POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

19-05-2025, 13:03

Lukass pisze:
18-05-2025, 22:00

Stary, co się z Tobą ostatnio dzieje? Zawsze byłeś wyluzowany, a teraz spinasz dupę przy każdej, najmniejszej rozmowie i traktujesz ją śmiertelnie poważnie. Jako, że niedawno broniłeś prawa graczy do cyców w grach, to uznałem, że aspekt tożsamości płciowej w twórczości Le Guin może Ci przeszkadzać ;) Mój błąd. Reszta poniżej. Ale w sumie uznałem za zabawne, że uznałeś za "kobiecą" twórczość autorki, która za jeden z tematów obrała właśnie zacieranie różnic pomiędzy płciami oraz wpływ tego zjawiska na społeczeństwo.
Jakich cycow? O czym Ty mowisz? Gdzie byla mowa o jakichs cycach?
Ta tworczosc jest kobieca w takim sensie, w jakim Conan jest meski - istnieje zwyczajnie wieksze prawdopodobienstwo, ze kobieta siegnie po tworczosc Le Guin niz po Conana czy Wiecznego Wojownika Moorcocka.
Z tym zacieraniem plci nie wiem o co chodzi i w sumie to chyba nie chce wiedziec, bo niespecjalnie mnie to obchodzi.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-05-2025, 16:02

Gdzie ten wrzask i zgiełk prawicy?
  • Czy bONkiewicz już jedzie protestować z ekipą?
  • Czy Marsz Niepodległości przejdzie w tym roku przez Miednoje?
  • Czy stalin był zbrodniarzem?

Obrazek
Na jednym z katyńskich cmentarzy w Rosji zdemontowano polskie elemenety

Na wniosek prokuratury w kompleksie memorialnym Miednoje w obwodzie twerskim zdemontowano płaskorzeźby przedstawiające polskie honory wojskowe. Pojawiły się one tam w 2000 r. jako upamiętnienie ponad 6 tys.
Polaków rozstrzelanych w latach 30. i 50. ubiegłego wieku. Podobne płaskorzeźby zostały zainstalowane w kompleksie pamięci w Katyniu w obwodzie smoleńskim. Po rozpoczęciu inwazji na Ukrainę na pełną skalę, władze rosyjskie zaczęły uważać tę symbolikę za antyrosyjską.
Obrazek
Nowe Popiersie Stalina i rzeźba z Leninem, Dzierżyńskim i Swierdłowem w pobliżu cmentarza polskie w Miednoje.
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

19-05-2025, 19:18

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
19-05-2025, 13:03
Lukass pisze:
18-05-2025, 22:00

Stary, co się z Tobą ostatnio dzieje? Zawsze byłeś wyluzowany, a teraz spinasz dupę przy każdej, najmniejszej rozmowie i traktujesz ją śmiertelnie poważnie. Jako, że niedawno broniłeś prawa graczy do cyców w grach, to uznałem, że aspekt tożsamości płciowej w twórczości Le Guin może Ci przeszkadzać ;) Mój błąd. Reszta poniżej. Ale w sumie uznałem za zabawne, że uznałeś za "kobiecą" twórczość autorki, która za jeden z tematów obrała właśnie zacieranie różnic pomiędzy płciami oraz wpływ tego zjawiska na społeczeństwo.
Jakich cycow? O czym Ty mowisz? Gdzie byla mowa o jakichs cycach?
Ta tworczosc jest kobieca w takim sensie, w jakim Conan jest meski - istnieje zwyczajnie wieksze prawdopodobienstwo, ze kobieta siegnie po tworczosc Le Guin niz po Conana czy Wiecznego Wojownika Moorcocka.
Z tym zacieraniem plci nie wiem o co chodzi i w sumie to chyba nie chce wiedziec, bo niespecjalnie mnie to obchodzi.
O Diablo 2: Ressurected, które wzburzyło niektórych fanów serii niewystarczająco atrakcyjnymi postaciami żeńskimi?

Co do Conana czy twórczość Moorcocka, o fuck, trochę tego w życiu przeczytałem, ale nie chcę wracać. Nie dlatego, że to "męskie", tylko dlatego, że w większości jest to kiepska literatura.

A ostatnie zdanie sugeruje mocno, że po prostu nie przeczytałeś nic Le Guin poza jakimś wycinkiem Ziemiomorza. Żaden to grzech, ale raczej nie daje oglądu jej twórczości.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

20-05-2025, 13:13

Lukass pisze:
19-05-2025, 19:18
O Diablo 2: Ressurected, które wzburzyło niektórych fanów serii niewystarczająco atrakcyjnymi postaciami żeńskimi?

Co do Conana czy twórczość Moorcocka, o fuck, trochę tego w życiu przeczytałem, ale nie chcę wracać. Nie dlatego, że to "męskie", tylko dlatego, że w większości jest to kiepska literatura.

A ostatnie zdanie sugeruje mocno, że po prostu nie przeczytałeś nic Le Guin poza jakimś wycinkiem Ziemiomorza. Żaden to grzech, ale raczej nie daje oglądu jej twórczości.
1. No i gdzie tam byla mowa o cycach? Oprocz tego ze nigdzie i ze to wymysliles, by smieszniej brzmialo?:) Bo o ile pamietam, powiedzialem tylko, ze zmieniono amazonke z ladnej na brzydka (co jest prawda dla kazdego, kto ma oczy)? Mialbys tyle godnosci by nie ciagnac tematu, skoro sam przyznales, ze nawet nie grasz w Diablo, bo nie wiesz nawet, czym walcza postaci, wiec wszedles w temat tylko pod katem ideologicznym a nie z zainteresowania gra.
2. Co kto lubi, w sumie nie jestem zdziwiony ze nie lubisz Conana, ale nie bede w to brnal.
3. Przeczytalismy z zona do poduszki na glos cale Ziemiomorze, moze po prostu nie koncentrowalem sie zagadnieniach feministyczno-transgenderowych tylko czytalem fantasy ¯\_(ツ)_/¯
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
ODPOWIEDZ