Never stop the madness
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Never stop the madness
Jankowi Spiewakowi alkohol tez sie kojarzy z narkotykami, ma ewidentnego pierdolca na punkcie alkoholu
woodpecker from space
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Nie wiem nic na temat jego pierdolca, więc się nie wypowiem, ale w tej kwestii kojarzy przecież całkowicie poprawnie.Triceratops pisze: ↑22-09-2024, 11:09Jankowi Spiewakowi alkohol tez sie kojarzy z narkotykami, ma ewidentnego pierdolca na punkcie alkoholu
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dobrze wiesz ze w kontekście rozmowy mówimy o opioidach, heroinie i podobnych, ale udajesz, że nie wiesz o co chodzi, tylko nie wiem po co.WaszJudasz pisze: ↑22-09-2024, 10:46Wybacz, ale to jest kompletnie kuriozalna teza. Alkohol jest narkotykiem pod każdym możliwym względem, oprócz definicji najgłupszej, czyli tzw. policyjnej. W jakim sensie, według Ciebie, alkohol "nie jest narkotykiem"?
Nie, "substancje uzależniające" nie mogą być "kategorią wyżej" względem "narkotyków", bo przecież nie wszystkie narkotyki wywołują uzależnienie. To są kategorie rozdzielne, pokrywające się tylko częściowo, bo nie wszystkie narkotyki/substancje psychoaktywne uzależniają i jednocześnie nie wszystkie substancje mogące uzależnić posiadają właściwości psychoaktywne.
Co? Kojarzę to nazwisko tylko z jakimiś tematami typu dzicy lokatorzy, nie chce mi się sprawdzać kto to.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- WaszJudasz
Niczego nie udaję, nie wiem za bardzo o co Tobie chodzi w tym momencie. Alkohol należy do tej samej grupy narkotyków, co opioidy, czyli depresantów.
Cały mój zamierzony przekaz: u nas też ćpają powszechnie, tylko co innego.
Cały mój zamierzony przekaz: u nas też ćpają powszechnie, tylko co innego.
Ostatnio zmieniony 22-09-2024, 12:35 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Czyli nie rozumiesz, że rozmowa była o kontekście USA i opioidach i heroinie, i nie widzisz różnicy między wódka a fentanylem, ani między piciem wódki z kolegą a pobiorem heroiny prosto w kabel? No to rozmowa raczej nie dojdzie donikad faktycznie. Możesz śmiało dodać kawę, jest klasyczna substancja uzależniającą.WaszJudasz pisze: ↑22-09-2024, 12:22Niczego nie udaję, nie wiem za bardzo o co Tobie chodzi w tym momencie. Alkohol należy do tej samej grupy narkotyków, co opioidy, czyli depresantów.
If you do everything right, there will be no struggle.
- WaszJudasz
Widzę. Fentanyl jest bardziej niebezpieczny dla samego użytkownika, alkohol z kolei stanowi większe zagrożenie dla osób z otoczenia konsumenta. Plus kwestia tego, że oba te narkobiznesy bazują na odmiennych gałęziach handlu, jedna jest patologiczną odnogą farmacji, druga branży powiedzmy spożywczej.
Ostatnio zmieniony 22-09-2024, 12:41 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Triceratops
I cukier xdŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-09-2024, 12:34Czyli nie rozumiesz, że rozmowa była o kontekście USA i opioidach i heroinie, i nie widzisz różnicy między wódka a fentanylem, ani między piciem wódki z kolegą a pobiorem heroiny prosto w kabel? No to rozmowa raczej nie dojdzie donikad faktycznie. Możesz śmiało dodać kawę, jest klasyczna substancja uzależniającą.WaszJudasz pisze: ↑22-09-2024, 12:22Niczego nie udaję, nie wiem za bardzo o co Tobie chodzi w tym momencie. Alkohol należy do tej samej grupy narkotyków, co opioidy, czyli depresantów.
woodpecker from space
-
- mistrz forumowej ceremonii
Czyli mówisz ze na najbliższej imprezie rodzinnej zamiast postawić wódkę zmrożona to każdemu po działce dożylnej czy do nosa. Nie wiem jak to się zapodaje.
- WaszJudasz
Cukier jest substancją z potencjałem uzależniającym, ale nie jest narkotykiem, bo nie daje, o ile mi wiadomo, żadnych wyraźnych efektów psychoaktywnych.
Kofeina jest oczywiście narkotykiem, z tym że jej bardzo niskie dawkowanie (w normalnym użytkowaniu) plasuje napoje ją zawierające w kategorii używek.
-
Tak widziałem ludzi co objedli się snicersami i przysięgam ze z ich ust toczyła się piana. Jeden taki nawet rzucił się na tort i cała piankę zeżarł. Wszystkie dzieci na komunii płakały.
- WaszJudasz
Alkoholikom zdarzają się różne zwidy.
-
Pewnie sam wiesz najlepiej

Starasz się przekonać tu piszących ze można między cukrem a twardymi narkotykami postawić znak równości.
