III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: III Wojna Światowa

06-03-2025, 20:26

nicram pisze:
06-03-2025, 14:21
Nie dzieje się dobrze z USA jeżeli w TV sekretarz stanu, Mario Rubio pojawia się w takim oto outficie:
Obrazek
Oni chcą tylko niskich podatków! :youcan:

Ogólnie beka w chuj z całej tek ekipy gdzie na każdym kroku podkreślali że to oni są tymi normalnymi, ale jak dorwali się do władzy i spadły maski to dopiero teraz tak naprawdę wchodzi clown world na pełnej :wtf:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

06-03-2025, 20:58

Oni tak wyruchają tych biedaków, że aż mi ich żal. Już tam mnóstwo ludzi mieszka w autach pomimo chodzenia do roboty na dwa etaty, bo nie stać ich na wynajem mieszkania. Wg statystyk 60% Amerykanów żyje od pierwszego do pierwszego.
Wiadomo jednak nie od dziś, że wystarczy nakłaść ludziom jakiegoś emocjonalnego (najlepiej religijnego) bełkotu do głowy żeby czuli że uczestniczą w wielkiej misji i potem jazda ze strzyżeniem owiec.
Myślę sobie też, że chyba będzie tam oligarchia (to w sumie już jest) i dyktatura, bo jeszcze nie jechali tym pociągiem i tego nie kumają.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

06-03-2025, 21:16

nicram pisze:
Nie dzieje się dobrze z USA jeżeli w TV sekretarz stanu, Mario Rubio pojawia się w takim oto outficie:
Obrazek
sroda popielcowa zle, hanuka dobrze, kiedy durne goje to zrozumieją
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-03-2025, 21:21

DST pisze:
Oni tak wyruchają tych biedaków, że aż mi ich żal. Już tam mnóstwo ludzi mieszka w autach pomimo chodzenia do roboty na dwa etaty, bo nie stać ich na wynajem mieszkania. Wg statystyk 60% Amerykanów żyje od pierwszego do pierwszego.
Wiadomo jednak nie od dziś, że wystarczy nakłaść ludziom jakiegoś emocjonalnego (najlepiej religijnego) bełkotu do głowy żeby czuli że uczestniczą w wielkiej misji i potem jazda ze strzyżeniem owiec.
Myślę sobie też, że chyba będzie tam oligarchia (to w sumie już jest) i dyktatura, bo jeszcze nie jechali tym pociągiem i tego nie kumają.
Gdzieś już czytałem, że w mediach społecznościowych i You tube pełno jest filmików pełnych łez, gniewu i rozgoryczenia zwykłych amerykanów, którzy popierali Trumpa myśląc że poprawi to ich los. A tu jeb, Elon Musk zaczął ciąć - a to administrację, a to świadczenia socjalne....
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

06-03-2025, 21:47

Nasum pisze:
DST pisze:
Gdzieś już czytałem, że w mediach społecznościowych i You tube pełno jest filmików pełnych łez, gniewu i rozgoryczenia zwykłych amerykanów, którzy popierali Trumpa myśląc że poprawi to ich los. A tu jeb, Elon Musk zaczął ciąć - a to administrację, a to świadczenia socjalne....
To jest w ogóle dla mnie niepojęte jak będąc biednym można zaufać kolesiowi, który od małego wychowywał się w bogactwie, odziedziczył majątek po ojcu, unikał płacenia podatków i jak rozkapryszone dziecko wyzywa każdego z którym się nie zgadza. Beka na maksa.
Moja mała teoria spiskowa (chociaż nie lubię z reguły rzeźbienia w gównie, ale co tam) wygląda tak, że robią tam jakiś gruby przewrót wewnętrzny/skok na kasę a to jego pajacowanie z taryfami na Kanadę, Meksyk i zamęt w polityce zewnętrznej to zasłona dymna. Najpierw mówi, że Zełeński to dyktator, potem że tak nie mówił, potem bierze go na pożarcie wywołując z nim kłótnię o nic przed kamerami, teraz odroczył taryfy na Meksyk z szacunku dla pani prezydent, taryfy na automotive już nie ma bo go prosiły o to koncerny w USA. Chaos, zamęt i dezinformacja, czyli to w czym porusza się jak ryba w wodzie.
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

