Przyjęła elita, która przy dużym uproszczeniu, stanowiła zalążki narodu polskiego. Ten wytworzył się później.
Jak obchodzicie święta?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Jak obchodzicie święta?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Lukass
- zahartowany metalizator
W bardzo dużym uproszczeniu. O narodzie to nie można było mówić jeszcze przez kilkaset następnych lat.Pacjent pisze: ↑26-12-2024, 13:20Przyjęła elita, która przy dużym uproszczeniu, stanowiła zalążki narodu polskiego. Ten wytworzył się później.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Ascetic
Przecież koleś swoje życie sprowadza do misji. Jak to nie fanatyzm, to zaburzenie, co de facto wychodzi na jedno. (Inne intencje też biorę oczywiście pod uwagę). Nie potrafię tego inaczej czytać. Ledwo drzwi się uchyliły, non stop te same wątki: katolstwo, ukrofobia, woke-nienawiść. Jak nie może urabiać głów, w bezpośrednio adekwatnych wątkach, to robi to w nieadekwatnych.
Sytuacja analogiczna do tego co latał z gaśnicą. Ludzie przyszli w konkretnym celu, pojawił się taki, który uznał, że zmieni reguły gry. Tutaj mamy to samo. Forum muzyczne, dla większości, dla jednego + kilku trolli miejsce do krzewienia ideologii. Taka zabawa dużych dzieci z brakiem poszanowania tego miejsca. Dla mnie akurat, osobiście, nieznośne to miejsce się robi, w takich momentach, które u tego gościa przeciągają się w nieskończone się, nawet nie wiem jak to nazwać, ciągi? Jak wpadnie w wir wzmożenia emocjonalnego (politycznego/) to leci, z coraz dziwniejszymi teoriami, hipotezami, opiniami. Dla mnie, jako ostatnio obserwatora tego z boku, to jakieś szaleństwo jest.
Ostatnio zmieniony 26-12-2024, 13:35 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
-
To się tu pojawia w momencie, gdy kilku forumowiczów poczuło się być uciskanymi pod katolicką okupacją w Polsce.

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Okupacja!
Politycy są zakładnikami Kościoła. Po każdej stronie. Przykład to związki partnerskie i PSL panicznie bojący się odejścia elektoratu przez decyzje które ranią ich "uczucia religijne" i "tradycje".
Ja np chciałbym kiedyś zawrzeć związek partnerski z moją partnerką, ale okupacja katolicka uważa, że ja niewierzący nie mogę tego zrobić bo część wierząca ma swoje dziwne zasady. Niech one będą, ale niech one dotyczą tylko wierzących i nie bedą narzucani mi, osobie w 100% nabijającej się z tej i w sumie każdej religii.
Podobnie kobiety które chcą dokonać aborcji. Osoby wierzące niech tego nie robią wg swoich zasad, ale niech nie zakazują innym.
Religia niech tylko dotyczy ... religijnych, a od lat wchodzi w polskie prawo i rani "uczucia niereligijne" osób świeckich.
Politycy są zakładnikami Kościoła. Po każdej stronie. Przykład to związki partnerskie i PSL panicznie bojący się odejścia elektoratu przez decyzje które ranią ich "uczucia religijne" i "tradycje".
Ja np chciałbym kiedyś zawrzeć związek partnerski z moją partnerką, ale okupacja katolicka uważa, że ja niewierzący nie mogę tego zrobić bo część wierząca ma swoje dziwne zasady. Niech one będą, ale niech one dotyczą tylko wierzących i nie bedą narzucani mi, osobie w 100% nabijającej się z tej i w sumie każdej religii.
Podobnie kobiety które chcą dokonać aborcji. Osoby wierzące niech tego nie robią wg swoich zasad, ale niech nie zakazują innym.
Religia niech tylko dotyczy ... religijnych, a od lat wchodzi w polskie prawo i rani "uczucia niereligijne" osób świeckich.
- Ascetic
1/ Dziwię się, że są tacy co się w dają w dyskusje, która jest nakierowywana, przez manipulatora, do tej pozycji,
2/ Dziwię się, że są tacy co legitymizują wywody, wchodząc w dyskusję. Na ulicy, sklepie, knajpie, osoby, które są pod wpływem, zachowują się w sposób nieracjonalny, omija się łukiem, nie dyskutuje się z nimi, chyba, że są agresywne, podejmują działania zaczepne,
3/ Jednak zalecam, jak nie rozmowę ze specjalistą, to przynajmniej z bliskimi. Pokazać produkcję internetową, pogadać, czy aby/ choćby w święta to jest norma, że się poświęca temu czas. Merytoryczną stronę tych wpisów pominę.Pulpa słowna, pozbawiona logiki, gdzie ideologiczne zabarwienie ma wszystko zdominować - tyle zaopiniuję,
4/ Inwersja okraszona emotką, może sprawdza się w innej przestrzeni internetowej. Wąskie, jednopłaszczyznowe próby zmiękczania, tego, z czego sobie jak widać zdaje sprawę. Są tutaj jednak lepiej wyszkoleni w manipulacji. Kilka miesięcy obserwacji z oddali forume, poszło na marne tym samym. Zero rozwoju.
Ostatnio zmieniony 26-12-2024, 14:01 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
- Ascetic
Niby o czymś innym, ale może jednak nie do końca.masterful pisze: ↑26-12-2024, 13:42Okupacja!
Wczoraj obejrzałem ten film, z tych raczej komentowanych, oglądanych.