Wiesz starej daty jestem wolę jak na imprezie rodzinnej jednak wódkę polewać. Efektem będzie na drugi dzień ból głowy.
Ostatnio zmieniony 22-09-2024, 14:16 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
- WaszJudasz
Ja akurat alkoholu nie piję w ogóle.
-
Opioidy lepsze?
- Lukass
Jest jeszcze jedna bardzo ważna różnica, którą zdajesz się celowo pomijać. Opioidy uzależniają wielokrotnie szybciej, niż alkohol. Żeby uzależnić się od wódy, to trzeba jednak się mocno napracować. Wiadomo, idzie szybciej, jak ktoś jest bardzo młody, ale nadal. A uzależnienie/brak uzależnienia robi jednak olbrzymią różnicę w tym, jak dana substancja demoluje życie.WaszJudasz pisze: ↑22-09-2024, 12:39Widzę. Fentanyl jest bardziej niebezpieczny dla samego użytkownika, alkohol z kolei stanowi większe zagrożenie dla osób z otoczenia konsumenta. Plus kwestia tego, że oba te narkobiznesy bazują na odmiennych gałęziach handlu, jedna jest patologiczną odnogą farmacji, druga branży powiedzmy spożywczej.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Jeśli coś takiego jak opioidy przeżyjesz. Jak się najebiesz wóda to przetrzezwiejesz na drugi dzień. Zostanie z tobą kac fizyczny i moralny Po ciężkich narkotykach często drugiej szansy nie dostajesz.
Porównywanie broni polautomatycznej z odbezpieczonym granatem w ręku.
Ja nienawidzę tej narracji ze choćby alkohol można porównywać z twardymi dragami. Zupełnie inna siła rażenia.
Nigdy bym też nie chciał żeby moje dzieci miały zalegalizowany dostęp i ułatwienie.
Zwyczajna pokusa, łatwość dostępu= nieszczęście gotowe.
Porównywanie broni polautomatycznej z odbezpieczonym granatem w ręku.
Ja nienawidzę tej narracji ze choćby alkohol można porównywać z twardymi dragami. Zupełnie inna siła rażenia.
Nigdy bym też nie chciał żeby moje dzieci miały zalegalizowany dostęp i ułatwienie.
Zwyczajna pokusa, łatwość dostępu= nieszczęście gotowe.
Ostatnio zmieniony 22-09-2024, 14:39 przez tomaszm, łącznie zmieniany 5 razy.
- WaszJudasz
Nie wiem, nie miałem do czynienia, rekreacyjnie żadne depresanty mnie nie interesują.
Pewnie, że nienawidzisz, alkoholicy bardzo tej prawdy nie lubią. Alkohol JEST twardym narkotykiem, spełnia wszystkie kryteria.
Pierdolenie ignoranta. W Polsce alkohol jest przyczyną nr 1 zatruć śmiertelnych. Twoja płeć i wiek sytuują Cię w grupie największego ryzyka zdarzenia polegającego na tym, że najebiesz się i już się nie obudzisz.
Zgadza się. Nie, nie pominąłem celowo, po prostu nie tworzyłem tu w ramach dwóch zdań kompleksowego opisu. Gdybyśmy szli w tę stronę, trzeba by było też powiedzieć, że opioidy w jakości farmaceutycznej (czyli nie mówimy o ulicznym syfie) są - poza sytuacją ostrego przedawkowania - na ogół mniej toksyczne niż alkohol. Łatwiej zabić się na miejscu opioidem, to oczywiste, ale przy braniu regularnym alkohol rozpieprza organizm bardziej.
-
Zapytam o jedną podstawowa kwestie. Masz dzieci?
- Triceratops
To naprawde wyglada jak spiewakowa obsesja
https://koninki.pl/narkotyki-twarde-i-miekkie.htmlNarkotyki twarde uzależniają znacznie szybciej niż miękkie. W przypadku twardych narkotyków cechy uzależnienia pojawić się mogą po kilku zażyciach.
https://medjol.pl/warto-wiedziec/narkom ... -dzialaniewywołanie uzależnienia fizycznego – substancje, które powodują występowanie fizycznych objawów abstynencyjnych, podporządkowywane są do grupy narkotyków twardych,
woodpecker from space
-
Strach wypić piwo-twarde narkotyki . Pewnie tak wessa ze z człowieka zostaną tylko suche kości. Nie to co twarde narkotyki. Fentanyl walniesz to przynajmniej kości człowiek rozprostuje i sen zapewniony.
Jak szeroko mam umysł otwarty tak sobie szerokiego dostępu do narkotyków nie wyobrażam. Głównie mając na względzie ludzi młodych którzy są wszystkiego ciekawi.
Jak szeroko mam umysł otwarty tak sobie szerokiego dostępu do narkotyków nie wyobrażam. Głównie mając na względzie ludzi młodych którzy są wszystkiego ciekawi.
Ostatnio zmieniony 22-09-2024, 14:58 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.