ENTOMBED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
obiii
świeżak

06-07-2007, 12:11

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
bo ja wiem? ostatni Dismember słaby, ostatni Grave przeciętny, ostatni Unleashed niezły. [/quote]

ostatni Dismember urywa łeb podobnie jak Unleashed....
a Grave po takich gniotach jak ostatnio w końcu nagrał coś czego można słuchać (nareszcie)
jak sie nie zgadzacie to sie nie zgadzajcie hehe
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

06-07-2007, 15:44

Ja się zgadzam. Cieszy zwłaszcza powrót Grave do jako takiej formy. Dismember i Unleashed właściwie mnie nigdy znacząco nie zawiedli - choć przyznać muszę, że i tak wolę DM amerykański.
vomit

06-07-2007, 18:47

[quote][i]Wysłane przez Trojan[/i]
[quote][i]Wysłane przez vomit[/i]
Wrecz przeciwnie. Przesluchalem tej plyty dwa razy i nie mam do niej po co wracac - mdle, nudne, nijakie. [/quote]

głupie żarty [/quote]

nie, nie bawie sie w dlugopisa :)

Ta plyta mnie zupelnie nie przekonala. Zreszta niewazne, nie bede sie dalej wypowiadal, bo juz "Wolverine Blues" nie przypadlo mi do gustu. A przynajmniej nie w calosci.
Awatar użytkownika
Azael69
rozkręca się

06-07-2007, 19:03

A jak wam sie podobaja serpent's saint's na nozkach?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

06-07-2007, 20:23

[quote][i]Wysłane przez obiii[/i]
ostatni Dismember urywa łeb[/quote]

Iron Maiden wolę w oryginale
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

07-07-2007, 01:51

Ta plyta mnie zupelnie nie przekonala. Zreszta niewazne, nie bede sie dalej wypowiadal, bo juz "Wolverine Blues" nie przypadlo mi do gustu. A przynajmniej nie w calosci. [/quote]

ok, już rozumiem. Po prostu nie lubisz w pełni diabelskiego i heteroseksualnego grania ;)
Down the bottle's nest
vomit

07-07-2007, 13:37

Dobra tam :) . Przesluchalem trzeci raz i zdziwienie - Serpent Saints nie jest wcale takie zle, jak sie na poczatku wydawalo. Jesli wytrwam jeszcze z dziesiec odsluchan to moze bedzie zajebista :) . Na razie zmiana opinii in plus.
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

07-07-2007, 16:19

. Jesli wytrwam jeszcze z dziesiec odsluchan to moze bedzie zajebista :) [/quote]

będzie, będzie ;)
jak na razie numer jeden w tym roku. Nawet mnie to nie dziwi.
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

07-07-2007, 16:31

^^ nr 1 : Neurosis
jebać frajerów
jesterSS

10-07-2007, 09:27

Wczoraj SS doszło. Przyznam się szczerze, że nie bardzo wierzyłem w ten powrót do starego DM, aż do wczoraj. Płyta jest rozducpająca! Riffy motorheadowe są zdecydowanie odwrocie, dużo starej Szwecji znowu u E. słychać, do tego liryki- doskonałe (szczególnie Master of Death będący trybutem dla ojców założycieli thrashu, DM i grindu). Albo mam jakies głuchostuki, albo słychać tu troszeczkę Autopsy, ale może łeb mnie boli. Najlepszym killerem jest zdecydowanie Thy Kingdom Coma, przynajmniej póki co, mam za sobą 5 przesłuchań. Kapitalny pomysł z outrem, mają telefon do bogów! Wokal to już wogóle osobna działka. Petrov jednym ryknięciem zmiata wszystkich dzisiejszych buczków, a swoim "Hey! Ho!" ma zapewnione miejsce w Celtic Frost na wypadek absencji T.Warriora hehe.

To jest dopiero sztuka, by po kilkunastu latach wrócić do grania DM i jednocześnie skasować całą konkurencję z buta. Nadmienię, że premiera SS stawia pod znakiem zapytania sens wydania nowych cd's przez Behemoth, Immolation, które brzmią żałośnie w porównaniu ze Szwedami.

Reasumując, poza "Halmstad" nie widzę dla Entombed sensownego kontrkandydata w tym roku. Amen.
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

10-07-2007, 09:57

Ja jestem po kilku przesłuchaniach SS i również mam o tej płycie bardzo dobre zdanie... bardzo dobre, niemniej do czołobitności brakuje. Płytka to fajny powrót w klimaty starych płyt Szwedów, przy zachowaniu rock'n'rollowego posmaku nowszych wydawnictw, naprawdę fajnie się słucha, niemniej nie a w niej nic aż tak powalającego moim zdaniem. Ot mocne 8,5/10.

