CULT OF LUNA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- gałgan
- zaczyna szaleć
wczorajszy koncert zajebisty! wkrecili mnie w glebe, oczarowali...trans, dol, mrok...zabrzmieli swietnie, zagrali swietnie, a jak przyszlo do 'back to chapel town' to padlem na kolana.
czekam na nastepne koncerty we wroclawiu, ktory gosci ostatnio samych tuzow alternatywy: scorn, sleepytime gorilla museum, red sparowes.
czekam na nastepne koncerty we wroclawiu, ktory gosci ostatnio samych tuzow alternatywy: scorn, sleepytime gorilla museum, red sparowes.
-
- rasowy masterfulowicz
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez slayer[/i]
To fakt, ze ten nurt upodobal sobie to miejsce. Ale jak sie nie myle, z frekwencja to tam nie zawodzicie...i dlatego [/quote]
Koncert nie był dlatego we Wrocławiu, że jest tu niezawodna liczba przychodzących na koncert, lecz dlatego że organizowali to ludzie z tego miasta (czyt. Melissa69), dwa: są fanami COL i skoro sam zespół był chętny by tu wystąpić skorzystali z okazji i ich tu ściągneli organizując im bardzo fajny koncercik.
... mam nadzieję, że za jakiś czas znów coś ciekawego zrobią
To fakt, ze ten nurt upodobal sobie to miejsce. Ale jak sie nie myle, z frekwencja to tam nie zawodzicie...i dlatego [/quote]
Koncert nie był dlatego we Wrocławiu, że jest tu niezawodna liczba przychodzących na koncert, lecz dlatego że organizowali to ludzie z tego miasta (czyt. Melissa69), dwa: są fanami COL i skoro sam zespół był chętny by tu wystąpić skorzystali z okazji i ich tu ściągneli organizując im bardzo fajny koncercik.
... mam nadzieję, że za jakiś czas znów coś ciekawego zrobią
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez gałgan[/i]
wczorajszy koncert zajebisty! wkrecili mnie w glebe, oczarowali...trans, dol, mrok...zabrzmieli swietnie, zagrali swietnie, a jak przyszlo do 'back to chapel town' to padlem na kolana.[/quote]
Pomyłka. Nie zagrali tego kawałka. Wielka szkoda tak BTW. Pytałem Andreasa czemu zabrakło tego wałka, ale nie potrafił mi racjonalnie wytłumaczyć.
A ludzie z Melissy bardzo sympatyczni. Z Arturem znam się z widzenia, nie raz u niego CD brałem (w tym właśnie ostatnią COL).
wczorajszy koncert zajebisty! wkrecili mnie w glebe, oczarowali...trans, dol, mrok...zabrzmieli swietnie, zagrali swietnie, a jak przyszlo do 'back to chapel town' to padlem na kolana.[/quote]
Pomyłka. Nie zagrali tego kawałka. Wielka szkoda tak BTW. Pytałem Andreasa czemu zabrakło tego wałka, ale nie potrafił mi racjonalnie wytłumaczyć.
A ludzie z Melissy bardzo sympatyczni. Z Arturem znam się z widzenia, nie raz u niego CD brałem (w tym właśnie ostatnią COL).
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
-
- rasowy masterfulowicz
-
- starszy świeżak
Uwielbiam ich muzę ze wskazaniem na The Beyond i przezajebiste Salvation(które z początku mnie nieźle wynudziło). Ostatni album spośród wszystkich najsłabszy ale jak dla mnie mogą sobie nagrywać takie słabe albumy. Z kapel wcześniej wymienionych przez ludzi najbardziej sponiewiera mnie muza Red sparowes (zajebista jedynka) oraz 2 pierwsze Pelicany. Z polski tylko czekać na drugi Blindead.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
CULT OF LUNA
Eternal Kingdom zabija, Salvation i Somewhere... tez milo kopia po glowie.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: CULT OF LUNA
Eternal Kingdom mnie w ogóle nie porwał. Walnęli w środku najlepszy utwór i całość jakaś taka ogólnie niemrawa. Salvation lubię, a Somewhere... uwielbiam w całości. Bardzo ładnie na żywo grają.
I dream of colour music,
- longinus696
Neurosis >>>>>>>>>>> Isis >>>>> Cult of Luna
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nerwowy
Jakoś tak, ale jeśli chodzi o młodszych naśladowców Neurosis to szczypiorki z Cult of Luna nie mają sobie równych. Niesamowity rozmach ma ta muzyka i przede wszystkim ładunek emocjonalny.Cthulhu pisze:nie inaczej
Salvation jest genialne (czyli są co najminej dwa killerskie albumy o takim samym tytule nagrane przez Szwedów

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Nie wiem jak z Isis, który znam bardzo słabo ( jakoś sie uparłem, że posłucham jak kupię, a jeszcze żadnego nie kupiłem i znam raczej pojedyńcze kawałki), ale CoL to jak najbardziej godny naśladowca Neurosis. Mam wszystkie ich płyty i uważam, że na żadnej dupy nie dali. 'Eternal Kingdom' może 'Salvation' i 'Somewhere Along The Highway' nie przebił, ale i tak jest świetny i nie byłem tym krążkiem ani trochę rozczarowany. Szkoda tylko, że kupiłem wersję bez dvd.longinus696 pisze:Neurosis >>>>>>>>>>> Isis >>>>> Cult of Luna
- paluch
- rozkręca się
też kupiłem wersję bez DVD - chyba taka wyszła najpierw? COL to podstawa. Jakkolwiek widać podobieństwa do Neurosis to uważam, że COL zdefiniowali swój styl w ramach określonego gatunku i są oryginalni po prostu.