POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

19-05-2025, 13:03

Lukass pisze:
18-05-2025, 22:00

Stary, co się z Tobą ostatnio dzieje? Zawsze byłeś wyluzowany, a teraz spinasz dupę przy każdej, najmniejszej rozmowie i traktujesz ją śmiertelnie poważnie. Jako, że niedawno broniłeś prawa graczy do cyców w grach, to uznałem, że aspekt tożsamości płciowej w twórczości Le Guin może Ci przeszkadzać ;) Mój błąd. Reszta poniżej. Ale w sumie uznałem za zabawne, że uznałeś za "kobiecą" twórczość autorki, która za jeden z tematów obrała właśnie zacieranie różnic pomiędzy płciami oraz wpływ tego zjawiska na społeczeństwo.
Jakich cycow? O czym Ty mowisz? Gdzie byla mowa o jakichs cycach?
Ta tworczosc jest kobieca w takim sensie, w jakim Conan jest meski - istnieje zwyczajnie wieksze prawdopodobienstwo, ze kobieta siegnie po tworczosc Le Guin niz po Conana czy Wiecznego Wojownika Moorcocka.
Z tym zacieraniem plci nie wiem o co chodzi i w sumie to chyba nie chce wiedziec, bo niespecjalnie mnie to obchodzi.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-05-2025, 16:02

Gdzie ten wrzask i zgiełk prawicy?
  • Czy bONkiewicz już jedzie protestować z ekipą?
  • Czy Marsz Niepodległości przejdzie w tym roku przez Miednoje?
  • Czy stalin był zbrodniarzem?

Obrazek
Na jednym z katyńskich cmentarzy w Rosji zdemontowano polskie elemenety

Na wniosek prokuratury w kompleksie memorialnym Miednoje w obwodzie twerskim zdemontowano płaskorzeźby przedstawiające polskie honory wojskowe. Pojawiły się one tam w 2000 r. jako upamiętnienie ponad 6 tys.
Polaków rozstrzelanych w latach 30. i 50. ubiegłego wieku. Podobne płaskorzeźby zostały zainstalowane w kompleksie pamięci w Katyniu w obwodzie smoleńskim. Po rozpoczęciu inwazji na Ukrainę na pełną skalę, władze rosyjskie zaczęły uważać tę symbolikę za antyrosyjską.
Obrazek
Nowe Popiersie Stalina i rzeźba z Leninem, Dzierżyńskim i Swierdłowem w pobliżu cmentarza polskie w Miednoje.
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

19-05-2025, 19:18

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
19-05-2025, 13:03
Lukass pisze:
18-05-2025, 22:00

Stary, co się z Tobą ostatnio dzieje? Zawsze byłeś wyluzowany, a teraz spinasz dupę przy każdej, najmniejszej rozmowie i traktujesz ją śmiertelnie poważnie. Jako, że niedawno broniłeś prawa graczy do cyców w grach, to uznałem, że aspekt tożsamości płciowej w twórczości Le Guin może Ci przeszkadzać ;) Mój błąd. Reszta poniżej. Ale w sumie uznałem za zabawne, że uznałeś za "kobiecą" twórczość autorki, która za jeden z tematów obrała właśnie zacieranie różnic pomiędzy płciami oraz wpływ tego zjawiska na społeczeństwo.
Jakich cycow? O czym Ty mowisz? Gdzie byla mowa o jakichs cycach?
Ta tworczosc jest kobieca w takim sensie, w jakim Conan jest meski - istnieje zwyczajnie wieksze prawdopodobienstwo, ze kobieta siegnie po tworczosc Le Guin niz po Conana czy Wiecznego Wojownika Moorcocka.
Z tym zacieraniem plci nie wiem o co chodzi i w sumie to chyba nie chce wiedziec, bo niespecjalnie mnie to obchodzi.
O Diablo 2: Ressurected, które wzburzyło niektórych fanów serii niewystarczająco atrakcyjnymi postaciami żeńskimi?

