SADIST season in silence 2010
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- masterful
- w mackach Zła
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- roman
- zaczyna szaleć
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Jestem lekko zdziwiony po przeczytaniu Waszych postów - słucham tej płyty drugi dzień (bo na CD wreszcie sobie zakupiłem) i ani mi się po tylu latach nie znudziła, ani się nie postrzała - uważam, że to wciąż cholernie oryginalna i przemyślana muzyka. [/quote]
daj spokój... te wszystkie "rozpędówy na skalach" brzmią w najlepszym wypadku jak najbardziej wieśniackie pomysły Kinga Diamonda, a w wypadku najgorszym, jak amatorska wariacja na temat Malmsteena i innych pedziów w leginsach. straszne.
Jestem lekko zdziwiony po przeczytaniu Waszych postów - słucham tej płyty drugi dzień (bo na CD wreszcie sobie zakupiłem) i ani mi się po tylu latach nie znudziła, ani się nie postrzała - uważam, że to wciąż cholernie oryginalna i przemyślana muzyka. [/quote]
daj spokój... te wszystkie "rozpędówy na skalach" brzmią w najlepszym wypadku jak najbardziej wieśniackie pomysły Kinga Diamonda, a w wypadku najgorszym, jak amatorska wariacja na temat Malmsteena i innych pedziów w leginsach. straszne.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Above the light" to dla mnie osobiscie autentyczny kult... uwielbiam ten krazek - dwa pozostale tez.. swietne, techniczne, ale koncepcyjne granie
nigdy jednak nie posluchalem "Lego" - po kiepskich recenzjach po prostu zawsze sie balem po niego siegnac...
nigdy jednak nie posluchalem "Lego" - po kiepskich recenzjach po prostu zawsze sie balem po niego siegnac...
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
ostatnio mam taką wielką chęć, żeby się w końcu w czymś zgodzić z Marią, odczuwam takie wewnętrzne pragnienie, no i kiedy zobaczyłem temat o SADIST, to myślałem, że to własnie już...
no i kurwa, niestety )) w całości zacytuję trotzkiego:
1. barokowe, pretensjonalne gówno
2. nie
3. równie chujowe
4. niestety pamiętam
5. możliwe
no i kurwa, niestety )) w całości zacytuję trotzkiego:
1. barokowe, pretensjonalne gówno
2. nie
3. równie chujowe
4. niestety pamiętam
5. możliwe
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
- masterful
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Olo[/i]
nigdy jednak nie posluchalem "Lego" - po kiepskich recenzjach po prostu zawsze sie balem po niego siegnac... [/quote]
dokładnie mam tak samo może kiedyś się jednak skuszę... [/quote]
kiedys sie skusilem i trwalo to tylko 10...20 minut... nie polecam..
[quote][i]Wysłane przez Olo[/i]
nigdy jednak nie posluchalem "Lego" - po kiepskich recenzjach po prostu zawsze sie balem po niego siegnac... [/quote]
dokładnie mam tak samo może kiedyś się jednak skuszę... [/quote]
kiedys sie skusilem i trwalo to tylko 10...20 minut... nie polecam..
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
1. Co sądzicie o tej włoskiej kapeli?
2. Czy nie uważacie, że płyta "Above The Light" jest jedną z najciekawszych z płyt death metalowych pierwszej połowy zeszłej dekady?
3. Co sądzicie o późniejszych eksperymentach makaroniarzy?
4. Kurwa ! Czy ktoś z tego forum wogóle zna (pamięta?) Sadist?
5. Moja stara Sadist ? [/quote]
1. geniusze a raczej jeden.
2. jest
3. lego to szambo
szkoda zespolu moze cos jeszcze nagraja tylko zeby sklad wrocil przynajmniej z drugiej plyty jak nie z pierwszej. tam byli najlepsi wokalisci.
2. Czy nie uważacie, że płyta "Above The Light" jest jedną z najciekawszych z płyt death metalowych pierwszej połowy zeszłej dekady?
1. geniusze a raczej jeden.
2. jest
3. lego to szambo
szkoda zespolu moze cos jeszcze nagraja tylko zeby sklad wrocil przynajmniej z drugiej plyty jak nie z pierwszej. tam byli najlepsi wokalisci.
woodpecker from space
-
- rozkręca się
"Above the light" - świetne napierdalanie klasycznego thrashu, czuć merciless, kreator itd. dodane do tego wirtuozerskie solówki, plamy klawiszy i wyszło dzieło genialne! Tłamszę na półce pierwsze wydanie cd z Nosferatu Rec. i jestem z niego dumny!
"Tribe" - równie udana płyta, lecz już mniej zadziorna, a bardziej klimatyczna, powiedziałbym egzotyczna. świetne połamane kawałki dające do myślenia. już nie rozpędzony napierdol byle do przodu, byle przed siebie, lecz bardziej skręcanie w boczne uliczki. Dla mnie cudo!
"Crust" - jeszcze większe zakręty, jeszcze większy chaos, a może to już kosmos? anyway, godne polecenia, ale dla wytrwałych i cierpliwych. w tą muzykę trzeba się wgryźć
"Lego" - porażka, to nie ten Sadist co kiedyś, całkowicie nie ten! szkoda, szkoda
Widziałem Sadist live na Wacken 98 i po prostu rozpierdolili na strzępy! Tak, chwalę się, bo jest czym!
"Tribe" - równie udana płyta, lecz już mniej zadziorna, a bardziej klimatyczna, powiedziałbym egzotyczna. świetne połamane kawałki dające do myślenia. już nie rozpędzony napierdol byle do przodu, byle przed siebie, lecz bardziej skręcanie w boczne uliczki. Dla mnie cudo!
"Crust" - jeszcze większe zakręty, jeszcze większy chaos, a może to już kosmos? anyway, godne polecenia, ale dla wytrwałych i cierpliwych. w tą muzykę trzeba się wgryźć
"Lego" - porażka, to nie ten Sadist co kiedyś, całkowicie nie ten! szkoda, szkoda
Widziałem Sadist live na Wacken 98 i po prostu rozpierdolili na strzępy! Tak, chwalę się, bo jest czym!
ad1. jedna z moich ulubionych zwłaszcza albumy"above..." , "tribe"oraz "sadist" ,robia zajebiste numery instrumentalne (album lego marny)
ad2.uważam,płyta niszczy
ad3.wszystkie płyty bardzo zadziorne i połamane ale nie dziwota wszak kolesie chyba wszyscy po szkołach muzycznych
ad4. zna, pamięta, słucha przynajmniej raz w tygodniu i ceni
ad5. ciężko wyczuć
ad1. jedna z moich ulubionych zwłaszcza albumy"above..." , "tribe"oraz "sadist" ,robia zajebiste numery instrumentalne (album lego marny)
ad2.uważam,płyta niszczy
ad3.wszystkie płyty bardzo zadziorne i połamane ale nie dziwota wszak kolesie chyba wszyscy po szkołach muzycznych
ad4. zna, pamięta, słucha przynajmniej raz w tygodniu i ceni
ad5. ciężko wyczuć
- Kingu
- weteran forumowych bitew