Roman Kostrzewski i "Woda"

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

01-11-2007, 23:54

Nikodem Dyzma polskiej sceny metalowej.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
raebel
starszy świeżak

02-11-2007, 00:40

Hahahahaha Kupuję to!
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

02-11-2007, 12:16

Romka, tego z zespolu KAT zawsze dazylem jakims szacunkiem, mimo ze z lekko przymruzonym okiem ale zawsze. Ten sampel jednak przypieczetowal chyba moje olewcze podejscie do tego co robi teraz.

" ... lecz poznalem, ze ni tamten, ani ten, juz nie maja czego bronic... "
LEGALISE DRUGS & MURDER
jesterSS

05-11-2007, 11:38

Przesadzacie. Nie wierzę, że jest tu ktoś kto nigdy nie srał w pory słuchając "OWŚ".
raebel
starszy świeżak

05-11-2007, 22:56

Jak sikałem, to przy "666". Ale miałem wtedy ze 13 lat i wystarczyło mi, żeby ktoś pokrzyczał "Szatan, Szatan" ;) Ale nikt, kto czyta i - jakby to powiedzieć... - starzeje się, nie może zachwycać się tekstami Romana K. Bo gówniane są. Po prostu... :)
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

05-11-2007, 23:07

No właśnie. Chociaż pamiętam, że nawet za małolata te teksty chujem wiały na kilometr. Tzn coś mi tutaj kiczem śmierdziało przynajmniej, hehe.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-11-2007, 23:34

Ja tam dalej wielbię pięć pierwszych płyt KAT, a "Czas Zemsty" to dla mnie najlepsza, po "Love Me Forever" MOTORHEAD, ballada metalowa. Podobają mi się nawet te fragmenty twórczości ALKATRAZ które słyszałem.

Do tego konkretnego albumu raczej nie chce mi się podchodzić, ale kto wie...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

06-11-2007, 00:01

[quote][i]Wysłane przez raebel[/i]
starzeje się, nie może zachwycać się tekstami Romana K. Bo gówniane są. Po prostu... :) [/quote]

Te ostatnie może i sa specyficznie rubaszne i nie kazdemu sie moga podobac,ale w starych jego lirykach(szczególnie tych z oddechu..) jest na prawde duzo głebi,cierpienia ,buntu,mimo iz jest to ubrane w taka a nie inna stylistyke,zresztą przetłumaczyć mozna też teksty znanych lubianych i"poważnych" kapel z tego okresu jak Slayer czy Kreator czy Razor.to tez będzie to smiesznie brzmiało i waliło grafomanią,ale przeciez to jest taka konwencja,w tamtych latach szczegolnie popularna-nierządnice z Piekła,krew,Szatan,demony,rytuały itp
raebel
starszy świeżak

06-11-2007, 01:18

[quote][i]Wysłane przez TORTURER[/i]
[quote][i]Wysłane przez raebel[/i]
starzeje się, nie może zachwycać się tekstami Romana K. Bo gówniane są. Po prostu... :) [/quote]

Te ostatnie może i sa specyficznie rubaszne i nie kazdemu sie moga podobac,ale w starych jego lirykach(szczególnie tych z oddechu..) jest na prawde duzo głebi,cierpienia ,buntu,mimo iz jest to ubrane w taka a nie inna stylistyke,zresztą przetłumaczyć mozna też teksty znanych lubianych i"poważnych" kapel z tego okresu jak Slayer czy Kreator czy Razor.to tez będzie to smiesznie brzmiało i waliło grafomanią,ale przeciez to jest taka konwencja,w tamtych latach szczegolnie popularna-nierządnice z Piekła,krew,Szatan,demony,rytuały itp [/quote]

Powiedziałeś starą prawdę, że nawet największy banał, bzdura czy grafomania, ale zaśpiewane obcym języku, tak nie rażą jak w rodzimym. Ba, nawet moga się szalenie spodobać :) NIe starałem się jakoś maniakalnie tłumaczyć tekstów starych kapel, bo już niewielkie próbki sugerowały, że może być wiocha albo totalny zlew. Planowa nieświadomośc pozwalała mi nie psuć sobie zabawy :)
raebel
starszy świeżak

06-11-2007, 01:22

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
...ja lubię kicz w metalu, ale Roman mnie zawsze raził - może dlatego, że po polsku... Jak słyszałem wersy "piję dziewczęcą krew... itd" to odbierałem to mniej więcej tak jak "niech żyje wolność, wolność i swoboda - niech żyje zabawa i dziewczyna młoda..." Stare Katy są ok - nawet da się posłuchać, ale podchodzę do nich z rezerwą. W czasach gdy miały szanse mi się naprawdę spodobać słuchałem AC/DC i Metallica. [/quote]