Co do Conana czy twórczość Moorcocka, o fuck, trochę tego w życiu przeczytałem, ale nie chcę wracać. Nie dlatego, że to "męskie", tylko dlatego, że w większości jest to kiepska literatura.

A ostatnie zdanie sugeruje mocno, że po prostu nie przeczytałeś nic Le Guin poza jakimś wycinkiem Ziemiomorza. Żaden to grzech, ale raczej nie daje oglądu jej twórczości.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

20-05-2025, 13:13

Lukass pisze:
19-05-2025, 19:18
O Diablo 2: Ressurected, które wzburzyło niektórych fanów serii niewystarczająco atrakcyjnymi postaciami żeńskimi?

Co do Conana czy twórczość Moorcocka, o fuck, trochę tego w życiu przeczytałem, ale nie chcę wracać. Nie dlatego, że to "męskie", tylko dlatego, że w większości jest to kiepska literatura.

A ostatnie zdanie sugeruje mocno, że po prostu nie przeczytałeś nic Le Guin poza jakimś wycinkiem Ziemiomorza. Żaden to grzech, ale raczej nie daje oglądu jej twórczości.
1. No i gdzie tam byla mowa o cycach? Oprocz tego ze nigdzie i ze to wymysliles, by smieszniej brzmialo?:) Bo o ile pamietam, powiedzialem tylko, ze zmieniono amazonke z ladnej na brzydka (co jest prawda dla kazdego, kto ma oczy)? Mialbys tyle godnosci by nie ciagnac tematu, skoro sam przyznales, ze nawet nie grasz w Diablo, bo nie wiesz nawet, czym walcza postaci, wiec wszedles w temat tylko pod katem ideologicznym a nie z zainteresowania gra.
2. Co kto lubi, w sumie nie jestem zdziwiony ze nie lubisz Conana, ale nie bede w to brnal.
3. Przeczytalismy z zona do poduszki na glos cale Ziemiomorze, moze po prostu nie koncentrowalem sie zagadnieniach feministyczno-transgenderowych tylko czytalem fantasy ¯\_(ツ)_/¯
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

21-05-2025, 12:59

No i kolega naszego forumowego kolegi trafił na śmietnik polityki i zatopił przy okazji Trzaskowskiego. Zgrilują go żywcem.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
trup

21-05-2025, 13:17

nie zatopił, ale wypowiedź idiotyczna w słabym momencie.
A pisie qrvie wykorzystają to do ostatniej kropli...
I teraz dla politycznych macherów zadanie... jak im to uniemożliwić.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

21-05-2025, 20:56

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
20-05-2025, 13:13

1. No i gdzie tam byla mowa o cycach? Oprocz tego ze nigdzie i ze to wymysliles, by smieszniej brzmialo?:) Bo o ile pamietam, powiedzialem tylko, ze zmieniono amazonke z ladnej na brzydka (co jest prawda dla kazdego, kto ma oczy)? Mialbys tyle godnosci by nie ciagnac tematu, skoro sam przyznales, ze nawet nie grasz w Diablo, bo nie wiesz nawet, czym walcza postaci, wiec wszedles w temat tylko pod katem ideologicznym a nie z zainteresowania gra.
2. Co kto lubi, w sumie nie jestem zdziwiony ze nie lubisz Conana, ale nie bede w to brnal.
3. Przeczytalismy z zona do poduszki na glos cale Ziemiomorze, moze po prostu nie koncentrowalem sie zagadnieniach feministyczno-transgenderowych tylko czytalem fantasy ¯\_(ツ)_/¯
1. Kolega jest strasznie dosłowny. Gdybym Kolegi nie kojarzył trochę, to bym podejrzewał autyzm ;) Uprasza się o nieobrażanie za ten gruby i niestosowny żart. W rozmowie w tym dziwacznym temacie pojawił się dziwaczny link do równie dziwacznego tekstu, gdzie narzekano na deseksualizację postaci kobiecych we wspomnianej grze. Cyc to - jakby nie patrzeć - jeden z tradycyjnych atrybutów kobiecości. Kolega raczył bronić tego stanowiska, więc - fakt, nie dosłownie - wspierał Kolega walkę o cyca w Diablo :P . Ja jedynie zwróciłem uwagę, że praktycznie wszystkie postaci są brzydkie, niezależnie do płci. A to, czy gram w Diablo, nie ma żadnego znaczenia. Nie rozmawialiśmy o grze, tylko o jej odbiorze przez (niewielką chyba) grupę graczy. To dwie odmienne kurwa sprawy, cytując klasyka. Tak, to przekleństwo musi tam być. Temat wątku z kolei dotyczył nie gier, a Twojego projektu Antymateria.