[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
Reasumując, poza "Halmstad" nie widzę dla Entombed sensownego kontrkandydata w tym roku. Amen. [/quote]

Abscess "Horrorhammer", Gorefest "Rise To Ruin", Necros Christos "Triune Impurity Rites", Vital Remains "Icons Of Evil" oraz Immolation "Shadows In The Light" mogą spokojnie stanąć w szranki z nowym Entombed i spokojnie z nim wygrać.
Obrazek
jesterSS

10-07-2007, 09:59

Abscess- po kabaretach z pierwszych płyt jestem zrażony do tego, Gorefest - boję się włączyć, Immo jest nędzny, VR nie słyszałem ale pewnie nie;), a NC to jakieś podejrzane. I nie mocne 8,5 tylko conajmniej 9,58\10.
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

10-07-2007, 10:10

Abscess- po kabaretach z pierwszych płyt jestem zrażony do tego, Gorefest - boję się włączyć, Immo jest nędzny, VR nie słyszałem ale pewnie nie;), a NC to jakieś podejrzane. I nie mocne 8,5 tylko conajmniej 9,58\10. [/quote]

Rozwalasz kolego ;) SS raczej ponad mocne 8,5 u mnie nie wyjdzie, a widząc bałwochwalcze pokłony co poniektórych nad tą płytą obawiam się, że mogę sam się zniechęcić. Czemu boisz się Gorefest włączyć? Może dlatego, że jest lepszy od Entombed ostatniego? ;] NC - pewno, że podejrzane - 3 dewiantów z Niemiec dopierdoliło taką płytką, że gęba sama się cieszy - czy to nie jest podejrzane? ;] Twego podejścia do Abscess komentować nie będę, bo tu chyba różnimy się o 180 stopni :) Tak samo jest z nowym Immo - jak dla mnie ta płyta również zasługuje na mocne 8,5 i nic tego nie zmieni. VR posłuchaj sam - warto.
Obrazek
jesterSS

10-07-2007, 10:12

[quote][i]Wysłane przez Revenant[/i]
Abscess- po kabaretach z pierwszych płyt jestem zrażony do tego, Gorefest - boję się włączyć, Immo jest nędzny, VR nie słyszałem ale pewnie nie;), a NC to jakieś podejrzane. I nie mocne 8,5 tylko conajmniej 9,58\10. [/quote]

Rozwalasz kolego ;) SS raczej ponad mocne 8,5 u mnie nie wyjdzie, a widząc bałwochwalcze pokłony co poniektórych nad tą płytą obawiam się, że mogę sam się zniechęcić. [/quote]

Też nie lubię bicia konia w jednym rytmie u wszystkich, często mnie to zniechęca, ale SS to naprawdę wybitny krążek. Dawno nie słyszłem nic z DM co by mnie tak poruszyło. Przy takich płytach robię się betonem;)
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

10-07-2007, 10:19

Też nie lubię bicia konia w jednym rytmie u wszystkich, często mnie to zniechęca, ale SS to naprawdę wybitny krążek. Dawno nie słyszłem nic z DM co by mnie tak poruszyło. Przy takich płytach robię się betonem;) [/quote]

Hehe nie odmawiam SS klasy, problem w tym, że wymienione przeze mnie płyty zrobiły na mnie równie duże wrażenie, a czasem (Abscess!!!!) jeszcze większe, więc nie robię się takim betonem przy SS ;) Moim zdaniem SS to bardzo dobra płyta, najlepsza płyta Entombed od lat, ale na miano płyty genialnej sobie nie zasłużyła.
Obrazek
stary

10-07-2007, 10:59

nie pyrkaj sie o Gorefest.miażdzy.tylko media nie sa po ich stronie i ich nie promuja.:)
jesterSS

10-07-2007, 11:04

obadam, zobaczę, ale ten zespól nigdy bardziej mnie nie zaciekawił, do tego dochodzi wzbudzający podejrzenie syndrom "powrotu po latach" ale dla waszej uciechy nadrobię, póki co mogę odszczekać to i owo.
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

10-07-2007, 11:13

Obadanie nowego Gorefest będzie jedną z mądrzejszych rzeczy, jakie zrobisz w tym roku :]

RISE TO RUIN !!!!!!!!
Obrazek
jesterSS

10-07-2007, 11:15

Chyba tak, zwłaszcza że to trochę dla mnie krępujące tak krytykować płyty bez ich dokłdnego posłuchania, nie?
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

10-07-2007, 11:27

Nie sposób się nie zgodzić :)

http://www.myspace.com/gorefestofficial - tu masz do posłuchania kawałek "Revolt" z ich najnowszego dzieła - na zaostrzenie apetytu.
Obrazek
ODPOWIEDZ