ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- świeżak
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
bo ja wiem? ostatni Dismember słaby, ostatni Grave przeciętny, ostatni Unleashed niezły. [/quote]
ostatni Dismember urywa łeb podobnie jak Unleashed....
a Grave po takich gniotach jak ostatnio w końcu nagrał coś czego można słuchać (nareszcie)
jak sie nie zgadzacie to sie nie zgadzajcie hehe
bo ja wiem? ostatni Dismember słaby, ostatni Grave przeciętny, ostatni Unleashed niezły. [/quote]
ostatni Dismember urywa łeb podobnie jak Unleashed....
a Grave po takich gniotach jak ostatnio w końcu nagrał coś czego można słuchać (nareszcie)
jak sie nie zgadzacie to sie nie zgadzajcie hehe
[quote][i]Wysłane przez Trojan[/i]
[quote][i]Wysłane przez vomit[/i]
Wrecz przeciwnie. Przesluchalem tej plyty dwa razy i nie mam do niej po co wracac - mdle, nudne, nijakie. [/quote]
głupie żarty [/quote]
nie, nie bawie sie w dlugopisa
Ta plyta mnie zupelnie nie przekonala. Zreszta niewazne, nie bede sie dalej wypowiadal, bo juz "Wolverine Blues" nie przypadlo mi do gustu. A przynajmniej nie w calosci.
Wrecz przeciwnie. Przesluchalem tej plyty dwa razy i nie mam do niej po co wracac - mdle, nudne, nijakie. [/quote]
głupie żarty [/quote]
nie, nie bawie sie w dlugopisa

Ta plyta mnie zupelnie nie przekonala. Zreszta niewazne, nie bede sie dalej wypowiadal, bo juz "Wolverine Blues" nie przypadlo mi do gustu. A przynajmniej nie w calosci.
- Azael69
- rozkręca się
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Trojan
- postuje jak opętany!
Ta plyta mnie zupelnie nie przekonala. Zreszta niewazne, nie bede sie dalej wypowiadal, bo juz "Wolverine Blues" nie przypadlo mi do gustu. A przynajmniej nie w calosci. [/quote]
ok, już rozumiem. Po prostu nie lubisz w pełni diabelskiego i heteroseksualnego grania
Ta plyta mnie zupelnie nie przekonala. Zreszta niewazne, nie bede sie dalej wypowiadal, bo juz "Wolverine Blues" nie przypadlo mi do gustu. A przynajmniej nie w calosci. [/quote]
ok, już rozumiem. Po prostu nie lubisz w pełni diabelskiego i heteroseksualnego grania

Down the bottle's nest
- Trojan
- postuje jak opętany!
Wczoraj SS doszło. Przyznam się szczerze, że nie bardzo wierzyłem w ten powrót do starego DM, aż do wczoraj. Płyta jest rozducpająca! Riffy motorheadowe są zdecydowanie odwrocie, dużo starej Szwecji znowu u E. słychać, do tego liryki- doskonałe (szczególnie Master of Death będący trybutem dla ojców założycieli thrashu, DM i grindu). Albo mam jakies głuchostuki, albo słychać tu troszeczkę Autopsy, ale może łeb mnie boli. Najlepszym killerem jest zdecydowanie Thy Kingdom Coma, przynajmniej póki co, mam za sobą 5 przesłuchań. Kapitalny pomysł z outrem, mają telefon do bogów! Wokal to już wogóle osobna działka. Petrov jednym ryknięciem zmiata wszystkich dzisiejszych buczków, a swoim "Hey! Ho!" ma zapewnione miejsce w Celtic Frost na wypadek absencji T.Warriora hehe.
To jest dopiero sztuka, by po kilkunastu latach wrócić do grania DM i jednocześnie skasować całą konkurencję z buta. Nadmienię, że premiera SS stawia pod znakiem zapytania sens wydania nowych cd's przez Behemoth, Immolation, które brzmią żałośnie w porównaniu ze Szwedami.
Reasumując, poza "Halmstad" nie widzę dla Entombed sensownego kontrkandydata w tym roku. Amen.
To jest dopiero sztuka, by po kilkunastu latach wrócić do grania DM i jednocześnie skasować całą konkurencję z buta. Nadmienię, że premiera SS stawia pod znakiem zapytania sens wydania nowych cd's przez Behemoth, Immolation, które brzmią żałośnie w porównaniu ze Szwedami.
Reasumując, poza "Halmstad" nie widzę dla Entombed sensownego kontrkandydata w tym roku. Amen.
- Revenant
- postuje jak opętany!
Ja jestem po kilku przesłuchaniach SS i również mam o tej płycie bardzo dobre zdanie... bardzo dobre, niemniej do czołobitności brakuje. Płytka to fajny powrót w klimaty starych płyt Szwedów, przy zachowaniu rock'n'rollowego posmaku nowszych wydawnictw, naprawdę fajnie się słucha, niemniej nie a w niej nic aż tak powalającego moim zdaniem. Ot mocne 8,5/10.
[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
Reasumując, poza "Halmstad" nie widzę dla Entombed sensownego kontrkandydata w tym roku. Amen. [/quote]
Abscess "Horrorhammer", Gorefest "Rise To Ruin", Necros Christos "Triune Impurity Rites", Vital Remains "Icons Of Evil" oraz Immolation "Shadows In The Light" mogą spokojnie stanąć w szranki z nowym Entombed i spokojnie z nim wygrać.
Reasumując, poza "Halmstad" nie widzę dla Entombed sensownego kontrkandydata w tym roku. Amen. [/quote]
Abscess "Horrorhammer", Gorefest "Rise To Ruin", Necros Christos "Triune Impurity Rites", Vital Remains "Icons Of Evil" oraz Immolation "Shadows In The Light" mogą spokojnie stanąć w szranki z nowym Entombed i spokojnie z nim wygrać.
- Revenant
- postuje jak opętany!
Abscess- po kabaretach z pierwszych płyt jestem zrażony do tego, Gorefest - boję się włączyć, Immo jest nędzny, VR nie słyszałem ale pewnie nie;), a NC to jakieś podejrzane. I nie mocne 8,5 tylko conajmniej 9,58\10. [/quote]
Rozwalasz kolego
SS raczej ponad mocne 8,5 u mnie nie wyjdzie, a widząc bałwochwalcze pokłony co poniektórych nad tą płytą obawiam się, że mogę sam się zniechęcić. Czemu boisz się Gorefest włączyć? Może dlatego, że jest lepszy od Entombed ostatniego? ;] NC - pewno, że podejrzane - 3 dewiantów z Niemiec dopierdoliło taką płytką, że gęba sama się cieszy - czy to nie jest podejrzane? ;] Twego podejścia do Abscess komentować nie będę, bo tu chyba różnimy się o 180 stopni
Tak samo jest z nowym Immo - jak dla mnie ta płyta również zasługuje na mocne 8,5 i nic tego nie zmieni. VR posłuchaj sam - warto.
Abscess- po kabaretach z pierwszych płyt jestem zrażony do tego, Gorefest - boję się włączyć, Immo jest nędzny, VR nie słyszałem ale pewnie nie;), a NC to jakieś podejrzane. I nie mocne 8,5 tylko conajmniej 9,58\10. [/quote]
Rozwalasz kolego