2. Za dużo powiedziane, że nie lubię. Po prostu nie znajduję już dużej przyjemności w takiej lekturze. Mam w ogóle mało czasu na czytanie, więc staram się wybierać rzeczy, które na ten moment sprawiają mi najwięcej radości lub stanowią jakieś wyzwanie. I nie ma w tej grupie Conana czy Elryka z Melnibone, to prawda.

3. To właśnie miałem na myśli. Ziemiomorze nie mówi wiele o całej twórczości Le Guin. Akurat w nim zagadnień transgenderowych nie ma, o ile pamiętam. Te pojawiają się w jej tekstach SF.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire

22-05-2025, 09:45

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

22-05-2025, 11:12

trup pisze:
Już próbują, porównując ten wysryw do slawetnego kurskiego "ciemny lud to kupi". Zresztą, i jeden i drugi, powiedzieli prawdę. Polityka w całej krasie :jezyk:
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
trup

22-05-2025, 14:01

Sgt. Barnes pisze:
22-05-2025, 11:12
trup pisze:
Już próbują, porównując ten wysryw do slawetnego kurskiego "ciemny lud to kupi". Zresztą, i jeden i drugi, powiedzieli prawdę. Polityka w całej krasie :jezyk:
Prawda oburza i boli najbardziej.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

22-05-2025, 14:03

Śmiech pusty mnie ogarnia, ze polityków takie słowa bulwersują, cyniki jebane :wtf:
Awatar użytkownika
trup

22-05-2025, 14:45

Sgt. Barnes pisze:
22-05-2025, 14:03
Śmiech pusty mnie ogarnia, ze polityków takie słowa bulwersują, cyniki jebane :wtf:
Ale ich to akurat nie oburza, tylko właśnie cynicznie krzyczą a za kotarą się chichrają.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

22-05-2025, 15:06

Oki, udają oburzenie. Ale oni wszyscy ogólnie udają. Taki fach. :no:
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

23-05-2025, 15:12

Bogaty, ale jednak idiota

Obrazek

Już widzę te nowe miasta-fabryki w których będą robić te iphony w USA i jak amerykanie cieszą się z nowych cen ;)
(‿!‿)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

23-05-2025, 15:31

Lukass pisze:
21-05-2025, 20:56
1. Kolega jest strasznie dosłowny. Gdybym Kolegi nie kojarzył trochę, to bym podejrzewał autyzm ;) Uprasza się o nieobrażanie za ten gruby i niestosowny żart. W rozmowie w tym dziwacznym temacie pojawił się dziwaczny link do równie dziwacznego tekstu, gdzie narzekano na deseksualizację postaci kobiecych we wspomnianej grze. Cyc to - jakby nie patrzeć - jeden z tradycyjnych atrybutów kobiecości. Kolega raczył bronić tego stanowiska, więc - fakt, nie dosłownie - wspierał Kolega walkę o cyca w Diablo :P . Ja jedynie zwróciłem uwagę, że praktycznie wszystkie postaci są brzydkie, niezależnie do płci. A to, czy gram w Diablo, nie ma żadnego znaczenia. Nie rozmawialiśmy o grze, tylko o jej odbiorze przez (niewielką chyba) grupę graczy. To dwie odmienne kurwa sprawy, cytując klasyka. Tak, to przekleństwo musi tam być. Temat wątku z kolei dotyczył nie gier, a Twojego projektu Antymateria.

