SONDA PREZYDENCKA

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese

W PIERWSZEJ TURZE GŁOSUJ SERCEM

DE EKONOMIZD
1
1%
NEKO-MAGDALENA
6
5%
GAŚNICOWY
14
13%
KOTŁOWNIA
4
4%
PIWĄSWAR
0
Brak głosów
MACIAKOV
2
2%
MEMCEN
10
9%
UŁAN BATYR
4
4%
IMPERATOROWA
8
7%
STANOSKY
3
3%
CZASKOWSKI
32
29%
BEZPARTYJNY SAMODZIERŻAWCA
0
Brak głosów
POTĘŻNY DUŃCZYK
28
25%

Liczba głosów: 112
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: SONDA PREZYDENCKA

28-05-2025, 11:28

piotraz pisze:a w poniedziałek będzie płacz CZEMU KURWA NIE POSZEDŁEM- TEN DEBIL WYGRAŁ :kurde:
Tak będzie, i to niezależnie od wyniku. :pepe:
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Hatefire

28-05-2025, 11:35

piotraz pisze:
28-05-2025, 11:18
trup pisze:
28-05-2025, 10:42
immortal69 pisze:
28-05-2025, 10:19
Przeglądam dzisiaj te internety w tle leci tokfm i wszędzie do obrzygu jadą tego Karolka, paski w tvnie grzeją się do czerwoności, premier lata po telewizjach z tajnymi papierami z ABW, Onet i GW codziennie rano ma dla społeczeństwa "nowe nieznane" dokumenty/raporty, które tylko przypadkiem wypływają w ostatnim tygodniu...
Taka mnie myśl naszła przy porannej kawce...czy aby nie przegrzeją tematu i te "demokratyczne" pospolite ruszenie nie będzie przeciwskuteczne?
Jednak odpuszczam niedzielny plebiscyt bo obie łajzy mi nie pasują i mam dla nich :fu:
Niech mądrzejsi za mnie zdecydują
I to jest największy fuck wobec siebie samego. Nie wiem skąd przekonanie w narodzie że to takie antysystemowe i wyrażające sprzeciw.... Odebranie sobie wpływu na cokolwiek...
Bardzo często ostatnio to słyszę wśród młodszych i nie tylko, że nie idę głosować, po co, niech inni to za mnie zrobią, to i tak nic nie zmieni ... a w poniedziałek będzie płacz CZEMU KURWA NIE POSZEDŁEM- TEN DEBIL WYGRAŁ :kurde:
No, ale głosowanie jest prawem,nie obowiązkiem. Każdy może podjąć taką decyzję. Natomiast niegłosowanie/głosowanie na tego lub owego, nie odbiera prawa do krytyki władzy, bo ona wynika z faktu bycia obywatelem, a nie z zaświadczenia, że oddało się głos. Oczywiście ja wybieram głosowanie. 2 razy nie głosowałem, ale wynikało to z czynników losowych, nie świadomej decyzji. Natomiast decyzja o nieudzieleniu poparcia żadnemu z kandydatów na prezydenta nie odbiera prawa do mandatu do narzekania na postępowanie Paniczyka/Batyra.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

28-05-2025, 11:42

Umówmy się co do jednego, najgorsi są ci co idą i oddają nieważny głos.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Hatefire

28-05-2025, 11:44

Dragazes pisze:
Z kim mam się umawiać i jakie są są warunki? Bo zwrot "umówmy się", jest jednym z najbardziej tandetnych zabiegów erystycznych. Poza tym to też jest decyzja, która wyborca ma prawo podjąć.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

28-05-2025, 11:58

Dobra, nie musimy się umawiać, nie obawiaj się.
No ma prawo podjąć, ale jest totalnie bez sensu, jedyny skutek to taki, że wzięto udział w rytuale i może z tego tytułu wyborca odczuwa gratyfikację. Generalnie, szkoda czasu.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-05-2025, 12:06

Hatefire pisze:
piotraz pisze:
trup pisze:

