a chuj, niech będę dwie
PŁYTA ROKU 2007
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Mucia
- starszy świeżak
alfabetycznie:)
ANGELCORPSE-Of Lucifer And Lightning
ANTIGAMA-Resonance
CEPHALIC CARNAGE-Xenosapien
DIMENSION ZERO-He Who Shall Not Bleed
ENTOMBED-Serpent Saints - The Ten Amendments
LENG TCH'E-Marasmus
MARDUK-Rom 5 12
MAYHEM-Ordo Ad Chao
MONSTROSITY-Spiritual Apocalypse
MOONSPELL-Under Satanae
NILE-Ithyphallic
PANDEMONIUM-Hellspawn
SADIST-Sadist
SEVERE TORTURE-Sworn Vengeance
STILLBORN-Manifiesto de Blasfemia
TOXIC BONKERS-Progress
ANGELCORPSE-Of Lucifer And Lightning
ANTIGAMA-Resonance
CEPHALIC CARNAGE-Xenosapien
DIMENSION ZERO-He Who Shall Not Bleed
ENTOMBED-Serpent Saints - The Ten Amendments
LENG TCH'E-Marasmus
MARDUK-Rom 5 12
MAYHEM-Ordo Ad Chao
MONSTROSITY-Spiritual Apocalypse
MOONSPELL-Under Satanae
NILE-Ithyphallic
PANDEMONIUM-Hellspawn
SADIST-Sadist
SEVERE TORTURE-Sworn Vengeance
STILLBORN-Manifiesto de Blasfemia
TOXIC BONKERS-Progress
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Skaut
Typy maja sie nastepujaco:
Najbardziej rozpirdzielajace w drobny mak:
NEUROSIS - GIVEN TO THE RISING i w tym roku nic tego nie przebilo - album kompletny
DEATHSPELL OMEGA - Fas Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum - rozwoj jaki prezentuje obecnie ta grupa baaardzo mnie odpowiada i ten album takze dostaje najwyzsza note
MINSK - The Ritual Fires Of Abadonment - Spore zaskoczenie, pierwsze spotkanie z tym zespolem i zakonczone bardzo pozytywnie, nie chce porownywac tego do NEUROSIS, ale slucha mnie sie tego z taka sama przyjemnoscia
ENTOMBED - Serpent Saints - Klasycznie, Energetycznie, ani minuty bym tam nie zmienił, po prostu ENTOMBED jaki wielbie
teraz troche inna liga, ale mam to w dupie hehe:
INFECTED MUSHROOM - VICIOUS DELICIOUS za ciagly rozwoj i psychiczny "niedorozwoj"
Jeden tytul, ktory prawie sie zalapal, ale wciaz waham sie pomiedzy Absolutem a bardzo dobrym. Heh, no wlasciwie po przemysleniu juz sie nie waham: Album bardzo dobry:
DARKTHRONE - F.O.A.D. podoba mnie sie co Ci panowie tutaj zrobili, generalnie pobili sredniacki wg mnie "The Cult Is Alive"
dorzuce jeszcze:
ARKHON INFAUSTUS - Orthodoxyn - taki BM to ja rozumiem, bardzo gesto, z siara, rogiem i kopytami - bardzo dobrze
albumy ktore nie do konca mna wstrzasnely, ale zasluguja na pojawienie sie w zestawieniu:
SHINING - V - Niestety, nie przebili opus magnum, ale nadal slucha sie tego "przyjemnie"
ULVER - Shadows Of The Sun - tutaj podobna sytuacja (wlasciwie to powinien byc przed Shining), nawet nie zblizyli sie do "Blood Inside", ale taka atmosfere potrafia wytworzyc tylko ONI
Album, po ktorym oczekiwalem wiele, ale troszke sie zawiodlem (mozliwe, ze pod koniec miesiaca, jeszcze dam mu szanse i jeszcze go dopisze do listy)
MAYHEM - Ordo Ad Chao - doceniam oryginalnosc, doceniam pojebana, grobowa atmosfere, ale tak jak juz napisalem w temacie o Mayhem wyzej niz 7/10 nie podskoczy (gorzej niz na DMDS i GDOW)
I takie dwa jeszcze albumy, ktore piec rozgrzaly, ale i tez szybko zgasly:
WATAIN - Sworn To The Dark
SVARTSYN - Timeless Reign
Najbardziej rozpirdzielajace w drobny mak:
NEUROSIS - GIVEN TO THE RISING i w tym roku nic tego nie przebilo - album kompletny
DEATHSPELL OMEGA - Fas Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum - rozwoj jaki prezentuje obecnie ta grupa baaardzo mnie odpowiada i ten album takze dostaje najwyzsza note
MINSK - The Ritual Fires Of Abadonment - Spore zaskoczenie, pierwsze spotkanie z tym zespolem i zakonczone bardzo pozytywnie, nie chce porownywac tego do NEUROSIS, ale slucha mnie sie tego z taka sama przyjemnoscia
ENTOMBED - Serpent Saints - Klasycznie, Energetycznie, ani minuty bym tam nie zmienił, po prostu ENTOMBED jaki wielbie
teraz troche inna liga, ale mam to w dupie hehe:
INFECTED MUSHROOM - VICIOUS DELICIOUS za ciagly rozwoj i psychiczny "niedorozwoj"
Jeden tytul, ktory prawie sie zalapal, ale wciaz waham sie pomiedzy Absolutem a bardzo dobrym. Heh, no wlasciwie po przemysleniu juz sie nie waham: Album bardzo dobry:
DARKTHRONE - F.O.A.D. podoba mnie sie co Ci panowie tutaj zrobili, generalnie pobili sredniacki wg mnie "The Cult Is Alive"
dorzuce jeszcze:
ARKHON INFAUSTUS - Orthodoxyn - taki BM to ja rozumiem, bardzo gesto, z siara, rogiem i kopytami - bardzo dobrze