2. Za dużo powiedziane, że nie lubię. Po prostu nie znajduję już dużej przyjemności w takiej lekturze. Mam w ogóle mało czasu na czytanie, więc staram się wybierać rzeczy, które na ten moment sprawiają mi najwięcej radości lub stanowią jakieś wyzwanie. I nie ma w tej grupie Conana czy Elryka z Melnibone, to prawda.

3. To właśnie miałem na myśli. Ziemiomorze nie mówi wiele o całej twórczości Le Guin. Akurat w nim zagadnień transgenderowych nie ma, o ile pamiętam. Te pojawiają się w jej tekstach SF.
1. OK, czyli chodzilo o dzendera, ale nie o dzendera, tylko o cyce, tylko ze nie o cyce, tylko o twarze, a poza tym nie badzmy zbyt doslowni, a poza tym nie trzeba grac w gre by uczestniczyc w dyskusji na jej temat i wcisnac tam gender. No OK, rozumiem, mozna i tak dyskutowac, co kto lubi.

2/3. No OK, rozumiem, lubisz fantasy feministyczno-transgenderowe, ja lubie Conana, kazdy ma cos swojego do czytania.
Awatar użytkownika
trup

23-05-2025, 16:19

masterful pisze:
23-05-2025, 15:12
Bogaty, ale jednak idiota

Obrazek

Już widzę te nowe miasta-fabryki w których będą robić te iphony w USA i jak amerykanie cieszą się z nowych cen ;)
Ciekawe czy Hujawej i Ziaomi siem cieszom?
Awatar użytkownika
Sybir

23-05-2025, 16:25

Chyba nie bardzo, Huawei w dalszym ciągu ma bana na podzespoły i usługi Google, ale chyba mają to w pragębie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

23-05-2025, 16:26

Już nie chodzi o to ale przeniesienie produkcji do USA jest niemożliwe. No walczy z wiatrakami w imię MAGA.
(‿!‿)
tomaszm

24-05-2025, 18:52

Tatuś pisze:
21-05-2025, 12:59
No i kolega naszego forumowego kolegi trafił na śmietnik polityki i zatopił przy okazji Trzaskowskiego. Zgrilują go żywcem.
No co Ty skończy się na
Tymczasowym zawieszeniu, reprymendzie, karze finansowej - za bardzo jesteśmy potrzebni KO żeby ktoś się mógł bardziej pogniewać.

Ten jebany szum medialny zawsze przechodzi.

Na to trzeba być zawsze przygotowanym.

Serio musiałby ktoś w platformie ochujeć i paść na głowę żeby w imię tej wypowiedzi która padła lata współpracy z środowiskiem z nik, kancelariami prawniczymi przekreślać. I przekreślić na raz tyle lat współpracy.

Jeszce raz chce zaznaczyć - Przemysław Witek to mój przyjaciel. Takich osób określam tym mianem parę w życiu. Jeśli coś byłoby szerszej rangi biorę to na klatę.

I nigdy Przema bym z tym nie zostawił.

Zresztą kto miał okazję Przemka poznać choćby na moim pekpkowym ten wie ze to mega sympatyczy człowiek. Ludzki. Miłośnik fanatyczky przyrody - Gospodarka taka od serca - kozy, osły, konie - kurwa czego nie choduje.

Przede wszystkim jest dobrym człowiekiem. Bardzo zyczliwym.

Dobrze bo równoważy emocje i niesie bardzo pozytywny flow jak debilnie to zabrzmi.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

26-05-2025, 16:00

Makron dostał lępę od swojej trans żony XD
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
ODPOWIEDZ