Pokój AA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Pokój AA

29-12-2024, 22:00

Ten co robił za idola. Morsowanko, chlanko, hehe.

Ile to już go nie ma? Tak na dobre .

Obrazek
lys på slutten av lys
backslifer
postuje jak opętany!

29-12-2024, 22:07

Ascetic pisze:

Obrazek
Ten pan to chyba akurat zmarl z powodow bardziej, ze sie wyraze, umyslowych.
Zreszta w jakims wywiadzie mowil, ze ta wodka to tak dla picu na potrzeby filmu, a sam traktowal to morsowanie terapeutycznie, bo leczyl sie na depresje.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2024, 22:10

backslifer pisze:
Ascetic pisze:

Obrazek
Zreszta w jakims wywiadzie mowil, ze ta wodka to tak dla picu na potrzeby filmu, a sam traktowal to morsowanie terapeutycznie, bo leczyl sie na depresje.
Ja czytałem wówczas ów czas, że zawał. Każdy jeden kardiolog powie jedno. To połączenie jest zwyczajnie szkodliwe. Pomijając "promocję" takich zachowań ("hehe")

Twierdzisz, że on do tej wanny właził na trzeźwo?
lys på slutten av lys
backslifer
postuje jak opętany!

29-12-2024, 22:15

Ascetic pisze:
backslifer pisze:
Ascetic pisze:

Obrazek
Ja czytałem wówczas ów czas, że zawał. Każdy jeden kardiolog powie jedno. To połączenie jest zwyczajnie szkodliwe.

Twierdzisz, że on do tej wanny właził na trzeźwo? Pomijając "promocję" takich zachowań ("hehe")
Jesli dobrze pamietam, to po prostu zabladzil pod lodem. Ale cholera wie, moze i pikawa mu tam nie wytrzymala.
Cholera go wie, czy serio pil masowo, mamy tylko luzne cytaty. ;) Moze to bylo wybielenie wizerunku.
26 listopada prawdopodobnie nie wypłynął w porę spod lodu w czasie kręcenia swojego ostatniego wideo. Według relacji mediów - przed śmiercią ktoś usłyszał jego krzyk. To właśnie przypadkowy przechodzień wezwał pomoc. Nurkowie wyłowili z jeziora jego ciało, które zostało zabrane helikopterem do szpitala w Oslo. Pomimo usilnych starań lekarzy, youtubera nie udało się uratować. Zmarł dzień później. Policja prowadzi w tej sprawie śledztwo. Funkcjonariusze podali, że na zamarzniętym jeziorze był wycięty przerębel.
Sam youtuber przyznawał zresztą w rozmowach, że wcale nie pija dużo, a wódkę kosztuję tylko łykami. Głównie na potrzeby kręcenia filmów.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2024, 22:17

backslifer pisze:
29-12-2024, 22:15
Ascetic pisze:
backslifer pisze:

Ja czytałem wówczas ów czas, że zawał. Każdy jeden kardiolog powie jedno. To połączenie jest zwyczajnie szkodliwe.

Twierdzisz, że on do tej wanny właził na trzeźwo? Pomijając "promocję" takich zachowań ("hehe")
Jesli dobrze pamietam, to po prostu zabladzil pod lodem. Ale cholera wie, moze i pikawa mu tam nie wytrzymala.
Cholera go wie, czy serio pil masowo, mamy tylko luzne cytaty. ;) Moze to bylo wybielenie wizerunku.
26 listopada prawdopodobnie nie wypłynął w porę spod lodu w czasie kręcenia swojego ostatniego wideo. Według relacji mediów - przed śmiercią ktoś usłyszał jego krzyk. To właśnie przypadkowy przechodzień wezwał pomoc. Nurkowie wyłowili z jeziora jego ciało, które zostało zabrane helikopterem do szpitala w Oslo. Pomimo usilnych starań lekarzy, youtubera nie udało się uratować. Zmarł dzień później. Policja prowadzi w tej sprawie śledztwo. Funkcjonariusze podali, że na zamarzniętym jeziorze był wycięty przerębel.
Sam youtuber przyznawał zresztą w rozmowach, że wcale nie pija dużo, a wódkę kosztuję tylko łykami. Głównie na potrzeby kręcenia filmów.
To, spoko. Każdemu może się zbłądzić w życiu.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

29-12-2024, 22:18

Apetor to był spoko gość. Jego śmierć to był niefortunny przypadek. Bardzo lubiłem oglądać jego humorystyczne popisy i obcowanie z przyrodą.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2024, 22:29

Tu też pewnie był spoko gość. Przytrafił się mu "niefortunny wypadek"*. Może nawet pokusił się o jakieś humorystyczne popisy, tak prywatnie, poza kadrem. Oczywiście obcowanie z przyrodą też ma miejsce.