Tekstu - zdaje się, że z tego samego dzieła, które zacytowałeś - "prącie trzy na metr" chyba jednak nic nie pobije ;-D Chyba Roman ma potężny... kompleks ;))))
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

06-11-2007, 07:43

[quote] ale w starych jego lirykach(szczególnie tych z oddechu..) jest na prawde duzo głebi,cierpienia ,buntu [/quote]

To ja już wolę czytać Goethe'go. Tam przynajmniej te emocje równoważą się na wysokim poziomie, a nie marginalnym i śmiesznym.
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

07-11-2007, 02:07

Całkiem ok płyta,ale jakaś taka "niekatowska".A co do Romka,to podobały mi się teksty z "Bastard" ale to dawno było,a niesłuchałem tego hoho,a tą nową "epopeję" to chyba jednak sobie daruję,może kupię to zapowiadane DVD,kto wie...
raebel
starszy świeżak

07-11-2007, 02:19

a ja sobie na allegro wziąłem ostatnią płytę KATA - bez Romana, w sumie tanio było - a ciekaw jestem jak to brzmi, bo nie miałem okazji [/quote]
Trochę to podobne do "czarnego albumu" zespołu na M. W sumie solidny krążek (pewnie kilkadziesiąt takich co tydzień wydają wytwórnie na świecie), tylko za cholerę nie wiem, dlaczego zespół, który go nagrał nadal nazywa się KAT. Chyba przez analogię do wspomnianego zespołu na M. :)
jesterSS

07-11-2007, 07:05

a ja sobie na allegro wziąłem ostatnią płytę KATA - bez Romana, w sumie tanio było - a ciekaw jestem jak to brzmi, bo nie miałem okazji [/quote]

Straszne gówno, było sobie "Error" Alkatraz kupić.
jesterSS

13-02-2008, 07:50

Super płytka wy marudy wy niedobre. Szczególnie "Kijanka". Naprawdę super.
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

13-02-2008, 08:13

jesterSS pisze:Super płytka wy marudy wy niedobre. Szczególnie "Kijanka". Naprawdę super.
Przypomina mi się pewna babcia i: "super partia, kurwo".

Ale do rzeczy. Z płytą pewnie kiedyś przy okazji (i zdecydowanym spadku ceny) się zapoznam. Opinie są tak skrajne, że wolę dmuchać na zimne. Zresztą powiem tak. O "Error" na początku krążyły tak niepochlebne opinie, że nic tylko się załamać. Ja usłyszałem Alkatraz kilka miesięcy po premierze i od razu powiedziałem, że ludzie gówno wiedzą o muzyce, bo to bardzo fajny krążek. Jak widać po kilku latach gusta się zmieniają i "Error" zaczyna być doceniany. Podejrzewam, że to samo stanie się z "Wodą" i pozostałymi częściami (jeśli w ogóle wyjdą). Niektórzy po prostu podchodzą do twórczości Romana, jak do kolejnych płyt Kata. A ten póki co nagrał "Mind Cannibals", czyli popłuczyny po Metallice. Żeby nie było: płyta może i przyzwoita, ale powinna wyjść pod szyldem Luczyk and Friends. Amen, kurwa.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

13-02-2008, 23:27

jak dla mnie zajebiaszczy relaks.Swietna plyta
bal_ON
świeżak

14-02-2008, 12:59

Witam wszystkich jestem nowy na forum . Mimo że temat dotyczy solowej płytki Romana . Kostrzewskiego. "Woda". Dużo sie tu mówi o grupie KAT , który dla mnie osobiście jest zespołem kultowym , jeżeli chodzi o Alkatraz i "Error" to uważam że to bardzo dobra płytka , a "Mind Cannibals" to nie jest KAT ! Płyta R . K . "Woda" tak jak napisał AroHien nic dodać nic ująć . AVE !
IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS LUCIFERI EXCELSI !
kakademona
weteran forumowych bitew

14-02-2008, 13:04

ja was popieram bo was lubię.ale woda jest dobra tylko woda ognista|!
długopisyyyyyyyyyy

14-02-2008, 13:45

widząc twoją twarz stary to nie wyglądałeś mi na jakiegos pijącego wodę ognistą. Raczej na ciepłe mleczko... mleczko... wylewające się małymi ciureczkami z buzi.
ODPOWIEDZ