III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: III Wojna Światowa

25-07-2025, 22:53

trup pisze:
25-07-2025, 22:43
Można zamknąć chyba dyskusje bo wycofali sie z tej ustawy.
Nie tyle się wycofali, co próbują z tego wybrnąć. Poczekamy, zobaczymy. Do tej pory Zelenski był w miarę rozsądnym politykiem, ale tu wyraźnie przeszarżował. Nie wiem, na co liczył.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-07-2025, 23:26

Nie no... wycofali sie z tej ustawy.
Liczył nie liczył. Jaki był powód i cel? Bo właśnie nie wierzę w głupi strzał w stopę.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

25-07-2025, 23:54

trup pisze:
Liczył nie liczył. Jaki był powód i cel? Bo właśnie nie wierzę w głupi strzał w stopę.
Ja też nie wierzę, więc najprostszą drogą wychodzi, że instytucje te zagroziły interesom osób blisko związanych z prezydentem. Nie mogę powiedzieć, że mnie to dziwi. To jak Polska w latach 90.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-07-2025, 01:27

Lukass pisze:
trup pisze:
Ja też nie wierzę, więc najprostszą drogą wychodzi, że instytucje te zagroziły interesom osób blisko związanych z prezydentem. Nie mogę powiedzieć, że mnie to dziwi. To jak Polska w latach 90.
No niekoniecznie. To najwygodniejsza z możliwych wersji dla kacapskiej narracji. Można przyjąć że Zelenskiego zmanipulowali zeby chronić swoje dupy i popłynął. Ale to był bardzo glupii ruch a Zelenski chyba trochę jednak myśli. Więc drugie lub trzecie dno moim zdaniem jest inne. Śmierdzi na odległość działaniem na jego skompromitowanie. Kto by na tym skorzystał? Trump? Bo fiutin napewno
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

26-07-2025, 01:52

trup pisze:
26-07-2025, 01:27
Lukass pisze:
trup pisze:
No niekoniecznie. To najwygodniejsza z możliwych wersji dla kacapskiej narracji. Można przyjąć że Zelenskiego zmanipulowali zeby chronić swoje dupy i popłynął. Ale to był bardzo glupii ruch a Zelenski chyba trochę jednak myśli. Więc drugie lub trzecie dno moim zdaniem jest inne. Śmierdzi na odległość działaniem na jego skompromitowanie. Kto by na tym skorzystał? Trump? Bo fiutin napewno
No nie, myślę, że jednak za dużo myślisz. Mamy prostą sprawę. Parlament głosuje coś w stylu PiS (wrzutka tematu ot tak), a jednocześnie służby wchodzą do wielu agentów antykorupcyjnych na raz, i to takich, co akurat prowadzą niewygodne śledztwa. Bardzo zorganizowana akcja.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
ODPOWIEDZ