06-03-2025, 21:51

Tam nie ma żadnego planu. Ten typ jest po prostu pierdolnięty a reszta kradnie korzystając z jego głupoty.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
bartwa

Wałęsa by się z nim dogadał.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

06-03-2025, 21:52

Tatuś pisze:
Tam nie ma żadnego planu. Ten typ jest po prostu pierdolnięty a reszta kradnie korzystając z jego głupoty.
Możliwe. W sumie nie wiem co gorsze.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-03-2025, 22:02

nicram pisze:
Obrazek
Dobry Jeżu, a nasz panie, napraw moją pralkę Franię. Chcieli, to mają. Szkoda burdelu, który te oczadziałe ćwoki wywołają. Prędzej czy później przyjdzie ktoś, kto to gówno posprząta. Trump wielki biznesmen, który zdaje się nie rozumieć podstawowych praw ekonomii. Może i jest to groźne, ale na pewno będzie zabawnie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

06-03-2025, 22:18

Lukass pisze:
06-03-2025, 22:02
nicram pisze:
Obrazek
Dobry Jeżu, a nasz panie, napraw moją pralkę Franię. Chcieli, to mają. Szkoda burdelu, który te oczadziałe ćwoki wywołają. Prędzej czy później przyjdzie ktoś, kto to gówno posprząta. Trump wielki biznesmen, który zdaje się nie rozumieć podstawowych praw ekonomii. Może i jest to groźne, ale na pewno będzie zabawnie.
Będą pożytki z tego. Kompromitacja, jak tutaj podobnych temu pomazanemu - zjebów, to najlepsze co może się stać. Tak to się spekulowało, domniemywało, co fundamentaliści, odklejeńcy mają we łbach. Teraz można naocznie zobaczyć. W fox, prawie ich rządowej tv. Coś jakby wystąpił, w tv sram, czy tv zarublika, np. taki buba z gromnicą w łapie, albo kaczyński w szatach biskupich. Odkleja na grubym stuffie. Ja tam poproszę o codzienną dawkę takiego majndfaka. Za kilka lat, po tych szurach zostanie tylko łuna śmiechu i żałości. Jednym słowem niech to spierdolenie umysłowe nie ustaje.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

06-03-2025, 22:36

No nie wiem, tych co się będą śmiać to będą wieszać lub na stosach palić. Dość niedawno pozwolonu ludziom śmiać się z wiary a to i tak nie na całym świecie.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-03-2025, 22:42

Ascetic pisze:
W fox, prawie ich rządowej tv. Coś jakby wystąpił, w tv sram, czy tv zarublika, np. taki buba z gromnicą w łapie, albo kaczyński w szatach biskupich. Odkleja na grubym stuffie. Ja tam poproszę o codzienną dawkę takiego majndfaka. Za kilka lat, po tych szurach zostanie tylko łuna śmiechu i żałości. Jednym słowem niech to spierdolenie umysłowe nie ustaje.
Chciałbym w to wierzyć, ale mam pewien problem. Otóż tzw. elektorat to jednak w znacznej mierze ludzie, którzy naprawdę nie wykonają pracy intelektualnej, która jest niezbędna, żeby zrozumieć, dlaczego dany wybór nie jest zbyt dobry. Nie wykonają, bo ich na to nie stać. Mogą na chwilę zmienić opcję, jak ich przyciśnie finansowo, ale ideologicznie zostaną tam, gdzie byli. Skutek może być na chwilę, ale problem pozostanie. "Idiokracja" wydawała się żartem, a jest rzeczywistością. W "najlepszym i najbardziej wolnym" kraju świata. Twórcy tego filmu powinni dostać pokojową nagrodę Jobla.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