albumy ktore nie do konca mna wstrzasnely, ale zasluguja na pojawienie sie w zestawieniu:
SHINING - V - Niestety, nie przebili opus magnum, ale nadal slucha sie tego "przyjemnie"
ULVER - Shadows Of The Sun - tutaj podobna sytuacja (wlasciwie to powinien byc przed Shining), nawet nie zblizyli sie do "Blood Inside", ale taka atmosfere potrafia wytworzyc tylko ONI
Album, po ktorym oczekiwalem wiele, ale troszke sie zawiodlem (mozliwe, ze pod koniec miesiaca, jeszcze dam mu szanse i jeszcze go dopisze do listy)
MAYHEM - Ordo Ad Chao - doceniam oryginalnosc, doceniam pojebana, grobowa atmosfere, ale tak jak juz napisalem w temacie o Mayhem wyzej niz 7/10 nie podskoczy (gorzej niz na DMDS i GDOW)
I takie dwa jeszcze albumy, ktore piec rozgrzaly, ale i tez szybko zgasly:
WATAIN - Sworn To The Dark
SVARTSYN - Timeless Reign
Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
No, brud, syf, jak ktoś mi tu wyskoczy że to słodkie szwedzkie granie to nijak tego poważnie nie będzie dało się brać. [/quote]
Typowe szwedzkie gówno, przekrzykujące się chujowe wokale i melodyjki z dupy. Taki typ powinen być nazwany swedish commercial black metal.
No, brud, syf, jak ktoś mi tu wyskoczy że to słodkie szwedzkie granie to nijak tego poważnie nie będzie dało się brać. [/quote]
Typowe szwedzkie gówno, przekrzykujące się chujowe wokale i melodyjki z dupy. Taki typ powinen być nazwany swedish commercial black metal.
- Morph
- Kontakt:
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
-
stary
- Morph
- Kontakt:
naści: [url]http://www.myspace.com/officialtheblack[/url]
Give birth to something dead
Give birth to something old
- boroowa
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
da mi ktos linka to mypejsa z the black? [/quote]
http://www.myspace.com/officialtheblack
da mi ktos linka to mypejsa z the black? [/quote]
http://www.myspace.com/officialtheblack
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Block69
- zahartowany metalizator
- Morph
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
Posłuchaj sobie i porównaj zapędy twoich cyrkowych gwiazdorów do tych pijaczków z Izraela i wtedy sie wypowiedz. [/quote]
Lol, właśnie sobie wlazłem na ich myspace ([url]http://www.myspace.com/tangorodrimofficial[/url]): tak narzekasz na szwedzką scenę, a przecież ten zespół ma brzmienie i styl zupełnie jak milion nieciekawych, 2ligowych kapel ze Szwecji. Do tego wydaje ich Southern Lord, przez co jako aspirująco do miana BM kapeli na pewno nie można ich traktować poważnie.
EDIT:
wywiad też zajebisty ://
[url]http://nocturnalcult.com/Tangorodrimint.htm[/url]
A ich oficjalna strona nie działa, a tak chciałem zobaczyć teksty...
Posłuchaj sobie i porównaj zapędy twoich cyrkowych gwiazdorów do tych pijaczków z Izraela i wtedy sie wypowiedz. [/quote]
Lol, właśnie sobie wlazłem na ich myspace ([url]http://www.myspace.com/tangorodrimofficial[/url]): tak narzekasz na szwedzką scenę, a przecież ten zespół ma brzmienie i styl zupełnie jak milion nieciekawych, 2ligowych kapel ze Szwecji. Do tego wydaje ich Southern Lord, przez co jako aspirująco do miana BM kapeli na pewno nie można ich traktować poważnie.
EDIT:
wywiad też zajebisty ://
[url]http://nocturnalcult.com/Tangorodrimint.htm[/url]
A ich oficjalna strona nie działa, a tak chciałem zobaczyć teksty...
-
stary
- Block69
- zahartowany metalizator
- Morph
- Kontakt:
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
łoh.. z dyskusji o płytę roku zrobił się kwiecisty battle Black vs. Thangorodrim... a ostatni Necros Christos i tak kasuje to wszystko na dzień dobry (chociaż i te Żydki i Szwedy nieźle łoją muszę przyznać)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Morph
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Olo[/i]
łoh.. z dyskusji o płytę roku zrobił się kwiecisty battle Black vs. Thangorodrim... a ostatni Necros Christos i tak kasuje to wszystko na dzień dobry (chociaż i te Żydki i Szwedy nieźle łoją muszę przyznać) [/quote]
Tu się zgodzę, NC zmiata oba. Chociaż do mojego top10 trochę mu zabrakło.
łoh.. z dyskusji o płytę roku zrobił się kwiecisty battle Black vs. Thangorodrim... a ostatni Necros Christos i tak kasuje to wszystko na dzień dobry (chociaż i te Żydki i Szwedy nieźle łoją muszę przyznać) [/quote]
Tu się zgodzę, NC zmiata oba. Chociaż do mojego top10 trochę mu zabrakło.