I to jest największy fuck wobec siebie samego. Nie wiem skąd przekonanie w narodzie że to takie antysystemowe i wyrażające sprzeciw.... Odebranie sobie wpływu na cokolwiek...
Bardzo często ostatnio to słyszę wśród młodszych i nie tylko, że nie idę głosować, po co, niech inni to za mnie zrobią, to i tak nic nie zmieni ... a w poniedziałek będzie płacz CZEMU KURWA NIE POSZEDŁEM- TEN DEBIL WYGRAŁ :kurde:
No, ale głosowanie jest prawem,nie obowiązkiem. Każdy może podjąć taką decyzję. Natomiast niegłosowanie/głosowanie na tego lub owego, nie odbiera prawa do krytyki władzy, bo ona wynika z faktu bycia obywatelem, a nie z zaświadczenia, że oddało się głos. Oczywiście ja wybieram głosowanie. 2 razy nie głosowałem, ale wynikało to z czynników losowych, nie świadomej decyzji. Natomiast decyzja o nieudzieleniu poparcia żadnemu z kandydatów na prezydenta nie odbiera prawa do mandatu do narzekania na postępowanie Paniczyka/Batyra.
Ale odbierasz sobie samemu prawo do wplywu na cokolwiek się dzieje w polityce.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

28-05-2025, 12:08

Hatefire pisze:
28-05-2025, 11:44
Dragazes pisze:
Z kim mam się umawiać i jakie są są warunki? Bo zwrot "umówmy się", jest jednym z najbardziej tandetnych zabiegów erystycznych. Poza tym to też jest decyzja, która wyborca ma prawo podjąć.
Ale wybory to jest rodzaj umowy. Pożyczasz kumplowi kasę na wódkę z obietnicą zwrotu, to też jest umowa. "Umówmy się" jest wszędzie i jest to powszechna praktyka. Nie ma w nim nic tandetnego. Jedynie powszechnego.

No i jeżeli "wyborca" podejmie taka decyzję przestaje być wyborcą.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

28-05-2025, 12:15

trup pisze:
28-05-2025, 12:08
Ale wybory to jest rodzaj umowy. Pożyczasz kumplowi kasę na wódkę z obietnicą zwrotu, to też jest umowa. "Umówmy się" jest wszędzie i jest to powszechna praktyka. Nie ma w nim nic tandetnego. Jedynie powszechnego.

No i jeżeli "wyborca" podejmie taka decyzję przestaje być wyborcą.
Dalej jest wyborcą, bo o tym kto jest wyborcą decyduje na przykład Konstytucja. Natomiast nie jest, to żadna umowa, gdzie mogę wystąpić o odsetki od niespełnionych obietnic?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

28-05-2025, 12:18

tomaszm pisze:
28-05-2025, 02:50
To nic nie zmieni. Ja nie zamierzam na nikogo wpływać. Szanuje ludzi jacy są. Działa to w drugą stronę.Ciężko żebym ludzi od siebie przekonywał do KO bo tak ich nie przekonam. Za silne to charaktery.

Nigdy czegoś takiego też nie było żebym na kogoś w pracy wpływał. Każdy ma swój rozum

Ale tych ostatnich dni w Toruniu nie zapomnę nigdy
Dobry z ciebie czlowiek tomasz
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-05-2025, 12:28

immortal69 pisze:
Przeglądam dzisiaj te internety w tle leci tokfm i wszędzie do obrzygu jadą tego Karolka, paski w tvnie grzeją się do czerwoności, premier lata po telewizjach z tajnymi papierami z ABW, Onet i GW codziennie rano ma dla społeczeństwa "nowe nieznane" dokumenty/raporty, które tylko przypadkiem wypływają w ostatnim tygodniu...
Taka mnie myśl naszła przy porannej kawce...czy aby nie przegrzeją tematu i te "demokratyczne" pospolite ruszenie nie będzie przeciwskuteczne?
Jednak odpuszczam niedzielny plebiscyt bo obie łajzy mi nie pasują i mam dla nich :fu:
Ja juz podchodze do tego tak, ze jak Lemmy madrze powiedzial, "kazdy polityk jest kurwa i zlodziejem, to jest ich zawod", wiec nie chodzi o to, zeby wybrac kogos jest fajny, tylko tego kto popycha agende chociaz mniej wiecej w takim kierunku, w ktorym chcemy. Nie wiem czy to wplynie na Twoje myslenie ale wydaje mi sie to odcinac caly ten szum informacyjny.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-05-2025, 12:31

