Oni chcą tylko niskich podatków!

Ogólnie beka w chuj z całej tek ekipy gdzie na każdym kroku podkreślali że to oni są tymi normalnymi, ale jak dorwali się do władzy i spadły maski to dopiero teraz tak naprawdę wchodzi clown world na pełnej

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Oni chcą tylko niskich podatków!
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
sroda popielcowa zle, hanuka dobrze, kiedy durne goje to zrozumieją
Gdzieś już czytałem, że w mediach społecznościowych i You tube pełno jest filmików pełnych łez, gniewu i rozgoryczenia zwykłych amerykanów, którzy popierali Trumpa myśląc że poprawi to ich los. A tu jeb, Elon Musk zaczął ciąć - a to administrację, a to świadczenia socjalne....DST pisze: ↑06-03-2025, 20:58Oni tak wyruchają tych biedaków, że aż mi ich żal. Już tam mnóstwo ludzi mieszka w autach pomimo chodzenia do roboty na dwa etaty, bo nie stać ich na wynajem mieszkania. Wg statystyk 60% Amerykanów żyje od pierwszego do pierwszego.
Wiadomo jednak nie od dziś, że wystarczy nakłaść ludziom jakiegoś emocjonalnego (najlepiej religijnego) bełkotu do głowy żeby czuli że uczestniczą w wielkiej misji i potem jazda ze strzyżeniem owiec.
Myślę sobie też, że chyba będzie tam oligarchia (to w sumie już jest) i dyktatura, bo jeszcze nie jechali tym pociągiem i tego nie kumają.
To jest w ogóle dla mnie niepojęte jak będąc biednym można zaufać kolesiowi, który od małego wychowywał się w bogactwie, odziedziczył majątek po ojcu, unikał płacenia podatków i jak rozkapryszone dziecko wyzywa każdego z którym się nie zgadza. Beka na maksa.Nasum pisze: ↑06-03-2025, 21:21Gdzieś już czytałem, że w mediach społecznościowych i You tube pełno jest filmików pełnych łez, gniewu i rozgoryczenia zwykłych amerykanów, którzy popierali Trumpa myśląc że poprawi to ich los. A tu jeb, Elon Musk zaczął ciąć - a to administrację, a to świadczenia socjalne....DST pisze: ↑06-03-2025, 20:58Oni tak wyruchają tych biedaków, że aż mi ich żal. Już tam mnóstwo ludzi mieszka w autach pomimo chodzenia do roboty na dwa etaty, bo nie stać ich na wynajem mieszkania. Wg statystyk 60% Amerykanów żyje od pierwszego do pierwszego.
Wiadomo jednak nie od dziś, że wystarczy nakłaść ludziom jakiegoś emocjonalnego (najlepiej religijnego) bełkotu do głowy żeby czuli że uczestniczą w wielkiej misji i potem jazda ze strzyżeniem owiec.
Myślę sobie też, że chyba będzie tam oligarchia (to w sumie już jest) i dyktatura, bo jeszcze nie jechali tym pociągiem i tego nie kumają.
Dobry Jeżu, a nasz panie, napraw moją pralkę Franię. Chcieli, to mają. Szkoda burdelu, który te oczadziałe ćwoki wywołają. Prędzej czy później przyjdzie ktoś, kto to gówno posprząta. Trump wielki biznesmen, który zdaje się nie rozumieć podstawowych praw ekonomii. Może i jest to groźne, ale na pewno będzie zabawnie.
Będą pożytki z tego. Kompromitacja, jak tutaj podobnych temu pomazanemu - zjebów, to najlepsze co może się stać. Tak to się spekulowało, domniemywało, co fundamentaliści, odklejeńcy mają we łbach. Teraz można naocznie zobaczyć. W fox, prawie ich rządowej tv. Coś jakby wystąpił, w tv sram, czy tv zarublika, np. taki buba z gromnicą w łapie, albo kaczyński w szatach biskupich. Odkleja na grubym stuffie. Ja tam poproszę o codzienną dawkę takiego majndfaka. Za kilka lat, po tych szurach zostanie tylko łuna śmiechu i żałości. Jednym słowem niech to spierdolenie umysłowe nie ustaje.Lukass pisze: ↑06-03-2025, 22:02Dobry Jeżu, a nasz panie, napraw moją pralkę Franię. Chcieli, to mają. Szkoda burdelu, który te oczadziałe ćwoki wywołają. Prędzej czy później przyjdzie ktoś, kto to gówno posprząta. Trump wielki biznesmen, który zdaje się nie rozumieć podstawowych praw ekonomii. Może i jest to groźne, ale na pewno będzie zabawnie.