Pozornie thriller sądowy. Dla mnie niezłe kino psychologiczne. Stadium skrajnego narcyzmu z rysem socjopatycznym, nie rozstrzygając kto kogo i czy w ogóle. W drugim planie postawy (dwie) wiktymologiczne. Właściwie dość podobne. Tutaj przechodząc do sedna, i dlaczego o tym tutaj. Ta figura "ofiary" nie po raz pierwszy się na forume pojawia. Wiadomo na czym, na jakich emocjach ma ona bazować. Dla mnie w przypadku jednego użytkownika, jest to efekt, nieprzepracowania pewnych spraw. W drugim, jest to dość dla mnie tandetna manipulacja. Oceniam, że jest to cynicznie wykorzystywane, skalkulowane na konkretny efekt - ta postawa czucia się ofiarą, pokazywania się tak. Katolicym jak dla mnie jest tutaj sprawą wtórną, narzędziem. Myślę, że są to zapatrzone sprawy, społecznie, nawet w bieżącej polityce, małej i dużej można je wypatrzeć*.
*Jakby rozumieć, czytać, politykę, czy relacje społeczne, jako te oparte przede wszystkim na emocjach, to narzędzie mogłoby być dla nieuważnego obserwatora, nawet skuteczne. (W ostatniej dużej polityce, globalnej, takie było). Problem dla tego co je używa, to jest to, że się ono zużywa. Moim zdaniem tutaj o tym przypadku mówimy: nasrane, nieposprzątane, a poźniej stawianie się w pozycji ofiary.
Poro
- Triceratops
Jest pieknym czy nie jest ale z pewnoscia jest stworzony przez ten kosciol, wiec tez ulegasz jego narracji. Tak jak glupi Nergal wrzeszczacy ave satan czy inni. Uzywasz systemu pojec stworzonego przez te religie, wiec jestes niejako w jej matrixie. Tak to wyglada ,wiec moze zamiast gadac z toba powinnismy tu na forum gadac z twoim panem, ktory z tego co piszesz zaplanowal w 100% kazda twoja wypowiedz, ruch, posuniecie.tomekw48 pisze: ↑26-12-2024, 12:14Szatan jest pięknym symbolem. Spłycając to pojęcie ulegacie narracji kościoła który wszystko co nie jest zgodne z jego doktryną niszczy i wyśmiewa.Pacjent pisze: ↑26-12-2024, 11:36Katol, okupowany przez szatana.Triceratops pisze: ↑26-12-2024, 11:31Tomek ty tez jestes katolem, bo w szatana wierza tylko katole. Twoj pan to wytwor katolskiego boga![]()
woodpecker from space
-
- zaczyna szaleć
A ten Pan to na pewno szatan? Może ktoś inny?

- Triceratops
Ogolnie to swiatecny klimat jest git, z rana wszedzie pusto, szaro i ciemno, lekki minus, nad przereblem wszystko w kolorze srebra, fajnie sie chlapalo bez tlumow. Mogloby tak byc codziennie.
woodpecker from space
- tomekw48
- w mackach Zła
Mój Pan mieszka w każdym z Was.Triceratops pisze: ↑26-12-2024, 14:21Jest pieknym czy nie jest ale z pewnoscia jest stworzony przez ten kosciol, wiec tez ulegasz jego narracji. Tak jak glupi Nergal wrzeszczacy ave satan czy inni. Uzywasz systemu pojec stworzonego przez te religie, wiec jestes niejako w jej matrixie. Tak to wyglada ,wiec moze zamiast gadac z toba powinnismy tu na forum gadac z twoim panem, ktory z tego co piszesz zaplanowal w 100% kazda twoja wypowiedz, ruch, posuniecie.
Jakbyście poświęcili trochę czasu na medytację, to odkrylibyście ten JEDEN GŁOS który rządzi innymi głosami... To nie jest Wasz głos...
Podsumowując - jedźcie grzyby i medytujcie