Obrazek

* Można by zadać pytanie, na ile na trzeźwo, spadło by prawdopodobieństwo takiego "niefortunnego wypadku", ale dla relatywizujących, pewnie i tak nie miałoby to znaczenia.

/// Mnie się wydaje, tak, ogólnie, że kopanie się z koniem ma miejsce. Tak nawet poza tym wątkiem. Postaw, eeee, najebany, śmiesznkutki taki, hehe, złamał se rence, a mógł, hehe, kark ... się nie wykorzeni. Można piętrzyć przykłady, jak te dosłownie jednodniowe,
https://wiadomosci.wp.pl/s/lublin112-pl ... 992880896a

i dalej będzie hehe. Pytanie z czego to wynika?
Ostatnio zmieniony 29-12-2024, 22:35 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

29-12-2024, 22:32

co jak co ale po % nigdy nie wsiadłem i nigdy bym nie wsiadł za kółko, są jakieś granice
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2024, 22:39

mocny2_3 pisze:
29-12-2024, 22:32
co jak co ale po % nigdy nie wsiadłem i nigdy bym nie wsiadł za kółko, są jakieś granice
Wydaje się to oczywistością.

Bardziej miałem na myśli, 'spoko koleżka, taki śmiechowy", bez dostrzeżenia zależności, albo inaczej, ciągu przyczynowo-skutkowego. Nawet tak jednoznaczne przykłady, że pewnych aktywności nie powinno się ze sobą łączyć, są postrzegane jako takie do machnięcia ręką. Cóż. Nie rozumiem, ale nie wszystko muszę rozumieć.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

29-12-2024, 22:46

Apetor mnóstwo ok. Czemu tu szkalowanko jest?
Ani się po jego jutjubach nie chciało pić wutki z gwinta ani skakać pod lód, a oglądało się fajnie, chyba dobrze się bawił.
Na występy z jakimś ziomiksem krzywym z telewizji śnadaniowej przyjechał i wyjechał swoim autem na trzeźwo, tylko sobie pizgnął dwa razy do zimnej wody.
Zły przykład w tym patotemacie.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-12-2024, 22:51

Przekonałeś mnie.
lys på slutten av lys
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

30-12-2024, 14:48

Brzuch dziś nie boli, jest lepiej, jedyne co mnie wkurwia to opuchnięte nogi, ściagam skarpetki to widzę obrzek, bulwy jak chuj.Chciałem podziekować wszystkim za dobre rady nawet temu pojebowi Olgims który jak nie weźmie leków to jest jak pies szczekający ale ten taki mini co napierdala za płotem a jak podejdziesz to podkula ogon i spierdala.
Dziękuje panowie
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

30-12-2024, 15:35

znalezione na linkedinie, młodzi już nie piją

Obrazek
Gen Z is drinking shockingly less alcohol compared to Boomers, Gen X, and Millennials (almost 10x less!).

People are replacing bars with yoga studios, and cocktails with matcha, which became fun to observe at the beginning, but now it is the whole generational trend.

But why?
A closer look reveals some interesting reasons:
51.7% dislike the taste/smell
44.8% avoid hangovers
41.4% worry about long-term effects
27.6% cite religious/moral reasons
20.7% avoid alcohol due to their social media presence

This shift is more than just personal preference – it signals a profound cultural change towards wellness, mindfulness, and sports. 🌱

So, what's driving this?
- The rise of mental health awareness
- Fitness culture and social media trends
- A focus on productivity and self-improvement
- Fear of being judged or labeled online
i przyklad z zycia- na ostatniej imprezce integracyjnej stylko stara gwardia pila wóde albo whisky, mlodzi nie pili w ogole ale za to cpali cos :jezyk:
Ostatnio zmieniony 30-12-2024, 15:41 przez Rejwan, łącznie zmieniany 1 raz.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
backslifer
postuje jak opętany!

30-12-2024, 15:41

Rejwan pisze:

Obrazek
Gen Z is drinking shockingly less alcohol compared to Boomers, Gen X, and Millennials (almost 10x less!).

People are replacing bars with yoga studios, and cocktails with matcha, which became fun to observe at the beginning, but now it is the whole generational trend.

But why?
44.8% avoid hangovers

This shift is more than just personal preference – it signals a profound cultural change towards wellness, mindfulness, and sports. 🌱

So, what's driving this?
Pani terapeutka, z ktora rozmawialem na ten temat potwierdzila opinie, z ktora gdzieniegdzie mozna sie spotkac, ze pokolenie Z mniej pije, bo po prostu poszla w narkotyki. Mowila, ze przychodza z takimi egzotycznymi polaczeniami uzaleznien od jakichs ulicznych substancji, ze za glowe sie lapie.

