Jak obchodzicie święta?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Jak obchodzicie święta?
To przecież przypadek, że jezusek urodził się w przesilenie zimowe, a zszedł w okolicach równonocy wiosennej.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Okupanta?! Czyżby objawy przedawkowania teorii teorii spiskowych w umyśle opanowanym przez obsesję?
Przestaję się dziwić tym absurdalnym banom i zablokowaniu mi dostępu do części tematów, bo skoro mamy w Polsce katolicką okupację to z pewnością jestem funkcjonariuszem katolickiego reżimu!

Nie zapytam, czy na forum jest lekarz, bo to już wiem, ale zapytam, czy nie powinny zostać wystawione odpowiednie skierowania na badania?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- tomekw48
- w mackach Zła
Ulubiona riposta katola na argumenty nie do podważenia, których katol nie może obalić - jesteś wariatemPacjent pisze: ↑25-12-2024, 21:41Okupanta?! Czyżby objawy przedawkowania teorii teorii spiskowych w umyśle opanowanym przez obsesję?
Przestaję się dziwić tym absurdalnym banom i zablokowaniu mi dostępu do części tematów, bo skoro mamy w Polsce katolicką okupację to z pewnością jestem funkcjonariuszem katolickiego reżimu!![]()
Nie zapytam, czy na forum jest lekarz, bo to już wiem, ale zapytam, czy nie powinny zostać wystawione odpowiednie skierowania na badania?

Używajcie mózgownicy trochę bardziej kreatywnie zakute łby.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
-
Jakie argumenty? Weź sobie definicję okupacji i przedstaw uzasadnienie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
Tomek ty tez jestes katolem, bo w szatana wierza tylko katole. Twoj pan to wytwor katolskiego boga
woodpecker from space
-
Katol, okupowany przez szatana.Triceratops pisze: ↑26-12-2024, 11:31Tomek ty tez jestes katolem, bo w szatana wierza tylko katole. Twoj pan to wytwor katolskiego boga

- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Okupant to chyba rzeczywiście zbyt łagodne określenie na te zbrodniczą instytucję, która wszystko co mogła to wyżynala i wypalała w imię idei mówiących coś kompletnie przeciwnego, a co nie dała rady poddać eradykacji to wbijała w to krzyż i nazywała swoim.Pacjent pisze: ↑25-12-2024, 21:41Okupanta?! Czyżby objawy przedawkowania teorii teorii spiskowych w umyśle opanowanym przez obsesję?
Przestaję się dziwić tym absurdalnym banom i zablokowaniu mi dostępu do części tematów, bo skoro mamy w Polsce katolicką okupację to z pewnością jestem funkcjonariuszem katolickiego reżimu!![]()
Cieszy mnie, że uczepiles się tylko tego określenia.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
Okupacja - czasowe zajęcie jakiegoś miejsca, instytucji, zakładu pracy itp. dla osiągnięcia pewnego celu.Olo pisze: ↑26-12-2024, 11:40Okupant to chyba rzeczywiście zbyt łagodne określenie na te zbrodniczą instytucję, która wszystko co mogła to wyżynala i wypalała w imię idei mówiących coś kompletnie przeciwnego, a co nie dała rady poddać eradykacji to wbijała w to krzyż i nazywała swoim.Pacjent pisze: ↑25-12-2024, 21:41Okupanta?! Czyżby objawy przedawkowania teorii teorii spiskowych w umyśle opanowanym przez obsesję?
Cieszy mnie, że uczepiles się tylko tego określenia.
Wg Ciebie od 966 r. Polska jest okupowana przez katolicyzm?
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Gdy ktoś nazwie Cię w dyskusji np "tępym chujem" to też wyszukujesz tego w wikipedii? Sprawdź zatem czy jest "kulturowy okupant". Jak nie ma to zaraz dodam jak wrócę tylko do domu.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Chrześcijaństwo zniszczyło Rzym i rodzime kultury europejskie.
- tomekw48
- w mackach Zła
Szatan jest pięknym symbolem. Spłycając to pojęcie ulegacie narracji kościoła który wszystko co nie jest zgodne z jego doktryną niszczy i wyśmiewa.Pacjent pisze: ↑26-12-2024, 11:36Katol, okupowany przez szatana.Triceratops pisze: ↑26-12-2024, 11:31Tomek ty tez jestes katolem, bo w szatana wierza tylko katole. Twoj pan to wytwor katolskiego boga![]()
Teraz kościół akurat jest w odwrocie, ale wojujący islam przejmuje pałeczkę.
-
Tępym chujem jest z pewnością ktoś kto rozumuje bez żadnego związku z logiką. Okupacja jest związana z czynnikami zewnętrznymi. Jeśli ktoś widzi ją w dobrowolnie przyjmowanej przez ogół wielowiekowej tradycji i w wartościach, a nawet w historycznym dziedzictwie, zgodnie z którym przodkowie walczyli i ginęli za nie, to ma obsesję.
Oczyma wyobraźni zobaczyłem tychże tępych chujków, którzy siedzą przy wigilijnym stole i żrą wytwory okupacji w postaci świątecznych dań.