Dragazes pisze:
28-05-2025, 11:58
Dobra, nie musimy się umawiać, nie obawiaj się.
No ma prawo podjąć, ale jest totalnie bez sensu, jedyny skutek to taki, że wzięto udział w rytuale i może z tego tytułu wyborca odczuwa gratyfikację. Generalnie, szkoda czasu.
Przez lata spotkalem sie o wiele czesciej z krytyka, gdy mowilem ze nie wybieram sie na wybory, ze musze pojsc i najwyzej oddac niewazny glos:-) Nikt nie byl mi w stanie przekonywujaco wyjasnic dlaczego i do dzis nie rozumiem.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

28-05-2025, 12:41

wygląda na to że po 30 latach zlewania ciepłym wezmę udział, ty żeś to sprawił Karolu!
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

28-05-2025, 12:55

Hatefire pisze:
piotraz pisze:
trup pisze:

tak jest. mało kto to kuma bo zawsze jest to samo pierdolenie zewsząd "nie głosujesz to morda bo cos tam..", najczesciej sa to jakieś półgłówki wiec zlewka.
tomaszm

28-05-2025, 13:09

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
immortal69 pisze:
Ja juz podchodze do tego tak, ze jak Lemmy madrze powiedzial, "kazdy polityk jest kurwa i zlodziejem, to jest ich zawod", wiec nie chodzi o to, zeby wybrac kogos jest fajny, tylko tego kto popycha agende chociaz mniej wiecej w takim kierunku, w ktorym chcemy. Nie wiem czy to wplynie na Twoje myslenie ale wydaje mi sie to odcinac caly ten szum informacyjny.
Z prawnikami jest podobnie. Liczy się końcowy efekt zwycięstwa reprezentujac kogoś.

Czasem bardzo mocno to idzie w kierunku że stosuje się wszystkie chwyty.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-05-2025, 13:11

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
immortal69 pisze:
Mądrze napisane. Można oczywiście obrażać się na rzeczywistość, że ktoś choćby w 70% nie wpisuje się w wyobrażenie o "dobrym polityku", a można przyjąć założenie, że świat idealny nie istnieje, i szacować do kogo politycznie jest nam bliżej. Mi np. narkomania Rafała mocno przeszkadza, mam negatywny stosunek, do osób, które nie są w stanie ułożyć sobie tych spraw, ale jak zbilansuje, zrobię winien-ma, to się okaże, że nie ma co zestawiać. Nie ta skala, nie te równania.
Poro
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

28-05-2025, 13:16

piotraz pisze:

Bardzo często ostatnio to słyszę wśród .. a w poniedziałek będzie płacz CZEMU KURWA NIE POSZEDŁEM- TEN DEBIL WYGRAŁ :kurde:
Nie będzie żadnego płaczu, tylko popcorn i obserwacja jednego ze scenariuszy:
1. Rafałek wygrywa - Kaczor się garbi, pis schodzi do podziemia na 2 lata i kibocuje rudemu we wdrażaniu dyspozycji z Brukseli i Berlina
2. Karolek wygrywa - Rudy się garbi i albo wcześniejsze wybory albo wstawia Jachirę na premiera a sam zwija do Brukseli
Obrazek
tomaszm

28-05-2025, 13:46

Wydaje mi się że bardzo dużo scenariuszy jest możliwych. Wierzę w to że cześć Konfederacji może też relatywnie zmienić front jak kiedyś Giertych.

Na pokładzie KO nie ma ludzi których skreślasz. Są wspólne ambicjonalne cele.
tabaluga
postuje jak opętany!

28-05-2025, 13:56

Obrazek

Obrazek

Wygląda na to,że mężczyźni generalnie wiedzą jak głosować . Oczywiście pewna garstka sfeminizowanych masterfulowiczów nie zalicza się do tej grupy . One czekają na jednopciowe związki które rafał im obiecał :yes:
tabaluga
postuje jak opętany!

28-05-2025, 14:27

metal to muzyka mężczyzn , Karol to kandydat mężczyzn , nie bądź babą głosuj na Karola!

slogan wyborczy wymyśliłem dla Karola , a co , niech ma.
piotraz
weteran forumowych bitew

28-05-2025, 14:29

Chyba dla siebie :)
Zablokowany