Chciałbym w to wierzyć, ale mam pewien problem. Otóż tzw. elektorat to jednak w znacznej mierze ludzie, którzy naprawdę nie wykonają pracy intelektualnej, która jest niezbędna, żeby zrozumieć, dlaczego dany wybór nie jest zbyt dobry. Nie wykonają, bo ich na to nie stać. Mogą na chwilę zmienić opcję, jak ich przyciśnie finansowo, ale ideologicznie zostaną tam, gdzie byli. Skutek może być na chwilę, ale problem pozostanie. "Idiokracja" wydawała się żartem, a jest rzeczywistością. W "najlepszym i najbardziej wolnym" kraju świata. Twórcy tego filmu powinni dostać pokojową nagrodę Jobla.Ascetic pisze: ↑06-03-2025, 22:18W fox, prawie ich rządowej tv. Coś jakby wystąpił, w tv sram, czy tv zarublika, np. taki buba z gromnicą w łapie, albo kaczyński w szatach biskupich. Odkleja na grubym stuffie. Ja tam poproszę o codzienną dawkę takiego majndfaka. Za kilka lat, po tych szurach zostanie tylko łuna śmiechu i żałości. Jednym słowem niech to spierdolenie umysłowe nie ustaje.
Ja odnajduje w powyższym unaocznieniu, refleksji i lepszych wyborów. Wystarczy jakby to było w Europie. Na chwilę obecną pewne procesy zostały przystopowane, wybory parlamentarne zostały podjęte sensowne, a koalicje bezpieczne. Jestem optymistą, który w rządach mocarstwowych jakie od miesiąca obserwujemy widzi szansę na odrzucenie populistów, siłowych i moim zdaniem bez instynktu samorefleksji.Lukass pisze: ↑06-03-2025, 22:42Chciałbym w to wierzyć, ale mam pewien problem. Otóż tzw. elektorat to jednak w znacznej mierze ludzie, którzy naprawdę nie wykonają pracy intelektualnej, która jest niezbędna, żeby zrozumieć, dlaczego dany wybór nie jest zbyt dobry. Nie wykonają, bo ich na to nie stać. Mogą na chwilę zmienić opcję, jak ich przyciśnie finansowo, ale ideologicznie zostaną tam, gdzie byli. Skutek może być na chwilę, ale problem pozostanie. "Idiokracja" wydawała się żartem, a jest rzeczywistością. W "najlepszym i najbardziej wolnym" kraju świata. Twórcy tego filmu powinni dostać pokojową nagrodę Jobla.Ascetic pisze: ↑06-03-2025, 22:18W fox, prawie ich rządowej tv. Coś jakby wystąpił, w tv sram, czy tv zarublika, np. taki buba z gromnicą w łapie, albo kaczyński w szatach biskupich. Odkleja na grubym stuffie. Ja tam poproszę o codzienną dawkę takiego majndfaka. Za kilka lat, po tych szurach zostanie tylko łuna śmiechu i żałości. Jednym słowem niech to spierdolenie umysłowe nie ustaje.
Niestety mam podobne obawy. Zresztą masz tutaj pod ręką taki podręcznikowy przypadek jak:Lukass pisze: ↑06-03-2025, 22:42Chciałbym w to wierzyć, ale mam pewien problem. Otóż tzw. elektorat to jednak w znacznej mierze ludzie, którzy naprawdę nie wykonają pracy intelektualnej, która jest niezbędna, żeby zrozumieć, dlaczego dany wybór nie jest zbyt dobry.Ascetic pisze: ↑06-03-2025, 22:18W fox, prawie ich rządowej tv. Coś jakby wystąpił, w tv sram, czy tv zarublika, np. taki buba z gromnicą w łapie, albo kaczyński w szatach biskupich. Odkleja na grubym stuffie. Ja tam poproszę o codzienną dawkę takiego majndfaka. Za kilka lat, po tych szurach zostanie tylko łuna śmiechu i żałości. Jednym słowem niech to spierdolenie umysłowe nie ustaje.
najlepsze jest wycie Polaków głosujących na rzułtego.rodzina koleżanki łyknęła kit ze „za Trumpa będzie tańsza żywność i paliwo” więc wszyscy murem za nim, namawiając znajomych i przekonując do słuszności swojego wyboru rodzinę w kraju, typ ma firmę która większa część produkcji wysyła za granicę, zgadnijcie gdzie xd i teraz drapanie się po pustym łbie bo tu jakaś wojna celna z Kanadą i Meksykiem, zamówienia spadły znacząco i huj wie co będzie dalej. syn dostał się na uniwersytet i wszystko na to wskazuje że stypendia i dopłaty też huj strzeli bo osoby posiadające obywatelstwo ale nie urodzone w stanach mają stracić do nich prawo więc jakby lipa. zaczęło się pomstowanie, wycie , o trumpie nie mówią już między sobą inaczej niż „ten idiota” xdNasum pisze: ↑06-03-2025, 21:21Gdzieś już czytałem, że w mediach społecznościowych i You tube pełno jest filmików pełnych łez, gniewu i rozgoryczenia zwykłych amerykanów, którzy popierali Trumpa myśląc że poprawi to ich los. A tu jeb, Elon Musk zaczął ciąć - a to administrację, a to świadczenia socjalne....DST pisze: ↑06-03-2025, 20:58Oni tak wyruchają tych biedaków, że aż mi ich żal. Już tam mnóstwo ludzi mieszka w autach pomimo chodzenia do roboty na dwa etaty, bo nie stać ich na wynajem mieszkania. Wg statystyk 60% Amerykanów żyje od pierwszego do pierwszego.