-
- rozkręca się
Najlepszym dowodem okupacji jest podpisany konkordat między stolicą apostolską i Rzecząpospolitą Polską w Warszawie dnia 28 lipca 1993 r.
Aż z łezką w oku wspominam jak w czasach szkoły średniej z ziomkiem przerobiliśmy zapisy konkordatu zamieniając Stolicę Apostolską na Federację Rosyjską i puściliśmy to w internetowy obieg z adnotacją, iż obecny wtedy rząd Marka Belki planuje podpisać takowy dokument o "współpracy i przyjaźni" z matką rossiją. Prawactwo wpadło w histerię wykrzykując, iż podpisanie takiego dokumentu o "współpracy" z ruskimi to zdrada stanu, oddanie kraju w obce łapy i potrzebny jest jedynie pluton egzekucyjny dla całego ówczesnego rządu
))))
Aż z łezką w oku wspominam jak w czasach szkoły średniej z ziomkiem przerobiliśmy zapisy konkordatu zamieniając Stolicę Apostolską na Federację Rosyjską i puściliśmy to w internetowy obieg z adnotacją, iż obecny wtedy rząd Marka Belki planuje podpisać takowy dokument o "współpracy i przyjaźni" z matką rossiją. Prawactwo wpadło w histerię wykrzykując, iż podpisanie takiego dokumentu o "współpracy" z ruskimi to zdrada stanu, oddanie kraju w obce łapy i potrzebny jest jedynie pluton egzekucyjny dla całego ówczesnego rządu

Хороший русский - мертвый русский.
- tomekw48
- w mackach Zła
Gdzie tu wolność, jak od dzieciństwa jesteś indoktrynowany w katolicyzm w szkole tv i w radiu, necie? Chociaż internet jest jeszcze najbardziej szatański.
Sam sobie wiarę wybrałeś czy zrobili to za Ciebie rodzice?
Sam sobie wiarę wybrałeś czy zrobili to za Ciebie rodzice?

za mundurem panny sznurem
kościół to zamordyzm, a nie wolność, szkoda tylko, że nie nauczyli Polaków łaciny... pewnie sami nie kumali, co gęgali na tych mszach
-
Jak na dokument, który wpisywał się w poglądy większości ówczesnych obywateli RP to trudno nazwać go okupacyjnym, zwłaszcza jeśli jest się demokratą.electricwizard pisze: ↑26-12-2024, 12:31Najlepszym dowodem okupacji jest podpisany konkordat między stolicą apostolską i Rzecząpospolitą Polską w Warszawie dnia 28 lipca 1993 r.

Nawiasem mówiąc ułatwia też życie w paru kwestiach, bo np. od momentu jego wejścia w życie wierząca większość może brać tylko jeden ślub zamiast dwóch.
Samo sobie odpowiedziałeś w drugim zdaniu. Nie siły zewnętrzne, ale rodzina, rodzice. Nie narzucone, bo sam sobie możesz od tego odejść i nie obchodzić, a krzywda Ci się nie stanie.
PS. Wybrałem świadomie, gdy już byłem dorosły.
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
No chyba, że masz na nazwisko Kurski... to wtedy dwa!
Swoją drogą, religia to nie tylko okupacja kulturowa, jak to słusznie nazwał Olo, ale przede wszystkim mentalna. To ideologiczne więzienie. W dodatku ta szeroko rozumiana „okupacja” chce innym dyktować, jak żyć i chce narzucić swoje zasady. Dobrze, że rok po roku zanika ten zabobon i można swobodnie nabijać się z rzułtej twarzy naszego polskiego mema z Watykanu.
Tylko humorem i dystansem można z tym wygrać!
A tak ogólnie to... religia do kościołów! Precz ze szkół, urzędów i życia politycznego. Będzie to dobre i dla państwa, i dla wierzących.
I precz z forum. Religia powinna być prywatną sprawą, a jej propagowanie wyjęte spod prawa. To zbyt niebezpieczna zabawa.
-
Nie będę się powtarzał, ale skoro żyjesz w ideologicznym więzieniu to napisz "pod okupacją" jakiej ideologii powinniśmy być, np. poprzez system prawa?masterful pisze: ↑26-12-2024, 13:01No chyba, że masz na nazwisko Kurski... to wtedy dwa!
Swoją drogą, religia to nie tylko okupacja kulturowa, jak to słusznie nazwał Olo, ale przede wszystkim mentalna. To ideologiczne więzienie. W dodatku ta szeroko rozumiana „okupacja” chce innym dyktować, jak żyć i chce narzucić swoje zasady. Dobrze, że rok po roku zanika ten zabobon i można swobodnie nabijać się z rzułtej twarzy naszego polskiego mema z Watykanu.
Tylko humorem i dystansem można z tym wygrać!
A tak ogólnie to... religia do kościołów! Precz ze szkół, urzędów i życia politycznego. Będzie to dobre i dla państwa, i dla wierzących.
PS. Widzę silne tendencje cenzorskie i totalitarne. Precz z życia politycznego, szkół... tzn., że katolicy nie mają mieć prawa funkcjonowania w tych obszarach na takich zasadach jak pozostali.
Zacznij od usuwania z forum okładek płyt z symbolami religijnymi, w tym okultystycznymi i satanistycznymi.
Ostatnio zmieniony 26-12-2024, 13:18 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Cóż, przynajmniej początki tego procesu nie miały nic wspólnego z "dobrowolnym przyjmowaniem przez ogół". Była to decyzja polityczna wąskiej grupy ludzi u władzy. Powiedziałbym nawet, że ogół przez dłuższy czas mógł nie być świadomy, że coś przyjął. Takie czasy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?