EDIT: heh, ubiegles mnie z dopowiedzeniem.
Awatar użytkownika
Major Zagłoba
postuje jak opętany!
Kontakt:

30-12-2024, 15:52

Albo zioło z konopnymed, ze sprawdzonego źródła a nie z potem spod jajec od seby spod bloku.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

mocny2_3
rasowy masterfulowicz

30-12-2024, 15:54

Ta kultura siłowni jest tutaj bardzo ważna, wszedzie siłownie, cateringi i to kluczowe słowo FIT.Kiedyś tego nie było, ludzie mieli wbite, woleli chlać, nie mieli też wszystkiego tak jak dzisiaj ludzie mają wszystko w sensie młodzi.
C//A
postuje jak opętany!

30-12-2024, 15:57

Rejwan pisze:

Obrazek

But why?
44.8% avoid hangovers

So, what's driving this?
i przyklad z zycia- na ostatniej imprezce integracyjnej stylko stara gwardia pila wóde albo whisky, mlodzi nie pili w ogole ale za to cpali cos :jezyk:
Spoko infografika, ale żeby można było robić jakieś porównanie, trzeba by wziąć pod uwagę populacje ludzi w danej generacji, która może kupić alkohol. Tutaj porównujemy kumulatywne wydatki większych grup o większej mocy nabywczej z grupami, które są mniejsze, część ich członków nie ma praw by oficjalnie kupić alkohol i ma mnajeszą moc nabywczą. Nie mam wątpliwości, że tzw gen Z pije mniej alko, ale ta grafika wydaje mi się nie oddawać rozmiaru sytuacji.
Ostatnio zmieniony 30-12-2024, 16:06 przez C//A, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

30-12-2024, 15:59

C//A pisze:
Spoko info grafika, ale żeby można było robić jakieś porównanie, trzeba by wziąć pod uwagę populacje ludzi w danej generacji, która może kupić alkohol. Tutaj powonojemy kumulatywne wydatki większych grup o większej mocy nabywczej z grupami, które są mniejsze, część ich członków nie ma praw by oficjalnie kupić alkohol i ma mnajeszą moc nabywczą. Nie ma wątpliwości, że tzw gen Z pije mniej alko, ale ta grafika wydaje mi się nie oddawać rozmiaru sytuacji.
Jakie to miłe uczucie, jak chciałeś coś napisać, ale ktoś inny zrobił to za ciebie i nie musisz już nic robić ;)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

30-12-2024, 16:04

No, ćpa się. Wymiernie i konkretnie. Nie tylko styl.

Nawet taką miałem zagajkę z Panią Doktor. Młodzi, w opakowaniu zewnętrznym jak zdrowy, wyglądający na zaradnych, zarabiających ... a na kardiologii ... koka tutaj równo mocno rozdaje co alko. Tyle, że szybciej, na pewno gwałtowniej.

A SOR kardio. Ja jeden po kilkudniowej zaprawie alko, i dwóch ewidentnie zjapiszowiałych, ostro skoksowanych. Jeden to łaził pobudzony jakby ten stan przedzawałowy, który go dosięgnął, był z kimś innym a nie z nim.

To co mocny podjął też pewnie ma znaczenie. Od kłucia w dupsko do "formy". Na prawie, pod sesję. Pod całodobowy melanż, alko zamula, to złapiemy co innego. Słysze to od muzyków, tak o połowę ode mnie młodszych. Jakie alko? My się wujek, inaczej bawimy. I trochę tego też się boję. Młoda ma za sobą 3-4 imprezy ogólniakowe. Jedna koleżanka pijąca, młoda mówi, że kompletnie tego nie rozumie. Pytanie, czy coś tej luki nie zapełni, choć mam nadzieję, że luką to dla niej nie będzie. Że będzie mieć lepsze wybory. A dodam, że w podstawówce już pierwszego dilera złapano. W ogólniaku, póki co dwóch ...
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

30-12-2024, 16:41

Lukass pisze:
30-12-2024, 15:59
C//A pisze:
Spoko info grafika, ale żeby można było robić jakieś porównanie, trzeba by wziąć pod uwagę populacje ludzi w danej generacji, która może kupić alkohol. Tutaj powonojemy kumulatywne wydatki większych grup o większej mocy nabywczej z grupami, które są mniejsze, część ich członków nie ma praw by oficjalnie kupić alkohol i ma mnajeszą moc nabywczą. Nie ma wątpliwości, że tzw gen Z pije mniej alko, ale ta grafika wydaje mi się nie oddawać rozmiaru sytuacji.
Jakie to miłe uczucie, jak chciałeś coś napisać, ale ktoś inny zrobił to za ciebie i nie musisz już nic robić ;)
Nie wiem jak w tym badaniu ale Gen Z wg. niektórych źródeł przypada na lata 1995-2002 czyli mogą kupić legalnie alko.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
ODPOWIEDZ