwa na jej funkcjonowanie nie jest aż tak duży. W mojej branży sprawa wygląda zupełnie inaczej, to była łatwa decyzja.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Heretyk

24-12-2023, 14:37

trup pisze:
ozob pisze:
frankmullen pisze:

kurwa mać, nigdy nie sądziłem, ze będę obrońcą czegoś takiego jak biblia, ale skoro nie rozumiesz, że tam są praktycznie same przenośnie, uogólnienia itp. to trudno. tam nic nie jest dosłowne. ponadto mając minimalne pojęcię o fizyce kwantowej, wiedziałbyś, że skoro wszystko jest energią i nie ma nic "materialnego" to takie rzeczy spokojnie mogły mieć miejsce...
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

24-12-2023, 14:38

xDDDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Heretyk

24-12-2023, 14:40

no tak, po tobie sie niczego innego nie spodziewałem :)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

24-12-2023, 14:40

Inaczej tych bredni się nie da skomentować :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