Na zdrowie

Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
-
- postuje jak opętany!
Brzmi jak forumowa analiza przedostatniego DsO jakis czas temu.tomekw48 pisze: ↑26-12-2024, 16:27Mój Pan mieszka w każdym z Was.Triceratops pisze: ↑26-12-2024, 14:21Jest pieknym czy nie jest ale z pewnoscia jest stworzony przez ten kosciol, wiec tez ulegasz jego narracji. Tak jak glupi Nergal wrzeszczacy ave satan czy inni. Uzywasz systemu pojec stworzonego przez te religie, wiec jestes niejako w jej matrixie. Tak to wyglada ,wiec moze zamiast gadac z toba powinnismy tu na forum gadac z twoim panem, ktory z tego co piszesz zaplanowal w 100% kazda twoja wypowiedz, ruch, posuniecie.
Jakbyście poświęcili trochę czasu na medytację, to odkrylibyście ten JEDEN GŁOS który rządzi innymi głosami... To nie jest Wasz głos...
Podsumowując - jedźcie grzyby i medytujcie![]()
Na zdrowie![]()

- Triceratops
Mowisz o Jezusie? Troche cie ponioslo Tomasz, a wlasciwie twojego Pana czyli ...Pana Boga?tomekw48 pisze: ↑26-12-2024, 16:27Mój Pan mieszka w każdym z Was.Triceratops pisze: ↑26-12-2024, 14:21Jest pieknym czy nie jest ale z pewnoscia jest stworzony przez ten kosciol, wiec tez ulegasz jego narracji. Tak jak glupi Nergal wrzeszczacy ave satan czy inni. Uzywasz systemu pojec stworzonego przez te religie, wiec jestes niejako w jej matrixie. Tak to wyglada ,wiec moze zamiast gadac z toba powinnismy tu na forum gadac z twoim panem, ktory z tego co piszesz zaplanowal w 100% kazda twoja wypowiedz, ruch, posuniecie.
Na zdrowie![]()
woodpecker from space
- Żułek
święta świeta i po świętach
chociaż sernik jeszcze jest

chociaż sernik jeszcze jest

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- tomekw48
- w mackach Zła
Zagalopowałem się. Jesteś przecież wytworem mojego matrixa. Nie ma w Tobie żadnych myśli i głosów bo nie istniejesz.Triceratops pisze: ↑26-12-2024, 16:56Mowisz o Jezusie? Troche cie ponioslo Tomasz, a wlasciwie twojego Pana czyli ...Pana Boga?tomekw48 pisze: ↑26-12-2024, 16:27Mój Pan mieszka w każdym z Was.Triceratops pisze: ↑26-12-2024, 14:21
Jest pieknym czy nie jest ale z pewnoscia jest stworzony przez ten kosciol, wiec tez ulegasz jego narracji. Tak jak glupi Nergal wrzeszczacy ave satan czy inni. Uzywasz systemu pojec stworzonego przez te religie, wiec jestes niejako w jej matrixie. Tak to wyglada ,wiec moze zamiast gadac z toba powinnismy tu na forum gadac z twoim panem, ktory z tego co piszesz zaplanowal w 100% kazda twoja wypowiedz, ruch, posuniecie.
Na zdrowie![]()
Nie mam pomysłu na rozmowę z Tobą.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- Triceratops
Nie tyle nie masz co nie ma twoj pan Jezus, bo przeciez twierdzisz, ze jestes juz w 100% zdeterminowany i zaprogramowany przez Jezusa i wszystko co powiedz i napiszesz jest juz napisane.
woodpecker from space
- tomekw48
- w mackach Zła
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Jakie to słodkie, katolicyzm powrócił na święta na forume i od razu wszyscy kłócą się ze wszystkimi;)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Czy przy świątecznym stole próbowaliście już przekonać rodzinę do głosowania na Mentzena? To bardzo ważne.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Czyli w sumie norma w tym katolickim krajuŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-12-2024, 17:54Jakie to słodkie, katolicyzm powrócił na święta na forume i od razu wszyscy kłócą się ze wszystkimi;)
Everyone loves you when you are dead