[quote][i]Wysłane przez Revenant[/i]
Rozwalasz kolego
SS raczej ponad mocne 8,5 u mnie nie wyjdzie, a widząc bałwochwalcze pokłony co poniektórych nad tą płytą obawiam się, że mogę sam się zniechęcić. [/quote]
Też nie lubię bicia konia w jednym rytmie u wszystkich, często mnie to zniechęca, ale SS to naprawdę wybitny krążek. Dawno nie słyszłem nic z DM co by mnie tak poruszyło. Przy takich płytach robię się betonem;)
Rozwalasz kolego

Też nie lubię bicia konia w jednym rytmie u wszystkich, często mnie to zniechęca, ale SS to naprawdę wybitny krążek. Dawno nie słyszłem nic z DM co by mnie tak poruszyło. Przy takich płytach robię się betonem;)
- Revenant
- postuje jak opętany!
Też nie lubię bicia konia w jednym rytmie u wszystkich, często mnie to zniechęca, ale SS to naprawdę wybitny krążek. Dawno nie słyszłem nic z DM co by mnie tak poruszyło. Przy takich płytach robię się betonem;) [/quote]
Hehe nie odmawiam SS klasy, problem w tym, że wymienione przeze mnie płyty zrobiły na mnie równie duże wrażenie, a czasem (Abscess!!!!) jeszcze większe, więc nie robię się takim betonem przy SS
Moim zdaniem SS to bardzo dobra płyta, najlepsza płyta Entombed od lat, ale na miano płyty genialnej sobie nie zasłużyła.
Też nie lubię bicia konia w jednym rytmie u wszystkich, często mnie to zniechęca, ale SS to naprawdę wybitny krążek. Dawno nie słyszłem nic z DM co by mnie tak poruszyło. Przy takich płytach robię się betonem;) [/quote]
Hehe nie odmawiam SS klasy, problem w tym, że wymienione przeze mnie płyty zrobiły na mnie równie duże wrażenie, a czasem (Abscess!!!!) jeszcze większe, więc nie robię się takim betonem przy SS

nie pyrkaj sie o Gorefest.miażdzy.tylko media nie sa po ich stronie i ich nie promuja.
nie pyrkaj sie o Gorefest.miażdzy.tylko media nie sa po ich stronie i ich nie promuja.

- Revenant
- postuje jak opętany!
Nie sposób się nie zgodzić 
http://www.myspace.com/gorefestofficial - tu masz do posłuchania kawałek "Revolt" z ich najnowszego dzieła - na zaostrzenie apetytu.

http://www.myspace.com/gorefestofficial - tu masz do posłuchania kawałek "Revolt" z ich najnowszego dzieła - na zaostrzenie apetytu.