06-03-2025, 22:59

Lukass pisze:
Ascetic pisze:
W fox, prawie ich rządowej tv. Coś jakby wystąpił, w tv sram, czy tv zarublika, np. taki buba z gromnicą w łapie, albo kaczyński w szatach biskupich. Odkleja na grubym stuffie. Ja tam poproszę o codzienną dawkę takiego majndfaka. Za kilka lat, po tych szurach zostanie tylko łuna śmiechu i żałości. Jednym słowem niech to spierdolenie umysłowe nie ustaje.
Chciałbym w to wierzyć, ale mam pewien problem. Otóż tzw. elektorat to jednak w znacznej mierze ludzie, którzy naprawdę nie wykonają pracy intelektualnej, która jest niezbędna, żeby zrozumieć, dlaczego dany wybór nie jest zbyt dobry. Nie wykonają, bo ich na to nie stać. Mogą na chwilę zmienić opcję, jak ich przyciśnie finansowo, ale ideologicznie zostaną tam, gdzie byli. Skutek może być na chwilę, ale problem pozostanie. "Idiokracja" wydawała się żartem, a jest rzeczywistością. W "najlepszym i najbardziej wolnym" kraju świata. Twórcy tego filmu powinni dostać pokojową nagrodę Jobla.
Ja odnajduje w powyższym unaocznieniu, refleksji i lepszych wyborów. Wystarczy jakby to było w Europie. Na chwilę obecną pewne procesy zostały przystopowane, wybory parlamentarne zostały podjęte sensowne, a koalicje bezpieczne. Jestem optymistą, który w rządach mocarstwowych jakie od miesiąca obserwujemy widzi szansę na odrzucenie populistów, siłowych i moim zdaniem bez instynktu samorefleksji.

Co do „idiokracji”. Ej, nie łap tej narracji. To jeden z celów, przecież jak sam kiedyś zauważyłeś, aby tak to pokazywać. Zohydzić demokrację, przyjąć korwinowską mantrę od lat tłuczoną, że ludzie w masie to debile i co dalej? Autorytaryzm? Konkludując. Rozumiem frustrację, rozumiem dylematy. Nie rozumiem odrzucania zabawki w kąt, styka naprawić mechanizmy co się u niej posypały i może być lepiej niż przy zabawie nowymi niebezpiecznymi zabawkami.
lys på slutten av lys
Wzburzony Obserwator
zaczyna szaleć

07-03-2025, 05:24

To faktycznie jest przerażające, że w Stanach Zjednoczonych, które nigdy nie były znane jako ojczyzna silnych nurtów religijnego fundamentalizmu, nagle po wyborze Trumpa na prezydenta jakiś hindus pojawia się w telewizji z tilaką na czole. To oczywiste, że wyborcy nie wykonali niezbędnej pracy intelektualnej.
To dla mnie zupełnie niezrozumiałe, że tak łatwo było przekonać połowę populacji najwspanialszego kraju na świecie do ucieczki od normalności. Przecież kiedyś mogli cieszyć oczy tym:

Obrazek
Mam prawo reagować.
Awatar użytkownika
nicram

07-03-2025, 05:36

Lukass pisze:
Ascetic pisze:
Chciałbym w to wierzyć, ale mam pewien problem. Otóż tzw. elektorat to jednak w znacznej mierze ludzie, którzy naprawdę nie wykonają pracy intelektualnej, która jest niezbędna, żeby zrozumieć, dlaczego dany wybór nie jest zbyt dobry.
Niestety mam podobne obawy. Zresztą masz tutaj pod ręką taki podręcznikowy przypadek jak:
Rejwan pisze:
06-03-2025, 21:16
sroda popielcowa zle, hanuka dobrze, kiedy durne goje to zrozumieją
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

07-03-2025, 06:45

Nasum pisze:
DST pisze:
najlepsze jest wycie Polaków głosujących na rzułtego.rodzina koleżanki łyknęła kit ze „za Trumpa będzie tańsza żywność i paliwo” więc wszyscy murem za nim, namawiając znajomych i przekonując do słuszności swojego wyboru rodzinę w kraju, typ ma firmę która większa część produkcji wysyła za granicę, zgadnijcie gdzie xd i teraz drapanie się po pustym łbie bo tu jakaś wojna celna z Kanadą i Meksykiem, zamówienia spadły znacząco i huj wie co będzie dalej. syn dostał się na uniwersytet i wszystko na to wskazuje że stypendia i dopłaty też huj strzeli bo osoby posiadające obywatelstwo ale nie urodzone w stanach mają stracić do nich prawo więc jakby lipa. zaczęło się pomstowanie, wycie , o trumpie nie mówią już między sobą inaczej niż „ten idiota” xd
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

07-03-2025, 07:43

nagrobek pisze:
07-03-2025, 06:45
najlepsze jest wycie Polaków głosujących na rzułtego.
Płacz na tym forum też jest dobry.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

07-03-2025, 07:56

ta? lepiej pilnuj złota, Poziomka!
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

07-03-2025, 08:14