HATE ETERNAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Dying Fetus jest zespolem nijakim?Czy Tobie nie szkoda czasu na wypowiadanie sie o muzyce ktorej nie rozumiesz i nie lubisz? Malo tego wydaje mi sie,ze niewiele jej sluchalesjesterSS pisze:Nie przesadzaj, HE na tle takiego Devilyn czy Dying Fetus broni się całkiem nieźle pod tym względem, nie przeginajmy w drugą stronę.
Jeśli patrzeć pod kątem techniki, komplikacji, bajeranctwa i detali, Dying Fetus jest zespołem ponadprzeciętnym. Biorąc pod uwagę feeling - jest to DNO. I żeby nie było:
a) nie najeżdżam na ten i jemu podobne zespoły
b) nie twierdzę, że takie kapele zabiły DM, bo to bzdura
c) Zarówno Dying Fetus jak i Hate Eternal to DOBRE bandy
a) nie najeżdżam na ten i jemu podobne zespoły
b) nie twierdzę, że takie kapele zabiły DM, bo to bzdura
c) Zarówno Dying Fetus jak i Hate Eternal to DOBRE bandy
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Może, po prostu słuchając skupiasz się na odkrywaniu tych wszystkich bajerków, smaczków, zawijasów czy jak to nazwiesz, do momentu aż ich wszystkich nie wyłapiesz, wówczas ta muzyka traci już ważność. To jest zupełnie inne podejście niż np. do Dismember, gdzie cieszysz się bezpośrednio samą muzyką.Riven pisze:jak muzyka bez 'feelingu' moze byc dobra?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
Można i tak, ale wtedy zaryzykowałbym stwierdzenie, że z takiej muzyki jesteś w stanie wyłapać jedynie stronę techniczną, lub jest to rzecz na którą chcesz zwracać uwagę. Może akurat bohaterowie tego topicu nie są zbyt adekwatnym przykładem, ale jest trochę zespołów z tego nurtu, które przy wysokim poziomie sprawczym potrafią też miec sporą dozę feelingu. DF to akurat jeden z nich...jesterSS pisze:
Może, po prostu słuchając skupiasz się na odkrywaniu tych wszystkich bajerków, smaczków, zawijasów czy jak to nazwiesz, do momentu aż ich wszystkich nie wyłapiesz, wówczas ta muzyka traci już ważność. To jest zupełnie inne podejście niż np. do Dismember, gdzie cieszysz się bezpośrednio samą muzyką.
-
- postuje jak opętany!
Nie nie nie, weź sobie zapuść debiut Nokturnel, tam masz równowagę świetnej techniki i porywającego feelingu. DF uczuciowo to pustka, mało wzruszeń jakoś.Pelson pisze:
Może akurat bohaterowie tego topicu nie są zbyt adekwatnym przykładem, ale jest trochę zespołów z tego nurtu, które przy wysokim poziomie sprawczym potrafią też miec sporą dozę feelingu. DF to akurat jeden z nich...
Ostatnio zmieniony 03-02-2008, 08:41 przez jesterSS, łącznie zmieniany 1 raz.
Akurat jestem ostatnią osobą, która wyznaje kult gitary, nie o to chodzi. Słuchanie na zasadzie wyłapywania bajerów równie dobrze może odnosić się do muzyki elektronicznej, a do tej czynności znajomość obłsugi jakiś loopów itp. też jest zbędna.Riven pisze:jesterss -> wobec tego sluchanie czegos takiego zupelnie mija sie z celem. no chyba, ze jestes muzykiem i sluchasz pod katem zapoznania sie z roznymi technikami, patentami itp.
-
- rasowy masterfulowicz
Heh, chyba nie dojdziemy do porozumienia. Oba bendy maja klimat. I pisze to nie jako fan brutal-technical-spierdalaj-DM, ale jako fan muzyki. DLA MNIE taki "Grotesque Impalement" to atmosfera mordu i odhumanizowanej jatki utopionej we krwi, podczas gdy NC to zasmrodzona krypta dla kolesia, ktory zapomnial zmartwychwstac po trzech dniach. Kwestia chyba tego, co kto lubi i w jakim srodowisku mu wygodniejesterSS pisze:
Dying Fetus nie ma feelingu, myślałem że to oczywiste. Feeling to ma nowoodkryty przeze mnie Necros Christos.

Przyznaje jednak, ze spore grono obecnych wymiataczy sceny DM z zacieciem core'owym jest niesluchalna. Przynajmniej dla mnie.
Zaraz zaczniemy szukac Graala feelingu w Death MetalujesterSS pisze:
Nie nie nie, weź sobie zapuść debiut Nokturnel, tam masz równowagę świetnej techniki i porywającego feelingu.

-
- postuje jak opętany!
LOL, myślałem, że 'feeling' NC przy feelingu DF nawet nie istnieje, sory. Co dla Ciebie znaczy feeling? Bo dla mnie to, że muza buja - a DF jest kapelą, w której feeling jest chyba na 1 miejscujesterSS pisze: Dying Fetus nie ma feelingu, myślałem że to oczywiste. Feeling to ma nowoodkryty przeze mnie Necros Christos.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Chyba nie mogę tego zdefiniować inaczej niż na przykładach. Przez feeling rozumiem to, co ma Venom, Entombed, Eric Clapton, Coffinshakers i Bathory, a czego nie ma Dying Fetus, nowe oblicze Destruction, Enter Chaos i Dies Irae. Łatwiej będzie zdefiniować raczej brak feelingu jako emocjonalną bezpłciowość muzyki.
-
- postuje jak opętany!
-
- postuje jak opętany!
kurwa, dopiero luty, a ty po pół roku obecności na forum robisz z siebie awangardowca pełną gębą. Mogę od ręki powklejać kilkanascie twoich textów (TYLKO z tego tematu), które doskonale robią mnie na szmatę. Bathory mogę posłuchac sobie do piwa, ale ta muza nie ma filingu, nie buja, głowa mi przy tym nie chodzi, CZAISZ? Poza tym, o czym pierdolisz, jak nawet nie umiesz zdefiniować pojęcia? Kaczmarski też ma dla ciebie feeling, bo ma emocje? LOL